ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Bröllopspackning

Publicerad 2015-10-24 11:03:00 i

Om 6h ska vi vara på bröllop och jag har precis börjat plocka ihop det som ska med. Festskor, honung + sked(bästa medicinen mit halsont), skavsårsplåster, allergimedicin, värkmedicin, Rennie.... Torra strumpor, några vackra snäckor och en rubinring till, så skulle jag nog vara vinnare mot Muminmamman! 

Nu ska jag ta itu med att få mig förvandlad från mjukisklädd flunssig soffpotatis till bröllopsgäst. Kan behövas lite magi för att lyckas med det...

Att åka tåg

Publicerad 2015-10-23 11:50:57 i

Igår var lillen med om något spännande med en (nästan) 2,5årings ögon sett. Han åkte tåg! Två gånger!

Vi skulle in till Helsingfors på lillens gudföräldrars vigsel och att parkera där är ju ingen trevlig sak. Istället körde vi till Alberga och tog tåget därifrån. Eftersom barnen satt i vagnar åkte vi till och med gratis, så riktigt super! Och så spännande! Lillen var så glad och ivrig, pratade på en massa och när vi stannade i Alberga sade han Hej åt alla som gick ut(vilket var många, eftersom det var slutstationen). Sen ville han fortsätta med buss, men tyvärr var vi tvungna att vara tråkiga och ta bilen hem...

Tänk att det behövs så lite för att glädja så mycket!

Hemmadag

Publicerad 2015-10-21 06:58:56 i

Idag skulle jag vara på "jobb" 8-14, men min flunssa som har suttit i halsen några dagar har nu spritt sig till resten av kroppen. Feberkårar längs ryggen, värkande kropp och hosta... Eftersom det är vigsel imorgon och fest på lördagen har jag verkligen inte tid med något värre, så idag blir det vila. 
Te, brasa, varma filtar och vila.

Nattjäst bröd

Publicerad 2015-10-16 20:47:43 i

Det här brödet är så otroligt enkelt att göra, kräver väldigt lite arbete av dig och är sååå gott!

Det behövs;
5dl vatten
1påse jäst
1,5tsk salt
1msk honung
10dl vetemjöl (eller 1dl graham + 9dl vete)

Värm cirka 2dl vatten till 40grader och blanda i jästen. Häll i resten av vattnet, honunh och salt. Blanda sist i mjölet. Det blir en klibbig deg. Täck över med plastfolie och låt stå 10-18h (ex över natten).
Värm ugnen till 225grader. Vill man göra semlor strör man ut ordentligt med mjöl på bordet, häller ut degen, plattar till en ungefär 2cm tjock fyrkant och skär i bitar enligt hur stora semlor man vill ha. Flytta över på plåt klädd med bakplåtspapper och grädda ungefär 20min mitt i ugnen. För att göra formbröd ställer man in en gryta med lock i ugnen medan ugnen värms. Häll sedan i smeten, på med locket och in i ugnen 40min. Ta sen av locket och grädda ungefär 10min till för fin färg.

Trädgårdsinspiration

Publicerad 2015-10-07 09:50:32 i

Igår laddade vi en dos trädgårdsinspiration genom att besöka min mommos bekantas trädgård. Där hade hon och hennes man byggt upp en trädgård fylld med färger och former. I 60år hade de bott där, grävt, planterat, såttsått, rensat och skapat något så vacker. Ja, vackert även en oktoberdag efter rejäl frost. 
Vi gick runt och tittade, pratade och beundrade, åt björnbär, samlade frön och grävde upp några plantor. Sen gick vi in och satt i köket och drack kaffe, åt smörgåsar och blåbärskaka pch umgicks lite mera.
Hemma igen var jag fulladdad med iver att få gräva i rabatterna, så vi tog en liten utestund. Dahliorna grävdes upp ur ena rabatten, höstaster och isop planterades, doftviol flyttades och barnen lekte i vår jättestora hög av björklöv (bästa lekplatsen just nu!). 
Och nu bär det av mot Borgå och kanske vi får lite mera trädgårdsinspiration även där.
(Fotona tog jag hemma igår morse, för på vår lilla utfärd kom jag mig inte för att fota)

Hej hopp!

Publicerad 2015-10-05 20:07:21 i

Här lever vi på! Jag jobbade som volentär på flyktingboendet på onsdag(och på förmiddagen hälsade vi på Linda medan Tobias sov) och torsdag, utfärd till huvudstadsregionen på fredagen för att hälsa på Tobias mamma och mormor, stänga stugan för vintern och passa på att bada bastu på lördagen(med mamma, Fia och hundarna), jobb för Tobias på söndagen och jag och barnen försökte få lite ordning här hemma under tiden och så gjorde vi en jättetoooor lövhög att busa i... 
Idag var jag på "jobb" igen och sen bakade vi blåbärskaka (lillens beställning) och städade lite mer, imorgon blir det ännu lite "jobb" och sen skavi iväg medmin mommo för att titta på hennes en bekants trädgård. På onsdagen åker vi till Borgå och stannar där en natt. Och så ska vi försöka få ihop ett firande av Linda, som fyller år idag och förståss måste grattas och kramas och överösas medpresenter ( leca-block står högt på önskelistan, så det blir ett jäkla stort paket!). 

Jepp jepp vi håller oss sysselsatta! Och nu ska jag ta på mig en varm rock, plocka fram pannlampan och ge mig ut och plocka famnen full med dahlior. I natt blir det kallt, så sen är det adjö till dem... 

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela