ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

1års koll

Publicerad 2014-06-30 09:00:29 i Allmänt, Lillen 1år,

Nu har hela familjen varit till rådgivningen på lillens 1års koll. Jag gissade lite fel på längden då jag trodde han var minst 80cm. Resultatet av en snabb mätning blev 77,5cm, men då var han lite vriden och inte alls intresserad av att ligga rak på rygg, så kan kasta lite. Vikten gick bättre då jag gissade på över 10kg, närmare 10,5kg. Riktiga svaret var 10320g. 
 
Allting var jättebra med honom, syn och hörsel toppen. Han pratade på med sköterskan, kastade boll och var på jättegott humör. Enda jobbiga var att det skulle ges 3 sprutor, men det gick snabbt och mest illa tyckte han om att mamma och pappa höll fast han. Nu är det igen ett långt hopp till nästa koll, först vid 1,5år ska han till rådgivningens läkare. 
 
Efter ett sådant äventyr blev pojken lite trött (+ att vi varit halvvakna i 1,5h inatt, dumma dumma tänder som bråkar!), så han tar en tupplur ute i vagnen. Och så håller vi tummarna att ingen feber dyker upp mot kvällen. 

1års kalas

Publicerad 2014-06-29 07:13:39 i Allmänt,

Igår hade vi då lillens 1års kalas här hemma. Vi hade otrolig tur med vädret och kunde vara ute. Perfekt då vi blev över 30 personer + en 9 veckors valp.
 
Först var lillen lite skeptisk och allvarlig, men efter en stund och en rejäl bit plättårta med bär och grädde blev han sitt normala jag. Det blev full fart med gåvagnen, gunga, leka i sin nya sandlåda och titta på de andra barnen som sprang runt.
 
Början på allt fint han fick
 
En hel, matchande dress från Polarn och Pyret hopplockad av mommo, gammelmommo och gammelfamo
Jättefin rock till tidiga hösten
 
Mysdräkt/pyjamas och pyjamas
 
Kortärmade skjortor
 
T-skjortor
 
Tunn långärmad
 
Shorts och tunna byxor
 
Strumpbyxor och hatt

Lång dag

Publicerad 2014-06-27 18:44:45 i Allmänt,

Flera gånger idag har jag och Tobias konstaterat att dagen känns lång, trots en massa program. Tur är ju det, för tack vare den långa dagen är nu tårtorna fyllda och redo att dekorera, muffinsarna likaså, gården och huset i ordning och jag har hunnit börja förbereda lite för salladen. Skönt, för imorgon har jag en känsla av att timmarna kommer flyga iväg och det är en massa kvar att få gjort minuterna innan gästerna börjar dyka upp.
 
Nu är det dags för kvällens sista projekt innan sängdags; vispa ihop en plättsmet:)

Sömntuta

Publicerad 2014-06-27 07:00:23 i Allmänt, Lillen 1år,

Lillens sömn har ändrat en hel del de senaste dagarna.  Tar vi senaste dygnet, så vaknade han 7 igår, sov dagssömnen 12-14 och somnade för natten 19.45. Vid 2 var han vaken i en halvtimme, men låg mest och tittade runt sig och sen sov vi till 7.15! Vad har hänt liksom?;)
 
Nu är det i alla fall morgon,  fredag och full fart hela dagen med att få allt gjort till kalaset. Ser ut att bli fint väder,  så vi ska plocka fram alla möbler som kan användas på terrassen.

Wopsii...

Publicerad 2014-06-26 09:08:08 i Allmänt, Mat,

Tydligen gör jag mina kokostoppar allt för små... Hittade ett recept som skulle ge 12st, så jag gjorde en och en halv sats och tänkte att då kommer jag nog upp i 25st. Någonstans gick något snett, för det blev en sisådär 65st. Tur så blir vi ganska många på lillens kalas, så nog går de väl åt;)
 
 

Hipp hipp hurra!

Publicerad 2014-06-25 09:21:00 i Lillen 1år,

Tänk att det har gått ett helt år sedan vi var där på BB och fick träffa vår lille pojk för första gången! Ett litet, skruttigt knyte med sin pappas ögon som genast var så vaken och med. Det var en lång väntan för alla, men han är värd varenda en minut av väntan, längtan, smärta och oro. 
 
Att ett så litet, hjälplöst knyte på ett år kan bli en liten pojke, med en stark vilja, humor och bus i ögonen.  Att han har lärt sig sitta upp, stå och till och med gå några steg. Förstår vad man säger, kan berätta vad han vill och inte vill. Får oss att skratta med sina busiga påhitt och skrämmas av hans oräddhet. 
 
En stor pojke, men ändå så liten. Kan massor själv, mer än jag och Tobias tror, men ändå så beroende av oss. En tuffing som dagtid gärna försöker rymma iväg på äventyr, men som samtidigt på natten allra helst kryper ihop längs min sida, med sitt huvud ingosat i min armhåla. 
 
Idag, klockan 10.21, påbörjar alltså världens finaste son sitt andra år här hos oss. Hjälp vad tiden flyger iväg!

Sista dagen

Publicerad 2014-06-24 21:38:58 i Lillen 6-12månader,

Då var den slut, lillens sista dag som 0-åring. Kan knappt förstå att min baby om några timmar blir 1år! Är nästan så jag vill stoppa tiden,  men eftersom det inte är möjligt får jag nöja mig med att ligga i sängen och lyssna på hans andetag några meter ifrån mig, han som för ett år sedan låg i min mage. Då (och innan det) kunde jag nog inte riktigt förstå hur mycket det verkligen är möjligt att älska sitt lilla barn. Att, ingen skillnad hur trött man är, ett litet leende kan få en att glömma dagar av sömnlöshet och ett skratt kan få en att göra precis vad som helst för att locka fram det där härliga ljudet igen.
 
Kan säga att idag har det varit många "för ett år sen" när jag sett på klockan.  Sista dagen utan vår pojke hos oss, en dag inbäddad i tidlöshet, dropp, lustgas, väntan, värkar, längtan och trötthet.  En tung och jobbig dag, men ändå en av de bästa, för den gjorde ju att han kom till oss.
 
Och nu får jag somna till ljudet av hans andetag och någon gång på morgonnatten får jag lyfta över honom bredvid mig och sova och vakna tillsammans. Det finaste i världen!

Måndag

Publicerad 2014-06-23 06:20:45 i Allmänt,

Så var det måndag morgon,  en ny vecka och en hel del att ta itu med. Ännu ligger jag kvar i sängen, med en sovande pojke bredvid mig och Maja vid mina fötter. Tror inte vi ligger kvar så jättelänge, för hör att lillens mage säger att den gärna skulle börja få morgonmål.
 
Dagens program blir att pyssla med inbjudningarna till bröllopet och försöka få dem klara, borde inte vara så många kvar. Så fort Tobias hittar hem från jobbet ska jag sätta mig i bilen och åka och hälsa på en 1månad gammal flicla och hennes mamma, så ett paket skall jag också få packat:)
 
Annars består veckans program av städning, trimmande på gården,  gräsklippning, bakning och allt annat som behöver göras innan lillens kalas.  Som tur är Tobias ledig på fredagen, så då får vi slå i racerväxeln och göra allt det som finns kvar:) Däremellan ska jag gå omkring och försöka önska fram solsken och någorlunda varmt på lördagen, så att vi kan sitta ute. Kan bli smått trångt att hålla kalaset inomhus. ..

Att avsluta helgen

Publicerad 2014-06-22 18:09:00 i Allmänt,

Vi har haft en jätteskön midsommarhelg, trots det milt sagt tråkiga vädret. Sovit långa nätter, ätit gott, tagit det lugnt, byggt på terrassen, pysslat på ute, haft lite besök och nu på kvällen åkte vi iväg för en dusch hos mommo. Vårt varmvatten bestämde sig för att ta ledigt på torsdagen,  så imorgon blir det att ringa runt och försöka få tag i någon som kan locka tillbaka det.
 
Efter duschandet bestämde vi oss för att vara lata, köpa en pizza att dela på till middag och tända en brasa. Lillen leker på golvet framför brasan,  jag har satt mig i fåtöljen med ett täcke över benen och Tobias har intagit soffan. Finns inte mycket bättre sätt att avsluta en kall helg i slutet av juni, när regnet smattrar mot fönstret.
 
Samtidigt som jag sitter här kan jag ju inte låta bli att tänka att förra midsommarsöndagen var vi i Lojo, på BB och väntade på att lillen skulle ge med sig och överge värmen i min mage. Ungefär den här tiden bestämde de att vi skulle pausa över natten, mata mig med värk- och sömnmedicin och fortsätta på måndagen. En aningen annorlunda tid och vi hade inte ännu fått träffa vår lille pojk! 

Vår midsommar:)

Publicerad 2014-06-21 06:19:29 i Allmänt, Högtider,

Vi har verkligen haft ett lugnt firande. Åt gott tillsammans och sen busat på golvet i vardagsrummet hela kvällen. Vid 21.30 låg alla tre till sängs och inte många minuter senare sov vi. För 10minuter sen tog lillen morgon, efter en supernatt, så nu står morgonmål på schemat. 
 
Sen ska vi ut pch njuta av att det är strålande sol och när klockan har blivit lite mera ska vi ta itu med terrassen igen. Tror att vi inte blir särskillt populära om vi drar igång cirkeln före 10 tiden;)
 
Min och lillens midsommarbukett till bordet.  Rosor, prästkragar, blåklockor, smörblommor,  daggkåpa, lavendel, daglilja, dill, persilja... Lite av allt som finns på vår gård.
 
Och så det viktigaste på midsommarbordet (enligt mig), maräng-tårta med citronkräm,  grädde och jordgubbar:)

Milstolpe

Publicerad 2014-06-20 06:50:30 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

En enorm milstolpe i lillens liv; han kan ta steg utan stöd! På onsdagen tog han ett fint steg innan han föll och nu på morgonen tog han två innan han satte ner sig.
 
Får se om det blir lika som med att vända sig, börja krypa och börja stå utan stöd. Alla gånger han lärt sig något sådant här stort gör han det försiktigt lite nu och då under några dagar, tills han känner att han har det under kontroll och sen sätter han i full växel och gör knappt något annat. Kan i så fall bli riktigt spännande kalas nästa lördag med en liten pojke som staplar omkring och tar krokben på mamma när hon plockar fram kakan;)

Lillens kompis

Publicerad 2014-06-19 19:44:33 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

Lillen har en kompis här hemma. En liten, nästan 1årig pojke som bor i vår ugn. Med honom brukar han prata, han visar sina fina saker, visar vad han kan och kompisen är alltid lika glad som lillen över att ses. 
 
Jag tycker det är så sött när de "umgås". För några minuter sen satt lillen på köksgolvet och satte locket på en tom bona-burk och efter en liten stund lyfte han stolt upp burken och locket, sade "Titta"(ett av hans 5 ord, de andra är mamma, pappa, där och hauvva(hund)) och sträckt dem mot sin kompis:)
 
Pratar jag eller Tobias om "Pojken i ugnen" vet lillen helt vad det handlar om och kryper oftast dit med snabb fart. Härligt med en liten kompis, då han inte har så stor umgängeskrets i egen ålder. 

Trött torsdag

Publicerad 2014-06-19 18:59:10 i Allmänt,

Ikväll är vi en trött samling.  My sover på brasan, Maja i sängen, jag sitter på golvet och gäspar och lillen är lite trött, men fortfarande på lekhumör. Tobias böt tur, så han jobbar till 21, sen hoppas jag på att vi alla får krypa ner i sängen och sova. 
 
Imorgon ska jac och lillen iväg och shoppa det sista inför midsommaren med mommo och gammelmommo. Viktigaste på vår lista är jordgubbar! Vi ska ha maräng-tårta med citronkräm, grädde och jordgubbar till efterrätt, godaste sommarsmakerna som finns:) Så imorgon blir det god mat och tillsammans-tid hela eftermiddagen och kvällen,  resten av helgen kommer gå åt till att få klart terrassen (bara typ 6 eller 7 bräder kvar av golvet nu:))och fixa på gården.
 
Nu ska jag dricka upp mitt te och sen är det dags för kvällsmål för lillen. 

Ledig onsdag

Publicerad 2014-06-18 06:43:09 i Allmänt,

Jag tror lillen förstår att vi är lediga idag,  för han har tagit en lång natt. Somnade som normalt vid 21.30 och sover ännu, mer än 10h senare. Planen var att Tobias och lillen skulle ta morgon tillsammans och jag skulle få en sovmorgon, men istället ligger jag klarvaken och de sover. Skönt egentligen,  för det betyder ju att alla får mycket sömn, blir utvilade och får sen äta morgonmål tillsammans medan vi planerar dagen:)
 
Nu tänker jag läsa tills mina pojkar vaknar. Länge sen jag haft tid att plocka fram min bok några minuter på morgonen!

Snabba växlingar

Publicerad 2014-06-17 12:41:35 i Allmänt,

Idag vet vädret inte riktigt vad det vill, tror jag. Sol, regn, hård vind, hagel och sen sol igen... Blev att rusa ut när lillen ätit och breda ut fiberduk över gurkor och squash och placera mitt lilla bubbelplasttält över vattenmelonen för att skydda dem mot haglet. Knappt hann jag innanför dörren så lös solen igen. Nå, nu är de i alla fall täckta om det kommer en ny hagelskur!
 
Idag borde gräset klippas, så hoppas det torkar upp till senare i eftermiddag, och så finns det ett berg med tvätt att ta oss igenom.  Jag och lillen har precis börjat kampen, får se hur långt vi kommer idag. Så här vid start känner jag min nog lite på den förlorande sidan. Medan tvättmaskinen gör det tyngsta jobbet ska jag och lillen leka och kanske ta det lugnt och läsa lite. Efter en vecka med gråt på nätterna känner jag mig ganska slut och jag märker också på lillen att han är tröttare än normalt. Hoppas vad än det är som gör honom ledsen på nätterna snart går över, så vi alla får sova gott igen. 

Bra vecka

Publicerad 2014-06-16 07:56:39 i Allmänt, Högtider, Lillen 6-12månader,

Det här kommer bli en bra vecka, det känner jag på mig! Tobias jobbar 7-15 idag,  imorgon och på torsdagen och på midsommarafton 7-13. Onsdag,  lördag och söndag är han lediga. Så alla eftermiddagar och kvällar får vi vara tillsammans och så tre hela dagar tillsammans!:)
 
Bästa av allt är att vi har inga bestämda planer för hela veckan. Vi kan göra vad vi vill och vad vi känner att skulle vara roligt.  Terrassen ska vi jobba på, klättra lite i träd och ta ner dåliga grenar, trimma och klippa gräset,  men inget av det behöver vara gjort en viss dag. En massa tid för bus och utforska världen med lillen, umgås hela familjen och bara ta det lugnt:) Midsommaren firar vi som i fjol, med god mat i lugn och ro. Bara en ändring, men en stor sådan, lillen är här med oss och tar inte upp hela min kropp och gör att jag springer på wc var 15de minut! Och så slutar vi inte midsommarfirandet på sjukhuset (hoppas vi)!

På väg bort

Publicerad 2014-06-14 08:27:20 i Allmänt,

Just nu väntar jag och lillen på att mommo ska komma och söka oss och så åker vi iväg till stugan. Tobias hjälper sin mamma flytta, så istället för att sitta hemma på tu man hand ska vi umgås med mommo, moster och hundarna. 
 
Men nu ska vi packa det sista, stänga fönstren i övre våningen och dra på oss ytterkläder, så är vi klara att åka iväg genast när mommo och hundarna är här:)

Grått och regn

Publicerad 2014-06-12 08:01:31 i Allmänt,

Det vaknade vi till idag och så ska väl dagen fortsätta. Passar egentligen bra, för finns massor att göra här inne. Är lätt så att vi bara är ute när vädret är fint och allting blir på hälft inne, så nu har jag en dag att få ordning på torpet. 
 
Idag har lillen en spännande dag, han ska till tandläkaren för första gången i sitt liv! För att orka med det tar han nu en tupplur(en roskisbil väckte honom innan han egentligen hade sovit klart i morse, så han har varit trött hela morgonen), så får vi se om han tänker bita tandläkaren i fingret eller inte:) Jag ska fixa mig klar och plocka ihop vad vi kan behöva med oss idag, sen se vad tiden räcker till att göra innan fafa är här för att agera chaufför. Skönt att inte behöva gå till stan idag, för efter 5minuter ute var jag genomblöt...

Sommar lunch

Publicerad 2014-06-11 12:53:03 i Allmänt,

Idag har vi ätit en riktig sommarlunch innan Tobias skulle iväg till jobbet. Lax i ugnen med en massa dill, nypotatis och gräddfilssås med gräslök. 
 
Lillen hade en egen bit lax i ugnen, utan salt och med mindre vitpeppar, och istället för gräddfilssås fick han lite smör på potatisen.  Första gången denna vecka som lunchen dög! Annars har vi en liten matvägrare just nu. Ena dagen är gröt gott, för att nästa dag vara riktigt äckligt.  Samma med fruktpuré,  banan, smörgås... Och så allt som serveras till lunch och middag är bara blää! Det som hittills alltid duger är ost, tomat och jordgubbar,  men det kan man ju inte leva på hur länge som helst. Lax och potatis dög i alla fall, nästan två hela potäter och en 3×3cms bit lax, så nu har hans kropp lite vettigt att leva på.
 
Nu ska vi leka lite inne i skuggan och sen har vi hela långa eftermiddagen att göra vad vi vill:) Jaga kattor, läsa böcker, äta jordgubbar(köps hem en ask varje gång vi är till butiken,inte bara lillen tycker det är gott!), gunga, ta en tupplur eller vad annat som känns roligt.

Dagens trädgård

Publicerad 2014-06-10 10:51:32 i Allmänt,

Eftersom det är utlovat regnigt idag passade jag och lillen på ta en liten runda på gården i morse.
Vi tittade på terrassen och planerade hur vi ska fixa irunt den för att det ska bli fint till lillens födelsedag.
 
Just nu ser rhododendron till att vi har fint vid vår arbetsplats.  Kärrmyllan däremot ser till att allting blir smutsigt...
 
På andra sidan står växthuset som snart ska fse till att vi får tomater, gurka, vattenmelon och chili:)
 
Mitt planerade projekt för idag var att koka rabarbersaft, men istället sitter vi nu i bilen på väg till Lojo. Moster lurade med oss på loppis-runda, fin sysselsättning en mulen tisdag:)

Ett år sen

Publicerad 2014-06-09 20:38:02 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

För ett år sen konstaterade jag att "Jepp, jag hade rätt, jag kommer att gå över tiden". Det var den 9de juni som lillen var beräknad att födas. Men lillen hade andra planer! 
Så istället för att fira ett års dag idag förbereder vi för ett sjuhelsikes kalas i slutet av månaden. Vi har haft moster,  mommo och gammelfafa här för att hjälpa oss.  Mommo har busat med lillen, medan moster hjälpte med terrassen.  Gammelfafa kom hit för att hjälpa med cirkeln som bråkade och blev sen kvar som övervakare och allt i allo. Efter en stund fick lillen dubbla barnvakter, både mommo och moster, och fick ta ett bad i vardagsrummet:)
 
Nu har vi nästan 1/3 av plankorna på plats och lillen är ren och gosig:) Kvällsmål för mig och Tobias pågår nu och sen är det dags för lillens kvällsflaska. Efter det tror jag vi alla tre kommer slockna i sängen så fort som huvudet hamnar på dynan! Sen hoppas jag på en likadan sovmorgon som idag, lillen vaknade med ett skratt först halv 9!:)

Ovanlig morgon

Publicerad 2014-06-09 06:54:22 i Allmänt,

Jag har vaknat, men båda mina pojkar sover! Den yngre kommer nog snart att vakna, men han har sovit 21.30-7.45!  
 
Idag är Tobias ledig, så vi ska bygga på terrassen. Men först måst jag till butiken. Hade tänkt fara igår, men tydligen var det helg, så den planen gick mindre bra. På kvällen kommer mommo och moster hit för att vara med lillen och hjälpa till med byggandet. Med lite tur börjar vi sätta på "locket" då och i så fall är det som måst vara klart till lillens kalas färdigt innan veckan är slut. Staket och pergola är det liksom ingen panik med, så det tar vi mot hösten sen.
 
Men nu ska jag ta itu med morgonen och se när mina älsklingar orkar göra mig sällskap:)

Redo för sommar söndag

Publicerad 2014-06-08 12:02:15 i Allmänt, Mat,

Sen mars har köksfönstret varit fullt med plantor,  men igår flyttade de sista ut, så nu är rutan och hyllan avtorkade och alla möjliga blommor från gården har fått flytta in i små vaser.
Blev en liten kaka med botten av kladdkaka, fylld och täckt med hallongrädde. Sött, chokladigt botten och syrlig hallongrädde, nami!
 
Kan säga att köket doftar gott just nu. En blandning av syren, kladdkaka,  ros och hallon:)

Mysmorgon

Publicerad 2014-06-08 09:22:16 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

Idag vaknade jag vid 7 och låg sen i sängen och lyssnade på regnet mot taket, medan lillen sov bredvid mig. Med sina små, varma fötter mot mitt bröst och ett nöjt leende i ansiktet.  Efter en kvart vaknade han, satte sig upp och skrattade och klappade händerna.  Så skulle kissan och apan med i sängen och få kramar. För att få gosa en stund till tog jag pekboken som låg bredvid sängen och så låg vi kvar och läste den i en kvart till. 
 
Med en sådan start på dagen kan man ju inte fortsätta på något annat sätt efter morgonmålet än med att leka tillsammans.  Lillen har fått bestämma programmet, så vi har klättrat, spelat piano,  buffat på gåvagnen(som han hoppar jämnfota bakom istället för att gå, världens gulligaste), matat mamma med diverse leksaker och dansat när det kommit bra musik i radion. Efter två timmar med fullt ös klättrade pojken upp i min famn och försökte hitta en skön sovställning, men efter en stund gav han upp och vi gick istället ut med vagnen. Där sover han nu, ingosad i en filt och skyddad med både myggnät och regnskydd. 
 
Jag ska utnyttja tiden han sover till att reda upp lite här inne, starta en maskin tvätt och, om jag hinner, baka något gott till eftermiddagen. 

Vällingkväll

Publicerad 2014-06-07 20:01:00 i Allmänt,

 Det händer inte ofta, men ibland blir det att ta en av våra "i nödsituation-vällingar". Vanligtvis är det inget problem med att få i lillen sin kvällsgröt, men någon gång nu och då ska han inte ha den. Då är det skönt att kunna ge lite välling, så vet jag att han fått något i sig inför natten i alla fall. 
 
Idag har överlag inte varit någon matglad dag för lillen, han har vägrat båda mellanmålen och nu då gröten. Morgonmål, lunch och middag har gått bra,  så inte vet jag vad han har för idéer. Han är i alla fall pigg och glad och leker nu det sista för kvällen medan vi väntar på att Tobias ska komma hem. Tydligen är han av det kvällspigga slaget, igår somnade han 22.15 och det normala är 21.30. Sen sover han till någon gång runt 7, oftast med två väckningar, så bra för att vara våra nätter. Funderar ändå lite på att se om vi borde övergå till bara ett sovpass efter lunch, för att få lite tidigare kvällar, men samtidigt är jag rädd att störa de nätter vi har nu. Finns ju liksom en ganska stor sömnskuld efter det senaste årets vakande, så att få sova relativt ostört mellan 22 och 7 är guld värt!

Ut på äventyr

Publicerad 2014-06-06 17:32:41 i Allmänt,

Jag och lillen är på tu man hand till efter 9 ikväll, så vi bestämde oss för att åka iväg en sväng. En promenad i tryckande värme till tågstationen, tåg till grannstaden och sen en mycket trevligare promenad för att komma hem till Linda &co. Tänk vad närheten till havet gör, luften rör sig liksom!
 
Nu sitter vi igen och väntar på tåget, eller lillen tar en liten tupplur i vagnen. Det hände för mycket hos Linda för att han skulle kunna sova, så blir lite senare pass. Hoppas han ändå sover bra i natt, för senaste nätterna har han börjat sova riktigt bra. Värmen stör honom inte det minsta, verkar det som:)

Lediga

Publicerad 2014-06-05 09:17:04 i Allmänt,

Idag har vi Tobias hemma, så vi har fått vakna och äta morgonmål tillsammans. Lillen har varit lite förvirrad de senaste mornarna,  när pappa inte varit kvar i sängen när han vaknar. Nu har vi i alla fall fått ta morgon tillsammans:)
 
Nu ska vi ut på gården och börja märka ut terrassen,  jämna till marken och sen kidnappa fafas bil och släpet en stund och köra hem virka och markduk. Släktens egen byggare är snäll och gjuter plintar åt oss, så igår fick vi 4st och idag ska det dyka upp 4st till. Sen var det väl ännu 2st på kommande, tror jag.  

Vädermardrömmar

Publicerad 2014-06-04 06:26:01 i Allmänt,

I natt vaknade jag med ett ryck från en mardröm, om vädret! 
Drömde att jag kollade väderprognosen och det var utlovat bara 2 grader till nätterna den närmaste tiden.  PANIK! Hur ska jag skydda mina tomater och chilin från det? Blev fina system med fiberduk,  yllefiltar, hett vatten i lillens badkar i mittgången och ett extra lager bubbelplast över hela taket, puh... Tur att jag fick vakna från den stressen och oron, kolla den riktiga prognosen och se att kallaste natten är 14grader. Låter mycket bättre:)
 

Klätterapa

Publicerad 2014-06-03 07:56:36 i Lillen 6-12månader,

Vi har en liten Klätterapa här hemma. Lillen har kommit på att han kan ta sig upp på olika möbler, så nu gäller det att vakta. Fotpallen till fåtöljen ligger upp och ner för den är han så jättesnabb att komma upp på, så man hinner knappt reagera. Nu var det istället köksstegen som var övervunnen och på det sättet tog han sig upp i fåtöljen... 

Gomoron Måndag!

Publicerad 2014-06-02 07:02:08 i Allmänt,

Idag började lillen morgonen lite tidigare för att hinna säga hejdå till pappa som skulle iväg första dagen till nya jobbet. Lite före 7 var vi nere i köket och fixade i ordning vårt morgonmål och nu ska vi sysselsätta oss inne en stund innan vi flyttar ut för dagen.
 
Igår var en dag med jättefint väder. Vi gick ut kvart före 9 och var bara in och äta lunch i en halvtimme vid 13 och fortsatte sen ute till 17.40. Vi byggde klart växthuset och tvättade glasen, några tomater, chilin och tomatpaprikor fick flytta in där, vattnade, rensade ogräs, åt pannkaka i skuggan och njöt av dagen. Lillen gungade, utforskade gården på egen hand och med mig och Tobias, plockade blommor(mina penséer kommer nog blomma hela sommaren, så effektivt som han plockar dem) och tagit tupplurer i skuggan.

Nu e de sommar, nu e de sol

Publicerad 2014-06-01 07:45:41 i Allmänt,

Njaaa, egentligen är det ganska grått där ute, men mot eftermiddagen borde solen titta fram.  I alla fall; juni är här och det betyder sommar! Det betyder också att lillen snart blir 1år, vilket förståss ska firas med stoooort kalas, tårta, ballonger och presenter. Men före lillens kalas vill vi ha uteplatsen byggd och före vi börjar bygga uteplatsen ska växthus vara klart, så nu ska jag och lillen dra på oss arbetskläderna och gå ut och hjälpa Tobias med att lyfta på taket och bygga den sista väggen. 

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela