ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Blää

Publicerad 2014-10-31 14:19:50 i Allmänt,

Nej, idag är ingen toppendag. Jag har sovit oroligt hela natten och vaknat stup i kvarten och det smittar av sig på idag. Är trött och hängig och det gör att jag blir kliig, som gör mig ännu tröttare och irriterad. Sen att det värker både här och där i kroppen gör ju inte saken bättre.
Lillen känner förstås av att mamma inte är helt hundra och det smittar sen över till han. Allt ska göras på samma gång, speciellt allt som han vet att han inte får göra, som att klättra upp på köksbordet och hänga i ljuskronan, bråka med katterna när de äter och försöka dra ner saker. 
 
För att få en "nystart" på dagen passade jag på att ta en tupplur med lillen när han sov och kanske det känns det lite bättre nu. Eftermiddagens plan var att påbörja julklappsshoppingen, men tror vi skjuter på det till en dag då vi trivs bättre med dagen. 

Ajaj

Publicerad 2014-10-30 15:03:15 i Allmänt,

Hur länge månne det är sen jag såg ut så här på benet? Länge... Och inte kom jag ihåg att skrubbsår svider så förbenat!
 
Lyckades stiga snett i en grop i gruset framför trappan, med en roskis och lillen i famnen... Märkte i alla fall hur mycket man gör för att skydda barnet sitt, för lillen och hans huvud och bönan i magen var allt jag tänkte på när jag märkte att jag skulle falla.
 
Nu putsa och sen på med fet kräm så att det inte spänner så mycket.

Årets sista dopp

Publicerad 2014-10-30 09:58:13 i Allmänt, Lillen 1år,

Det hoppas jag på i alla fall!
 
Jag och lillen skulle ta en timme på gården, men efter ungegär 15minuter vände jag ryggen till och gick till komposten. Knappt hann jag fram före jag hörde ett plask och där låg en pojke i vattenpölen som blivit ovanpå plasten i sandlådan... Hur roligt som helst tyckte han, så bra kläder gör ju nog mycket!
 
I samma skede kom moster på snabbvisit och Tobias hämtade ut tvätt att hänga på tork och innan vi var på väg in visade lillen en gång till hur man plaskar... Trots två dopp klarade ytterkläderna nästan av att hålla kläderna torra, kortärmade bodyn var faktiskt torr.
Nu hänger allt på tork och vi ska tända i brasan, så att skorna torkar snabbare.
 
 

Dagens program

Publicerad 2014-10-29 10:22:09 i Allmänt,

Idag har jag och lillen redan hunnit med över två timmar städning; vädra sängkläderna, dammsuga madrasserna,  tömma under sängen och dammsuga där, plocka tomma golv både uppe och nere och dammsuga, vika undan rent mm.
Börjar gå så mycket lättare att få saker gjort här hemma med lillen med, för han underhåller sig själv. Ibland vill han ha mig med och läsa något eller titta på något, men däremellan kan jag göra mitt. Så länge jag svarar när han ropar på mig och alltid nu och då pratar lite med han och ger en kram så är han (oftast) nöjd. Så länge som två timmar brukar han nog inte orka, men idag var det så roliga saker som jag gjorde, att han hölls nöjd:)
 
Efter städningen blev det mellanmål och sen har vi lekt tillsammans.  Läst böcker, pusslat, dansat och busat. En favorit är att jag lägger mig på golvet och han får springa runt mig, sitta på mig, gosa och ligga ansikte mot ansikte och "pussa" så att jag blir dräglig i hela ansiktet. Närhet, så viktigt!
 
Snart är det lunch och efter det ska lillen sova lite. Jag ska koka äppelsylt till gröt och julens skinka. Var efter 2kg äppel av Linda igår,  så blir att göra en rejäl sats och lassa in i frysen.
 
 

Lugn baby

Publicerad 2014-10-28 18:38:16 i Liten böna,

För tillfället är nog denna baby bra mycket lugnare än vad storebror var. Så här långt i graviditeten med lillen hade jag ganska ömt på olika platser i magen på grund av alla sparkar. Denna gång funderar jag nästan dagligen om jag alls har känt av bönan under dagen. Ska bli intressant att se hur det fortsätter och framför allt att se hurdan baby det är, när lillebror/lillasyster är född.
 
En annan intressant sak är att jag inte har några känningar vad det blir. Med lillen var jag säker på pojke, men denna gång nada. Nåja, 12 veckor till beräknat nu, så senast om sisådär 14veckor vet vi ju:)

Vit soffa + röd penna

Publicerad 2014-10-27 06:52:48 i Allmänt,

Det betyder att jag och lillen fick åka iväg och inhandla starkare tvättmedel vid 7 i morse. Nu gäller det bara att orka dra bort tyget från soffan och slänga igång en maskin (och hålla tummarna att vi har en riktigt vit soffa efter det). Tredje tvätten av samma tyg på en månad. Drömmen om en ny, mörkare soffa  allt starkare;)
 
Idag tänker jag och lillen ta en innedag, för ute är det regnigt och blåsigt. Vi ska påbörja storstädningen av övre våningen. Har påbörjat julstädningen tidigt i år, för att hinna och ork med allting. Har som mål att ha hela huset storstädat till 1a advent och efter det bara behöva hålla ordningen och städa så där vanligt.

16månader

Publicerad 2014-10-25 19:31:24 i Lillen 1år,

Jepp, så stor har lillen redan hunnit bli! Känns fortfarande som igår som vi gick och väntade och längtade efter att få träffa honom, men samtidigt har han blivit en så självklar del av livet, att det känns konstigt att tänka att det fanns en tid utan han.
 
En sak som jag tycker är intressant är att idag, 16månader efter att han föddes kan jag göra något för första gången. Någonting helt vanligt, som görs ofta, men som ändå blivit ogjort i 16månader. Ikväll var första gången jag gick i duschen när jag hade lagt honom att sova för kvällen, utan att ha Tobias hemma som höll reda på att han inte vaknade och börja gråta. Några gånger har vi duschat tillsammans när Tobias varit borta, men oftast går jag i duschen när Tobias har lillen. Har fungerat hur smidigt som helst och det har aldrig varit risk att lillen vaknar i sängen och vill ha tröst, men ingen hör (även om han alltid har haft röstresurser så det räcker hörs han nog inte genom två våningar, två stängda dörrar och det rinnande vattnet...).
 
Men tillbaka till 16månaders pojken. Hela tiden märker vi hur han utvecklas och lär sig nytt.
- Han blir säkrare och stadigare i sina rörelser. Går och springer, försöker sig på att hoppa jämnfota (världens sötaste!), klättrar på allting. Kan ta sig både upp och ner för våra trappor, så länge han koncentrerar sig på vad han gör. Äta med sked/gaffel blir han hela tiden bättre på och mindre och mindre hamnar i famnen.
- Han pusslar sina tre pussel (6bitar, 8bitar och 9bitar) med en jäkla fart. Blir också hela tiden bättre på att få olika formers klossar i rätt hål, för att få in dem i burken.
- Förstår massor vad vi säger och kan visa var saker är, både i huset, ute och i böcker. Böcker är föresten något han älskar! Att sitta och bläddra i dem både ensam och (helst) med sällskap.
- Kan uttrycka sig med både ord och kroppsspråk. Några av hans ord är mamma, pappa, My/Mu (My), Ma (Maja), Baa (Banan), (päron), Bo (bok), Bää (får/get), Böö(bröd), (mjölk), Muum(mumin), Mom (mommo), Brrmm (bil/mopo/motorcykel/annat fordon), Ajaj (något som gör ont, ex. ljusen, brasan, bi/geting/humla). Sen finns det några saker som han visar med kroppen som fågel (flaxar med armarna högt upp) och pipi/sjukt (slår sig själv på benet). Sen för att uttrycka "Upp" behövs både tal och kroppsspråk i form av att säga Opp, huka sig för att sen sträcka sig uppåt samtigit som han pekar upp.
 
Tycker det blir roligare och roligare att vara tillsammans och umgås med honom, då vi på ett annat sätt kan kommunicera nu. Och att få visa nya saker åt honom och berätta vad det är/heter och se hur han funderar på det man sagt och apar efter ord vi säger. Spännande tider :)
 

Lördag

Publicerad 2014-10-25 08:39:03 i Allmänt,

I natt har det blåst på ganska ordentligt.  Har vaknar många gånger och hört vinden vina i skorstenen,  smälla i  och riva i plasten som täcker båten. 
 
Vi började morgonen med att tända i brasan och den sprakar ännu på, två timmar senare. Här ska ingen frysa. Sen åt vi en superfrukost bestående av smörgås med avokadomos, rökt kalkon och päron, te och juice för mig och Tobias och mjölk för lillen. Allting avslutades med ett varsitt glas smoothie med blåbär och banan. Sånt skulle det kunna finnas på bordet varje morgon:)
 
Nu har jag och lillen tagit vardagsrummet i besittning och ska leka och läsa lite. Tobias har övre våningen till sin och sitter där och läser om sjukdomar.  Intressantare än så blir nog inte vår förmiddag.

Hemma igen

Publicerad 2014-10-24 09:59:22 i Allmänt,

Äntligen är sockerbelastningen över. Så fort jag var klar åt jag en satsuma och gud vad gott det var! Fia och lillen väntade på mig utanför, så på några minuter var vi hemma och jag kunde fixa i ordning morgonmål.
 
Lillen har haft en spännande morgon med moster. Först matbutik-shopping, sen lekpark, sen iväg och byta däck på mosters bil och sist julklappsshopping. Efter det somnade han gott i bilen, så han får ta sin dagssömn lite tidigare och sova ett lite längre pass istället.
Själv hann jag knappt in genom dörren innan tekokningen var igång och nu har jag precis fått i mig en smörgås och lite värmande te. Hälsocentralen var ganska kall och att till på köpet vara hungrig gjorde att jag frös, trots en sjal runt mig.
 
Nu tänker jag dra en filt irunt mig, dricka klart mitt te och se ett avsnitt Friends. Sen, när kroppen har fått lite energi av morgonmålet, ska jag försöka få något gjort här hemma. (till exempel gå ner och sätta tvättmaskinen på en sköljning, så att tvätten jag glömde där igår kväll blir lite uppfräschad innan jag hänger upp den)

Sockerbelastning

Publicerad 2014-10-24 07:25:25 i Allmänt,

Nu blir det två timmar på hälsocentralen...
Första blodprovet är taget och sockerlösningen drucken. Känns jobbigare denna gång än med lillen. Började med att jag vaknade redan 5.30, så extra mycket vakentid utan morgonmål. Att sen servera morgonmål åt lillen var en extra plåga och efter 30minuter igång började jag må illa av att inte fått i mig något. Inte kul att tvinga i sig sockerlösningen när det känns som om varje klunk ska komma upp tillbaka. Men nu är den delen över i alla fall, "bara" två blodprov kvar, så får jag fara hem och äta morgonmål:)

Jullängtan

Publicerad 2014-10-23 15:10:00 i Högtider,

Nog har jag alltid tyckt om julen och längtat till den, men i år är det nog snäppet värre än normalt. Glögg och pepparkakor har jag hunnit med två gånger, julmusik spelar jag och lillen nästan dagligen, jag funderar på gran och pynt och läser recept på julmat. Linda var också på jul-humör idag, så mellan diskussioner om odlingar, utrymmesbrist, drömmar om en extra frys, förlossningar och att bli storesyster/-bror, bakade vi in en hel del på temat jul.
 
Våra planer för julen är inga än så länge, eftersom vi inte vet hur Tobias jobbar. Helst av allt skulle jag stänga in mig och mina favoritpojkar här hemma med massa god mat, elda brasa efter brasa, läsa böcker, pussla och leka tillsammans.  Och ta oss ut och åka pulka om det finns snö:) 3-4 sådana dagar känns som en dröm för mig, efter en höst då det imellan känns som om vi bara bor under samma tak, inte lever tillsammans, då Tobias är fast med sina studier största delen av tiden då han inte jobbar.
Samtidigt är ju julen en tid då man vill träffa nära och kära, så lite tudelad är jag ändå...
 
Nåja, ingen vits att fundera så mycket på den saken innan vi vet Tobias jobbturer. Istället fortsätter jag läsa Julkokboken och kokar risgrynsgröt till middag:)

Sömntutor

Publicerad 2014-10-23 06:48:39 i Allmänt,

Jag har två riktiga sjusovare till familjemedlemmar! Båda sover så gott, trots att stora mask i ner brummar på utanför fönstret och något av metall dras mot gruset. Själv har jag varit vaken i en timme, men ligger kvar i sängen. Tänkte ju att de två andra nog vaknar när de börjar jobba med asfalteringen vid 7, men inte...
Försöker i alla fall hitta på någon kul present åt en 1årig guddotter som redan har allting... Inte det lättaste precis. 
 
Igår hade jag min kusin här några timmar och hjälpa mig med ved och utemöbler.  Nu är alla möbler i förrådet och två rader ved inburet, så lite närmare redo för vintern. Nu är det "bara" att tömma växthuset och få in allt smått (krukor, spadar mm.), men det får vänta lite. Idag blir det lek- och pratbesök hos Linda:)

17månader senare

Publicerad 2014-10-22 19:08:30 i Allmänt,

För 17månader sedan, i mars-13, var det tre månader kvar tills lillen var beräknad och nu är vi lika långt med bönan. Kollade tillbaka lite i arkivet för att se vad jag skrev om då
 
- 2013: jag hade en envis flunssa som vägrade ge med sig. 2014: samma.
- 2013: jag åkte till mommo min för att bada i ett chokladdoftande bad med mycket salt i. 2014: samma (tom. badskummet/duschkrämen)
- 2013: shoppade och fick massa babykläder och saker. 2014: behöver köpa 2par strumpbyxor i storlek 50-56 så är bönans garderob klar. Bara arv från storebror, stackarn... 
-2013: bokhylls- och skrubbygge i övre våningen pågick. 2014: omändringar i alkoven planeras för fullt och skall påbörjas så fort vi är förbi 21november och Tobias har allt med skolan gjort.
- 2013: fogarna bråkade. 2014: samma.
- 2013: övre våningen ställdes i ordning och storstädades. 2014: nästa veckas projekt för mig är att storstäda uppe.
- 2013: spänning inför sockerbelastningen. Är den verkligen så äcklig som alla säger? (Svar: jo. Att inte få äta morgonmål, tvingas dricka sötsliskigt genast på morgonen ocv få tre stick i armen. Usch!) 2014: försöker ignorera att det är sockerbelastning på fredagen...
 
Så lika kan det vara med 17månaders mellanrum. Heter väl att vi människor är vanedjur?;)
 
 

Så här på morgonkvisten

Publicerad 2014-10-22 05:33:11 i Allmänt,

Passligt tills Tobias skulle stiga upp ville lillen över i vår säng. Hela natten har han sovit i egen säng,  men nu behövdes det lite närhet och kroppskontakt. Först låg han helt fastklistrad vid mig en stund, men sen blev det för varmt. Nu räcker det med att en fot hela tiden rör vid mig, då har han det bra.
 
Själv har jag sovit ovanligt gott inatt, så nu är jag redo för gårdsröjning. Men först ska jag titta runt på olika sidor på nätet, lyssna på lillens sovljud och njuta av att få dra mig lite extra en morgon ibland. Sover lillen riktigt länge hinner jag kanske till och med slumra till en stund ännu här med han:)

Löken nergrävd

Publicerad 2014-10-21 19:48:56 i Allmänt, Lillen 1år,

Hela förmiddagen och eftermiddagen har vi pyssla på med allt möjligt här inne, men halv fem tiden kände jag mig som en lat mamma som inte varit ut med lillen på hela dagen och knappt något alls på måndagen. Efter middagen tog vi därför på oss ytterkläderna och plockade ihop tulpanlökarna och några vitlöksklyftor och gick ut. Lillen jagade My och gick omkring på gården, medan jag fick ner löken i jorden och askan från brasan utspridd.
 
Sen tyckte lillen det var passligt med en promenad, så vi gick ett varv runt kvarteret. Vi gick iväg perfekt tid, för när vi hade gått runt halva kvarteret fick vi se på när häftiga fordon lastades upp på ett släp, så lillen stod helt förstelnad och tittade med stora ögon. Jag tycker det är så spännande att kunna gå ut med lillen på detta sett och upptäcka saker. Tänk att vår lilla pojke utan problem går en promenad. Visserligen är vårt kvarter inte längre än 530m (jepp, jag har mätt), men för en liten en på 16månader är det ju en hel värld. Hålls vädret fint till slutet av veckan tror jag vi ska ta en skogspromenad och titta på kottar och annat kul.

Program

Publicerad 2014-10-20 17:31:09 i Allmänt,

Den här veckan har jag (och delvis lillen) mera program än vanligt. 
 
Vi började veckan med att åka iväg och köpa något så tråkigt som städsaker. Efter det åkte vi vidare till gammelmommo för lite umgänge, soppa och äppelpaj. Är bra med människor som tar emot besökare redan före 10, då fick Tobias läsro hela förmiddagen. Imorgon är ännu oplanerad, förutom att vardagsrumsfönstren ska tvättas och tulpanlökarna komma ner i jorden. 
 
På onsdagen får jag min nästyngsta kusin hit, för att hjälpa mig med lite ett och annat på gården. Hoppas på att få in alla utemöbler och veden radad, sen börjar vi vara ganska redo för vinter. På kvällen har jag bokat mommos badkar, så lillen blir hemma med Tobias och jag får en timme utan "mamma, mammaaa". Och ett varmt bad gör förhoppningsvis riktigt gott för kroppen.
 
På torsdagen har vi igen Tobias hemma, så då tänker jag och lillen åka iväg till Linda och barnen. Lek för lillen, prat för mig och läsro för Tobias, perfekt förmiddag. Fredagen har det minat roliga programmet för mig; sockerbelastning... Sliskig sockerdricka och 3st blodprov är inget jag ser fram emot. Inte heller att tvingas vara utan morgonmål fram till 11tiden är något jag uppskattar.  Lillen kommer troligtvis att ha det bra mycket roligare, för han får umgås med moster och hennes tre hundar den tid jag sitter på hälsocentralen. 
 
Lördagen kommer gå åt till att fixa allting klart för söndagens program; stå på loppis och (förhoppningsvis) sälja bort saker vi inte behöver. 

Framsteg och snedsteg...

Publicerad 2014-10-19 12:32:00 i Allmänt,

Idag klarade vi sövningen på bara en timme,så en klar förbättring från igår. Tror det skulle ha gått ännu lite snabbare om lillen inte hade hört Tobias med jämna mellanrum. 
 
Något som inte har blivit bättre är mina foglossningar.  Vaknade efter fyra timmar sömn och sen var det omöjligt att somna om. Fanns ingen ställning som var bekväm. Efter 2,5h gav jag upp och gick ner i nedre våningen och vankade runt lite, satten stund i fåtöljen och vankadesen lite till. Efter en timme av det programmet kändesdet lite bättre, så vid 6 kunde jag gå tillbaka upp och sova en timme, tills lillen tog morgon.
 
Förmiddagen har gått åt till att vanka runt i sakta takt, gympa, undvika att lyfta lillen (inte helt lätt med en liten mamis), tänka på hur jag rör mig (inga ryckiga rörelser, steg i sidled mm.) och se till att inte bli stilla för långa stunder åt gången. Det här ser faktiskt ut att ha hjälpt lite, så håller tummarna att det onda tänker gå och gömma sig igen. Har varken tid eller ork att ha ont, även om jag var förberedd på att fogarna skulle börja klaga tidigare denna graviditet. 
 

All by myself

Publicerad 2014-10-18 19:13:38 i Allmänt,

Blev en kväll på egen hand igen. Till och med kattorna har övergett mig och bönan sover tydligen, för jag känner inte av några sparkar. Tobias sa gonatt när vi lade lillen att sova, så jag tänker tillbringa en stund i soffan med att se på Friends innan jag gör mina pojkar sällskap i övre våningen.
Det glamorösa småbarnsförälderlivet; ena föräldern lägger sig att sova 19.15 och den andra har siktet inställt på att hållas igång till 20.30. Sömn är ju viktigt och är man trött och har möjligheten att lägga sig tidigt är det ju bara att krypa ner under täcket:)

Mamma vs. Lillen

Publicerad 2014-10-18 19:05:33 i Lillen 1år,

Idag har vi verkligen haft en kamp om hur dagssömnen skall gå till, lillen och jag.
 
Efter att ha sovit dagssömnen utomhus i princip alla dagar i ett års tid är det nu dags att bryta den vanan och flytta in. Jag vill inte behöva släpa ut en nyfödd (och kan ju kanske inte om det är svinkallt) i vinter, för att få lillen att sova på dagen, så vi tar den kampen nu. Vill inte att det blir för många förändringar precis när bönan föds, utan försöker sprida ut dem nu under slutet av det här året. Först ut var att få bort flaskan och den har varit borta i en halv månad nu och inte saknar han den. Och nu då dagssömnen.
 
Han fick ju en fin ny säng, så att jag (eller Tobias om han är hemma) kan lägga oss där tillsammans med lillen när det är sovdags, och idag invigdes den. När klockan var dagssömn gick vi upp och bäddade ner oss i nya sängen med några böcker och läste dem. När vi var klara hade lillen inte alls ro att sova, utan ville bara springa runt, läsa andra böcker, kasta sig omkull mot mig mm. och visade inte minsta tecken på att tänka sova. Efter lite mer än en timmes sövningsförsök blev vi tvungna att ta en paus för att byta bort en illaluktande blöja och äta lunch. När vi fortsatte sövandet var klockan så mycket att han normalt skulle vakna...
 
Nåja, en timme kämpande till och så somnade han äntligen och sov så gott. 45minuter senare väckte vi honom och så hade han vänt sig ett halvt varv runt i sängen, men låg i alla fall kvar. Tycker det är så intressant att han alltid har varit helt stilla då han sover i vagnen, men sover han någon annanstans kastar han sig hit och dit, så det bara smäller om han.
 
1-0 till mamma alltså, gällande envishet (nog för att jag var nära att ge upp halvvägs genom andra timmen av sövandet, för mina fogar var inte alls med på att jag låg ner. Har gått som en anka hela eftermiddagen och kvällen, men det går väl förhoppningsvis över.). Så, imorgon tar vi en ny rond igen, som förhoppningsvis går lite snabbare.

Paus

Publicerad 2014-10-17 11:20:18 i Allmänt,

Min plan att hålla mig lugn i väntan på att växtvärken gick över gick inte så bra. Solen börja skina igår på eftermiddagen, så jag och lillen drog på oss varma kläder och gick ut. Medan lillen pysslade med sitt och såg på intressanta maskiner(asfaltering pågår vid oss) fick jag rabarbern putsad, infarten krattad och samla ihop alla äppel.
Idag fortsatte vi ute, eftersom Tobias hade ledig förmiddag och solen sken. Vi hann få första lagret plast över båtskjulet, så nu kan det regna hur bäst det vill. Förrådet blev plockat så att utemöblerna ryms längst in och lite saker som inte mår bra av att frys hamnade ner i källaren.
 
På sidan om det har vi bakat morotsbröd och kokat lax-tomatsoppa, bytt lakan i sängen och tvättat en maskin som nu får torka ute. Finfint, men nu blir det att ta paus på soffan medan lillen sover. Det kan kroppen behöva, även om växtvärken faktiskt är mycket lugnare idag:)

Växtvärk

Publicerad 2014-10-16 12:18:15 i Liten böna,

Det är tydligen en liten i magen som växer på just nu. Igår hade jag molande växtvärk hela dagen och vaknade av den någea gånger under natten också. Idag har den fortsatt och är ännu starkare. Spänner och drat, speciellt i höger sida. Blev till och med att stanna upp en stund när jag var ut och gå med lillen...
Hade inte så här mycket växtvärk med lillen. I alla fall inte som jag kommer ihåg?
Nåja, bara att försöka ta det lugnt och hålla mig stilla, så lugnar det väl sig snart.

Stor säng

Publicerad 2014-10-15 15:48:08 i Lillen 1år,

Idag har vi varit på shopping. Madrass, bäddmadrassen, madrasskydd och täcke åt lillen. 90cms bädd på golvet nära vår säng, så nu ska vi sakta börja flytta över honom dit för att få spjälsängen ledig tills han blir storebror. Ska börja med att få hans dagssömn dit och sen börjar vi med nätterna också.
 
Vi bädda förstås genast för att se hur det ser ut:) 

Trött mamma

Publicerad 2014-10-15 12:55:10 i Allmänt,

Idag är det en trött mamma som drar sig fram här i frontmannahuset.  Trots två riktigt bra nätter. 
 
Jag och lillen steg upp vid 7, men det känns som en del av mig fortfarande ligger kvar i sängen och sover. När lillen sov nu på dagen lade jag mig i soffan och slumrade bort en timme, men inte känner jag mig piggare för det. Bara mera frusen, efter en timme under ett öppet fönster. Nu blir det därför ett annorlunda försök på att pigga upp; en lunch med mycket pasta och till efterrätt en kopp glögg:) Och så tänker jag fånga lillen med mig i soffan, snurra en filt irunt oss och läsa någea av hans böcker. Värme, närhet och lite socker kanske får igång mig.
 
Eller så slutar det med en sovande mamma och en pojke som gör hyss, vi får se...

Egentid

Publicerad 2014-10-14 05:33:58 i Allmänt,

Tydligen tycker mitt huvud att jag behöver lite extra av den så fint kallade egentiden så här på morgonen. Men är det verkligen nödvändigt att vakna vid 5 en morgon då det inte finns några krav på att stiga upp? Vi har ju liksom söndag idag, då Tobias är ledig andra dagen i rad...
Nåja, en kopp te, en skön fåtölj (älskar min fåtölj jag fick av fafa när lillen föddes!), en varm filt runt benen, radiobabbel och lite slösurfande är väl inte helt illa en tisdagmorgon:)
 
Nu, när tekoppen är tom, är frågan om jag ska överge min myshörna och göra något vettigt, eller fortsätta med mitt slöande?

Lite allt möjligt

Publicerad 2014-10-13 19:07:13 i Allmänt,

Blir inga flitigs uppdateringar här precis, men dagarna tickar iväg så snabbt.
 
Idag har lillen haft farmor på besök största delen av dagen och på sidan om det har Tobias byggt båtskjul och jag desinficerat wcn från golv till tak. Och bakat muffins.  Nu har lillen somnat och jag och Tobias ska ta en varsin kopp te och en skål popcorn med oss i soffan och ta det lugnt en stund innan vi också kryper ner i sängen.  Lillen har någonting (drömmar?) som är jobbiga på morgonnatten, så från 2-3 tiden tills vi vaknar gråter han till och ropar på mamma ofta. Ibland med bara några minuter emellan och ibland kan han vara lugn en halv timme, men blir i alla fall ingen mera sammanhängande sömn för någon av oss. Behöver kanske inte säga att vi är smått trötta under dagarna just nu...

Sjukstuga

Publicerad 2014-10-08 14:36:02 i Allmänt,

Efter resan hann vi bara vara hemma två dagar innan frontmannahuset blev en sjukstuga... Började med att lillen spydde på söndag, igår var det min tur och inatt Tobias tur. Lillen är pigg igen, men jag har en jobbig värk i magen så fort jag rör mig och värk i resten av kroppen då jag ligger still och Tobias mår fortfarande dåligt + har feber. Muntert värre alltså.
 
Så idag försöker vi ta det så lugnt som det går med en pigg 1åring i huset, så hoppas jag på att imorgon få något vettigt gjort igen.

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela