ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Vad är problemet?

Publicerad 2013-04-30 05:48:25 i Allmänt,

blogg.se tycks ha något problem... Kan inte infoga bilder och lite andra funktioner är också försvunna. Har varit så i två dagar nu, så börjar snart sura lite!

Soffmys

Publicerad 2013-04-29 05:17:58 i Allmänt,

Har nästan hunnit bli en vana att mysa i soffan på vardagsmornar. Väckarklockan ringer 5.15 och så ligger jag kvar lite och njuter av att inte behöva stiga upp. Sen blir det mjukiskläder, soffan och datorn i typ 2 timmar innan jag faktist gör mig klar. Oftast kommer någondera katt som sällskap också, så blir det ju lite extra mysigt:)

Kort dag

Publicerad 2013-04-28 09:16:04 i Allmänt,

Blev en kort dag på jobbet. Gjorde det som måddes göras och så far jag dit på tisdagen, då jag stänger butiken tidigare, och jobbar någon timme till. Känner att det behövs vila idag, så ska ta en tupplur nu på förmiddagen och hoppas på att vara piggare efter det. Har som tur inte så mycket som behöv göras idag, bara handla mat inför veckan. Sen får jag se vad som känns bra att pyssla med!
 
Tobias ska snart iväg på sin kusins konfirmation, men eftersom jag trodde jag sku sitta på jobbet fram till eftermiddagen har vi meddelat att jag inte kommer med. Tror det är lika bra att hållas hemma, även om jag nu sku ha haft möjlighet att fara med. Behövs lite vila ibland!
 

Off to work!

Publicerad 2013-04-28 05:03:26 i Allmänt,

Eftersom jag vaknade så pass tidigt tänker jag nu ge mig iväg till jobbet, så får jag istället komma hem tidigare i eftermiddag! Mina arbetsgivare tycker nog att jag har lite konstiga vanor som frivilligt kommer till jobbet 6-7tiden, men har man konsitga sovvanor så har man!

10...9...8...7...6

Publicerad 2013-04-28 05:00:24 i Baby,

Så har igen en vecka gått! 85% av graviditeten är förbi och nu är det 6veckor tills lill*n är beräknad:)
 
  • Vikten ligger nu på ungefär 2,4kg
  • Längden är runt 46,5cm
Nu börjar lill*n öka med ungefär 300g/vecka och benbyggnaden hårdnar, så gäller att jag får i mig mycket kalcium. Tur så vill jag ha smoothies och kvarg med persika i mängder, så tror inte kalciumbrist är någon stor risk!
 
Annars då? En riktig kalaskula börjar jag få och nu börjar jag märka av det där med att magen verkligen är i vägen. Svårare att plocka upp saker som ligger på golvet, rensa i rabatterna och liknande som inkluderar att jag böjer mig ner. Att sträcka mig efter saker som är längst in på arbetsbänken på jobbet börjar också bli ettt litet projekt:P Svårare att hitta bekväma sovställningar börjar det också vara, då magen är tyngre och revbenen ömma av små fötter som sparkar. De senaste nätterna har jag också vaknat runt 3 av att busungen bökar på som en liten tok.
 
Igår började jag känna av spänningar långt ner i sidorna och konstiga, stickande känningar i bäckenet. Efter lite forskning hittade jag flera som menade på att det kan vara tecken på att babyn fixerar sig. Känns också som om jag har lite mera utrymme för lungorna nu, så kanske något ändrar! Ska bli intressant att se om så är fallet när jag är till läkaren på torsdagen, eller om det bara är egna fantasier!
 
Bra mår hela familjen i alla fall, men inte kan vi riktigt förstå vart tiden tar vägen!

Några timmar ute

Publicerad 2013-04-27 16:51:56 i Trädgård,

Blev några timmar ute nu på eftermiddagen/kvällen. När jag kom hem tog vi lördagste med bulla & brownie, för att få energi och så gick vi ut. Började med att städa bilen på insidan och fusktvätta den på yttre sidan, så nu ser den såå fin ut! Medan jag tvättade yttre sidan och satte dahliorna i jord slpade Tobias bort sen sista björkrishögen, så nu har vi en "ny" snöfläck på gården... Men till första maj ska nog all snö vara borta, det har jag bestämt! (Får väl skyffla upp i skottkärran och föra utanför tomtgränsen om inte den försvinner av sig själv!)
 
Lekstugan ligger dock kvar där den ligger, för det började regna ganska ordentligt. Hoppas i alla fall på att grillen orkar brinna klart, så att vi snart får mat:) Grillat kött marinerat i djävulssylt, ris, sallad och cantaloupemelon står på kvällens meny. Och så ska vi testa en till flaska mjöd. Igår testade vi en flaska, men det var från bottnet på ämbaret och lite väl alkoholstarkt för min smak. Och för torrt för Tobias smaklökar. Hoppas på att de restiga flaskorna är bättre:)
 
En del av rabarbern fick idag flytta in under svarta krukor, för att få lite fart på sig.
2 veckor så ska ju första pajen bakas!
 
Vår grill ser kanske inte mycket ut för världen, men gott blir det på den!
 
Titta vad vi hittade!:)
 
Ett annat fynd hittades under verandan:P
Tobias blev glad och började genast putsa och slipa på den!

Vädret på min sida:)

Publicerad 2013-04-27 09:17:22 i Allmänt, Trädgård,

Är faktist riktigt glad att vädret är grått och mulet, lättare att jobba hela helgen då!  Lite kan kanske solen i alla fall titta fram på eftermiddagen, så får vi grilla och lite peta på gården. Borde få dahliorna i lådor med lite jord, sista rishögen bort från mitt på gården och så lekstugans delar samlade på en mindre synlig plats. Har som mål att ha hela gården vårstädad innan morsdagen. Borde ju inte vara omöjligt eftersom jag är ledig och hemma i alla fall 5 hela dagar innan dess:)

Full fart i magen!

Publicerad 2013-04-26 06:14:04 i Allmänt, Baby,

Det senaste dygnet har det varit full fart i min mage. Började då jag badade hos mommo. Låg med stängda ögon när jag kände att det tryckte ordentligt i mitten av magen och när jag öppnade ögonen hade jag en stor knöl mitt i magen! Troligtvis någon som fick varmt om rumpan i vattnet:P Sen blev det rumba med händer, fötter och knän som for hit och dit!
 
Senare när vi gick i matbutiken fick jag flera buffar med huvudet, kändes som om han/hon ville ut redan nu. Kul att gå 4 steg och sen få stanna för att det trycker till:P I alla fall så fortsatte sparkar, nickar och buffande hela kvällen och natten. Nu under morgonen har jag haft en fot som trycker mot högra sidans revben, var inte särskillt kul att nysa! Nog märker man allt att vi är två som delar på utrymmet och att den mindre av oss har växt till sig rejält!
 
Så ser magen ut idag.
Jag bor i leggings, långa toppar, klänningar och tröjor:P
Mjukishalare och mjukisbyxor är också super!

Fönsterhyllor

Publicerad 2013-04-26 05:47:11 i Allmänt, Odling,

Igår var fafa hit och satte upp fönsterhyllorna som han fixat:) Super med mera utrymme i våra två bra växtfönster. Och fint blev det! Nu kan våra 20 tomatplantor och 15 chilin och paprikor sträcka på sig lite bättre! Under veckoslutet har jag också som plan att sätta igång en liten sats med nässelvatten, så på vappen får växterna njuta av det medan vi dricker mjöd! Börjar behövas näring för att de ska orka växa ordentligt.
 
 
Lite mörk bild, men tycker det blev riktigt bra!

Bilstolen

Publicerad 2013-04-26 05:40:32 i Allmänt, Baby,

Nu har vi bilstolen hemma:) Så nu gäller det att få fast fästmekanismen ordentligt! Tycker denna modell var jättebra. Inte för stor och klumpig, men ändå rymlig.
Efter morsdagen blir det att köpa hem lite olja, blöjor, servetter mm. och börja fixa i ordning allting. Lite svårt att förstå att det bara är 44dagar kvar tills lill*n är beräknad!
 

Halvdag

Publicerad 2013-04-25 05:21:43 i Allmänt,

Idag är det tänkt att jag bara ska jobba lite mindre än halva dagen, så att jag får sköta lite ärenden och så vila upp mig. Igår på eftermiddagen började jag känna av i kroppen att jag hållt på med granriskransarna i två dagar, så ska bli skönt med lite annan sysselsättning.  Har märkt av lite spänningar i både rygg och mage igår kväll och inatt, gissar på någon typ av förvärkar. Skönt att veta att
 
Dagens planer är i alla fall jobb, kolla på Lindas chilin och tomater hur de mår (själv ska hon vandra 12km i 27gradigt Italien:P), troligtvis få besök av fafa och få fina glashyllor till ett fönster i köket och ett i vardagsrummet, bad hos mommo och sen iväg till Lojo och köpa bilstolen och handla mat. Sen blir det väl någon snabb och enkel middag och så sängen gissar jag. Har börjat lägga oss lite efter 8 och då somnar Tobias genast, jag läser oftast till 9 innan jag somnar. Sen sover jag som en stock i 3-4½h (tills det är dags för wc-paus) i början av natten, vet inte ens om att telefonen piper till! Sover faktist bättre och djupare nu som gravid än vad jag gjorde innan:) Hoppas det håller i sig, så är jag utvilad inför vaknätter i framtiden:P

Hur ska man tolka?

Publicerad 2013-04-24 12:57:46 i Allmänt, Baby,

Tepaus, så passar på att nörda lite på datorn.
 
Hade precis in en kvinna i butiken som försiktigt frågade hur länge det är kvar tills babyn är beräknad. När jag svarade 6½vecka blev hon lite förvånad. Hennes gissning var tydligen ungefär 3veckor, så hon tyckte jag borde vara mammaledig och vila:P Att hon sen var barnmorska gjorde ju saken ännu roligare:P
 
Eftersom jag inte tycker jag är så superstor vet jag inte riktigt vad hon baserade sin gissning på. Kanske jag bara har blivit storleksblind själv?

Bilstol beställd

Publicerad 2013-04-24 06:03:59 i Baby,

Igår fick jag äntligen bilstol till lill*n beställd! På torsdagen kommer jag bara jobba halva dagen, så då ska jag åka iväg och köpa den. Sen borde våra stora inköp vara fixade och bara jag börjar min mammaledighet tror jag det blir riktigt passligt att söka hem skötbord och vagga, så borde vi ha det vi behöver! Eller ja, blöjor och lite annat smått och gott saknas ju, men det införskaffas sen när jag fixar i ordning skötbordet!
 
En sån ska lill*n åka i första året

Mera bilder från sol-helgen:)

Publicerad 2013-04-23 06:46:59 i Trädgård,

 Tydligen är lilla Maja tyngre än vi trodde! Plötsligt låg lekstugan platt på marken:P
 
Krokusarna blommade jättefint!
Som synd fanns/finns det en stor snöhög framför dem, så de var lite i gömman...
 
Rabarbern har också tittat upp, så nu har den 3veckor på sig att växa till sig inför
morsdagens rabarberpaj med vaniljglass/vaniljsås:)
 
 Mitt stora projekt för söndagen: Kratta klart bland björkarna och gräva ner 24krukor med teten:)
Nästa vår ska vår björkdunge lysa gul!
 

Moraliskt stöd

Publicerad 2013-04-23 05:55:37 i Allmänt,

Idag igen ringde väckarklockan 5.15, men inte gör det ju så mycket då fåglarna hade vaknat och piggade upp med lite kvitter!
 
Började morgonen med att agera moraliskt stöd till Tobias medan han åt morgonmål och såg till att han hade fått upp ögonen innan han satte sig i bilen för att köra iväg till Tahvoset. Våra morgonhumör är lite olika där nämligen. Jag vaknar (oftast) pigg och kommer genast igång med dagen. Tobias å sin sida behöver lite tid på sig för att vakna till efter natten.
 
Nu är i alla fall diskbänken uppredd och wc:n städad, så det behöv inte göras ikväll. Skönare så att få ta det lugnt ikväll när vi har kommit hem, tycker jag:) Dammsugandet lämnar jag däremot till Tobias ikväll, att bära upp dammsugaren för trappan är ingen höjdare just nu.

10...9...8...7

Publicerad 2013-04-22 18:22:49 i Baby,

Nu är vi redan nere på 7 veckor till beräknat datum! Lill*n beräknas vara c. 46cm lång och väga ungefär 2,3kg. Sparkar gör han/hon mycket, speciellt högersidas revben får sig mycket. Men tydligen ligger kroppen "rätt" inför förlossningen nu, då huvudet är ner, kroppen till vänster och fötterna mot höger sida. Nu får vi bara hoppas på att han/hon inte bestämmer sig för att vända sig! På rådgivningen var hon i alla fall och menade på att risken börjar vara liten för en vändning, då huvudet redan är så pass långt ner och lill*n har det ganska trångt. Nu kan lill*n också allting som en nyfödd ska kunna, förutom att gråta.

Vaknade till solsken

Publicerad 2013-04-21 06:36:59 i Allmänt,

Jag tror inte man kan få en bättre start på dagen än att vakna till solen som strömmar in genom sovrumsfönstret och en katt som sitter bredvid en och tvättar sig:)  Nu ska tvättmaskinen på och sen ska vi äta ett rejält morgonmål! Tror det blir att koka ägg, så vi orkar jobba hela dagen igen. Jag måst föresten försöka hitta någon solkräm här i gömmorna, för mina kinder är lite röda efter gårdagens sol. Så nu är våren verkligen här, då jag har bränt mig för första gången:P

Middag

Publicerad 2013-04-20 18:04:02 i Allmänt, Mat,

Efter en rejäl  utedag behövs det mycket (och god) mat! Blev älgstek som jag skar till mindre biffar, stekte i smör och rödvin och sen i gräddsås in i ugnen. Till det stekt potatis, kokta grönsaker, tomat och för min del majs, för Tobias del oliver. Nu känns det igen som om magen snart spricker:P
 
 
Nej, jag tycker inte om när maten blandas ihop på tallriken.
Ett barnbeteende som sitter kvar!
 
 
Varsin version av "Ett glas rött"

Sooool!

Publicerad 2013-04-20 14:54:15 i Trädgård,

Ojj vad skönt det är ute idag! Vi gick ut vid 10 och jag kom in för en liten stund sedan. Tobias håller fortfarande på och arbetar med veden tror jag. Men 5 timmar fick räcka, tyckte min kropp och det är väl lika bra att lyssna på den, så att jag kan vara ute imorgon igen!
 
I alla fall så har vi släpat på björkkvistarna, krattat, sågat sista delen av björken, burit grenar, beskurit, grillat och pysslat på. Lite tid har också gått åt till att bara njuta av solen och allt som kommer upp i trädgården! Åretss första fjäril har vi också sett! Båda kattorna har också gjort oss sällskap. Tydligen är lekstugan jätterolig lekplats nu, när den nästan har fallit i bitar:P
 
 
Att vi har krokusar hade jag ingen aning om! De hade säkert blommat över när vi flyttade hit i maj.
Scillorna har också tittat upp ur leran:)

Trädgårdshelg?

Publicerad 2013-04-19 12:01:06 i Allmänt,

Snälla, säg att väderprognosen för veckoslutet håller! 8grader och sol i två dagar, då både jag och Tobias är lediga. Då sku vi nog få det sista av trädfällningen uppredd och jag sku hinna börja kratta!
 
Idag är det jobb för oss båda, men jag ska i alla fall försöka breda ut lite snö från de värsta högarna när jag kommer hem. Speciellt i ett hörn som husväggen och verandan bildar sku jag gärna få det snöfritt, för där är eftermiddagssol och oftast vindstilla. Tänk att få ta ett eller två mellanmål där mellan trädgårdsarbetet!:)

Fixat både ute och inne

Publicerad 2013-04-18 15:54:30 i Allmänt,

Eftersom vi vaknade upp till sol imorse, trots utlovat regn, passade vi på att vara ute en stund på förmiddagen. Vi var till och med riktigt effektiva och fick vår rabatt (finns bara en ännu, då vi inte hann med mera i fjol) vårstädad. Klippte bort fjolårets torra delar och krafsade bort löv och kvistar, så nu syns alla lökar och perennernas små, spröda skott bättre:) Passade också på att påbörja hopsamlandet av alla brjörkris som skall bli sly. Samlar allting i ena hörnet av tomten, så finns det där sen  när vi får lånad/hyrd en flismaskin!
 
Båda katterna var med och höll oss sällskap och lilla Maja fick problem med en av grannkattorna. Först klättrade hon upp i ett träd när hon var så busig, men så kunde hon inte komma ner, för grannens hankatt fattade post nedanför. Till sist jagade Tobias bort honom, så att Maja vågade komma ner. Men så dök han upp igen och anföll stackars lilla Maja. Som tur kom My till räddning och han sprang iväg med svansen mellan benen! Seger åt våra flickor:)
 
Efter en timme ute i friska luften fixade vi två stora former lasagne och två limpor bröd, så nu har vi både morgonmål och luncher för en tid framåt! Mjöd har vi också fixat igång, så nu står ämbaret ute i verandan och imorgon ska det hällas på flaskor.
 
I källaren har vi också hunnit hålla på i en timme, så nu är pipan snart fri från gips och gammalt bruk. Tror att det är 2-3timmar kvar av borttagning av gammalt, sen får vi börja jämna till väggarna och så slutligen måla. Så förhoppningsvis är det 4x3h arbete med väggarna och sen ska ännu golvet målas.
 
Nu tar vi i alla fall kväller, njuter av brasan och när vi har glöd ska vi grilla korv och äta gårdagens potatisgratäng till det, nami! Kanske får jag Tobias övertalad till att spela något också här under kvällen:)

Magen full

Publicerad 2013-04-17 20:19:48 i Allmänt,

Idag har Tobias gjort en riktig supermiddag! Kotletter med potatisgratäng och kokta grönsaker. Mitt bidrag var en snabb sallad. Blev så mätt att jag inte riktigt visste vad jag sku göra. Lade mig först på golvet att spricka, men efter en stund blev det obekvämt, så jag lade mig i soffan istället. Där blev det en tupplur på nästan en timme. Sov så djupt att jag inte ens märkte när Tobias diskade! Efter min tupplur blev det efterrätt bestående av te, mockaruta och Creme Brulé. Så nu är jag riktigt mätt igen:P
 
Nu tror jag att det snart blir att byta lakan i sängen och sen sova. Är tydligen trött ikväll! Imorgon är vi båda lediga och eftersom det är utlovat regn tror jag vi tar en slöis-morgon och ligger kvar i sängen och lyssnar på regnet mot plåttaket.

Att skapa en ny vana

Publicerad 2013-04-17 12:48:49 i Allmänt,

Det brukar ju heta att det tar allt från 3veckor till 3månader att skapa en ny vana. Jag lutar nog mera mot den senare tidsramen, efter den erfarenhet jag skaffat mig under vårvintern.
 
Då jag visste att jag skulle vara hemma mycket under vintern och våren bestämde jag mig för att jag måste göra något under dagarna. För mig blev det självklara beslutet att fixa så mycket som möjligt här hemma under mina lediga dagar, så att jag och Tobias kan göra roligare saker under den tid vi är lediga tillsammans. Och så att jag på kvällarna efter jobbet inte behövde känna att jag måste ta tag i exempelvis städningen, utan kan vila om det behövs.
 
Började med att tömma alla tvättkorgar och IKEA-kassar med smusttvätt. Nu några månader senare klarar vi oss fint med våra tre tvättkorgar och för det mesta har de bara lite smuts i bottnet på sig. Stor skillnad mot tre fulla tvättkorgar + 4 fulla IKEA-kassar. I och för sig var en delorsak till tvätthögarna att vi inte hade tvättmöjligheter hemma, då badrummet var på hälft...
 
En annan sak jag satsade på var att tömma diskbänk, spis och bord dagligen. Är skönt att börja fixa maten i ett rent och redigt kök, istället för att först vara tvungen att diska stekpanna/kastrull för att ha något att göra maten i:) Dammsugningen var den tredje saken som hamnade högt upp på prioriteringslistan och det har hjälpt mig mycket mot min damm- och kattallergi. Har klarat vårens pälsbyte utan några som helst problem!
 
Nu, nästan exakt tre månader efter att jag bestämde mig för att få till dessa vanor sitter de ganska så bra! Och till på köpet har jag börjat tycka att städning faktist är ganska roligt! Vem trodde det var möjligt?:P

Ojdå!

Publicerad 2013-04-17 08:40:10 i Allmänt,

Nu brinner det i brasan och jag har betat av den viktigaste punkten på min lista för dagen, mina tre tråkiga samtal. Fick hjälp med alla mina frågor/ärenden och en lite oväntad överraskning. Min mammaledighet börjar inte 10maj som jag trott, utan redan den 4maj! Hur kunde det gå så? Jo, för tydligen blir man inte ledig 30 dagar innan beräknad förlossning, utan 30 vardagar innan beräknad förlossning! Så söndagarna och Kristihimmelsfärd räknas bort från det jag själv räknat ut. Liten miss i planeringen, så nu blir det att fundera hur det ska lösas på mina jobb:P

Dagens program

Publicerad 2013-04-17 07:53:41 i Allmänt,

Idag borde jag:

  • Ringa tråkiga samtal: FPA, Skatteverket och stan
  • Dammsuga
  • Tvätta en maskin
  • Plocka undan rent byke
  • Byta lakan
...men jag tänker börja med att gå ut en stund på gården och kolla snöläget efter nattens regn:) Kan ju alltid skylla på att jag behöver få in mera ved till brasan!

Bad igen:)

Publicerad 2013-04-17 07:15:07 i Allmänt,

När Jenny sku iväg härifrån igår passade jag på att åka med till mommo. Där blev det igen ett bad med min härliga choklad-duschkräm och lite tv-tittande. Bland annat såg vi på ett program om gravida som inte levde helt enligt rekommendationerna. Var det inte 15-20cigaretter som röktes per dag, så bestod kosten av pizza, hamburgare, glass och annat hälsosamt. Inga grönsaker så långt ögat kunde nå, om man inte räknar med ketchup...  Riktigt intressant, men samtidigt lite deprimerande att se vad en del utsätter sina små, ofödda barn för!
 
Tobias plockade sen upp mig efter jobbet och så var det sova som gällde. Och jag har sovit som en stock! För andra natten i rad! Och vaknade med en kropp som inte var sjuk eller öm någonstans:) Jag har sagt det förut, men säger det igen: Bad är nog det bästa som finns för kroppen!

Varmt och mysigt

Publicerad 2013-04-16 13:16:36 i Allmänt,

My gillar när det är varmt. Om Tobias lyfter upp henne på brasan då vi eldar brukar hon ligga där lääänge och njuta. Igår tog hon sig upp ännu ett steg högre. Vi såg henne bara med jämna mellanrum när hon satte sig upp för att ändra ställning:P
 

2 år

Publicerad 2013-04-16 11:35:09 i Allmänt,

Idag "firar" vi två år som förlovade! Satte firar inom citations-tecken, eftersom vi ju inte precis gör något speciellt idag. Bakar mockarutor (passligt nog kallade kärleksmums i Sverige) och nu stressar Tobias för att komma iväg till jobbet. Så jag tillbringar eftermiddagen och kvällen med My, Maja och Jenny:P
 
Trodde faktist inte vi skulle vara förlovade i två år innan vi gifter oss, men husköpet och lill*n har skjutit fram sådana planer aningen! Får helt enkelt bli en annan gång:)

Mockarutor

Publicerad 2013-04-16 08:02:00 i Allmänt,

Denna morgon är jag receptläsare och allmän hjälpreda medan Tobias bakar mockarutor. På fredagen är han sista dagen på jobbet, så imorgon vill han ha med sig lite gott till kaffet. Tycker mockarutor är en superidé, eftersom jag varit sugen på sådana en längre tid redan. När jag skulle baka förra veckan hade vi så lite kokos hemma, så det fick bli brownies istället. Men idag när han har farit iväg till jobbet tänker jag leka råtta och äta upp kanterna:P
 
 
 
Update 3h senare: Nu är mockarutorna klara! 25st får Tobias med till jobbet, 5st hamnade i frysen och denna assiett med minibitar är till mig och Jenny i eftermiddag:) Jag och Tobias har också ätit av kanterna nu efter lunchen. Blev mycket gott då vi gjorde dubbelsats!

Idag...

Publicerad 2013-04-15 17:31:39 i Allmänt,

... är en riktig blää-dag. Inget känns riktigt kul, får inte bekvämt på något sätt, är trött och lite småirriterad.  Nu ska jag i alla fall rulla ut yogamattan framför brasan och försöka få några muskler att sträckas lite och slappna av. Efter det tror jag det blir fotbad och värmekudde för ryggen, så kanske livet känns lite bättre sen. Annars får väl choklad bli "Plan B" för att höja humöret lite!

Go'moron!

Publicerad 2013-04-15 04:28:43 i Allmänt,

Gårdagens shopping och bilåkande har känts i kroppen inatt. Har varit svårt att få bekvämt då ryggen har varit sjuk, benen haft myror i sig och revbenen ömma. Lägg sen till två vilda och närgångna kattor, så blir det inte många timmars sömn.
 
Blir en tidig start på arbetsdagen i alla fall! Tur att man har flextid:)

Shopping:)

Publicerad 2013-04-14 09:16:32 i Allmänt,

Nu är shoppinglistan till IKEA och Sello klar. Sen återstår att se hur mycket utöver den som vi "behöver":P
Lill*n i magen är också pigg och vaken inför shoppingen, så mina revben börjar bli lite ömma. Som tur brukar han/hon somna när jag går omkring, så förhoppningsvis blir det lugnare senast när vi kommer till IKEA.
 
Nu borde jag ta mig upp ur soffan och byta kläder. Myshalare är kanske inte den mest praktiska klädshoppingsklädseln och inte är den ju särskillt vacker att röra sig bland folk i:P Så vilken klänning ska man välja? Valmöjligheterna börjar minska så där sakta!

...10...9...8...

Publicerad 2013-04-14 08:35:00 i Baby,

Ännu en vecka har gått! Kan inte riktigt förstå vart tiden tar vägen?
 
  • 80% av graviditeten är förbi.
  • Lill*n är inte helt lite mera, utan har nu kommit över 2kg sträcket!
  • Längden ligger på ungefär 45cm.

Från denna vecka borde lungorna vara så pass utvecklade att lill*n klarar av att andas luft om han/hon sku bestämma sig för att titta ut. Han/hon räknas också vara så pass utvecklad att man inte skulle göra något stort jobb för att skjuta upp förlossningen om den skulle sätta igång. Känns ganska underligt att lill*n i princip är "färdig" och bara ska växa till sig nu!  Ännu får dock lill*n nog se till att trivas där inne i magen och hållas kvar, i alla fall till slutet av maj!

 

Jippiii

Publicerad 2013-04-13 09:37:00 i Trädgård,

 
 
Nu börjar perennerna titta fram! Bara tre dagar sen jag senast stod och tittade på samma rabatt.Då hade några lökar tittat upp. Nu tittar det upp lökar överallt och det börjar grönska bland perennerna, underbart! Aquilegian, astilbespirean och jättedaggkåpan var snabbast att sätta upp nya små skott! Hoppas på att få putsa bort gamla löv och kvistar i slutet av nästa vecka, så att rabatten är fin när där börjar blomma lökar.
 
Snön smälter bort i rasande takt just nu. Snart är det bara gångar där som jag brukar gå på mina små inspektionsrundor! Håller väderprognosen så tror jag att torsdagen blir en riktig trädgårdsdag för oss. Då ska sista delen av björken sågas i delar, vinbärsbuskarna putsas upp och kanske jag till och med får börja kratta lite:)

Esbo imorgon

Publicerad 2013-04-13 08:17:44 i Allmänt,

Imorgon blir det en utfärd till IKEA, Sello och Tobias mormor. Vi har skjutit fram denna resa redan flera gånger, så nu kände vi att vi inte vill skjuta fram den mera!
 
Lite vad som ska inhandlas i IKEA. Inte så många saker på listan, men konstigt nog brukar man ändå komma hem med kassen full! Sånt som inte kom med på bilden men som ska köpas är diskborstar, skötbädd till nedre våningen och stolsdynor om vi hittar några vi tycker om. Och så en eller två flaskor med lingonsaft förståss!:P
 
I Sello är målet att hitta en klänning åt mig, så att jag har något att sätta på mig till vårens festligheter.  Två konfirmationer  och en student har vi inbokat innan lill*n är beräknad. Och kan ju säga att många av mina klänningar börjar bli aningen trånga över magen:P Dessa fyra tycker jag ser fina ut på bild, men sen återstår att se hur de ser ut i vekligheten!
 
 

Regn<3

Publicerad 2013-04-13 07:43:32 i Allmänt,

Som jag har väntat på detta regn! Vaknade inatt och hörde att det smattrade på taket och imorse låg jag kvar i sängen och njöt av smattrandet:) Har nu satt mig i soffan i vardagsrummet med en hoprullad My bredvid mig och njuter av att se ut. Är ju bra att man någon gång uppskattar regnet!
 
Om en stund tänker jag dra på mig regnrock och gummistövlar och gå en runda på gården, eftersom jag ändå måst efter ved. Sen blir det en riktig mysa-inne-dag tror jag!

Pipi mage...

Publicerad 2013-04-12 17:00:49 i Allmänt,

Har nu andra dagen sjukt i övre delen av magen. Känns som ett blåmärke inne i magen som hela tiden trycks till. Hoppas på att det är något som släpper nu när jag har två lediga dagar! Magen växer också så det knakar, så kan tänka mig att det onda är något som har hamnat i kläm lite. Släpper nämligen då jag ligger.
 
Blommig mage har det varit idag.
 
I alla fall har jag ingen energi tilll matlagning idag, höll på att somna i mammas bil på vägen hem. Så pizza är beställd och Tobias och den borde vara hemma om ungefär 20minuter! Ska försöka hitta energi till att blanda ihop en sallad tills dess i alla fall:)

Nu måst det ju bli vår!

Publicerad 2013-04-12 06:44:00 i Allmänt,

Första jag gjorde när jag steg upp i morse var att kolla vad fr temperatur det var ute. +1,6grader klockan 7 på morgonen, härligt!:) Väderprognosen för de närmaste 10dagarna ser också bra ut, plusgrader dygnet runt och så lite regn på det. Nu hoppas jag på att all snö försvinner snabbt!
 
Förra året bakade jag första rabarberpajen på nyskördad rabarber från gården till morsdagen 13.5. Gissar dock på att det blir att hitta på något annat till denna morsdag, om vi får något besök! Men ännu är det ju 4veckor till morsdagen, så kanske rabarbern orkar komma upp om den får lite hjälp med att bli snöfri och sen får en hink över sig som skydd mot kalla nätter. Jag lever i hoppet!:)

Letar vårtecken

Publicerad 2013-04-10 10:08:08 i Trädgård,

Var ut med roskis och tog in en korg med ved för en stund sen. Passade på att gå en runda på gården och strö ut lite mera aska och samtidigt leta lite vårtecken. Igår såg jag och Tobias att det hade kommit upp lite lökväxter under äppelträd, ville nästan hoppa jämnfota om det inte sku vara så obehagligt med magen:P
 
 
Vad som kommer upp under äppelträde (två nedre bilderna)t är vi inte riktigt säkra på. På hösten satt vi narcisser, tete:n och något annat där i mängder, men inte så här nära stammen. Vet att jag grävde ner något när vi flyttade hit, men vad återstår att se:) I rabatten(översta bilden) grävde vi ner irisar och tulpaner i höstast, så nu väntar vi med spänning på att se hur mycket som kommer upp! Tror nästan det är irisarna som har börjat visa sig.
 
 
När jag kom till rabatten blev jag lite ledsen, eftersom den var så gropig. Vi lämnade den ganska jämn på hösten, så någon har varit där och grävt och troligtvis ätit av lökarna... Hoppas på att en del har klarat sig undan hungriga sorkar eller vad det är som har varit framme!

Var är solen?

Publicerad 2013-04-10 07:13:15 i Allmänt,

Jag som sku tvätta några maskiner idag och låta det hänga ute och torka, men så är min del av världen helt grå!
 
Mysigt morgon, eller hur?
 
Tror bestämt det blir att hitta på annat program för dagen och bara tvätta så mycket som rymms på sträcken inne. Kanske jag kan satsa min tid på de där stackars tomaterna som jag har lovat att ska få komma i större krukor i 1½vecka redan!?

Två dygn

Publicerad 2013-04-10 07:01:22 i Allmänt,

Ganska exakt så länge var höfterna i skick efter söndagens bad. Men tror att värken igår kväll och inatt till viss del är mitt eget fel. Blev två promenader igår, först en med hundarna och sen en på kvällen med Tobias när jag kände mig spänd i axlarna. Efter den senare promenaden slog värken till, så sku kanske ha räckt med en promenad. Nå, vet i fortsättningen!

Dag i köket

Publicerad 2013-04-09 12:34:43 i Allmänt, Mat,

Blev till största delen att pyssla på i köket idag. Först var jag i alla fall duktig och plockade lite på övre våningen, bäddade sängen, gick igenom en hög med kläder och sorterade bort rena byket. Sen fixade jag disken, så att det sku vara roligare att hålla på i köket.
 
Summan för dagen blev i alla fall en rejäl gryta med chili con carne, lite brownies och två bröd. Har som plan att göra färdig mat till frysen, så det finns de första veckorna när vi kommer hem med babyn. Gissar på att det sku vara skönt att inte behöva ställa sig att kocka allt för mycket innan vi fått någon typ av rutiner på det nya livet! Måst bara köpa hem frysaskar i passlig storlek, så att jag kan påbörja projektet! Börjar märka av svaga sammandragningar mer och mer, så kan ju bli att ta det lugnare snart. Lika bra att börja i tid tycker jag:) Föresten är det idag 2 månader tills lill*n är beräknad, det är inte länge!
 
 

Vad ska vi göra idag då?

Publicerad 2013-04-09 08:51:08 i Allmänt,

Det var meningen att jag sku få besök om ungefär två timmar, men fick just ett meddelande att hon ligger lågt idag, pga. spysjuka :S Stackarn...
Nåja, så nu har jag då typ 4 timmar tills jag ska fara till hundarna och vara sällskapsdam. Något borde jag ju göra, men vad? Brasan har jag igång, så jag kan inte fara iväg någonstans...
 
Egentligen har jag flera roliga och mindre roliga alternativ, men vet inte vad jag ska ta tag i först. På roliga sidan står: plantera om tomater, baka något gott till frysen (har inte vila baka senaste veckorna, då jag sku hålla mig borta från socker...), laga en stor gryta chili con carn och måla lite uppe. På mindre roliga sidan har jag: stryka, dammsuga, tömma diskmaskin och diskskåp + tömma diskbänken och städa undan rent byke.
Borde väl ta tag i den mindre roliga avdelningen först, men tänk sen om energin tar slut på hälften, så jag inte orkar eller hinner med det roliga:P Hmmm.... I-landsproblem på hög nivå!
 
Lill*n har i alla fall bestämt sig för vad han/hon ska göra just nu: sparka mig i revbenen och magsäcken. Man tackar! Kanske lite plockande och städande sku verka sövande?
 
 
 

Rådgivningsbesök 31+2

Publicerad 2013-04-09 08:05:00 i Baby,

Idag var det då dags för ett besök på hälsocentralen igen. Enligt alla mått och tester är jag och lill*n i toppskick:)
 
Mitt hemoglobin tyckte hon det var dags att mäta, då det var två månader sen senast. Vid första sticket blev det en lite chock då värdet blev 103 (131 senast), men med ett nytt stick kunde vi konstatera att jag nog låg på 127. Trycket mitt mäter jag ju hemma och siffrorna var bra, trots att min puls är hög just nu. Eftersom jag inte märker av det gissade hon på att en del av höjningen är tack vare graviditeten, men största delen kommer av flunssan. Min vikt går sakta uppåt, på 23 veckor och 6 dagar har jag enligt rådgivningens våg gått upp 3,5kg, så det är jag riktigt nöjd med! 3,5kg borde vara ganska exakt så mycket som allt extra i min mage väger just nu:)
 
Sen över till lill*n som fortfarande ligger med huvudet neråt, så nu hoppas vi på att han/hon inte bestämmer sig för att vända sig något mera! Att huvudet är neråt och fötterna uppåt känner mina revben av, speciellt nu när jag hostar mycket... SF-måttet låg nu på 29, så precis över normalkurvan. Senast var vi nästan uppe på kurvans översta gräns, men tydligen är det ganska normalt att runt den veckan vara lite i överkant, för att sen dämpa tillväxttakten. Så kanske det blir en medelväg av mig och Tobias gällande storleken, återstår att se!
 
Sen tog jag upp frågan med mitt sockervärde från sockerbelastningen för några veckor sen. Först såg hon konstigt på mig när jag sade att det tydligen hade varit lite högt och så tog hon fram resultaten. Troligtvis hade läkaren sett fel/råddat med fastevärdet och värdet efter en timme. Mina värden var 4,2 i fastevärde, 6,5 efter en timme och 4,1 efter två timmar. Övre gränserna ligger på (om jag kommer rätt ihåg) 5,1 (0h), 10 (1h) och 8 (2h), så jag ligger långt under! Att ligga på 6,5 efter en timme var tydligen till och med på undre sidan. Så nu blir det glasskalas någon kväll för att fira:P  Och inget behov att testa här hemma heller, så skönt att inte behöva sticka mig!
 
Om två veckor är det dags för nytt besök. Nu tyckte hon att vi inte kan lämna 4veckor emellan som vi gjort hittills mera, trots att allting ser bra ut. Gissar på att det blir någonstans mellan 5 och 8 besk på rådgivningen nu innan lill*n är här. Ganska många om man jämför med att jag under dessa 31veckor har varit där 6gånger!
 

Sitter

Publicerad 2013-04-09 05:39:52 i Baby,

När vi var och tittade på skötbordet på söndagen var vi också ut i Mias förråd och kollade vad hon hade där. En sitter fick följa med oss hem, tillsammans med tre påsar med lite smått och gott. Bland annat sängkläder, ett till täcke, haklappar, utedräkt för nästa vår/höst och annat kul. Skötbordet får vi hem lite senare, så har jag sysselsättning sen i maj att plocka allting i ordning:)
 
Väntar på någon som använder den,
annan än My som har konstaterat att det är skönt att gunga:P
 

Bad=mirakelmedicin

Publicerad 2013-04-08 06:54:17 i Allmänt,

Efter gårdagens besök hos Mia&co  tog vi en mellanlandning hos mommo. Där blev det bad för mig och ojj vad skönt det var! Genast efter satte snuvan igång 10ggr värre, men till natten hade den lugnat sig. Och ingen hosta och knappt någon värk under natten! Kunde knappt tro att det var sant när jag vaknade efter 6 och inte hade varit vaken en enda gång under natten! 7h sammanhängande sömn (nåja, nog har jag ju vaknat och vänt mig ibland, men det räknas faktist inte!:P), flera veckor sen det hände senast:P
 
Så, sen jag vaknade har jag funderat på någon fin, provisorisk lösning på att fixa ett bad här hemma åt mig för de närmaste månaderna. Tyvärr tror jag inte att boilern räcker till att fylla ett helt badkar. Så plan B får väl bli att boka in mig för något skönt bad i Wellness under våren, rosenbad låter ju exempelvis inte allt för illa:) Och så fortsätta våldgästa mommo nu och då. Sen får vi ta till diskussion om vi behöver ett badkar när vi börjar planera tillbyggnad!
 
I mina drömmar ser vårt badrum ut såhär.
Tänk att ligga där och läsa en tidning:)
 

Äta bör man, annars dör man!

Publicerad 2013-04-07 08:59:20 i Allmänt,

 
Nu ligger jag på soffan och hoppas på att slippa sparkar mot magsäcken den närmaste tiden!
 
Har gett slöis-tid åt mig fram till halv 12, sen måst pyjamasen  bytas mot målarkläderna och skrubbarna målas ett andra varv! Och så ska fönstret mellan hall och veranda plockas ut idag och batteriet sättas ut i verandan. Till tisdagen hoppas jag på att vi har så pass bra koll på temperatuen där, så att vi kan flytta ut tomaterna och chilin!

Tio... Nio...

Publicerad 2013-04-07 05:30:16 i Baby,

Nedräkningen pågår! Och tiden flyger fram! 9veckor är ju mindre än ett sommarlov och alla vet vi hur snabbt sådana försvinner!
 
Att lill*n verkligen snart är på väg börjar nu bli tydligare, då det står en vagn i övre våningen och kela-lådan tar upp en stor del golvyta. Och att sen kolla i kalendern och planera något och konstatera att det bara är 4,5vecka tills jag blir mammaledig gör ju att man nästan blir stressad:P
 
Idag ska vi troligtvis och kolla på skötbord till Mia. Och i lördag borde båda vara lediga och då blir det ikea-resa, för att köpa allt möjligt smått och gott. Sen så hoppas jag på att vi snart får låna hem vaggan, så att jag kan fixa madrass till den. Måst säga att Tobias kollar med sin mamma när vi kan få den:)
 
De senaste dagarna har jag känt mig ganska stor och otymplig, men det tror jag att till stor del beror på flunssa-comebacken. Att vara trött och hängig gör ju inte att man känner sig fin och smidig precis! Men nog märks det ju att magen växer, speciellt tydligt är det då jag sitter, sku ibland behöva lite längre armar för att nå saker på bordet:P  På tisdagen är det dags för nästa rådgivningsbesök och hoppas på att hon mäter magen, så får vi se om måttet följer normalkurvan eller om lill*n tänker bli stor!
 
Annars så lyckades jag igår med något som jag varit rädd för hela vinter: att falla ute... Snön gav efter och foten sjönk in så att jag föll. Magen klämdes lite mot benen, men som tur var det ett ganska mjukt fall! Men några oroliga minuter hade jag nog innan lill*n började sparka! Så nu vet jag att gå försiktigare genom våra snöhögar!

Blomsteräng

Publicerad 2013-04-06 16:33:21 i Allmänt,

 
Nästan som att sitta mitt i en blomsteräng:)
 
Påskens överblivna tete:n var ingen fröjd mera tyckte Gun, så hon hade lämnat brev att jag fick ta så mycket jag ville ha när jag åkte hem för dagen idag:) Tror det var 22krukor som fick flytta hem till oss! Gick igenom dem lite och skar av de finaste blommorna, så nu har vi en bukett till bordet. Krukorna får nu bo nere i källaren några veckor, tills marken går att gräva i, sen ska de planteras runt björkarna!
 
 
 

Inget kalasande idag

Publicerad 2013-04-06 15:23:12 i Allmänt,

Var egentligen meningen att vi sku iväg på 2års kalas idag, men efter ännu en usel natt (hosta, foglossning och nyheten: snuva) bestämde jag mig för att prioritera vila. Har sovit en stund nu på eftermiddagen och sitter nu i soffan och väntar medan Tobias lagar mat åt oss:) Sen blir det en lugn kväll med spel och mycket varmt att dricka!

Slutspurten?

Publicerad 2013-04-05 10:56:45 i Allmänt,

Varför vill energin alltid ta slut på hälften? Min fina to-do lista har fungerat bra, men nu har jag ätit mitt mellanmål och sku inte alls orka ta tag i de där sista punkterna. Helst sku jag lägga ner mig med My här på soffan och sova en stund. Hon vet i alla fall hur man njuter av soliga dagar: hopkurrad på en filt med ena framtassen över ögonen:P
 
Men nu är det då övre våningen och dammsugning som gäller! Sen blir det paus och lunch till 2 tiden när jag tänkte åka iväg till butiken. På vägen hem ska jag sen kidnappa min syster, så får vi måla och hosta tillsammans under eftermiddagen!
 
Ikväll har jag i alla fall bestämt att det blir en lugn kväll med brasa, pizza och något spel. Gissar på att Tobias inte har så mycket emot den planen, då hans huvud inte hade träffat dynan före 3 inatt. Långa kursdagar de har!

Städa, städa varje freda'

Publicerad 2013-04-05 08:08:48 i Allmänt,

I brist på ork igår så är då planen att få huset städat idag istället. Hade hoppats på att vakna superpigg efter en natts ordentlig sömn, men alltid går det ju inte enligt planerna. Istället blev det en natt av sudokulösande och drickande av svartvinbärssaft, men det är ju kul det också!
 
Dagens to-do lista gjorde jag redan igår, så nu är det bara att börja beta av punkt för punkt. Eftermiddagens planer är ganska öppna ännu. Är syster min piggare idag så har vi tänkt måla på övre våningen, annars får jag se om jag orkar ta tag i det ensam, eller hittar på något annat projekt.
 
Många pauser ska det vara!
 

Host host

Publicerad 2013-04-04 20:36:44 i Allmänt,

Har fått en härlig hosta senaste dagarna... Mest hostar jag på natten, så klart! Efter tre ordentliga hostattacker nu under kvällen så kollade jag igenom medicinlådan och som tur hade vi hemma den hostmedicin som läkaren sade att var ok för några veckor sedan när jag hade min flunssa. Då släpte hostan innan jag behövde ta den, men nu bestämde jag mig för att jag tar en dos till natten. Hoppas på att få några timmars sammanhängande sömn i alla fall, tack vare den!
 
Nu blir det sova för min del tror jag, för ögonlockena känns så tunga! Nati natt:)

Solat

Publicerad 2013-04-04 17:37:08 i Allmänt,

Idag har jag varit på besök i Ekenäs i stort sett hela dagen. Har blivit en massa babbel, lek med två små busungar och så över två timmar ute i solen. Vi plockade till och med fram solstolarna och låg och njöt i solen:) Var så varmt och skönt, så länge det inte blåste.
 
När jag kom hem blev det som sagt en tur till posten för att söka ut moderskapsförpackningen och så passade jag på att köpa pensel och färg till morgondagens målande och ett till batteri. Så nu har vi ett batteri till att värma upp verandan med och ett till att torka upp i badrummet, när vi stänger av oljevärmen om en tid.
 
Nu har jag spacklat skruvhuvuden i garderoberna och vilat en liten stund. Nästa projekt blir att laga en paj till middag och sen borde jag väl ta tag i städningen, men vet faktist inte om jag orkar. Kanske det får bli förmiddagens projekt imorgon?

Stort paket till oss!

Publicerad 2013-04-04 17:29:31 i Baby,

Idag hade vi lapp i postlådan att vi hade ett paket att hämta på posten. 8kg skulle det väga, så bara att ta sig till stan genast! En stor, brun låda fick jag och i den en grann låda med en massa saker i! Jepp, moderskapsförpackningen har äntligtn kommit! Blev genast att kolla igenom den, kände mig som ett litet barn på julafton!
 
Tyvärr inga egna bilder, då kameran är till Kasnäs...
Men bilden från Kelas hemsida kan jag ju visa.
 

Nu är den här:)

Publicerad 2013-04-03 18:15:46 i Baby,

Nu har vi varit till Lojo och sökt hem vagnen! Den är så fin, så fin, men nog sved det att betala den, trots att det inte var "mina" pengar som försvann från kontot. Men nu borde vi ha en superbra vagn för mååånga år framåt och hålls den i skick har den ett ganska bra andra hands värde. Mamma hade hört någon som hade köpt en 10år gammal för 300€, så riktit bra!
 
Emmaljunga Edge Duo Combi "Brown Flower" heter vår vagn:)
Tack än en gång för julklappen mamma!

Tror någon av oss har en växtspurt!

Publicerad 2013-04-03 12:29:27 i Allmänt,

Jepp, någon av oss är det som växer mycket nu och behöver mycket energi, för jag är hungrig dygnet runt! Då menar jag faktist hungrig, inte bara sugen på något... Magen skriker efter mat och verkar totalt bottenlös. Blir morgonmål, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål och ändå är jag hungrig där emellan. Och vaknar mitt i natten av att magen vrider sig av hunger.
 
Nå, bara att äta och hoppas på att det är lill*n som växer och inte jag!
 
 

Medelhavsdrömmar

Publicerad 2013-04-03 09:52:39 i Allmänt,

Sitter i solen i soffan och låtsas att jag är vid Medelhavet:) Solen värmer, jag äter naturell yoghurt med apelsin och honung och innan jag satt ner mig passade jag på att rufsa till rosmarinen som står på hyllan bredvid mig, så nog går tankarna till lite varmare bredgrader!
 
Tyvärr visar termometern på den bistra sanningen, då den tutar ut att det bara år 1,4grader ute ännu. Men om en timme eller så hoppas jag på lite varmare, för jag vill ut! Ska fortsätta hjälpa våren genom att kratta på snön, hacka hål i isen och breda ut snö på de ytor som redan har hunnit bli bara. Men tills dess ska jag fortsätta drömma Medelhavsdrömmar med hjälp av resebolag och fina bilder!
 
Sol, hav och värme, då mår jag som bäst:)

10veckor kvar

Publicerad 2013-04-03 08:01:35 i Baby,

Lite sent, men nu är vi nere på tio veckor kvar till beräknat datum! Och en massa sysselsättning har vi, så nog kommer veckorna fortsätta flyga iväg (bevis på det är ju att det gått 3dagar sen jag egentligen tänkte skriva det här inlägget, men tiden har försvunnit!).
 
I alla fall så borde lill*n vara c. 42cm just nu och väga runt 1600g. Varje vecka ökar han/hon med c. 200g från nu till förlossningen, så tror det kommer börja bli stor skillnad på magen så där sakta! Det märkte vi också av igårkväll. Jag hade spänd mage hela gårdagen och det värkte svagt till och från. På kvällen när jag lade mig i sängen var magen betydligt mera putande än kvällen före och napan var bara en liten, liten grop, inte bottenlös som ett svart hål som den har varit hittills!
 
Min lilla hyresgäst verkar vara en glupsk liten sak också, har jag kunnat konstatera! Han/hon hickar hela tiden och orsaken att babyn i magen hickar är ju att de sväljer fostervattnet fel. Det åker ner i luftvägarna istället för magen... Men samtidigt är det ju bra att babyn hickar mycket, eftersom det stärker diafragman och gör att andningen brukar löpa bättre efter förlossningen:)
 
På inköpsfronten så kommer vi idag att åka iväg till Lojo och köpa barnvagnen och kanske också bilstol (om de finns i lager), så sen är vi ju en bra bit på väg! Och moderskapsförpackningen borde komma denna vecka eller i början av nästa, så då har vi ännu mera saker:P Sen fattas att få hem vaggan, låna/köpa skötbord och köpa hem förbrukningsvaror.
 
 
Liten jämförelse på magen 2,5v mellan bilderna och inte tycker jag att det har hänt så mycket?
Randiga skjortan har blivit en favorit nu, såå mjuk och skön:)
 
När jag sitter märker jag ju nog av magen!
 

Härliga tulpaner

Publicerad 2013-04-01 09:24:00 i Allmänt,

Tycker jättemycket om dessa tulpaner! De öppnar sig under dagen då de står framme och på natten när de står i kllartrappans mörker och svalka drar de ihop sig igen:)
 
 
Precis hämtade från källaren och så en timme senare.
 

Omplantering

Publicerad 2013-04-01 09:21:04 i Odling,

Idag påbörjade vi omplanteringen av årets tomater. 3 av 5 sorter fick flytta i större krukor, sen tog myllan slut. Och utrymmet lika så... Tror vi i eftermiddag tar tag i projektet Värma-upp-verandan, så att vi får ett extra rum för våra odlingar:)
 
 
Marmande, Tiny Tim och Ildi fick nya, större krukor, basilikan lika så:)
 

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela