ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Dagens ojdå

Publicerad 2014-07-30 12:46:06 i Allmänt, Bröllop, Trädgård,

Hela tiden har jag gått och trott att den stora plantan längst till höger är min lila-rosa dahlia. Kraftig planta och en massa knoppar...
 
... men så var inte fallet. Idag såg jag att denna lilla, ynkliga plantar har en(jepp, 1st!!!) lila knopp. Den har stått till hälften inne under sliden och inte fått vatten en gång i torkan. Den stora plantan är av den vanliga röda sorten som jag har många av.
 
Nu blir det att ta intensivvård av den rosa-lila plantan, så att jag förhoppningsvis får några blommor av den om en månad.

Pysseldag

Publicerad 2014-07-30 07:23:16 i Allmänt, Bröllop,

Idag kommer syster min hit på lite pyssel under förmiddagen.  Vi ska klippa och limma ihop placeringskort medan lillen sover och kolla om min idé till placeringskarta kan fungera. En månad kvar nu, så nu vill vi börja få punkter bortkruxat från vår lista!
 
Ikväll ska vi äta lite kräftor, så nu står det en stor kastrull med dem och ny lag i kylskåpet. Åt mig och lillen, som inte äter kräftor, ska jag istället peta ihop cocktail- pinnar med frukt och ost, så har vi något gott att plocka i oss medan de andra skär sig i fingrarna på vassa klor.
 

Närmar sig

Publicerad 2014-07-28 08:26:04 i Allmänt, Bröllop,

Börjar känna i hela kroppen att bröllopet närmar sig. Om några dagar har vi sista dagen att meddela om gästerna kommer, så efter det kan vi fixa placeringarna och alla placeringskort, meddela cateringen om antal och allergier och på så sätt komma lite vidare igen. Just nu står allting lite stilla, så försöker gå igenom allt smått som kan förberedas redan nu.
 
Mot slutet av veckan ska jag med Martina och testa klänningen igen och samtidigt söka hem ringarna.  Det har dragit lite ut på tiden med klänningen,  men det gör ju egentligen ingenting, betyder bara att det är kortare tid som den behöver hänga hemma hos mamma. 
 
Bästa sättet jag märker att jag tycker allting står stilla på bröllopsfronten på är att jag igen har haft jobbiga drömmar om den dagen. Och igen var det mina skor som var största problemet! Nu skylle jag ha tre par skor, ett par till kyrkan, ett till festen och ett i reserv och alla skulle ha samma, gröna, nyans. Var totalt omöjligt och när jag äntligen hittat det sista paret var de två andra försvunna... Börjar snart tro att jag behöver sätta någon typ av sökare på skorna,  så att de  inte på riktigt är försvunna till bröllopet;)

Varit på utflykt

Publicerad 2014-07-25 19:28:12 i Allmänt,

Jag och lillen bestämde oss för att åka med Tobias till grannstaden, när han skulle iväg och paddla. Blev att åka färja ×4, en timme på stranden, en stund i lekpark, träffa Jenny och kolla på när de ställde i ordning för Ninas bröllop. Lillen hade så skönt på stranden,  vattnet var som i ett badkar:)
 
Nu är vi hemma och lillen ska tvätta bort saltvattnet och sen är det sovdags. För min och Tobias del blir det lite pizza framför en serie, innan vi också dyker ner i sängen.

Varmt:)

Publicerad 2014-07-25 06:26:34 i Allmänt,

Nu har vi verkligen sommar! Oj vad det är varmt! Luften står stilla och svetten hittar fram trots att man håller sig stilla i skuggan.  
 
Igår hade vi vårt planeringsmöte med vinprovning.  Vi satt ute på terrassen (skugga på kvällen) och hörde på åskan som mullrande på avstånd.  Vet inte vad vi egentligen fick klart igår, men nog kom vi väl lite framåt. Mest väntar allt nu på att få svar av alla om de tänker dyka upp, svar från församlingen så att vi får besöka festplatsen och träffa präst och kantor. 
 
För idag har jag och lillen inga planer.  Tobias är iväg hela dagen, försr jobb och sen ut och paddla, så vi är nog på tu man hand tills ldet är sovdags för lillen. Är vi effektiva finns det program på stan ikväll, men är det runt 30grader tror jag inte vi orkar ta oss ann den promenaden. Vi får helt enkelt se, kanske vi bara plaskar i ett fat dagen lång:)

Två sockerbagaren

Publicerad 2014-07-23 06:41:21 i Allmänt,

Idag ska jag och lillen baka tårta. En del kan göras med lillen med, resten får vänta tills han sover. Ska testbaka en tårta till bröllopet för att se att inte ena fyllningen tar över. Imorgon kommer testpanelen bestående av våra föräldrar, syskon (-en som bor lite långt borta...), tärna och bestman. Det ska testas tårta, skumvin, vin och soppa. Och planeras. Vi kallar det faktiskt planeringsmöte, även om det blir minst lika mycket smakande som planerande;)
 
Förutom att baka en tårta kommer vi troligtvis också få äta en idag, eftersom famo min fyller och vi ska dit på kalas. Därför ska jag och lillen börja morgonen med att plocka ihop en bukett, öppna växthuset och vara ute en stund innan det blir hett. 28grader är det utlovat och i så fall tror jag vi gömmer oss inne stor del av dagen.

Morgonpigga

Publicerad 2014-07-22 06:09:01 i Allmänt,

Eller ja, en av oss är pigga i alla fall:) Lillen tog morgon redan 6.20, så han hann busa med pappa en liten stund innan pappa åkte till jobbet.
 
Vi har fått i oss morgonmålet och nu busar lillen i vardagsrummet och jag ska ta mig en funderare på vad som behöver göras idag. Ska skriva ihop en To-Do lista att ta tag i, annars är det lätt att jag fastnar på golvet med lillen eller med att surfa allt kring bröllopet (ex. tårtfyllningar som är dagens största fråga).

Ett år klokare

Publicerad 2014-07-20 18:15:36 i Allmänt,

Nu är jag då ett år äldre och mycket klokare igen en gång:) Har haft en lugn halvvägs-till-femtio-dag med att göra morötter av sockermassa att dekorera kakan med, sitta ute på gården och höra åskan som närmar sig, umgås med mina älsklingar och så dricka kaffe och äta kaka medde närmaste.  Mamma, syster, mommo, fami o fafa var hit i några timmar, så vi har fått prata om allt möjligt.
 
Nu blir det lite utelek med lillen och sen hoppas jag han tar en någorlunda tidig kväll, så att jag och Tobias får avsluta kvällen i soffan med en varsin kopp te och tårtbit. Titta på ett avsnitt av vår serie eller fundera på bröllopet. 

Rosor

Publicerad 2014-07-19 08:42:25 i Allmänt,

Nu börjar våra rosor vara som bäst. Ösregnet i början av veckan misshandlade dem lite, men de nyaste är så fina!
 
Tycker att färgkombinationen på den gula rosen och astilben är jättefin.
 
Samma sorts ros, bara lite blekare variant, men se hur många blommor (+några knoppar) på en stjälk!!
 
Så fin, så fin. Hoppas på att det ska finnas någon blommande Iceberg vid bröllopet, skulle vara så söt på borden!
 
Inga rosor, men ett fullpackat växthus! En tomat att skörda idag, många börjor och massa blommor! Kan nog bli ganska mycket tomatsås om några veckor:)

Lyxiga nätter

Publicerad 2014-07-17 07:22:00 i Allmänt, Lillen 1år,

Lillen har nu börjat med långa nätter. Och lugna, utan 5-20 väckningar/natt.  Nu börjar natten vanligtvis mellan 20-21 och så vaknar vi runt 7. Någon gång under natten, kan variera från kl 12 till 5, flyttar han över till vår säng och somnar oftast genast om där. 
 
Lyxigt på många sätt! En pigg och glad pojke och minimalt med gråt under nätterna, piggare föräldrar och när han somnar lite tidigare finns det energi hos mig och Tobias att göra någonting innan vi slocknar.  Tidigare somnade han ju vid 22 och då var det vissa kvällar som han inte hann flytta till egen säng, för vi somnade alla samtidigt.
 
Gissar på att den bättre sömnen hör ihop med att han rör sig så mycket på dagarna.  Det är många stunder av hans vakna tid som han är stilla. Bara då vi läser böcker (en av hans favorit sysslor), då kan han sitta stilla i famnen hur länge som helst. 

Full fart på bröllopsfronten

Publicerad 2014-07-16 09:06:28 i Allmänt, Bröllop,

Efter mina mardrömmar om bröllopet kom jag fram till att vi måste börja sätta lite fart på med planerandet och fixandet. De senaste dagarna har jag kammat nätet för att få idéer kring blommor, frisyr, dukning, dekorationer mm. Igår på kvällen försökte jag och Tobias hitta musik till kyrkan som vi tycker om och så komma fram till hur vi vill ha saker och ting ordnat. Ju närmare vi kommer, desto mera åsikter och idéer kommer det från vår omgivning, så för att inte tappa bort våra önskemål längs vägen och ordna "någon annans" bröllop gäller det nu att bilda en gemensam front.
 
Idag fick vi ett paket på posten med lite små saker till festen, bland annat brudpar till tårtan. Nu väntar vi på ett till paket med dekorationer till de andra tårtorna.  Annars är denna veckas projekt att fixa påsar till solrosfrön och börja skissa på placeringskort.  Till veckoslutet tar vi paus från bröllopet för att bygga en odlingsbädd längs ena sidan av terrassen och så kalasa lite på söndagen. Blir inget stort 25års kalas för min del. Mellan lillens stora 1års kalas och bröllopet blir det för mycket att ordna en större fest till. Kaffe och kaka med familjen får bli bra:)

Bröllops(mar)drömmar

Publicerad 2014-07-14 08:49:41 i Bröllop,

Hjälp sådana drömmar! Började med att det var dags att gå in i kyrkan och mina skor var försvunna. När de äntligen hittades hade någon  hund gnagat sönder dem. Ringarna var kvar hemma, Tobias bestman hade tappat bort sig, tårtan föll i golvet, prästen var på dåligt humör och fräste åt alla... Skönt att vakna från det kaoset!
Tror det blivit för mycket prat om bröllopet under veckoslutet, så allting snurrar på i huvudet nu.
 
Idag ska jag och lillen ta oss in till stan och köpa lite pysselmaterial åt mig, så att jag får ta itu med placeringskort och påsar till solrosfrön. Vaserna ska målas och få rosetter och så borde vi ta oss till prästgården och kolla hur vi vill ha borden, så att vi kan börja med bordsplaceringen och få en karta över den gjord.
Vill få undan allt vi kan nu, för i augusti skulle vi gärna ha tid med några dagar i stugan. En paus från allt som har med bröllopet att göra innan vi lägger in slutspurten för att få allting klart. 

En dag i skärgården

Publicerad 2014-07-13 08:40:00 i Allmänt,

Igår var vi iväg och firade Tobias morbrors 50års kalas. Han hade bjudit släkt och vänner till deras stuga ute i Borgå skärgård, där Tobias firade somrarna som yngre. Blev att starta redan vid 9, eftersom det ju var en bit att köra. Vid 11 var vi vid färjan och någea minuter senare på ön varifrån vi åkte med mindre båtar.
 
Efter en tur med en stor motorbåt var vi sen framme och jag fick gå och titta på alla platser Tobias berättat om. Lillen stortrivdes med att få vara ute hela dagen, krypa runt på berget och terrasserna, alltid ha en famn att sitta i och få smaska på tomat, skärgårdsbröd och vindruvor. Det är så roligt att se att han inte har något som helst problem att träffa nya människor,  bland annat satt han nöjt i famnen åt öns fiskares fru och dotter,  två personer som han aldrig tidigare sett. 
 
Vi hade vagnen med, så att han hade en trygg plats att sova på pch tänkte att havsluften och allt det nya skulle göra att han blir trött, men på de 8timmar vi var där hann han med 2 små tupplurer på 30minuter. Efter allt kalasande var det att packa ihop alla saker igen, klättra i en stor Buster och åka iväg tillbaka till bilen. Den båtfärden var mycket roligare än på vägen till ön, tyckte lillen, så han stod i farmors famn och skrattade och hade det bra. Fart och att skumpa över vågorna är tydligen lillens melodi:)
 
Sen in i bilen och iväg mot Helsingfors för att övernatta hos Tobias mamma. Lillen somnade under bilfärden, så väl framme var han en riltig vilding och kröp i full fart upp för trapporna till övre våningen,  gång på gång. Efter kvällsmål och en snabb tvätt stupade alla i säng lite före 12, yrötta av all sol och frisk luft. Eller ja,  lillen var fprtfarande pigg, men efter en stund i ett mörkt sovrum slocknade också han. 

Vill göra allt...

Publicerad 2014-07-11 15:44:03 i Allmänt,

Idag är en sådan dag då jag vill göra allt. Eller en del kanske jag inte direkt vill göra,  men ha det gjort! Storstäda huset, busa och läsa med lillen, peta i trädgården, åka till stranden, planera och nätshoppa till bröllopet... Eftersom Tobias jobbar kväll blir det nog mest av den andra punkten och sen göra något smått av allt annat medan lillen leker på egen hand. 
 
På tal om att planera till bröllopet har jag igår och idag letat efter fina dekorationer till tårtorna och sagt många fula ord. Hjälp vad det är svårt att hitta någonting som jag och Tobias tycker om!! 

Fixa hemma dag

Publicerad 2014-07-10 07:22:00 i Allmänt,

Senaste tiden har vi varit så mycket på vift att allt här hemma har blivit lite lidande. På bordet i vardagsrummet står buketter, vissna sådana, från lillens kalas, det finns en massa tvätt (hur kan det bildas så mycket??), golvet skulle inte ta skada av en tur med dammsugaren, det borde vattnas ute och kanske rensas lite i rabattern och gödslas. Och så allt det där vanliga som ska plockas undan; lillens leksaker som ligger över halva huset, mina och Tobias skor som pojken har organiserat om (läs: spritt ut över golvet i alkoven) och så disken... 
Lika bra att sätta en del av dagen på att röja allt sådant, så behöver jag inte störa mig på det sen:)

Shopping-onsdag igen

Publicerad 2014-07-09 16:02:05 i Allmänt,

Blev en shoppingtur också denna onsdag.  Tobias behövde komma iväg och kolla på kläder till bröllopet,  så när vi en gång var i Esbo passade vi på att gå en runda. Tobias hittade en hel del bl.a. 2rockar, byxor och tröja. Jag hittade en klänning till vigseln och shorts och lillen fick shorts och några T-skjortor.  Sen bar det av för att kolla på frack, så nu är den utmätt och bokad, skönt.
 
Efter 8h på vift, varav 2h i bilen har vi nu kommit hem och placerat oss ute på gården.  25grader och sol, så vi måst njuta en stund i alla fall innan vi tar itu med middagen!

Siesta

Publicerad 2014-07-07 13:01:50 i Allmänt,

Efter 1,5h på stranden packade vi ihop osd och kom tillbaka hem. Lillen somnade genast när vi startade och hemma flyttade vi över han i vagnen och där sover han fortfarande.  Jag tar lite siesta på soffan, men borde nog börja hitta på någon lunch åt oss. 
 
Om lite mer än en timme har vi Tobias hemma och då ska gräset klippas och sen tror jag det blir en till resa till stranden. Vi ställer in siktet på en sjö nära oss, gissar på att vattnet är riktigt varmt där, varmare än havet i alla fall. Lillen är  riktigt strandlejon,  så han tycker nog det är en bra idé med mera simning:)

En dag på stranden?

Publicerad 2014-07-07 06:17:20 i Allmänt,

Älskar att vakna till sol och att sen se att prognosen för dagen är 26grader gör ju inte väckningen sämre. Lillen o sin sida hade lyckan att vakna med en Maja-kissa i fotändan och han var så försiktig med henne att hon låg kvar en god stund. Nu kryper lillen runt och tittar på sina leksaker i övre våningen och jag drar mig i sängen:)
 
Vi väntar på att klockan ska bli så pass mycket att vi kan höra av oss till moster och se hur hennes hals mår. Den var lite sjuk igår, så vi hoppas på att den har blivit bra under natten,  för i så fall åker vi alla tre iväg till någon strand. Gräva i sanden, plaska i vattnet, njuta av en picnic och titta på alla andra strandlejon skulle ju nog vara det perfekta sättet att fördriva några  timmar på. Blir det inte stranden så plockar vi ut lillens badkar så får han plaska där istället:) Men först av allt morgonmål och på med solkräm!

Dagen efter

Publicerad 2014-07-06 13:42:01 i Allmänt,

Två dagar med mycket roligt och mycket sol gör att jag idag känner mig ganska trött och slö. Lillen däremot är sitt vanliga, pigga jag, så vi försöker kompromissa med eftermiddagens program. Nu en stund lek inomhus för honom medan  jag har bäddat mig på ett duntäcke på golvet bredvid(jättebra, tycker lillen,  för då har han en finfin klätterställning) och sen ska vi gå ut och leka tillsammans.  
 

Att ha haft världens bästa dag

Publicerad 2014-07-05 20:47:11 i Allmänt,

Idag har vi semestrat! 10tiden började solen titta fram, så efter shopping och lillens lunch packade vi ihop picnic korg, simkläder, parasoll och filt och sen in i bilen. Först tänkte vi åka till en jättefin strand nära stugan, men ju längre söderut vi kom, desto gråare och svalare blev det. Framme såg vi att det låg dimma över havet, så vi vände och åkte tillbaka hemåt.
 
Vid grannstaden vände vi in och åkte ner mot stranden. Där var det utställning av olika ålders brandbilar och solen sken. Blev en sväng bland brandbilarna, lite grillkorv och sen bredde vi ut oss på stranden. Lillen älskade det! Han grävde i sanden med både händer, fötter och spade, åt körsbär, plaskade i vattnet,  gosade med mig och Tobias och tittade på allt som hände runt omkring honom. Efter nästan tre timmar på stranden började han bli trött, så vi gick en sväng med vagnen. Och en sväng till, och ännu en... Var så mycket att se på! Efter en halvtimme somnade han i alla fall och fick sen sova i skuggan av parasollet.  Under tiden läste jag och Tobias och njöt av solen (och brände oss lite, men det hör väl till?!).
 
När våra magar bärjade säga att det behövdes mat packade vi ihop oss, förde sakerna till bilen och satt oss på en uteservering vid hamnen. Medan vi åt sov lillen nöjt och vaknade till efterrätten, så han fick sin mat han också. För att smälta maten lite promenerade vi i hamnen en sväng, gungade i en lekpark och sen bestämde vi oss för att dra ut på vår härliga dag lite till genom att söka täcket och lite frukt från bilen och sätta oss i gräset vid stranden en liten stund till. Lillen var mätt i magen och pigg efter sin tupplur, så han älskade att få promenera och krupa runt, studera alla människor som ännu njöt av solen och läsa lite böcker med mig och Tobias. 
 
När klockan närmade sig halv 9 konstaterade vi att det nog var dags att åka hemåt, så nu har lillen fått sin kvällsgröt och tar ut det sista av sin dag med att leka och spela piano.
Vi har verkligen haft en jättefin dag. En sådan som lämnar en lycklig, trött och lite öm i huden av all sol. En sådan som vi nog kommer att drömma oss tillbaka till i vinter när det är kallt och mörkt!

Var är solen?

Publicerad 2014-07-05 07:59:55 i Allmänt,

Idag var det utlovat sol och varmt, men än så länge är himlen jämngrå... I väntan på att få se om det blir en dag på stranden eller inte har vi ätit en riktig helgfrukost: morotscones med en massa gott på, te och juice. 
 
Lillen firade att det är ledig lördag genom att sova till halv 8, så Tobias fick en liten sovmorgon. Jag vaknade vid 6 och smög ner lite efter 7 för att blanda ihop degen till scones. Det är alltid lika skönt att få vakna i lugn och ro och sen ännu få en stund för mig själv innan resten av familjen kommer igång:)
 
Nu ska jag fånga lillen för att få kläder på honom (ny favoritsyssla är att rymma iväg i full fart runt vardagsrumsbordet) och sen ska vi åka iväg och handla lite. När vi är klara hoppas vi på att solen skiner, så att vk kan packa iväg oss till stranden!

Just nu

Publicerad 2014-07-04 16:08:51 i Allmänt,

Picnic på stranden i stugan. Vi behövde tömma båten och ta hem lillens flytväst, så blev en liten roadtrip. Köpte med oss juice, jordgubbar och croissant. Lillen far runt på stranden och i vattnet, så vi har det bättre än bäst! 

Äntligen sommar igen!

Publicerad 2014-07-03 08:01:55 i Allmänt,

Det var för en gångs skull riktigt roligt att se väderprognosen imorse. Halvmulet och runt 20grader så långt som prognosen gick.  Det betyder att jag och lillen kan tillbringa dagarna ute igen!
 
Vi börjar ändå dagen inne, med lek för lillens del och garderob-röjning för min del. 7 plagg (+skor till bröllopet, jippiii!!) fick följa med mig hem igår, så nu ska 14 plagg ut.   Gärna mera, så finns det lite utrymme att köpa något nytt  ännu, ifall det skulle råka fastna i någon butik.
 
Annars är det projekt Tvätta idag. Det är konstigt hur snabbt högarna blir stora och bykkorgarna svämmar över! Jag tror jag skyller på att jag väntat på att det skulle bli bättre väder, så att jag kan hänga ut rena kläderna. Det låter liksom bättre än att  jag inte har orkat/ vilja ta tag i det;)

Shopping-onsdag

Publicerad 2014-07-02 06:25:57 i Allmänt,

Om 3timmar har jag och lillen packat in oss i en bil och är på väg mot Esbo och en dag av shopping. Håller nu på att skriva ihop en lista med allt lillen behöver. Tänker försöka få ihop allt han behöver fram till jul, så blir en del! Skor, mössa,  pyjamas, långärmade bodyn, tunna utebyxor till hösten, strumpor med ordentliga halkskydd, mysig tröja mm.
 
Själv är jag på jakt efter skor till bröllopet, klänning till vigseln, mjukisbyxor och kanske någon fin topp att ha till jeans. Sen gissar jag på att något annat fastnar, men för varje plagg (förutom klänningen och skorna) som kommer in ska två gamla ut. Har så mycket jag inte längre använder eller som är totalt utslitet, så bäst att få lite tömt! Det mesta i min garderob är minst två år gammalt och har varit med om en graviditet, så de ser inte precis ut som då de köptes. Dags att röja och förnya lite!

Piggelin

Publicerad 2014-07-01 05:34:58 i Allmänt, Lillen 1år,

Allt jag läst och hört om småbarn som får sprutor är att de blir trötta och hängiga, men inte vår lille pojk. Istället tog han extra tidig väckning idag och vaknade som en solstråle kvart före 6... Skönt i alla fall att han igen en gång verkar ha klarat sprutorna utan feber eller ont!
 
Idag tror jag vi ska hitta på något program utanför huset, frågan är bara vad? Besöka någon, ta en promenad till stan och kolla lite i butiker,  läsa i biblioteket eller ifall det inte regnar leka i någon lekpark? Tror det blir att väcka hjärnan med morgonmål och sen ta en diskussion med lillen om vad han vill göra:)

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela