ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Packar iväg oss

Publicerad 2014-04-30 07:52:52 i Allmänt,

Jag fick sovmorgon idag, så sov till lite efter 7 och vaknade sedan långsamt. Lyx.
 
Nu har alla ätit morgonmål och lillen håller på med mellanmålsflaskan. När alla är klara ska vi packa in oss i bilen och åka iväg några timmar. Vi ska fylla på lite saker vi glömt från matbutiken, köpa sommarblommor och förhoppningsvis låta lillen träffa både får och höns. Sen blir det ännu en sväng via bokhandeln. 
 
Eftermiddagen tänker vi tillbringa ute. Plantera sommarblommorna, gräva och fixa. Imorgon är det utlovat 3grader och regn, så då har jag på känn att utevistelserna kommer vara få och korta. 

Stor pojke

Publicerad 2014-04-29 12:23:57 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

Lillen har börjat bli så duktig på att gå längsmed möblerna. Vi har nu i en timme varit i vardagsrummet och medan jag har försökt få spänningarna i nacke och axlar att släppa har lillen gått fram och tillbaka längs soffan, bordet, fotpallen och fåtöljen. Positiva med ett litet rum är att möblerna är nära varandra, så han kan sträcka sig från en möbel till nästa. När han tröttnar på att gå längsmed möblerna kryper han till sin sparkbil och börjar gå och buffa på den. 
 
Det är jätteroligt att se allt nytt han lär sig och hur duktig han är, men samtidigt blir han ju mindre och mindre min lilla baby. Det är ju livets gång, men ändå känner jag ibland att om jag blinkar två gånger efter varandra så kommer lillen gå i skola när jag öppnar ögonen...

Ett av våra många projekt

Publicerad 2014-04-29 09:32:00 i Allmänt, Trädgård,

Sakta men säkert händer det saker på gården. I år arbetar vi framför allt med det vi redan har, delar, flyttar och sår. Årets trädgårdsbudget kommer gå åt till att bygga en terrass, så blir inte mycket växter köpt. Lite sommarblommor ska vi imorgon åka iväg och köpa och så skulle jag behöva två pioner, men mer än det tror jag inte vi köper i år (om vi inte har pengar i höst förstås, då kan det bli att shoppa lite när plantskolorna säljer bort billigare:))
 
Ett projekt som jag har tagit itu med ser ni här nedanför. Hela området runt stubben var full med hjärtbergenior och dem tycker jag inte om. Blev att gräva och riva bort några kvadrat av dem för att ge rum för en rabatt mera i min smak. På min sneda, fina klätterställnig ska det klättra tre olika alpklematisar och klätterrosen New Dawn. Under ställningen och längst till höger vill jag ha två pioner, en i vitt och en i rosa har jag tänkt mig. Sen finns där två Iceberg-rosor och en Peace-ros och som marktäckare förgetmigej. En fläck är ännu tom och där vet jag inte vad jag vill ha, så i år blir det lite sommarblommor i form av lin och malva. Allt som finns där nu har jag flyttat från sämre platser på gården och jorden är förbättrad med kompost och hästgödsel, så 0€ i kostnader hittills. Sånt gillar jag:) En del av hjärtbergeniorna (det blev tre överfulla skottkärror...) kommer vi plantera i dikeskanten mot granntomten. Där stör de mig inte och kommer säkert blir helt fina tillsammans med dagliljor, ormbunkar, älggräs och astrat.
 
 
Min regniga förmiddag som jag skulle tillbringa inne ser inte särskillt regnig ut. Solen tittar fram mellan molnen, så istället för en film i soffan blir det att plocka fram arbetshandskarna och fortsätta pyssla ute på gården. Men först tror jag att jag ska tvätta bort min ansiktsmask, har på känn att grannarna annars kan börja tycka att jag är mycket konstig...

Vi har det bra:)

Publicerad 2014-04-28 13:37:54 i Allmänt,

Lillen:
  • Gungar
  • Smakar på pinnar, gräs och grus
  • Kastar omkring sig ämbar och spadar
  • Klättrar på mamma
Jag:
  • Plockar blommor in till bordet
  • Solar ryggen
  • Pussar på lillen
Däremellan går vi runt tillsammans och tittar på allt fint som växer och blommar. 

Läsa tidningen

Publicerad 2014-04-28 09:25:41 i Allmänt,

Så här ser det ut när lillen har läst tidningen. Nu ska vi  gå ut. Termometern på skuggväggen visar redan på 15grader, så när lillen har somnat tror jag det blir shorts och t-skjorta, så att huden får lite sol.

Kort natt

Publicerad 2014-04-28 07:28:47 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

Lillen tyckte att det var passligt att ta natt 22-5.30, så vi har redan hunnit till matbutiken och Rautia en sväng. På vägen hem somnade han i bilen, så jag låter han sova där några minuter till. Bättre med en kvart sömn nu och sen orka vara igång 1,5h än en trött och ledsen pojke hela morgonen. Själv har jag flyttat en stol i solen och tankar D-vitaminer:)
 
När lillen vaknat ska vi plocka in kalla maten i kylskåpet och sen busa lite tills det är dags för mellanmål. Tänkt att lillen ska få smaka på mannagrynsgröt med någon fruktpuré.  Känns som han alltid får de samma rätterna, så nu har jag letat nytt på nätet. Hittade en jättebra online kokbok för små magar, så nu ska jag börja testa de recepten. Där finns massor som låtet gott, så det är inte alls omöjligt att jag gör dubbla satser ( 1sats=3-6 barnportioner) och hela familjen äter samma. Bara att krydda lite mera efter att ha tagit undan lillens del.
 
Idag ska vi vara ute och njuta av vädret, för sen tänker det tydligen kasta om och bli kallate, mulet och rehn(vilket i och för sig är välkommet, växterna börjar torka så...). Alla sysslor inne får vänta en dag till, så farligt är det inte med lite damm i hörnen!

Klarblå himmel

Publicerad 2014-04-27 06:31:36 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

Nu har jag och lillen hunnit så långt denna morgon att jag sitter i soffan och han busar på golvet.  Vi har hunnit byta pyjamasarna till kläder, äta morgonmål ( 2smörgåsar och en halv apelsin, vatten och 2dl ersättning för lillens del, morgonmål är gott!), och sitta tillsammans i soffan en stund och konstatera att idag kommer bli en fin dag. 
 
Väderprognosen säger 17grader och strålande sol,  så jag tror bestämt jag ska söka fram shorts till eftermiddagen. Lillen får istället inviga sin collagehalare som jag köpte i mitten av veckan. Känns nog lite mycket att klä på honom långärmad body, strumpbyxor och halare, men marken är ju kall och han sitter eller kryper ju mest ute.
 
Dagens projekt blir att vattna odlingslådan och alla nyplanteringar. 10dagars prognosen lovar inte många droppar vatten precis, så blir att hissa upp många ämbar vatten ur brunnen. Tur att den finns, så att vi inte behöver använda kranvatten. Sen ska vi se om det blir att måla, gräva eller något helt annat. Ute ska dagen tillbringas, det är säkert! 
 
Nu ska jag och lillen ha Sås och Kopp-disco. Igår när radion var på började han dansa och det är världens sötaste dansör vi har:) Så nu Sås och Kopp, dans, bus och så kanske vi snart får sällskap av pappa.

Mera äventyr

Publicerad 2014-04-26 07:39:02 i Allmänt,

Idag åker jag och lillen iväg på ett nytt äventyr igen. Vi ska om en halvtimme åka iväg och plocka upp mommo och så åker vi iväg till stugan på vårtalko. Det ska pratas och skvallras och, om man hinner där emellan, kratta lite. Lillen har packat piknikmat i form av karelsk pirog och frukt, så hans plan är att äta det, charma alla och bekanta sig med sanden. Själv ska jag kolla om göteborgsekan ryms in på vår båtplats och annars kolla om det är möjligt att förstora lite. Vi har ju platsen längst ut och platsen mitt emot oss är förstorad, så det borde väl inte vara omöjligt att göra det samma med vår.
 
Tobias blir hemma och vara flitig med sina skolarbeten.  På måndagen ska allt vara klart och inlämnat och sen är det bara tisdagen kvar som han är i skolan. Efter det har vi alla 19dagar ledigt tillsammans! Hur härligt är inte det?! Vi ska få båten i sjösättningsskick, åka iväg och köpa sommarblommor, påbörja byggandet av terrass, fixa på gården, kanske besöka någon vårmarknad eller liknande och troligtvis ta en minisemester i Borgå.  Och fira min första morsdag! 
 
Men nu ska jag försöka hållas i nuet och inte hoppa fram flera veckor i tiden. Solkräm i ansiktet (brukar inte behöva många minuter vid havet för att få röda kinder...), byta lakan i lillens vagn, plocka ut vagn, matsäck och skötväska i bilen och så iväg:)

10 månader

Publicerad 2014-04-25 10:17:30 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

Kan det verkligen vara så länge sen lillen föddes?? 
Enligt kalendern är det så och jag måst väl bara tro på det. För 10månader sedan var det också en solig och vacker morgon, men den njöt jag inte riktigt lika mycket av som denna. Istället var jag hög på lustgas, trött och ivrig på samma gång. Märkte ju att något var på gång att hända, men visste inte om det skulle ta halv timme eller 3timmar innan jag fick träffa vår lilla baby för första gången.
 
Nu börjar vi då vår 11månad som familj och livet blir bara bättre och bättre. Lillen blir mera "med" i allt som händer. Han förstår många ord, han pratar på sitt eget sätt, sitter och leker på egen hand, kryper fram i rasande fart, går längsmed möbler och älskar att busa. Gömma sig bakom ett tyg, krypa in under bordet och sitta där och vänta på att mamma eller pappa kommer och "hittar" honom, spela piano, kasta saker och vänta på att någon ger dem tillbaka åt honom. .. Sånt är roligt att göra på dagarna. Han tycker också om att få vara med ut på äventyr; handla mat, gå i blombutiker/plantskolor(blommor är så fina!), hälsa på hos folk och nyheten igår, åka rutschkana med mamma och pappa(barn är nog den perfekta orsaken till att få göra en massa roligt, som att leka i lekparker). 
 
Han är någonstans runt 76-77cm lång och väger ungefär 9500g, vi får inte veta några exakt mått förrän vid 1års kontrollen. Tand nr 8 är nu på väg igenom, tror jag. Är svullet där den ska komma och jag tycker mig se ett litet ljust hörn. På tal om tänder så har han blivit jätteintresserad av mina tänder på sista tiden. Han börjar med att känna på näsa och mun och jag ska säga vad det är han petar på och efter en stund brukar han gapa och sägs "aaa" och då ska jag göra likadant, så att han får peta på mina tänder lite, gullungen min<3
 
Att vara hans mamma är det bästa som finns!

Att avsluta...

Publicerad 2014-04-24 07:49:01 i Allmänt, Trädgård,

Just nu är jag nog sämst i världen på att avsluta alla projekt jag påbörjar. Över allt på gården finns halvfärdiga projekt som väntar på att jag ska fixa det sista. Vissa tar väl bara 5minuter att få gjorda, andra minst 5 timmar.
 
Har nu satt mig med häfte och penna och skrivit en lista med mer än 20 punkter som borde betas av. Här finns lite av allt; rensa, måla, bygga, plantera, kratta, gräva... Ska försöka att jag under resten av veckan inte hittar på några nya projekt, utan bara betar av punkter på denna lista, så att något blir klart i alla fall. Inom en timme kommer lillen vilja ut och sova, så då är det bara att välja vilka sysslor som ska göras först (tror det blir några av 5min projekten, känns bättre om jag får stryka några punkter från listan).
 
Vad ska jag sätta för mål idag? Fem punkter bort, kanske?

Shopping-förmiddag

Publicerad 2014-04-23 10:41:52 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

Idag började jag morgonen med att tvätta en bäddmadrass... En liten pojke flyttade över och sova med oss redan vid 23 igår (behövde väl ta igen all närhet han missat de två nätter han sov i egen säng) och tror ni inte vi vaknade med en pojk med våt pyjamas och en blöt madrass. Nåja, bara att tvätta och hänga ut. Borde ju torka snabbt när det blåser och solen skiner.
 
Sen fortsatte morgonen med att fixa ett ämbar med mjöd och så ut på gården med lillen, så att Tobias fick börja med sina uppgifter. När lillen somnat åkte jag iväg till stan. Behövdes salva till mig, korg till lillens uteleksaker, mera mylla och tunnare utekläder till lillen. Hittade ett par tunna utebyxor att ha tillsammans med en fleece/tröja och en tunn halare. Lite annat smått fick ockdå följa med hem, som ett par röda, tunna byxor till sommaren.
 
Nu börjar det snart vara lunchdags och sen ska lillen väckas. Försöker att han inte sover mera än 2,5h på förmiddagen och 1,5h på eftermiddagen.  De tre senaste dagarna har han sovit mindre på dagarna och då har ju också nätterna varit bättre, så vi ska försöka fortsätta på denna bana.
 
När alla har fått lunch ska jag och lillen hitta på något program, så att vi inte stör Tobias. Alternativen står mellan besök på plantskola, lekpark, loppis, eller en kombination av allt? Får se vad lillen tycker:)

Godmorgon tisdag!

Publicerad 2014-04-22 06:04:59 i Allmänt,

Kan knappt tro att jag skriver detta, men lillen sov i egen säng 21.30-5.55!! Med en sån supernatt kan inte denna dag bli annat än bra:)
 
Jag och lillen har nu ätit morgonmål och bytt pyjamasarna till mjukiskläder, så nu ska vi busa en stund. Tobias sover lite extra, så att han orkar med sina skolarbeten idag. För att han ska få lite lugn och ro att arbeta kommer jag och lillen packa bilen full och åka till famo och fafa när lillen ska sova förmiddagsluren. Jag ska försöka vara effektiv och få famos odlingslådor nergrävda och en en spirea uppgrävd. Spirean ska flytta hem till oss, delas och grävas ner som början till en häck längs ena delen av tomten. 
 
Men nu ska jag hjälpa Maja fly från lillen och se om jag skulle få diskmaskinen tömd. Brukar ha en hjälpsam pojke när maskinen öppnas:)

Kalasdag

Publicerad 2014-04-21 08:14:37 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

Idag ska vi iväg på Tobias kusins 16års kalas. Lillen har precis flyttat ut i vagnen och sova, så att han orkar charma en massa människor om några timmar.  På tal om lillen och sömn så hände det något otroligt inatt; han sov hela natten i egen säng! Utan att behöva sövas om!! 22.30 ( ville inte riktigt somna) till 5.45 sov han, med bara lite oroligt runt 4. Gissa om det var konstigt att vakna av en pigg pojke som stod och pratade i egen säng:)
 
Nu ska jag nätshoppa lite kläder och sen blir det väl att packa ihop lillens saker som behövs med på kalaset, hitta kläder för dagen, få ordning på håret och, om jag hinner, sitta ute i solen och njuta en stund. 

Förmiddag i trädgården

Publicerad 2014-04-20 07:38:52 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

Jag tror bestämt vi börjar denna dag där gårdagen slutade, ute på gården. Det här vädret gör att jag helst skulle bo ute (om vi bortser från myggorna som hittat hit...). 
 
Om en stund gissar jag på att lillen vill sova, så då går vi alla ut. Lillen har tydligen en trött period nu, efter flunssa, öroninflammation och tandsprickning, och att han också har fått den här envisa hostan som sitter i gör ju inte saken bättre. Han har sovit relativt bra de senaste nätterna, men ändå är han trött igen inom tre timmar och kan sova upp till 4timmar ute, plus ett kortare pass på sena eftermiddagen. 
 
I alla fall ska vi försöka få ringarna bytta på bilen, vinterringarna tvättade, nyplanteringarna vattnade och verandan inplastad.  Hinner vi med det sista öppnar det vägarna för en massa annat; ta upp dahliorna i ljuset, så luktärter, bellis, ringblommor blåbolltistel och vad annat jag hittar i min frölåda, grodda potatis, flytta ut citrusarna...  Jag får nästan svårt att inte börja genast, när jag tänker på allt roligt som ska göras!
 
I eftermiddag ska vi byta arbetskläderna mot något lite festligare och åka iväg till Tobias bror med sambo (lillens gudföräldrar) på mat. Lillen har sin outfit klar, men för egen del vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Garderoben börjar kännas ganska tråkig efter 1,5år utan några nya inköp, om man bortser från lite gravidmage-vänliga kläder sim köptes förra våren. Börjar kanske bli dags för lite nytt?
 
Men nu ska jag försöka få liv i Tobias som tydligen somnat på soffan och gå ut med min lilla familj. Lillen behöver få gunga och jag behöver få komma igång med allt det roliga:)

Chokobomb

Publicerad 2014-04-19 11:39:26 i Högtider, Mat,

Påskens chokobomb! Chokladbotten fyllt med hallonmousse och vitchokladmousse, täckt med chokladganache och dekorerad med chokladägg. Tror vi kommer vara många med sockerfylla om några timmar. 
 
Nu ska jag tömma bordet och börja plocka fram koppar och fat, hitta stolar så alla får sitta och kanske fixa lite saltigt åt oss. Lillen vaknar troligtvis inom 30minuter och lite efter det är Tobias hemma, så sen ska vi alla byta kläder (Tobias dressa ner sig lite då han är klädd i kostym, jag och lillen ska däremot  dressa upp oss lite, mjukisbyxor och body täckt med gröt duger ju kanske inte riktigt. ..). 
 

Sömnig långfredag

Publicerad 2014-04-18 07:35:02 i Allmänt,

Både lillen och Tobias var trötta nu på morgonen, så båda tar en tupplur. Själv ska jag flytta radion in i köket och vispa ihop kakbotten till morgondagens påskkaffe. Tobias är iväg fram till ungefär en timme innan mamma, Fia, mommo, famo och fafa dyker upp, så vågar inte chansa på att lillen låter mig fixa allting klart ynder förmiddagen när vi är på tu man hand. 
 
Annars har vi inga planer för dagen. Bara ta det lugnt tillsammans, äta lite choklad, kanske titta på någon serie, vara ute på gården så att lillen får upptäcka allt spännande som finns där ute. Och så plasta in verandan, så att vi kan ställa ut citrusarna där. Börjar bli trångt i fönstren med citrusar och sådder. Positiva är ju att våra smutsiga fönster inte syns just nu,  så vi slipper tvätta dem:P

Köttbutik

Publicerad 2014-04-17 12:23:51 i Allmänt,

Jag tycker det är lite roligt att vår lilla stad har fått en egen köttbutik. Det var Tobias som tyckte vi skulle fara dit igår och köpa en bit ekologiskt kött att starta påskfirandet med. Inne i butiken fanns en vanlig köttdisk fylld med både nöt och gris, men också ett skåp där köttet hängde på krokar. Inte precis något man är van med från vanliga matbutikerna. De sålde också närproducerade mjöl och grönsaker, lite annorlunda ostar och lite annat smått och gott.
 
Butiken är i källaren till en restaurang som snart ska öppna. Tobias hade varit dit med dagisbarnen på mellanmål och det hade varit en mysig restaurang. När de har öppnat tror jag vi ska ordna barnvakt några timmar en kväll och fara dit på middag. Men idag blir det då inget restaurangbesök, däremot rostbiff med klyftpotatis, sparris och en god sås.

Skärtorsdag

Publicerad 2014-04-17 08:51:04 i Allmänt, Högtider,

Då var påsken här och 4 lediga dagar tillsammans.  Tobias har sista dagen praktik idag, så nästa vecka är han hemna, men har mycket skolarbeten att ta itu med.  Tror jag och lillen ska hitta på program några dagar, så har han arbetsro här hemma.
 
Men nu - påsk! När lillen sover ska jag fixa en vas med påskris till trappan, ta förmiddagens städning och kanske få ett eller två fönster tvättade. 
 
Mera pyntat än så här blir det inte här hemma. Eller jo, en bukett tulpaner på köksbordet. 

Inte kul att vara lillen...

Publicerad 2014-04-16 08:29:22 i Allmänt,

Nu har också lillen fått hosta och förstås hostar han mest på nätterna.  Och så har vi troligtvis tand nr8 på kommande, så inatt har jag vaggat och vyssat en gråtande, hostande och orolig pojke i ett sträck 2-5.20. Det är så jobbigt när han mår dåligt.
 
Läste lite om barns tänder idag och när tand nr8 är igenom har lillen alla de tänder som barn vanligtvis får innan 14månaders ålder. Kanske vi får en lite längre paus igen snart då. Före tand nr7 började bråka hade vi ju lugnt i 2 månader, så en likadan paus skulle ju vara skönt för alla!

Tisdag med besök

Publicerad 2014-04-15 13:35:00 i Allmänt,

Idag har Sabin varit här några timmar.  Lillen passade på sova i 4 timmar, då vi hade all tid i världen att prata babyn och äta chokladkaka. Sabin ska få sin första lilla i mitten av maj, så finns ju massor att prata om:)
 
Passligt tills Sabin skulle åka iväg hemåt vaknade lillen, så vi har ätit lunch tillsammans och nu är det bara en timme tills Tobias kommer hem. Då ska jag dra på mig jobbkläder och åka iväg och skyffla hästgödsel,  lyxiga sysslor;)
 
 Chokladkaka deluxe: kladdkaka med mintchokladgladyr och kokos!

Borta bra, men hemma bäst

Publicerad 2014-04-14 11:31:24 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

Det stämmer bra in på lillen. 
 
När Tobias skulle iväg till praktiken i morse packade jag och lillen också ut oss i bilen och efter att ha lämnat av Tobias vid dagiset styrde vi mot Lojo. Första stoppet blev i Multasormi för att titta efter hybridspireor, men det fanns inga (däremot hittade jag fina penséer, röda krusbär, hallon o annat jag gärna hade köpt med hem.). Sen åkte vi vidare in till Lojo och tittade lite i butiker och vidate till ett loppis. Lillen fick ett par shorts, så ännu ett steg närmre färdig sommargarderob:)
 
Efter 2,5h på vift började lillen tycka att det räckte (tills dess var det glada rop, skratt och prat med alla omkring honom), så då startade vi tillbaka hem. Blev bara ett snabbt stop i en handelsträdgård som odlar egna tulpaner, så nu är påskens blommor inköpta och väntar nere i kallkällaren. På fredagen ska de sen få flytta upp och göra köksbordet till en fest.
 
I bilen på väg hem var lillen inte helt nöjd. Han var trött, men ville inte sova i bilstolen. Så fort vi kom innanför dörren här hemma var det ledsna humöret som bortblåst och han skrattade och försökte fånga My. Så fort som halaren var av började han busa runt och tröttheten märktes inte ens av mera. Efter 15 minuters bus blev det lunch och sen gick vi ut en stund på gården innan tröttheten hittade tillbaka och det var dags att sova. Så nu ligger han där ute i vagnen och sover troligtvis (förhoppningsvis!) närmare 3 timmar till. Själv har jag värmt en skål av gårdagens kokos-kycklinggryta som idag får extraknäcka som soppa och efter det ska jag ta itu med dagens sysslor här hemma.
 
Äventyr är roligt, verkar lillen tycka, men bäst är ändå att komma hem till sitt eget hus efter några timmar på vift:)

Sovmorgon

Publicerad 2014-04-13 09:07:59 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

Idag var det min tur att sova hur länge jag ville. Tobias har sovit största delen av natten på soffan, för han har sån hosta, så när lillen vaknade 6.50 var det bara att tassa ner, ge över honom till Tobias och gå upp och krypa ner i sängen igen. Låg ganska länge vaken, men det gjorde inget, för det var skönt att bara få ligga där och lyssna på ljuden nerifrån. I något skede somnade jag i alla fall och vaknade lite före 9. Låg kvar några minuter och lyssnade på regnet mot fönstret. Det är något jag ibland saknar sen lillen föddes; att få vakna till i egen takt. Han går från sovande till 100% pigg på en gång, så att ligga och dra sig finns det inte riktigt tid för... 
 
Denna regniga söndag ska vi elda en brasa, tvätta lite kläder, plantera om tomaterna jag fick av Linda, koka en kokos-kycklinggryta och äta den goda fudgen som Fia hämtade åt oss igår. Men först ska jag och vagnen dra på oss regnkläder och gå ut på en promenad så att lillen får somna.

En lördag som börjar grått

Publicerad 2014-04-12 06:21:47 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

Efter två jobbiga och oroliga nätter har nu äntligen lillens 7de tand hittat fram ordentligt, så i natt har vi sovit gott. Vid 6 tyckte han att det var dags att stiga upp, så då var det bara för mig att gnugga sömnen ur ögonen, ta honom i famnen och tassa ner. Här nere började vi med dagens viktigaste måltid och nu ska vi underhålla oss här nere och försöka att inte störa Tobias. Han ska få sova så länge han vill, så gissar på att jag ser honom tidigast 10.
 
När det är dags för lillens mitt-på-dagen-tupplur hoppas jag på att solen har börjat titta fram lite. I så fall blir det några timmar på gården. Tills dess ska jag leks "kokko" med lillen, få igång en eller två maskiner tvätt och fundera på vad för växter som borde köpas till  gården i år. Men först några minuter på soffan och följa med lillen som upptäcker köket. Märks att hsn behöver tid på eget håll nu efter att mest ha suttit i famnen de senaste dagarna. 
 

Fredag

Publicerad 2014-04-11 06:29:07 i Allmänt,

Det är egentligen lite konstigt att jag har "äntligen fredag-känslor" trots att jag ju är hemma varje dag, men fredagar känns ändå lite extra lyxiga. 
 
Denna fredag började jag och lillen med gröt åt honom och när Tobias steg upp blev det smörgås för oss vuxna och frukt för lillen. Snart är det dags för Tobias att åka iväg till praktiken och jag och lillen ska försöka få något vettigt gjort här hemma.  Lillen håller på att få en ny tand, så det har varit några oroliga dagar och nätter, så behövs extra mycket tid i famnen just nu.  Som tur går det ju att göra det mesta med en hand med lillen sittandes på höften.  Och så sover han ju förhoppningsvis 3timmar, så då får jag göra det som inte kan göras med han som assistent. 
 
Veckoslutets planer är inte många. Köpa rullgardin, fixa på gården och inne enligt ork och lust och så försöka ta igen lite av den missade sömnen från de senaste två nätterna.

Vår = fixa hemma

Publicerad 2014-04-10 10:34:53 i Heminredning, Lillen 6-12månader,

Alltid när våren kommer får jag ett behov att fixa om och pyssla med hemmet. Jag har gått och funderat på övre våningen en tid nu och igår berättade jag min plan åt Tobias och eftersom han inte skrek högt "Nej!"(tvärt om verkade han tycka idéen var bra), tog jag tag i det imorse.
 
 
Några timmar senare (går ju inte så snabbt när man underhåller en liten samtidigt och matar, klär på, söver i vagnen mm.) blev resultatet så här.
 
 
Luftigare sovrum och bättre plats för lillens säng och det mindre rummet räcker utmärkt till lillen att kasta leksaker omkring dig i.
 
Nu väntar jsg snart besök av världens bästa Linda och en busig 3åring, så jag har blandat ihop pastasallad till lunch. Tills de är här ska jag gå ut och tanka d-vitamin i solen. 

Hemma-mamma

Publicerad 2014-04-09 06:40:03 i Allmänt,

Från och med idag är jag hemma med lillen på obestämd tid. Det blev för mycket med att jag ska iväg några kvällar i veckan +lördagar. Jag känner mig hela tiden stressad, trött och sliten, så efter att ha pratat med mina arbetsgivare bestämde vi att jag tar ledigt den tid jag behöver för att komma ifatt med livet. Att börja jobba innan lillen ens var 3månader var kanske lite väl optimistiskt..
 
Så nu är jag "bara" mamma, sambo och husägare (och dotter, syster, barnbarn, vän mm.). Känns skönt, men samtidigt lite jobbigt att inte klara av att göra allt jag vill.

Sovmorgon a la lillen

Publicerad 2014-04-08 07:31:08 i Allmänt,

Idag tog jag och lillen morgon först lite före 7. Superskönt! Och att väckas av en glad liten pojke som ger mamma en puss (visserligen på näsan och med en massa tänder inblandade, men i alla fall; en puss!), då kan man inget annat än le, pussa tillbaka och konstatera att livet nog är så fint det bara kan vara just nu<3
 
Vi börjar dagen med leverkorv smörgås, te(för mig) och vatten (för lillen). Radion surrar på i bakgrunden och solen skiner. Kattorna har hälsat godmorgon och lillen försökt mata Maja med sin smörgås. Så avslutar vi morgonmålet med att gosa ner oss i soffan med lillen i min famn och lillen får sin morgonflaska. Den stunden och kvällsflask-stunden är de enda två gånger under dagen som lillen hålls stilla i min famn i några minuter och det är så otroligt mysigt. Annars är det full fart all vaken tid, men när han dricker sin flaska ligger han stilla, tittar runt sig, studerar mitt ansikte och är helt avslappnad. Hoppas han vill fortsätta med flaska i famnen länge ännu:)
 
Idag har vi inga speciella planer.  Fortsätter vädret vara så här fint blir det nog lite lek ute på gården innan det är dags för lillens mitt-på-dagen-tupplur. Kanske jag får några stolpar till buskstöden målade också, börjar vara dags att byta eftersom bladen snart slår ut och då blir det svårare att inte skada buskarna. 

Comeback

Publicerad 2014-04-07 07:31:05 i Allmänt,

Min flunssa kände tydligen att det passar bra att komma tillbaka för en andra akt. På lördag kvällen kände jag att halsen blev sjuk, under natten blev jag täppt och gårdagen gick sakta utför. När kvällen var här låg jag mest bara under ett täcke i soffan och såg svart så fort jag lyfte huvudet... Inatt har jag i alla fall sovit som en stock från 22.30-4.15 när lillen ville över till oss, så jag känner mig lite piggare idag. Tur det, för idag är ju jag och lillen på tu man hand igen, så inte riktigt möjligt att ligga platt i soffan hela dagen.
 
Lillen har inte visat några tecken på en andra omgång flunssa, så förhoppningsvis har han bättre immunförsvar än sin mamma. För tillfället har han bus stund på golvet; mina klackskor flyger runt i alkoven, det spelas piano, leksakskorgen tömms ut över golvet och däremellan kommer han krypande en sväng till mig för en stund i famnen. Livet är på topp för honom, helt enkelt. 

Igår

Publicerad 2014-04-06 10:07:00 i Allmänt,

Blev några timmar arbete ute på gården igår. Rabatter, buskar och träd fick sig en omgång hästgödsel, några syrener flyttades för att bli starten på en friväxande häck, våra odlingslådor spikades ihop och en av dem grävdes ner och fick lite jord i botten. Jätteskönt med trädgårdssysslor i solen:)
 
 
 
Som motvikt till gårdagens effektivitet kommer dagen att tillbringas i soffan med te i mängder. En och annan film kanske vi också betar av.

Somrig Lördags lunch

Publicerad 2014-04-05 12:43:00 i Allmänt,

Solen och det fina vädret fick oss att tända grillen och äta grillad grisfile och zuccini tillsammans med avocadosallad. Lillen fick lax och potatis. Efterrätt? 
 
 
Och så lite vispgrädde till:) Klart godkänt av alla tre!

Äntligen fredag

Publicerad 2014-04-04 06:27:44 i Allmänt,

Så var fredagen här, vilket betyder att Tobias snart är hemma i två dagar:) Jag ska visserligen jobba imorgon på förmiddagen, men efter lunch är vi l-e-d-i-g-a!
 
I eftermiddag ska jag åka iväg med famo och söka ett släp med hästgödsel, så att vi kan fortsätta vårens sysslor på gården och på söndagen ska Fia komma hit och så ska vi bygga klart de två sista odlingslådorna. Vi har hittills byggt tre stycken (2 till famo och en till Fia), så nu är det bara mina två kvar. Vi börjar bli riktiga proffs och speciellt duktiga är vi på att räkns ut hur mycket virke det går åt. Av våra 120m vi köpte blir det över 4x10cm, skickligt!
 
Förutom dessa tre punkter, jobb, hästgödselsökande och odlingslådbyggande är veckoslutet oplanerat och vi ska njuta av dagarna tillsammans. Känner att jag behöver tid med mina fina pojkar nu, så vi satsar på en massa bus och gos:)

Redo för sommaren

Publicerad 2014-04-02 13:48:42 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

Nu börjar lillen vara redo för sommaren. Plaskpool fick han av gammelmormor och den väntar nu i verandan på att få invigas, gungan hänger redan i äppelträdet, han har både sandaler och gummistövlar och så en massa snygga sommarkläder. Så mycket kläder faktiskt att byrån vi tidigare haft alla kläder i är för liten, så igår blev det för mig att röj i alkoven för att få 4lådor tomma för hans kläder. Egentligen är det ju vettigare att ha hans kläder nere, eftersom det ju är här vi klär på honom, lite småjobbigt att behöva springa upp alltid när det behövs rena kläder. Men nu är i alla fall kläderna i ordning, hans fyra lådor nästan fulla (+två lådor uppe fulla med kläder i storlekar större, typ 90-110) och jag har lite bättre koll på vad han egentligen har i klädväg:)
 
 
Några av sommarens snyggingar. Mjuka sköna byxor från Lundmyr of Sweden som mommo köpte på båten på söndagen. Perfekt med bred mudd både i midja och buntar. T-skjorta med val att ha tillsammans med blöja på varma dagar. UV-dräkt med shorts, skjorta och lippis med nackskydd. Solskyddsfaktor 50, perfekt till stranden. Och så mina favoritbyxor, i blå-vit-rutigt. Har knäppen så att man kan vika upp buntarna och fina snören att spänna i midjan. Perfekt de inte så varma sommardagarna.
 
Lägg sen till en beige anorak, en blå skepparlippis, en stråhatt, sjömanskostym och diverse shorts och t-skjortor, så har ni lillens klädsel för de härligaste månaderna på året:) Nu är det bara jag själv som behöver fylla på garderoben med slitstarka klänningar som tål kladdiga små händer, sen kan sommaren komma!

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela