ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Bilder

Publicerad 2015-07-30 21:34:14 i Allmänt, Trädgård,

 
Just nu finns det så mycket på gården som jag vill föreviga. Imorgon har jag planerat att ta en trädgårdsdag med rensning, klippa bort utblommat, planera nästa rabatt och ta en massa bilder, så att jag har att titta på i vinter. 

Leka ekorre

Publicerad 2015-07-27 15:39:39 i Allmänt,

När matkassan börjar vara tom börjar jag samla på mig ätbart. Idag konstaterade jag att vår matkassa för augusti kommer vara mycket liten och genast gick samla-instinkten igång. Plockade en liter svarta vinbär och kokade några burkar sylt till gröten, lassade torken full med oregano och frös in persilja och gräslök inför vintern. Och böt bort en rejäl bunt persilja mot 10st glada ägg. Eller ja,  hönsen som lagt dem är i alla fall och får promenera fritt omkring i en trädgård. Inte så illa!
 
 
 
 

Extreme Hall-makeover

Publicerad 2015-07-23 20:30:00 i Allmänt, Bygga, Heminredning, Renovering,

Jag har en tid redan stört mig på vår hall. Skåpet är rangligt och jobbigt, det finns dåligt med utrymme för skor och rockar och väggar och tak är smutsiga i färgen.  Att sätta igång och måla med lillen hemma kändes inte som en bra idé, så när Tobias sade att han och lillen ska åka till England på semestern började jag planera.
 
Plötsligt blev det ingen England resa och jag tänkte att mitt projekt får vänta, men så bestämde de sig för en seglats.  Tobias pratade om en dag, men jag föreslog 2dagar och så blev det. Så fort som jag hade kört dem till hamnen gasade jag hem och började tömma hallen.  Fröken sov, så när Fia kom 30min senare var nästan allting ute.  Vi gick loss med slägga på skåpet och så tvättades väggar och tak.
Taket fick ett första lager med färg och väggarna spacklades.
 
På kvällen kom Martina hit och sov här, så att vi kunde fortsätta genast på morgonen.  När fröken vaknade för flaska vid 4.15 och såg gumor ligga bredvid henne i sängen blev hon jätteglad och vi kunde bara drömma om att sova vidare, så vi steg upp och åt morgonmål lite före 5. Sen ploakcade vi fram och började fixa! Taket fick ett till lager med färg och väggarna målades ett första varv, allt före klockan ens var 8.30! (Fröken? Hon somnade gott vid 6 och sov i soffan;P)
 
 
Eftersom vi visste att tidtabellen var ganska tight, hade vi målat skåpet och hyllorna i mammas källare och behövde bara transportera hit dem. Skåpet hittade vi gratis på en Byt- och skänkbörs, en rejäl sak i stadigt trä, och hyllorna är vanliga hyllplan fästa med konsoler. Så, vi målade väggarna ett andra varv, åt lite, åkte iväg och köpte några saker som ännu saknades, löste problemet med hur vi skulle fixa stången att hänga byglar på (gardinstång och dens fästen!) och så tog vi en två timmars powernap allihopa, medan färgen torkade.
 
Sen var det dags att få möblerna på plats. Lyfta in skåpet, få upp hyllor och tavlor, ställa lådor på plats och piffa upp. Fia kom hit och hjälpte till och när klockan var 20.30 var allting nästan klart. Lite småsaker kvar, men vi var nöjda med dagens arbete och hallen var klar att överraska Tobias med.( Och överraskad, det blev han!)
 Idag kom Fia hit vid 9 och så städade vi i 3timmar och fixade några saker som var kvar i hallen. Tänk så fina människor jag har irunt mig, som lägger en hel ledig dag på att totalrenovera en hall (Martina, jag var mest hjälpreda, för fröken behövde sin mamma) och som kommer hit och hjäper till att riva och städa (Fia). Ja, och mamma har hjälpt att måla hyllplan, så att jag inte behövde smita iväg hemifrån så många gånger.
 
Nu återstår det att sprejmåla skohyllan i någon färg som passar in lite bättre, rota igenom famos gömmor om jag hittar en matta med lite mindre orange i sig, köpa en orkide och kanske få upp en lykta i ett hörn, att hänga en växt i.
Ja, och så skulle jag vilja bygga vägg och sätta dörr vid trappan upp till övre våningen och på så sätt slippa av med dörren mellan hallen och köket, men det är en annan historia!

Seglar iväg

Publicerad 2015-07-21 05:50:16 i Allmänt,

Idag åker lillen och Tobias iväg på en liten seglats med lillens farmor.  Igår på kvällen packade jag ihop kläder åt lillen, som om det vore vinter; strumpbyxor, underskjorta, yllrsockor, dubbla mössor, fodrade regnkläder.... Allt för att han inte ska frysa. Och nu på morgonen ska jag vispa ihop pannkakssmet, så har de någonting enkelt, mättande och gott att äta på båten under dagen. 
Nu håller vi tummarna för fint väder och att lillen ska tycka att det är spännande att vara på båt:)

Att känna sig gammal

Publicerad 2015-07-20 13:10:40 i Allmänt,

När jag stod och vispade ihop marräng till kvällens kaffe kalas kom jag plötsligt på att "Herrogud vad jag är gammal!". Av att höra barnröster.  
Vart har tiden rusat iväg? Tycker det var för bara några år sedan som de barnröster som hörs på mitt kalas är min egen, Tiinas, Fias, Jennys och Fannys. Nu är det plötsligt mitt barns röst jag hör!
Och att bjuda på kaffe mest för att mfå baka och fixa lite. Och umgås. Inte för att få presenter. Nog börjar jag bli vuxen nu;) Dags att börja bygga upp inför en ordentlig 30årskris, kanske?
 
Nåja, ett år äldre, kanske lite klokare och med två fina barn som får mig att känna mig lite extra gammal!
 
 

Full fart på semestern

Publicerad 2015-07-14 14:22:41 i Allmänt,

Vi semestrar, så bloggen får också vila lite. Tusen och en saker händer på samma gång och i bakhuvudet mitt snurrar ett hemligt projekt på ( mer om det typ i augusti...).
 
Der var kryssning med shopping, senn några dagar hemma och under de dagarna hämtade vi hem en ny soffa och skåp. Sen en halv vecka i stugan med svampplockning , massa grillat, ett dopp trots regnet och allmänt "bara vara". Denna vecka startade med att röja på övre våningen,  plocka undan och täcka in, för att idag riva ut brasan. Nu återstår det att städa klart(damm överallt), byta lakan och i något skede behöver vi fixa golvet där brasan stod.
 
Bland allt detta lägger jag ut annonser och säljer saker, torkar örter, Tobias gräver en damm och fixar nya rabatter, bygger lådor och flyttar vinrankor... Ja, semester är prima dagar!
 
 

Att kära ner sig

Publicerad 2015-07-05 10:32:35 i Allmänt, Trädgård,

Jag blir bara mer och mer kär i vår trädgård.  Sakta växer våra drömmar fram och en från början tråkig trädgård(men med stora potential, det såg vi från början) blir vårt eget lilla paradis.
Senast idag när jag gick ut för att öppna växthuset och när jag klippte gräset slogs jag av hur mycket jag tycker om vår gård. Hur den är full av färger, former, smaker, dofter och ljud. Salvian som välkomnar oss till terrassen. Humlor och bin som njuter av alla blommor. Smultron som lockar. Duvan som trivs i våra björkar. Jasminen som sprider sin doft och gör att tvätten doftar gott när den kommer in från torkställningen... Och så lillen, som leker, pysslar och ropar. Finaste ljudet av alla!
Förutom att gå runt och titta på det som redan finns kan jag också se det som komma skall. Det stora området rabatter fyllda med blommor, buskar och träd och gångarna av sjösten som slingrar sig fram emellan pioner, rosor, liljor och prästkragar.
Under ett körsbärsträd ska vi kunna sitta på en bänk, omgiven av alla blommor. En lekstuga åt barnen, med korgar fyllda med smultronplantor. Bara att plocka åt sig när man går in och ut.
 
En större köksträdgård,  med en massa vitlök, sallat och morot. En låda med jordgubbar och en annan med sparris. Vinrankor som klättrar upp över pergolan och ger druvor, som vi kan plocka och äta när vi vill....
Ännu är detta bara drömmar, men sakta sakta jobbar vi oss ditåt. Gräver nya rabatter,  planterar och bygger. 
 
Och drömmer ännu mer.

Hettett

Publicerad 2015-07-04 10:48:20 i Allmänt,

Nu har vi sommar, riktigt på riktigt! 26grader trots att det är molnigt och på nätterna står det en fläkt bredvid det öppna fönstret i övre våningen, för att svalka oss lite. Just nu sover lillen ute i vagnen. Värmen gör honom extra trött. Brun som en pepparkaka har han blivit och håret blir bara ljusare och ljusare. Fröken tar igen sig i min famn. Hon uppskattar inte värmen riktigt lika mycket, eller så är det sprutorna/tänder som bråkar. Det smakar inte riktigt med mat, så hon lever mest på amningen dagtid just nu. 
 
Enligt väderprognosen skall det bli sämre väder i nästa vecka, så jag förbereder för att åka iväg till stranden, så fort soffan är hemma på gården. Ska packa ihop simsaker och ta en snabb sväng via butiken efter lite smått att äta. Några timmar strandliv mot kvällen tycker jag låter som en bra början på Tobias ledighet!

Säljes, köpes, skänkes, bytes

Publicerad 2015-07-03 12:12:00 i Allmänt,

Jag jobbar på att få bort sådant som vi inte använder. Säljer och skänker/byter på olika sidor på nätet. Två byråer, några prydnadssaker,  halsband och småkrafs har blivit förvandlade till trevliga pengar, några kattleksaker och mjukisar har flyttat till nya hem och några gamla ölflaskor ska i nästa vecka förvandlas till frukt. Det här är verkligen ett roligt sätt att städa och bli av med saker på!
 
För en kass med tomma barnmatsburkar och några plantor vintergröna fick jag en sittdyna till bil. Den har jag nu spänt fast på en köksstol åt lillen, så nu har han en egen, högre stol och fröken kan överta Tripp Trapp-stolen. 
Av Martina ska vi få en soffa, så vår gamla soffa byter jag mot några burkar mat åt fröken.  Eftersom vår nya soffa inte går att bädda ut, behöver vi också någon sängplats åt övernattande gäster. Lösningen blev uppblåsbara madrasser,  köpta begagnade. Älskar att inte saker bara slängs, utan kommer till nytta hos någon annan.

Med närhet som medicin

Publicerad 2015-07-01 21:22:37 i Allmänt,

Idag var det dags för 5månaders koll och vaccin i rådgivningen.  Fröken växer som hon ska, sjunker sakta på längdskalan, men håller vikten på samma nivå i förhållande till längden. 68cm lång och väger 7100g,  det är vår frökens strategiska mått just nu. All utveckling går som det ska och fröken charmade sköterskan med sin söthet, vakenhet, pigghet och gladhet:)
 
Mindre roligt var ju vaccin-delen. Pest och pina var det, men som tur gick det snabbt och genast efter var fröken sitt vanliga, glada jag igen. Eftermiddag gick bra, men nu på kvällen har stackarn haft ont. Hon har gråtit så fort hon vaknat och mest av allt sovit i min famn. Närhet ger trygghet, vilket gör det onda lite mindre jobbigt. 
När det var dags att gå upp och sova fick hon i alla fall en värktablett, så nu hoppas jag på att hon ska kunna sova och att allt det jobbiga är över för denna gång. 

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela