ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Går framåt

Publicerad 2013-10-31 14:52:00 i Baby,

Lillen utvecklas hela tiden och gör nya saker. Några exempel:
 
 • Äter hela sin puréportion vid lunch, 2tsk. Stolt mamma!
 • Kommer själv upp till sittande om han får dra sig upp i mina fingrar.
 • Söker saker. Bland annat kollar han ovanför dörröppningar om där finns någon klocka med pendel, så som vi har i vardagsrummet.
 • Står på stadiga ben mot ytor, då man håller i honom under armarna.

5 månader vinter

Publicerad 2013-10-31 07:00:44 i Allmänt,

Sista höstdagen i min kalender idag. Imorgon har vi november här och i och med det vintern. För mig är 1 november till och med 31 mars vinter, sen får vår, sommar och höst dela på de övriga 7månaderna. Så, imorgon börjar nerräkningen till våren, 151dagar vinter att ta mig igenom. (Märks väl inte alls att vintern inte är favoritårstiden för mig?:P)
 
 
Världens ände bortom vägen?
Nej, bara dimman och molnen som flyter ihop över kärret.

Buu för vintertid!

Publicerad 2013-10-31 06:08:17 i Allmänt, Baby,

Tidigare har jag tyckt om bytena mellan sommar- och vinter-/normaltid. När sommartiden kommer får man ju sova en timme mindre, men istället är det ju ett tecken på att sommren snart är här. Sen när vintertiden startar får vi ju sova längre, eller ta en lång morgon. Men, nu kan jag förstå varför människor inte gillar dessa byten, de har småbarn!
 
Lycka till med att förklara att "Nej, klockan har ändrat, så det är först dags att sova om en timme" åt någon liten! Just nu tar vi natt kl 18 och morgonbuset börjar runt 4.... Måst på något vis försöka justera lillens dygn lite, natt 19-5 skulle redan vara så mycket bättre än det här! Hur vi ska få justeringen gjord är ju sen en annan fråga, kan ju inte precis "tvinga" honom vara vaken när han är trött. Tror det blir att sakta försöka skjuta framåt dagsvilorna med några minuter varje dag, så kanske nattsömnen också flyttas så där sakta.

Inget läkarbesök

Publicerad 2013-10-30 06:12:55 i Allmänt, Baby,

Blev inget besök på rådgivningen och hos läkare för lillen igår. Läkaren hade blivit sjuk, så kollen blev framskjuten med 3veckor. Eftersom lillen växer så fint och vi inte har några problem eller frågor tyckte hon som ringde att vi inte heller behövde komma in för vägning och mätning heller, så blev en liten sväng på stan med moster istället.

Gråa dagar...

Publicerad 2013-10-27 12:06:11 i Allmänt, Baby,

Tycker inte riktigt om höstrusket... Visst kan det vara mysigt, men samtidigt behöver jag ljus, annars känner jag mig bara trött hela tiden. Nåja, gäller att ha program under dagarna, så hinner man inte tänka på att man är trött!
 
På tal om trött så bestämde vi oss på fredagen att ta upp kampen att få lillen att sova i egen säng. Han fick sin kvällsflaska som vanligt och sen amning tills han nästan sov. Då lade jag över honom i egen säng, sjöng lite och höll handen på hans mage. Efter en stund sov han lugnt och skönt i sin säng och jag och Tobias kunde se på nya avsnittet The Big Bang Theory innan vi gick och sova. Vid 23 var det dags för mat och då blev det lite gnäll innan han somnade om i egen säng. Sen sov han till 3, amning och så somnade han igen i egen säng. Lite efter 5 var det igen dags för amning och så sov han vidare till 7. Jag som tänkte att det skulle bli ännu mindre sömn än i veckan, men istället fick jag sova hur mycket som helst ju!
 
Igår gjorde vi lika på kvällen. Han somnade 19.30, var lite orolig runt 23, men en hand på magen räckte, vaknade 1 för mat, somnade lugnt om och sov till 4.30, amning och sen sömn till 7.30. Då steg Tobias upp med honom och jag fick ligga kvar en timme. Någon gång här reagerade jag att vi ju bytt till normaltid och klockan först nu var 7.30, så vi fick en lång morgon i lugn och ro:) Har ätit morgonmål tillsammans, eldat en brasa, sett på Skyfall medan lillen sov förmiddagsvila, lillen har badat, jag har radat ved och nu är maten i ugnen. Lite efter 15 ska vi sätta oss i bilen och åka iväg till lillens gudföräldrar, de har inte sett honom sen dopet. Sen är det här veckoslutet över igen och vi ska tillbaka till vardagen. Hoppas på att dessa sömnvanor håller, för då orkar vi med så mycket mera roligt under dagarna!

Majsvälling

Publicerad 2013-10-25 17:41:48 i Baby,

Var iväg en snabb sväng till butiken när Tobias hade kommit hem och köpte en tetra majsvälling och en med välling av potatis och morot. Vi testade att blanda 15ml majsvälling med 30ml ersättning och det sjönk i rask takt! Vi ska se om lillen fortsätter dricka denna blandning, för i så fall kommer vi börja fixa en sådan flaska innan läggdags och hoppas på att han sover längre innan första nattmatpasset på det.(Många menar på att barnet när det blivit 4månader inte behöver mat på natten, men ännu får nog lillen sin nattmat en tid, eftersom han inte vill äta så stora portioner dagstid som han "borde" för att komma upp i tillräckligt med mat.)
 
Jag hade egentligen inte tänkt ge välling åt lillen, men just nu är jag beredd att testa på lite allt möjligt för att få lite bättre sömn. Så, vi testar på en blandning av grönsaksvälling och ersättning till natten nu en tid. Fungerar det så håller vi oss till ett sådant kvällsmål tills vi får introducera gröt.
 
Nu tar Tobias och lillen kvällstvätten och sen blir det sakta att börja söka oss mot sängen. Känns lite udda att börja fixa sig klar att sova när klockan inte ens är 7, speciellt en fredag kväll! :P

Lillen 4 månader

Publicerad 2013-10-25 14:52:19 i Baby,

Tänk att lillen har varit hos oss i 4månader redan! Är en intressant känsla när det känns som om han precis föddes, men samtidigt som om han varit hos oss för alltid. Lillen är en glad, busig, charmig och bestämd pojke, som är jätteintresserad av världen irunt honom. Han tycker om att prata och kan bli mycket sur om man inte deltar i diskusionen han vill ha.
 
Han har nu börjat bli riktigt duktig på att vända sig från mage till rygg och snabbt går det! Med lite hjälp (ex att han ligger på ett täcke, så att det blir en liten "nerförsbacke") vänder han sig från rygg till mage, men ena armen blir kvar under honom. Att ligga ner är inte alls så intressant mera, utan helst ska herren sitta eller stå med stöd.
 
Växer så det knakar gör han, så varje vecka plockar jag undan för små kläder. Vi har nu börjat rota i lådan med 74:or, det trodde jag inte vi skulle behöva före runt jul. En tand skymtar vi, men ännu är den bara en liten prick, så han får vänta lite med att börja tugga:P
 
Överlag är det en nöjd pojke vi har fått, som ger tydliga signaler vad det är han vill (gnuggar ögonen när han är sömnig, sträcker armarna mot oss när han behöver närhet, äter på händerna när han är hungrig), inte bara skrik och gråt tills vi räknar ut vad problemet är. Får vi ännu sömnen lite under kontroll så finns det absolut inget att klaga på!:)

Innesittar-helg

Publicerad 2013-10-25 09:43:00 i Allmänt,

Blir en helg inomhus för min del. Igår var mitt högra öga irriterat och jag hade ömt irunt det, under natten blev det svullet och rött, så blev ett snabbt besök på hälsocentralen idag. Ordination: Ögondroppar och minimalt med tid ute under helgen. Nu gäller det att se till att lillen inte kommer nära mina ögon med händerna!
 
Hoppas på att inflamationen lugnar sig snart, fick ju snabbt dropparna, så håller tummarna:)

14 timmar

Publicerad 2013-10-24 09:17:57 i Allmänt,

Så länge var det från att jag och lillen gick upp till sovrumet igår kväll tills vi kom ner "på riktigt" imorse. Sömn har det kanske blivit totalt 8timmar för min del, 3,5h sammanhängande och sen slummer tillsammans med lillen resten av tiden. Verkar som att det är lite skrämmande att somna just nu för lillen. På dagarna börjar han ofta gråta när han ska somna och på nätterna vaknar han så fort han lir nersatt i egen säng. Får han sova med mig så sover han, men sparkar och slår mig, så jag är vaken.

Nå, idag prioriterade jag min sömn nu på morgonen, så när Tobias väckarklocka ringde 5.45 och jag och lillen hade varit vakna i en timme steg vi upp och åt morgonmål och lillen fick busa lite. 6.30 gick vi tillbaka upp, lillen åt lite och slocknade sen. Jippii tänkte jag, SÖMN, men innan jag hann somna vaknade lillen och ville över till mig, så blev mera slummer. Skönt var det i alla fall och 9.15 vaknade vi båda på gott humör och redo för dagen:)
 
Mycket sömnbabbel nu, men sömn och lillen tar upp stor del av min hjärna just nu. Så många olika projekt här hemma finns det varken tid eller ork till för tillfället. Har många projekt på To-Do listan, men kommer aldrig till dem, mat, lek, bus, utforska världen, sömn, disk, tvätt och jobb kommer alltid först. Några saker jag gärna sku hinna med nu är:
 • Tvätta fönstren innan vintern
 • Fixa krans till dörren
 • Stryka (finns inga underlakan till min och Tobias säng mera, så det här måst jag få gjort!)
 • Spackla, slipa och måla badrummet, så att det är klart
 • Städa garderoberna (och slänga lite/ge till loppis, så att vi får bättre rum för det som verkligen behövs)
 • Reda upp alla våra papper och mappa in
 
Nåja, nu är dagens andra morgonmål slut och lillen är på gott humör, så nu gäller det att vara snabb att fixa innan han vill ha mat!
 

Höstrusk

Publicerad 2013-10-23 10:02:49 i Allmänt,

Idag har vi riktigt grått höstväder, så jag och lillen myser inne. Stackarns Tobias är ute på något fält och gräver upp träd, gissar på att det är ganska blött och lerigt...
 
Igår var vi iväg på en 70minuters skogspromenad med Fia och hundarna och lillen sov hela tiden. Efter det hade vi en glad pojke som busade på i gymmet sitt lite. Tur att vi gick ordentligt med frisk luft, för idag kommer det nog inte att bli många minuter utomhus! Istället eldar vi en rejäl brasa och lite senare ska jag fixa i ordening en lammstek. De hade både får och lamm billigt i butiken igår, så vi köpte hem en stek av var sort. God mat nu när höstrusket är här.
 
Annars så ska jag iväg till jobbet en liten stund idag. Måst få lite uppgifter för att fylla i ett papper, så borde gå ganska snabbt! Förutom det tror jag vi ska försöka ta oss till Rautia och köpa hem lite saker som vi behöver, så att vi kan ta tag i några mindre projekt här hemma.

Någon sade:

Publicerad 2013-10-21 12:15:40 i Baby,

"Du vet inte hur mycket en tesked är, innan du har matat en baby"
 
På lördagen började vi introducera puré till lillen. Han satt i Tobias famn och jag matade honom. Gissar på att han fick i sig runt ett halvt kryddmått, resten kom tillbaka ut. Lite grimaser och efter en stund ville han inte alls öppna munnen mera, så då var det bara att sluta.
 
Idag var det så dags igen för lite batat. Den här gången fick han sitta i sittern och bli matad. Igen en del grimaser, men han verkade ändå lite mera intresserad av maten, så framsteg 1. Tror han fick i sig närmare en tesked idag, så framsteg 2. Började mata med en liten sked, men efter en stund gick jag över till att istället ta lite mat på mitt finger och sätta in i munnen. Mycket mera omtyckt och jag kan nog förstå att det blir mycket nytt med både puré och en sked, så tror vi kommer varva sked och finger en tid nu.

Veckans planer

Publicerad 2013-10-21 06:56:46 i Allmänt,

Måndag: Jobb när Tobias har kommit hem
Tisdag: Inget planerat
Onsdag: Inget planerat
Torsdag: Inget planerat
Fredag: Inget planerat
Lördag: Jobb, begravning
Söndag: Något projekt här hemma, vad inte ännu bestämt
 
Stressig vecka, eller hur!?

Jag önskar mig en hustomte!

Publicerad 2013-10-21 06:54:24 i Allmänt,

En snäll sådan, som kalla mornar tänder i brasan ungefär en timme före det är dags för mig och lillen stiger upp. Och är han/hon riktigt snäll så står det också en kopp gott te på bordet när jag kommer ner:)
 

Gomorgon!

Publicerad 2013-10-20 06:21:12 i Allmänt,

Nu har jag och lillen tagit morgon. Tobias sover vidare och gissar på att han gör det en bra stund ännu, med tanke på att förra natten inte var den bästa. Inatt däremot har vi fått sova riktigt bra, så jag hoppas på att vi fortsätter i den här stilen nu:)
 
Igår fick Tobias veden nästan klar. Bara kvar att rada det sista och samla ihop småbitar och bark, så kanske en timmes arbete och sen måst vi bygga tak, vilket får bli projekt någon kväll i veckan. Idag ska istället vinterringarna på! -4,5grader visar mätaren nu, så nog är väl vintern sakta på kommande. Annars har vi som projekt att pyssla på lite här hemma och handla inför veckan nu under dagen och på eftermiddagen åker vi iväg till lillens farmor på besök. Hoppas på att få fara på en snabbvisit hos Linda också och träffa deras nya familjemedlem.

Smakportioner

Publicerad 2013-10-18 08:34:31 i Baby, Mat,

Imorgon ska vi låta lillen börja testa mat. Tänker börja med batatpuré nu i några dagar och sen går vi vidare till andra grönsaker. Först när grönsakspurén sjunker bra går vi vidare till fruktpuréer som efterrätt och mellanmål.
 
Det är ju absolut ingen stress att få lillen att börja äta, för han växer ju perfekt på amning och ersättning. Men eftersom ersättningen är huvudföda och han är så intresserad av vad vi äter, så rekommenderade de på rådgivningen att börja ge mat nu. Speciellt med tanke på att jag ju jobbar i december, så amningen kommer ju troligtvis försvinna så där sakta då...

Regn, regn, regn och mera regn...

Publicerad 2013-10-18 07:49:53 i Allmänt,

Varje gång jag har vaknat i natt har jag hört spöregnet slå mot taket och ännu tycks det finnas lite kvar i molnen. Hoppas i alla fall på att det lugnar sig nu under förmiddagen, för jag har en liten här hemma som helst bara sover i vagnen medan jag är ute och går på dagarna. En totalomvändning från tidigare då han först totalt ratade vagnen, sen dög den i kanske 20minuter och nu då sover han gott under en timmes promenad och kanske han sku sova vidare om jag fortsatte gå?
 
Idag funderar jag lite på att ta en sväng till gravgården och hälsa på Jenny och sen vidare till Fia och hundarna för lite umgänge. Vill att hundarna träffar lillen mycket nu, så att de är helt vana med honom och vet att man inte får hoppa på honom när han börjar röra sig mera. Än så länge har det ju varit lätt att kontrollera när lillen mest bara är i famnen, men snart rullar han ju runt på golvet och då kan det bli problem om hundarna busar för häftigt vid honom....
 
 
 
 

Stoppa pressarna!

Publicerad 2013-10-17 14:03:32 i Allmänt,

Verkligen förstasidesnyhet!
 
Lillen vände sig precis från mage till rygg i gymmet! Två gånger!!
 
Är man en löjlig mamma som får en liten tår i ögat när något sådant här händer?:P

Småbarnslivet enligt mig

Publicerad 2013-10-17 14:00:06 i Baby,

 • Telefonen ringer 19.30 "Vem f*n ringer så här sent" är första tanken
 • En lyxig middag på tu man hand  =  att båda får äta samtidigt, utan baby i famnen (att man sen slänger in maten i munnen med ljusets hastighet är en liten detalj i sammanhanget!)
 • Ett leende från lillen kan få en att glömma allt jobbigt
 • Egentid är att åka till butiken på egen hand eller ta en 5minuters dusch, men det är ju bara det som behövs:)
 • Att någon så liten kan göra en så osäker, "Varför vill han inte sova?" "Varför äter han inte?" "Har han ont någonstans?" "Gör jag något fel?" "Hjälper jag han att utvecklas på rätt sätt?"...
 • Varje ny sak lillen lär sig är förstasidesnyhet som hela världen behöver veta ( Till exempel lärde han sig igår att "prutta med munnen"/leka bil, bara så alla vet ;) )
 • En sen vardagskväll = jag släcker lampan 20.50, så att jag troligtvis sover vid 21. Då har Tobias och lillen redan sovit i ungefär 30minuter.
 • Prioriteringarna hemma ändras lite. Rena kläder och ett städat kök är fortfarande viktigt, men lite högar med saker i hörnen är inte något större problem.
 • Barnvagnspromenader är så mycket roligare än att gå ut på egen hand. Även om lillen sover största delen av tiden så känns det ändå som om jag har sällskap:)

1år

Publicerad 2013-10-17 12:23:12 i Allmänt,

Nu är det ungefär ett år sedan jag sov hela nätter regelbundet.
Tidigt under graviditeten gjorde hormonerna att jag behövde upp på wc 1-2ggr/natt. När jag varit upp hade jag svårt att somna om, då en massa tankar och oro började snurra på i huvudet. Runt vecka 20 fick jag graviditetsischas och hade svårt att ligga en hel natt, så blev att gå runt i huset någon gång varje natt. Sen kom foglossningarna, lillen blev stor och började trycka på lungorna, jag var för varm för att kunna sova,lilles sparkar blev starka, tankar kring förlossningen, törstig...
 
Efter att lillen föddes blev det ju nog roligare orsaker till att vakna. Mat, tröst och hjälp att somna om är nu viktiga delar av nätterna. Jag har faktiskt glömt hur det är att inte vakna under natten och kommer nog vakna i panik första gången lillen sover en hel natt! Konstigt hur man vänjer sig vid splittrade nätter, för det mesta känns de ju inte ens jobbiga!:)

Idag eldar vi!

Publicerad 2013-10-17 07:40:08 i Allmänt,

-2,3 ute och 18,7 inne när jag och lillen steg upp för en timme sen = eld i brasan, genast!
 
Idag har vi igen en oplanerad dag, en lång promenad är det enda vi ska få in i vårt program:) Tror jag ska ta ner lillens ena vinterhalare och lägga upp på brasan, så att den säkert är torr, ifall det fortfarande är kallt ute när vi ska ut.

Onsdag

Publicerad 2013-10-16 12:39:48 i Allmänt,

Redan onsdag! Och strålande väder!:)

Jag och lillen ha börjat få lite senare vanor nu och steg först upp lite efter 8 idag. Däremot hade jag varit vaken från 5, bara slumrat lite mellan 7 och 8, men det är mysigt det också! Mitt i amningen vid 5 fick jag ett meddelande från Linda att deras efterlängtade flicka hade fötts. De hade bara hunnit vara 10minuter på sjukhuset innan hon kom, så en fartfylld flicka verkar det vara och lite annorlunda förlossning än min!:P Ska bli spännande att få jämföra henne och lillen, 4 månaders skillna är ju så mycket nu i början!
 
Lite annat än drömma om förlossningar och bebisar har jag ju nog hunnit med. Vi har varit ute på en timmes promenad i solen. Det är så skönt att lillen nu sover ordentligt i vagnen, så att jag kan komma ut på lite längre promenader. Sen det vanliga programmet : disk och tvätt. Har ännu kvar att sätta igång en maskin med lillens halare. Den vi använt nu i en månad börjar vara för kort, så ska tvätta en lite tunnare halare och så hans två vinterhalare så har vi ifall det är riktigt kallt någon morgon:) Och om en och en halvtimme är det matlagning som står på schemat. Köttfärslimpa med mos och gräddsås står på dagens meny. Dammsugaren behöver också ta en runda, men det får nog vänta till efter maten, tror jag. Så ja, en helt vanlig dag här hemma, utan något extra program.
 
Men nu ska jag gosa lite med den sovande pojken som jag har i min famn, det är det viktigaste! Allt annat kan vänta, men babytiden stannar inte upp och väntar på att tvätt, disk, mat och städning är klart!

Språng 4

Publicerad 2013-10-15 08:44:39 i Allmänt, Baby,

Tror bestämt vi har utvecklingsfas 4 på gång här hemma. Började ju med jobbiga nätter, men de blev bättre igen nu under veckoslutet. Nytt för den här veckan är istället att lille herren inte ska äta...  Blir bara små portioner ersättning och ibland totalvägran att ta flaskan. Mera gråt och gnäll har vi också, speciellt när lillen ska somna på dagarna.
 
"Mellan 14 och 17 veckor gammalt börjar nästa period, då barnet är i stort behov av tröst och närhet. Från och med nu är klängperioderna längre än tidigare. Just den här perioden kan vara i fem-sex veckor, men kan också vara så kort som en vecka.

Vid det fjärde språnget, när barnet är ungefär 18-20 veckor, träder den in i det som Hetty van Rijt och Frans X Plooij kallar händelsevärlden. Då lär sig barnet att göra en kedja av saker. Tidigare, vid 12 veckor, kunde barnet gripa om en skallra, punkt slut. Nu kan barnet gripa om skallran, skaka den, vända den, titta på den och stoppa den i munnen. Att göra sådana händelsekedjor verkar kanske enkelt, men är ganska komplicerat.

Barnets ljud börjar bli mer nyansrika och sammansatta. Nu kan man få höra ljud som låter som ”mamma” och ”pappa”. En annan viktig upptäckt för barnet är att saker finns fast de inte syns. Dags för kurragömmalekar!

Vid den här åldern börjar många träna på att krypa och att vända sig. Barnet gillar också att undersöka föremål med händerna. Det skakar, vänder och bankar, luktar, smakar och biter o allt son kommer i dess väg. En del är mycket förtjusta i musik.


Så kan du hjälpa barnet:
Det brukar vara dags för den första bilderboken. Det är tacksamt att uppmuntra detta undersökande och övande genom att leka, öva alla sinnen, peka i böcker, göra lekramsor, sjunga, spela musik, tumla runt, låta barnet smaka och känna."

 

Förmiddagen

Publicerad 2013-10-13 10:59:08 i Allmänt,

 
Hjärtformad batatpure åt lillen
 
 
Projekt Ved för nästa vinter
 
 
En stackars bortglömd djungelgurka
 
 
Dahliorna är äntligen uppe ur jorden och på väg in!
 
 
Älskade rosor<3
Tänk att de ännu orkar blomma
 
 
Blommor in till bordet
 

Skogspromenad

Publicerad 2013-10-11 13:32:39 i Allmänt,

Nu har vi kommit hem efter en skogspromenad med Fia och hundarna. Perfekt med skogar som har så breda stigar att man kommer fram med vagnen:) 40minuter gick vi omkring och lillen sov 30minuter av den tiden. Nu har lillen ätit en måltid och busar på i gymmet medan jag äter min sena lunch. Om en halvtimme eller så tror jag vi drar på ytterkläderna igen och går till butiken och handlar maten för veckoslutet. Har som plan att "friskluftförgifta" lillen nu under veckoslutet, så får vi se om det sku hjälpa att få bättre nattsömn.
 
 
Gillar egentligen inte barrträd, men i höstsolen ser de nog riktigt trevliga ut:)

It's Friday:)

Publicerad 2013-10-11 09:03:27 i Allmänt,

Vad ska vi göra denna soliga fredag då? En lång promenad sku ju passa bra, så att vi får andas frisk höstluft. Tror vi ska se om vi får moster och hundarna medlockade som sällskap:)
 
Annars står det jobb, vedklyvning, besök och bastu på veckoslutets program. Imorgon ska jag försöka släpa mig upp ur sängen vid 6 och ta mig till jobbet. Är lillen orolig inatt igen så får Tobias ta ansvaret någon timme, så att jag får lite sammanhängande sömn. Om det går, för inatt har det bara varit amning som gäller när han vaknar till...
 
Stora projektet är vedklyvningen. Fafa hämtar hit vedklyven någon gång idag och så borde vi hitta på hur vi bygger taket att ha veden under. Lillens farmor kommer hit en stund på lördagen och gammelmormor på söndagen, så då kan jag och Tobias båda jobba med veden medan de umgås med lillen. Vi har ju två björkar och en tall att få till klabbar, så har på känn att det här blir ett lite längre projekt än två dagar, men vi får se:) Lördagen tänker vi avsluta med bastu hos mommo och moster. Jag har inte badat bastu ordentligt på ett år, eftersom jag blev yr av värmen under graviditeten, så kommer bli skönt att njuta av värmen igen!
 
Nu ska jag lägga lillen i vagnen och hoppas på att han sover gott en stund. Själv ska jag plocka lite och fundera ut veckoslutets mat. Blir att plocka fram någon kokbok, för det enda som mitt huvud säger att sku vara gott är choklad. :P

Trött mamma

Publicerad 2013-10-10 07:50:27 i Baby,

Lillen har en period nu att han inte riktigt kommer till ro att sova på natten. 9 kvällar av 10 somnar han bra, men också 9 nätter av 10 vaknar han tätt från 1 framåt. Ibland räcker det med att jag lägger handen på hans mage så somnar han om, men lika ofta är det bara att sätta sig upp och ta i famnen för att söva om. Sen går det 20-40min så är det dags för nästa sövning. Konstigt nog verkar inte lillen något mera trött på dagarna, utan han är sitt vanliga glada jag:)
 
Däremot har jag lite svårt att ta mig upp ur sängen när vi vaknar "på riktigt" vid 7. Dagarna känns ändå bra, det är bara hjärnan som inte riktigt orkar med. Speciellt bra märks det nu när jag försöker lära mig nya saker på jobbet. Infon fastnar inte riktigt lika bra som den brukar.
 
Vet inte varför vi har det så här just nu. Tänder har varit en fundering och visst ser jag en liten vit prick i nedre käken, men inte verkar den vara på väg igenom ännu. Ny utvecklingsfas (hela första året är ju en lång utvecklingsfas...) är också en fundering, men i båda fallen tycker jag det borde märkas mera också under dagarna... Nåja, bara att hoppas på att snart komma tillbaka till de fina nätterna vi ju hittills haft! Så länge lillen mår bra, växer, är pigg och glad så får han ju tillräckligt med vila. Och ärligt talat är det ju nog såhär jag under graviditeten föreställde mig att nätterna med en  baby "ska" se ut.

Gos och bus

Publicerad 2013-10-09 09:51:24 i Allmänt, Baby,

Idag är det så grått och regnigt ute, så jag och lillen tänker ta en riktig innedag. En massa gos och mys varvat med bus är vår plan för dagen:)
 
Hittills idag har lillen:
 • legat kvar i sängen och diskuterat, lyssnat på regnet och kramats
 • ätit morgonmål
 • busat i babygymmet i två omgångar
 • läst en bra bok
 • invigt en tuggleksak
 • sovit en morgontupplur i mammas famn
 • suttit i soffan och tittat på klockan
 • suttit i mammas famn och bekantat sig med sina två skrammelleksaker från BRIO
 • hälsat på My
...och nu är det tydligen dags för lite vila och sen lunch:)
 
 
Babygymmet - en toppen lekplats, både ensam och i sällskap av någon.
 
 
Mycket intressant bok. Och god! Tuggleksaken var lite svår att få rätt till munnen,
men övning ger färdighet, så när tänderna börjar komma sitter knixet garanterat!
 
 
Pappas klocka är en favorit här hemma. Den tröttnar lillen inte på i första taget:)
 
 
Färger är så kul, så med mammas hjälp bekantar lillen sig nu med dessa skallror som han fick i dopgåva. Mammas granna telefon är också toppen att titta på!

Ändrade planer

Publicerad 2013-10-08 13:25:25 i Allmänt,

Blir jobb imorgon istället för ikväll, så idag blir det att städa här hemma. Hittills är disken fixad och en maskin byke snurrar på, men nu blev det matpaus för lillen, så liten paus från städningen. Nu är det kvar att plocka lite, dammsuga och plocka undan byket. Tobias blir på övertid, så hoppas på att ha allting fixat och brasan på när han kommer hem. Sen tror jag att jag ska försöka komma ut på en promenad utan vagn, axlar och nacke sku må bra av lite rörelse:)

Dagarna de går och går efter varandra...

Publicerad 2013-10-06 11:16:44 i Allmänt,

Tycker dagarna bara flyger iväg just nu! Tror dygnen har blivit kortare på något sätt?
 
Igår jobbade Tobias några timmar och så länge busade jag och lillen här hemma. Vid 3 var vi sedan i Lojo för att fira Linda. Vi gick på en indisk-finsk restaurang och testade på deras buffet. 6 olika indiska rätter och alla var så goda:) Vi satt där och åt och pratade i några timmar och lillen var så duktig. Han kan det här med att gå på restaurang! Hemma igen såg vi på nyaste Big Bang avsnittet och sen gick jag och lillen upp. Efter lite gos somnade han och jag skulle läsa, men kom inte många sidor framåt innan jag också sov:P
 
Idag var det sen min tur att jobba, så lite efter 6 satt jag på kontoret. För en stund sen kom jag hem till mina pojkar och nu är det lunch och sen ska vi ut i solen! Sen så är denna vecka förbi och några ögonblinkningar så är nästa veckoslut här...

Äntligen fredag!

Publicerad 2013-10-04 07:47:13 i Allmänt,

Fredagen är här och jag och lillen är på veckoslutshumör. Vi drog oss i sängen enda till kvart före 8 idag, skönt! Nu har vi båda tagit våra morgontvättar och ätit morgonmål, så nu återstår bara att jag kommer ur pyjamasen och i vanliga kläder:P
 
Om någon timme ska jag och lillen packa hans vrålåk och promenera iväg till lillens gammelmommo på besök. Vi tillbringar en del av dagen där och senast när Tobias kommer hem blir det att åka iväg och handla lite mat inför veckoslutet och sen blir det brasa, wienerschnitzel från West Chark och nyaste avsnittet av The Big Bang Theory. Lillen har beställt bad framför brasan, så det ska vi såklart ordna:)
 
Blir annars ett veckoslut iväg. Imorgon ska Tobias jobba på förmiddagen och på kvällen blir det födelsedagsmiddag för att fira Linda, om inte deras baby bestämmer sig för att komma innan det! På söndagen är det sen min tur att jobba och sen ska jag försöka hjälpa Tobias att få båtens vinterförvaring färdigbyggt.  Efter det ska vi försöka få lite familjetid, då det inte har blivit så mycket av det nu i veckan och nästa vecka jobbar jag måndag och tisdag kväll, så då möts jag och Tobias bara i dörren.

A okay:)

Publicerad 2013-10-03 06:45:00 i Baby,

Lillen verkar ha klarat vaccinerna bra (peppar peppar salt, ta i trä!). En timme under eftermiddagen var han lite gnällig och ledsen, men sen somnade han och sov i nästan två timmar och efter det var vi back on track! I natt har han nog varit lite orolig, vaknat ungefär en gång i timmen och behövt närhet för att somna om, men om det är allt han reagerar så är/var det ju ingenting! Hade räknat med feber, matvägran, otröstligt gråt och ingen sömn alls. Gå till värsta tänkbara scenariot, så kan man ju bara bli positivt överraskad!:P
 
Ännu kan ju alla möjliga symtom dyka upp, enda upp till två dygn efter vaccinet är normal reaktionstid, men vanligast är inom första dygnet, så vi håller tummarna att han klarade sig:)

Rådgivningsbesök 3månader

Publicerad 2013-10-02 10:14:11 i Baby,

Nu är vi hemma igen från vårt besök på rådgivningen. Lillen var jätteduktig och grät inte alls vid första sprutan och vid andra sprutan blev han mest ledsen för att jag höll fast hans ben. Blev i alla fall glad genast när jag släppte benet och han fick stå upp och titta runt sig igen. Skönt att det gick så bra:)
 
Sköterskan började tvivla på sin förmåga att mäta babyn och ville mäta en andra gång, för hon tyckte att han inte kan ha växt så mycket som han gjort. Men nog hade hon mätt rätt första gången och han följer sin kurva riktigt fint! 66cm lång är vår lille pojke nu och väger 7240gram. För 6veckor sedan när vi var på 2månaders kollen var han 61,7cm och vägde 5910g, så nog växer han så det knakar!
 
Fick lite råd gällande smakprover på mat och en liten broschyr med vägledning, så den ska jag läsa om lillen sover mycket idag. Han somnade nu på vägen hem och sover ännu. Har inte hjärta att lyfta honom ur bilstolen, så han får nog sova där en stund i alla fall.
 
I slutet av månaden blir det läkarbesök igen, då lillen blir 4 månader. Sen ny vaccinationsrunda vid 5månader och efter det börjar besöken på rådgivningen bli lite mer sällan.

-4,1grader!

Publicerad 2013-10-02 07:08:33 i Allmänt,

Brrrr.... Steg upp lite efter 7 och såg då på termometern som visade att det var -4,1grader! Huuu, ha vintern redan kommit? Börjar vara dags att söka fram vantar och varm halsduk åt mig tror jag. Lillen har redan en varm fleecehalare framsökt, så den håller nog värmen en tid ännu:)
 
Idag står rådgivningsbesök på schemat. Är så ivrig att få veta hur lillen växt och prata om hur vi ska gå till väga när vi introducerar mat åt lillen. Blir ju också 3månadersvaccination, som ju är mindre roligt...

Lilla utforskaren

Publicerad 2013-10-01 09:06:54 i Baby,

 
 
Lillen har nu på allvar fattat intresse för att utforska ansikten.
Imorse var det mammas läppar och mun han ville bekanta sig med:)

1 oktober

Publicerad 2013-10-01 09:00:30 i Allmänt,

Så var oktober här! Hos oss börjar denna månad i grått, med lite inslag av blåst.
 
Vi har haft en till lång natt här hemma. Lillen och Tobias somnade vid åtta igår kväll och jag orkade läsa i en hel halv timme innan också jag stängde ögonen. Sen blev det mat vi 1 (svårt att somna om för lillen, så klockan var nog 2 innan våra huvuden hamnade på dynan igen) och en mini-amning vid 4 för att sen sova vidare till 6.45!
Stackars Tobias steg upp 5.30 för att vara på jobb lite tidigare (mycket att göra och hans närmaste chef på vifft, så Tobias har lite extra att göra), men ändå har vi ju båda fått en hel del sömn:)
 
Mindre roligt var att någon av katterna hade mått dåligt inatt, så blev att tvätta en matta, golvet och få soffans ena tyg putsat med lite klor och sen i maskinen. Varför kan man inte lära katterna att gå på wc:n vid illamående?
 
Roligast av allt är i alla fall att jag och lillen får besök av Sabin om några timmar! Vi studerade till merkonom tillsammans och var båda 5år äldre än resten av klassen, så ganska naturligt sökte vi oss till varandra. Hon hade inte möjlighet att komma på lillens dop, så vi träffas nu istället. Roligt på sätt och vis, för nu har jag ju mera tid att prata med henne!

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela