ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

En dag senare

Publicerad 2014-08-28 07:50:02 i Allmänt, Bröllop, Liten böna,

Lilla bönan var en dag senare med att ge sig till känna än sin storebror.  Imorse fick jag först en spark i sidan och sen kände jag av en kullerbytta:) Nu får vi snart se om det här är en lika vild liten som lillen, eller om han/hon tar det lite lugnare.
 
Nu har vi 7st tårtbotten inpackade på olika platser här hemma och om några timmar ska jag söka nyckeln till prästgården.  Sen blir det att vispa ihop en massa fyllningar och fylla tårtorna på plats. Lättare så än att transportera färdiga tårtor.
Före det blir det ändå en till sväng till olika butiker (det är konstigt hur det hela tiden dyker upp saker vi glömt att köpa!), Tobias måste få musiken klar och en skoluppgift som ska lämnas in genast efter bröllopet fixad, jag ska knåda ihop en stor sats pizzadeg och lillen ska busa hos mommo och moster en stund.
 
Någonstans i mitt program för dagen ska jag också klämma in att gympa ryggen lite. Att stå i köket och vispa smet en hel dag tyckte varken korsrygg eller fogar om. Fogarna bråkade igår, men känns som tur inte av idag och korsryggen är öm nu på morgonen. Köksbordet är helt klart inte på bra höjd att baka på...

Väntar på rörelser

Publicerad 2014-08-27 06:11:47 i Allmänt,

Just nu väntar jag på att märka av rörelser på två sätt; att lilla bönan i magen börjar märkas av och att mina pojkar i övre våningen vaknar.
 
Den här dagen, vecka 19+1, kände jag lillen första gången. Stod i Lindas kök när det sög till i magen på ett riktigt konstigt sätt och sedan fick jag en buff. Ungefär en vecka senare kändes rörelserna också utanpå magen. Skulle ju vara lite kul om bönan ger en rejäl buff ifrån sig i kyrkan på lördagen, så jag känner att hon/han också är med oss den dagen:)
 
Toboas och lillen tar sovmorgon tillsammans, medan jag hunnit vara vaken i över 1,5h. Vaknade av att jag var törstig och några minuter senare hörde jag att lillens farmor var vaken, så då steg också jag upp. Åt morgonmål nr1 tillsammans med henne innan hon gick iväg till tåhet och efter det har jag slöat i soffan. Bara mina två favoritpojkar vaknar blir det gos och morgonmål nr2, sen ska jag bli sockerbagare i några timmar:)

Slutspurt

Publicerad 2014-08-26 11:34:32 i Allmänt, Bröllop,

Fyra dygn till bröllopet, så nu är det bara att ta itu med alla detaljer som är kvar. Idag har jag haft shoppingrunda för att få ihop allting till kakorna, stansat ut dekorationer till kakorna och börjat med menyerna till borden. Ikväll har vi lillens farmor här, så medan de tar en lekstund i övre våningen ska jag och Tobias få ihop några minuter dans.  Och så hoppas jag att Tobias har hittat fin murgröna till borden.
 
 
Jepp, jepp, massa smått;)
 

Höstens projekt

Publicerad 2014-08-25 12:05:44 i Allmänt, Bygga, Heminredning, Renovering,

Jag tror min hjärna har hittat på en försvarsmekanism för att hantera det faktum att vi gifter oss denna vecka. Istället för att fokusera på det är det en massa andra projekt som ploppar upp i mitt huvud.
 
- Städa förrådet, så att veden ryms in. Jag och lillen började lite smått idag på morgonen. I huvudet är ett helt släp på väg till avstjälpningen. Nu återstår att packa släpet och komma iväg.
- Få upp båten ur vattnet och på vinterförvaring. Och komma på hur vi ska göra med den nästa år, fungerar inte riktigt att ha den i stugan...
- Städa källaren och fixa förvaring till alla verktyg. Just nu hittar vi aldrig det vi behöver. Måst få kajaken flyttad, skåpets ben avsågade så det ryms och så alla verktyg i vettig ordning. Behöver också få in en del utesaker i källaren över vintern och som det är nu finns det verkligen inte utrymme för dem!
- Bygga hyllor i vår "inbuktning" att förvara lakan och handdukar på och så en dörr att inte vårt kaos syns. Lakanens nuvarande plats behövs när lilla bönan kommer, vill inte ha babykläderna i övre våningen, som vi hade med lillen.
- Flytta om förvaringen i alkoven, för att få en liten lekhörna i nedre våningen. Just nu är alla leksaker precis där man kommer in i vardagsrummet. 
- Ny förvaring i hallen .
 
Sist med inte minst, det som kräver lite mera kunskap än vad vi har;
- Byta ytterdörr.
- Bygga tak till pipan.
- Ta bort batteriet i hallen och istället fixa golvvärme.
- Fixa golv, väggar och tak i hallen + slipa och måla trappan. (Kan vi väl visserligen göra, men blir problem med lillen och kattorna hemma).
- Dra ny el?
 
Elen beror på hur vårt gamla system fungerar nu när de drar ny el in. Skulle vara kul med takbelysning uppe och sånt, men ett ganska dyrt projekt... De andra projekten som någon annan borde göra hoppas vi lite på att bli gjort när vi är i södern i september.  Måst bara få bort kattorna hemifrån i så fall, men det borde inte bli något större problem:)
 
 Jepp, helst skulle jag helhjärtat ta itu med dessa projekt, för att "glömma bort" bröllopet, men tror inte det är någon bra idé. Skulle vara tråkigt med ett bröllop utan tårta, till exempel. I alla fall är detta ju ett bra sätt att hålla bröllopsstressen under kontroll. Istället stressa över allt jag vill ha gjort sen och över att vi inte kan göra allt, då det skulle bli för dyrt och för mycket... Om inte jag snubblar över en kista med pengar och ett glatt arbetslag som fixar allting åt mig förståss. Drömma får man ju alltid;)

Skor är kul

Publicerad 2014-08-24 06:19:21 i Allmänt,

Har en liten pojke här hemma som verkligen gillar skor. Både att prova andras och gå omkring i sina egna. I morse tänkte jag knappt få dra på hans strumpbyxor innan skorna skulle på. Nu går han omkring och är fin i sina bröllopsskor,  gullunge<3 
Själv envisas jag med att gå barfota, trots att golvet börjar vara lite väl kallt på morgnarna.  Men snart är vintern här och det är strumpor på dygnet runt, så gäller att ta tillvara dessa sista barfotadagar.

Äggleverans och kväll för mig själv

Publicerad 2014-08-23 19:35:56 i Allmänt,

Idag har jag fått en äggleverans för att ha tillräckligt till tårtbakandet i nästa vecka. I lite över ett år har vi fått i princip alla ägg vi använder av famo och fafa, som får dem av en bekants bekant. Goda och fina ägg från hönor som får röra sig fritt både ute och inne och picka i sig lite vad de hittar. Lyckliga hönor helt enkelt Och vilken skillnad! Smakar bättre, gulan är nästan orange och så är det så fint med lite olika storlekar, prickiga, vita, bruna...
Nu till bröllopet hade famo reserverat så det säkert räcker. 6st askar á 15ägg = 90ägg!!! Jaa, nog räcker det ju till! 21st går åt till bottnen och kan vi göra italiensk marräng (beror på om det är åska i luften eller inte), så går det väl åt c. 15st till. Då återstår det alltså runt 55ägg. De är riktigt färska, så i kylen håller de länge, men tror i alla fall det blir att ta en djupdykning bland alla recept som innehåller ägg och äta mycket sådan mat närmaste månaden. Och kanske bjuda på plätt/våffelkalas.
 
Från ägg till annat. Vid 5 var jag klar med det som skulle fixas till bröllopet, Tobias sida av sängen var säkrad med två stolar (så att lillen kan sova med mig inatt utan att falla i golvet), middagen var förberedd och diskmaskinen fixad, så då åkte mamma och Fia hem. Jag och lillen tog en promenad, men han ville inte somna, så vi gick istället in och gjorde kycklingsås till middag tillsammans. Sen blev det en timme lek, ett långt bad för lillen och sen pyjamas på och flaska med mjölk i pojken. 19.30 sov han så sött i sängen, så jag tog köksstädning. Nu är det dags för mini-spa för mig; ansiktsmask och lite hand- och fotvård, en kopp te och en serie. Sen tänker jag också söka mig till sängen och njuta av att ha den för mig själv en stund (någon gång mitt i natten får lillen gärna komma över, så behöver jag inte känna mig ensam).
 
Imorgon får vi besök av barnvakterna vi ska ha på bröllopet, vi ska köpa nya leksakslådor till lillen (hans gamla tvättade jag upp och tog till förvaring i vårt köksskåp när jag städade det nu på kvällen), skicka mail till kantorn och så få hem Tobias och få veta vad han varit med om det senaste dygnet:)

Tänder, tänder, mera tänder

Publicerad 2014-08-23 06:42:50 i Allmänt, Bröllop, Lillen 1år,

Tre nya tänder kände vi för några dagar sen, som trycker sig fram hos lillen. Tre kindtänder (och troligtvis den fjärde på kommande när som helst) är inte roligt i en liten mun. Är en hel del gråt på kvällar och nätter och igår vaknade vi upp bredvid en liten vampyr. När som helst börjar det blöda i munnen, så en del kläder har fläckar och det gäller att hålla koll så att han inte torkar ansiktet mot någon möbel. Nåja, nu är mera än hälften av mjölktänderna snart helt framme, så vi går väl mot ljusare tider.
 
En förhoppning är att vi ska börja vara på bättre sidan med nätterna snart, så att vi hinner sova någon bättre natt innan bröllopet. Just nu blir det lite för få timmar för oss alla... Idag får Tobias i alla fall lite extra sömn nu på morgonen (jag och lillen har varit igång en timme redan), eftersom det är hans tur att bli firad av kompisarna innan bröllopet. Om en liten stund ska lillen få leka postiljon och  väcka pappa med att slå ett svart brev i huvudet på honom, så får vi se hur hans dag ska börja:) Själv ska jag bocka av så mycket det bara går på vår to-do-lista idag. Har kallat in förstärkning i form av lillens mommo, så nu ska det packas glas, vikas papper, skrivas shoppinglistor, köpas kakform mm. Tror dagen kommer flyga iväg!

Rullar på

Publicerad 2014-08-21 13:05:37 i Allmänt, Bröllop,

Just nu rullar allting på gällande bröllopet. På tisdagen träffade vi prästen, igår var jag på provfrisyr och -smink, idag har jag och Martina provat klänningen och imorgon träffar vi cateringen. Veckoslutets planer är att fixa allt smått klart; menyer till bordena, små lappar med vad alla rätter innehåller(hoppas jag få gjort, lättare för allergikerna), prova lillens kläder att de säkert passar o sånt smått. Och kolla att allting verkar vara under kontroll. Och fortsättningsvis; lära oss dansa... 
 
Snart, snart är vi där! De senaste veckorna har gått i raserfart!

Lillen blir bortskämd

Publicerad 2014-08-19 17:22:48 i Lillen 1år,

Mommo och moster har varit iväg på lite shopping idag och båda köpt något fint åt lillen.  Mommo ha köpt en fodrad Didrikson-regndräkt. Jättegosig med mjukt fleecefoder och så pass stor att den borde passa fram tills det blir varmt i nästa vår. Och med mååånga reflexer, så han borde synas i mörkret.
 
Av moster fick han en ryggsäck till vår södernresa. I form av en uggla ocv med "koppel" fäst i sig, så han inte rymmer på flygfältet. Den ska packas full med böcker och Polly.
 
 

Att lyckas

Publicerad 2014-08-18 04:00:43 i Allmänt,

Idag/inatt lyckades vi med något vi inte lyckats med tidigare. Vi lämnade vagnen ute när vi somnade...
 
Några gånger har vi fått springa ut i pyjamas och ta in den, men denna gång slocknade vi tidigt och vagnen, eller egentligen vagnarna (både riktiga och resvagnen stod på infarten...), blev ute. Vid tre vaknade jag, hörde regnet smattra mot taket och tänkte "Oj, vad mysigt" i två sekunder, innan jag kom på vagnarna. Väckte Tobias och frågade om han tagit in vagnarna, men nej. Han sprang ut i regnet och fick in dem. Innan han hade båda inne och plockade isär var jag klarvaken. 6h ordentlig sömn räckte tydligen.
 
Steg upp, tände brasan, kokade en kopp te och bäddade ner mig i soffan. Efter en timme eldning var det 24grader i vardagsrummet, så jag lastade in sista omgången ved och lyssnade på sprakandet. När det bara är glöd kvar hoppas jag på att knäppandet, sprakandet och smattrandet av regnet ska ha sövt mig, så att jag hinner få några timmar sömn innan lillen tar morgon. Och på att vagnarna är torra till förmiddagen, när det är dags för lillen att ta sin dagssömn. Hemska saker om han måste sova inne!

Liten blir stor...

Publicerad 2014-08-18 03:38:30 i Liten böna,

...-ebror
 
20de januari är denna lilla böna beräknad att anlända, alltså räknar jag med någon gång runt 3-5februari. v17+6 är det idag och bönan borde vara runt 250g och 20cm stor.
 
Om jag med lillen fick må bra, så har jag denna gång fått testa på den andra sidan. Från v6 har jag varit illamående och haft svårt att äta. När det var som värst var det i princip bara rostat bröd med ost och te med mjölk som gick ner. Sen har jag sakta med säkert kunnat plocka till olika saker och nu äter jag det mesta igen. Det som jag har haft störst problem med är bladgrönsaker, roligt då jag hade odlat 5 olika sorters sallat + spenat och mangold för goda sallader under sommaren...
 
Det symtom som jag har haft båda graviditeterna är svårt att sova. Med lillen började det runt v8 och nu v6. Jag somnar bra, men efter 2-4h vaknar jag och ligger sen klarvaken ungefär lika länge. Oftast hann jag somna om en stund innan Tobias väckarklocka ringer kvar före 6, så har inte blivit särskillt mycket sömn. Så fort lillen har vilat på dagarna har jag lagt mig platt i soffan och inte stigit upp innan han vaknat, har inte funnits särskillt mycket extra energi. Nu börjar också det här släppa, men vissa nätter är jag fortfarande vaken. Som inatt.
 
Blev lite spännande att få reda på att jag är gravid en vecka efter att brudklänningen var köpt. Vi fick skjuta fram sömnaden till nu i augusti, så på fredagen fick jag äntligen min klänning. Som tur har den snörning i ryggen, så den går att justera en del om magen växer under augusti.
 
Mitt inne i allt med bröllopet, lillen, trötthet och illamående har tiden verkligen flugit iväg. Då jag väntade lillen visste jag hela tiden vilken vecka och dag det var, nu vet jag knappt vilken månad jag är i om någon frågar. När bröllopet är förbi är jag halvvägs och får gå på ultra, så kanske graviditeten också känns mera verklig då. Just nu glömmer jag titt som tätt att jag faktiskt väntar en liten böna. Ibland måste jag påminna mig, som för två veckor sedan, då jag tog paus från allt med bröllopet en dag och släpade ner 5 kaotiska lådor babykläder och sorterade dem enligt storlek. Kunde konstatera att vi har kläder för tvillingar när vi kommer upp i storlek 60, innan det finns det inte så mycket. Lillen var mest lindad och så var det ju sommar och varmt. Nu behövs det lite mera kläder, så lite babyshopping får jag pyssla med i vinter:)
 
Nu väntar jag på att få börja känna rörelser och sparkar. Tror det var bönan som bökade på lite för några dagar sedan, men var så pass svagt att jag är osäker. Med lillen kände jag inget före jag mitt i allt kände av rejäla rörelser i v19. Några dagar senare kunde jag känna sparkarna på magen, så där var det verkligen från 0-100 på en gång (som det mesta andra med honom).

Hippad

Publicerad 2014-08-18 02:58:36 i Allmänt,

Igår var min möhippa. 
Åkte på förmiddagen iväg på lite ärenden och när jag kom hem stod Martina på gården. Fick ett brev med saker jag skulle behöva(hmm... inte många saker som användes precis;)) och 10minuter på mig att plocka ihop det. 
 
Sen dök hon upp igen med ett finfint diadem med slöja, blombukett och en duk som knöts för ögonen. In i bilen och iväg på lite åkning.  Funderade inte alls på vartåt vi åkte, men ändå gissade jag rätt. Å-lukten känner man igen liksom:)
 
Framme fick jag bort duken från ögonen och där hade de dukat upp med picnic i gräset. Efter en massa gott blev det så dags för sumobrottning. De hade släpat dit dräkter som täckte in oss i tjocka lager stoppning, från knän till hals och armbågar fanns verkligen ingen smidighet. Föll man omkull krävdes det två för att hjälpa en upp. Jag fick börja brottas mot Martina och den första utmaningen var att inte falla omkull av skratt. Efter en seger mot henne fick jag gå en match mot Tiina och efter två raka segrar, Tanja. Där började jag känna av att det var varmt i dräkten och ganska tungt, så när Tanja drog igång med full fart steg jag först utanför mattan, sen fällde jag henne och det hela slutade med att hon knuffade ut mig från mattan så att jag föll omkull. Jag föll raklång på mage i gräset och det kändes liksom ingenstans, så mycket stoppning var det!  Sen fick Tanja fortsätta mot Jenny och Fia, för att i sista omgången vinnas av Linda. Efter det kände sig alla redo för att slå sig ner på filtarna igen för en andra omgång picnic. Jag fick skriva en dikt åt Tobias som skulle innehålla 4 förutbestämda ord på tid (tror jag ska bli diktate, så fint blev det;)) och vi hade allmänt trevligt. 
 
Efter en stund var det dags att packa in våra sumo dräkter i bilen och så åkte halva gänget till spa(andra halvan skulle phälsa på nyfödd baby, hjälpa till på restaurangdagen och vad det var). Där fick jag först bada en halv timme i ett varmt bad med rosenmjölk, klä på mig pyjamas(det enda av min packning som behövdes) och sen fick jag indisk huvudmassage. Efter det var jag slapp och gäspade munnen haövt ur led i bilen hem. 
 
En helt perfekt dag för en trött, gravid småbarnsmamma(så förklarade jag mig själv åt Martina när hon höll på och planerade programmet och det hade hon lyckats med). Umgås i lugn och ro med kompisar,  lite brottning och sen slappna av i bad och med massage. Och efter det få komma hem och umgås några timmar med mina favoritpojkar innan jag slocknade med lillen kring 9(var ju redan pyjamasklädd och färdig för sängen). Stort tack för "min" dag<3
 
 
Nu är jag däremot pigg och eldar brasa, men mera om det senare:)

Eko

Publicerad 2014-08-12 07:52:56 i Allmänt, Lillen 1år,

Lillen verkar tycka att det är jätteroligt och intressant att höra eko av sig själv när vi är ute på gården i stugan. Han ropar "ähh","dä/tä" och andra gulliga ljud medan han leker och tittar runt för att se pojken som svarar honom. Med berg åt nästan alla håll kommer ljudet lite varstans ifrån.
 
Nu på morgonen såg jag att blåbärsrisen börjar klä sig i höst.  Ännu på lördagkväll när jag plockade bär till lillens gröt var det i princip helgrönt. 

Tid tillsammans

Publicerad 2014-08-10 17:12:34 i Allmänt,

Det bästa med att vara i stugan är att det känns som om vi har så mycket mera tid tillsammans. Att få vakna tillsammans (lillen lyser alltid upp när han ser att pappa också är i sängen på morgonen), satsa lite tid på att duka upp ett rejält morgonmål, leka med traktorn med lillen, ta en promenad tillsammans hela familjen när lillen ska sova, spela kort med Tobias, äta mellanmål,  ro ut en sväng med båten och plaska på stranden, allt det innan lunch.
 
Sen fylla på energin med grillad lax och potatis, leka lite mera, ta en till promenad när det är dags för lillens eftermiddagslur, läsa gamla veckotidningar/sova medan lillen vilar, gosa i sängen med två nyvakna älsklingar, äta ännu ett mellanmål, fixa igång lillens bad på gården ocv sen sitta ute medan han plaskar i sin gula bassäng med sin röda vattenkanna och gröna ämbar. Och ännu ha två timmar tillsammans tid med hela familjen och sen en timme äta ost-kex-och-frukt-tid med Tobias och prata om allt mellan himmel och jord innan vi tar en sovande pojke med oss upp till vårt rum och somnar innan klockan ens är 22.

Semester

Publicerad 2014-08-09 11:16:12 i Allmänt,

Efter en vecka med mycket program är det nu bara lite på en timme tills Tobias slutar och vi åker iväg till stugan.  Några dagar utan program, för att sen ta slutspurten inför bröllopet.
 
Från onsdagen framåt börjar det finnas program i princip varje dag. Träffa präst och catering, några besök på skönhetssalong och till frissan för min del, söka hem klänningen, göra sista placeringskorten (och planera om sittplatserna, eftersom det inte fungerar som vi först tänkt), köpa hem all dricka, bestämma musik till kyrkan och festen och så den där lilla punkten med att lära oss dansa...
 
Men innan det blir det tre dagar i stugan. Äta gott, ta det lugnt, leka med lillen, ro ut en sväng med båten, simma och på kvällarna spela kort. Först måst det sista packas, grönsakerna vattnas och all god mat inhandlas, men innan kvällen är här är vi i stugan:)

Lycklig liten

Publicerad 2014-08-05 07:44:16 i Allmänt, Lillen 1år,

Lillen har haft bra dagar senaste tiden. På lördagen åkte vi till stugan med mommo, moster och hundarna, vilket betydde mycket tid ute, hela tiden sällskap och en sväng till stranden.  Vi blev kvar till söndagen,  så då hann vi också med en simtur:)
 
Igår var igen en toppendag, eftersom han hade pappa hemma hela dagen. Och så började morgonen med att det dök upp två grävmaskiner som började jobba rakt utanför vårt köksfönstret,  så han hade underhållning medan vi åt morgonmål. Idag är maskinerna fortfarande kvar, just nu längst bort vid vår tomt, så efter morgonmålet stod jag och lillen ute en stund och tittade på dem. Spännande för en liten 1åring:)

Kreta<3

Publicerad 2014-08-01 07:05:33 i Allmänt,

Igår bokade vi en vecka på Kreta i månadsskiftet september-oktober! Vi har velat fram och tillbaka i flera månader nu, eftersom vi inte fått reda på hur Tobias höst ser ut, men nu bestämde vi att det nog på något sätt måst gå att ordna att han är ledig 8 dagar.  
 
Vi bor fast i stranden i Platanias, bara 150m från absoluta centrum. Nu tänker jag minst lika mycket på att få simma i Medelhavet,  äta gott och bara vara med mina två favoritpojkar, som jag tänker på bröllopet. I tankarna är kappsäckarna nog nästan färdig packade;)
 
Hoppas på att lillen inte får sjuka öron i flyget bara. Om den går bra tror jag han kommer ha en toppen-vecka. Ha mamma och pappa med sig hela dagarna, få sitta med ämbare och spade och leka i sanden, simma en massa (första inköpet vid landning blir en ordentlig simring han kan sitta i:p) och äta pitabröd med tzatziki. 
Som extra bonus har vi mamma/mommo en halv kilometer ifrån oss, så lillen har en extra att busa med. Och så har vi någon som kan ta honom en kväll, så att vi får äta en middag i lugn och ro. 
 
Så nu gäller det att boka tid att fixa pass åt mig och lillen genast efter bröllopet, sen blir det bröllops-och familjeresa, all in one!

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela