ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Lite ledighet

Publicerad 2016-01-17 22:00:28 i Allmänt,

Igår hade Tobias lite ledigt från familjen, då jag och barnen åkte iväg till mommo genast då vi vaknade. Där lekte vi, åt, vilade och lekte lite till, medan Tobias fick sova så länge han ville och sen ta det lugnt. 16tiden plockade Fia sen upp Tobias och så kom de (och gamla mommo) med till mommo. Bastubad och pizza stod på programmet och sen hem när det blev sovdags.
 
Idag var det min tur att ta det lite lugnt. För mig blev det morgonmål i sängen och lite vila och sen på dagen en tur till Bauhaus och Plantagen med trevligt sällskap. Under tiden busade Tobias och barnen både inne och ute i det fina vädret.
 
Det är nog skönt med stunder då man hinner tänka sina tankar till slut och då man inte hela tiden behöver vara uppmärksam på någon annan. Vår lilla fröken är en riktig klätterapa, så henne behöver man hålla ett öga på mest hela tiden och lillen behöver ju också vår uppmärksamhet. En liten paus från allting gör att i alla fall jag sen kan vara mera närvarande och en mindre stressad mamma.

Så fint väder

Publicerad 2016-01-04 12:59:15 i

"Mamma, jag tycker om solen! Och himlen e blå"

Ja, så vacker väder har vi idag! Att termometern visar -11,5grader känns lite på kallare sidan, om man frågar mig, men en timme var jag och lillen ute i alla fall. Skottade snö, plumsade omkring, tog en pulkapromenad över åkern och hade det bra. 

Sen kom vi in, värmde mjölk, gosade ner oss under en filt och läste om Pettson och Findus. Jag är kvar under filten, men lillen leker med sina bilar. Det gäller att passa på nu, medan lillasyster sover. När hon är med har sakerna en förmåga att flyga omkring lite....

Nytt år

Publicerad 2016-01-02 05:37:05 i

Ja, lite sent, men gott nytt år!

Det har hunnits med både julfirande hos farfars far i Borgå och kortare besök hos mommo och gammelfamo och -fafa, mys och leka med nya sakerna, första snön som faktiskt ligger kvar mer än några timmar, nyårsgäster (Ludvig med familj), ett blått öga (fröken föll när hon lekte och fick en liten stol precis under ögat = sår + blått....) och en riktigt lugn första dag 2016.

Vi firade in det nya året med att åka till Pojo för att titta på FBKs fina fyrverkerier. Verkligen otroligt häftigt och uppskattat av alla (även om fröken tupplurade i min famn mitt i smällarna). Sen hem för lite tapas, kortspel, några smällare vid midnatt och sen mera kortspel.

Om igår var en riktigt lugn dag för mig, då jag bara städade undan de extra sovplatserna och tvättade lite på sidan om ritande, Duplo- och Legobyggande och gosande, så ska årets andra dag vara lite effektivare. Barnen skall åka till mommo och ställa till med oreda, medan jag får några timmar ostörd städtid. Lyxigt! 
Ännu snarkas det på båda sidorna om mig, men snart är det dags för morgonmål och sen sparka igång denna lördag!

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela