ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

God lillajul!

Publicerad 2013-11-30 14:06:23 i Allmänt, Högtider,

Nu har jag och lillen kommit hem och skall fixa igång kvällens mat. Tobias behövde komma iväg innan jag kunde komma hem på förmiddagen, så lillen var hos mommo och moster några timmar. Sen stannade vi där en stund och efter det åkte vi via gammelmommo innan vi kom hem. Nu sover lillen och jag har tagit fram rostbiffen att den får bli rumstempererad. Om några timmar hoppas vi på att Tobias kommer hem, så får vi fira lillajul tillsammans:)
 
 
Vår lillajulgran (som inte är så liten!) har fått plats bredvid soffan.
Och nog finns där några klappar under den, mest till lillen:)
 
 
Våra fina tomtar vaktar på hyacinterna

Nya nätter

Publicerad 2013-11-29 13:49:35 i Allmänt, Baby,

Idag är sista dagen som jag är föräldraledig på 6veckor. Eller egentligen är det imorgon, men räknar inte riktigt lördagar, då vi båda är hemma. Jag och lillen har passat på att gosa lite extra, bland annat satt jag och kramade på en sovande liten pojke i en halvtimme, ville liksom inte lägga honom ifrån mig!
 
Nu när Tobias tar över ledigheten, blir det ju också han som får ta över nätterna. Eftersom jag vaknar så mycket lättare än Tobias har vi kommit fram till att det säkert är bäst om jag sover på soffan ibland, så att jag får lite mera sammanhängande sömn. Blir att bädda ut soffan på kvällarna och så efter maten vid 1-2 flyttar jag ner och sover på soffan tills lillen tar morgon.
 
Har på känn att speciellt de första 3-4nätterna kommer vara lite extra jobbigt, innan lillen vänjer sig vid att det är pappa och inte mamma som tar upp honom på natten. Men, efter det hoppas jag på att nätterna skall bli bättre än nu, då han vänjer sig vid att han inte får amma varje gång han vaknar. Nu tror jag det har blivit en vana hos honom att han ska amma ungefär varannan timme under natten. Den vanan är svår för mig att få bort på egen hand, då han ju känner doften av mjölk när han är i min famn. Hoppas på och håller tummarna att han ska glömma den vanan då Tobias tar över nätterna.

Så långt vi kommer nu

Publicerad 2013-11-29 13:10:30 i Heminredning, Renovering,

 
 
Såhär ser "nya" delen av badrummet ut i dagsläget och här blir det lite att trampa på stället.
 
Stödet till hyllan ska jag måla, men det var lite fuktigt när vi lade det på plats, så det får vänta några dagar. Sen ska det lånas symaskin och sys gardiner att ha framför bykkorgarna. En stol ska ner, en matta köpas och i något skede ska taket ännu målas.

Morgonens check-lista

Publicerad 2013-11-29 07:29:10 i Allmänt,

 • Morgonmål i lillen
 • Morgonmål i mig
 • Diskmaskinen på
 • Tvättmaskinen på
 • Lillen i vagnen för morgonens tupplur
 • Jag i soffan med en kopp te

Bjuder in julen!

Publicerad 2013-11-28 08:34:54 i Allmänt, Högtider,

Idag ska jag ta itu med julpysslandet här hemma. Köks- och vardagsrumsfönstren ska tvättas, fönsterhyllorna putsas, ljusstakarna till fönstren plockas fram, lillajulgranen ska ställas i kruka och få flytta in i källaren på mellanlandning... När Tobias kommer hem ska vi ut på stan och då ska hyacinter, glögg och god mat införskaffas.

Själva julpyntandet får vänta till lördageftermiddag. Kanske vi ska ta en sväng och kolla om vi hittar några fina pynt också idag? Vi har egentligen inte så mycket pynt och framför allt skulle jag gärna hitta några lite naturligare pynt i trä. Ska se vad Tobias tycker om saken:)

Det kan ju gå snabbt

Publicerad 2013-11-27 10:27:32 i Allmänt, Städa&Röja,

Ibland måst jag visa åt mig själv att det kan synas ordentlig skillnad med bra en stunds jobb.
 
10min i alkoven
 
 
 
30min i köket
 
Nu återstår att para strumpor. Bara en halv bykkorg full...
 
 
 

Det här var nytt!

Publicerad 2013-11-27 08:22:42 i Baby,

Nu har lillen två nätter sovit längre stunder åt gången, men istället tar han all vaken tid i ett sträck... Lite före 2 vaknar han för mat och efter det var han igår natt vaken till 3.15 och i natt till 4. Hur pigg och glad som helst! Men ska jag välja så är det här nya nog ändå lättare att hantera, för nu får jag ju ändå sova några timmar i ett sträck.

Tårtbakning

Publicerad 2013-11-26 14:07:07 i Allmänt, Mat,

Nu står ett ljust tårtbotten med citronsmak i ugnen. Tobias vill bjuda sina arbetskamrater på något gott, nu när han ska överge dem i 6veckor och förstås tar jag ju tillfället i akt att få baka en tårta!
 
Tänker fylla den med aftereight-mousse och vaniljkräm och så glasera den med citron-smörkräm.Något måst jag ju också dekorera med, men vad vet jag inte ännu?

5 månader

Publicerad 2013-11-25 09:24:25 i Baby,

Idag firar vi att lillen är 5månader gammal!
 
Vår stora pojke vänder sig mage-rygg-mage hur bra som helst, kan sitta utan stöd korta stunder och sträcker sig medvetet efter saker han vill ha (tidigare har sakerna mera råkat hamna i händerna). Han älskar att stå i famnen och hoppa och benen är jättestadiga. Han håller upp sin egen vikt, det enda vi behöver hjälpa till med är stöd under armarna.
 
Han älskar riktig mat, allt förutom blomkål har varit toppen. En lunch består av lite mindre än en ½dl grönsakspuré, runt 60ml ersättning och 1,5-2msk fruktpuré. Han skulle gärna helt lämna bort ersättningen och bara äta puré vid lunch, men än så länge håller vi nog att han ska få i sig lite ersättning också. Som kvällsmål har han nu under veckoslutet ätit ½dl havregröt med 1msk fruktpuré i och här skulle han också gärna öka portionen tror jag:P
 
Han växer fortfarande i en rasande takt. Vi använder nu mest kläder i storlek 70-74, så snart är alla kläder från kela-lådan för små och det börjar vara dags att kolla efter ny stol till bilen, för den han har nu börjar bli för liten... Några exakta mått har vi ju inte, då det är 2månader sen vi senast var till rådgivningen. Hoppas på att få tid till läkare senast i nästa vecka, för nu börjar jag bli riktigt nyfiken på att få se hur han har växt!
 
Lillen är en jätteglad pojke. Han älskar att få gosa i olika famnar, prata och diskutera (börjar märkas att jollret mera börjar låta som "riktigt prat" nu). Det är också (oftast) roligt att få vara med i dagliga sysslor. Exempelvis att se på vattnet som rinner ur kranen är jätteroligt och dammsugaren är otroligt spännande.
 
Nattsömnen är lite problematisk och har varit det en tid nu. All utveckling i kroppen, nya upplevelser och så det senaste, tänderna, gör att lillen sover oroligt, vaknar ofta och har ibland svårt att sova själv. I natt var en av de bättre nätterna på länge. Han sov 21-23.30, upp i famnen för lite närhet, sov 23.45-1.45, mat, sov 2.30-5.10 och sen flyttade han att amma och sov vidare med mig fram tills vi vaknade för morgonen vid 6.40. De flesta nätterna väcks jag minst 1gång/timme för att lillen är orolig och behöver endera en hand på sig som tröst, upp i famnen och vaggas eller amma. Hoppas på att nätterna ändrar lite snart, när det förhoppningsvis blir lite paus i nya tänderna.
 
Livet med lillen är verkligen allt jag har drömt om och lite till. Älskar att vara hans mamma, få se honom utvecklas och lära känna denna fantastiska lilla person.

Söndagkväll

Publicerad 2013-11-24 17:45:27 i Allmänt,

Vi har en riktigt lugn söndagkväll här hemma. Lillen sover lite och jag och Tobias har ätit middag. Jag surfar runt på olika bloggar och Tobias ser vad för böcker han vill ha (mamma min skickade med Bokkatalogen 2013 igår och han hittar tydligen mååånga han behöver, kanske jag ska köpa någon i julklapp? :P). Nu tror jag det blir lite nötter och ett avsnitt The Big Bang Theory och sen hoppas jag att lillen vaknar. Då blir det lite bus, gröt, ett bad, en flaska och så hoppas jag på att han sover gott några timmar sen:)
 
Vi har haft besök av lillens gammelmormor och farmor under eftermiddagen och lillen visade upp sitt allra bästa humör. Busade glatt i gymmet, satt med i famnarna och slog på charmen. Försökte bita dem i fingrarna gjorde han också.
 
Tänk, nästa veckas söndag sitter jag här och ska klara av att lämna lillen måndag-torsdag. Usch och blä, vill ju vara med honom, men han kommer nog ha det toppen med pappa. Får ju vara glad att självständighetsdagen är på fredagen, så att vi får en extra dag ledig!

Skillnad?

Publicerad 2013-11-24 08:29:09 i Bygga, Renovering,

Start
 
 Påbörjat
 
 Dagsläget
 
Badrummet är bra mycket ljusare när vi har täckt både väggar och golv med vit färg.
Under skivan ska våra tvättkorgar stå och så ska jag sy ett draperi att ha framför. På ska vi se om en kalla överlever:)

Optimist...

Publicerad 2013-11-24 08:15:54 i Allmänt,

Tydligen var jag lite för stor optimist när jag trodde att vi skulle få plocka in allting tillbaka i badrummet idag. Färgen på golvet är ännu lite mjuk, så vi måst nog vänta några dagar ännu. Annars har vi nog fula märken överallt där vi ställer något. Men innan lillajul ska vi nog vara på plats igen!
 
Optimist var jag också när jag hoppades att gårdagens grötportion på kvällen sku göra att lillen sov bättre i natt. Hungrig var han nog inte före vid 3, men orolig största delen av natten. Troligtvis nästa tand som bråkar...

Riskorn två igenom

Publicerad 2013-11-23 15:37:21 i Allmänt, Baby, Bygga, Högtider,

Nu har lillen två stycken fina, små, vita tänder i nedre käken och jag tycker mig känna något i övra käken också. Tycker dock vi kan ta paus här, för ajaj vad ont det gör när han biter då han ammar!
 
Nu på eftermiddag mötte vi upp mamma, Fia och hundarna för en julgransexpedition. Några riktigt fina hittade vi, så närmare jul ska de huggas ner. En lillajulgran fick däremot komma med hem redan idag. På fredagen får den flytta in och på lördagen ska den kläs och så blir det glögg, brasa och kanske något litet paket:) Tänk, imorgon är det bara en månad kvar till julafton! Jag måst börja leta fram alla julrecept och välja vad vi ska testa på i år.
 
Men ikväll är det ännu inte jul. Ikväll ska vi istället fixa hyllplanet till badrummet (Tobias sågar ut det, jag målar) och så ska jag städa  och putsa väggarna där nere. Imorgon får sen tvättmaskinen och tvättställningarna flytta in. Äntligen börjar vi vara på slutrakan!

Sover så sött

Publicerad 2013-11-22 14:23:00 i Allmänt,

En ordentlig lunch gjorde tydligen lillen trött. Efter maten busade vi en stund och så somnade han och sover fortfarande, 2timmar senare! Kan det här bli en vana och inte ett undantag?
 
Har utnyttjat dessa två timmar till både det ena och andra. Först blev det vila på soffan. Släckte lampan, stängde ögonen och bara tog det lugnt i 15min, skönt. Sen har jag hunnit städa köket klart, städa wc:n, dammsuga, plocka fram ljus och lyktor, torka lite damm och förbereda middagen. Den senaste kvarten har jag läst bloggar och nu börjar jag ha slut på sysselsättning:P
 
Nu börjar det röra sig i vagnen, så nu ska jag mysa med en nyvaken pojke. Sen är Tobias hemma och vi får ha en skön fredagkväll.

And we´re back on track!

Publicerad 2013-11-22 11:57:22 i Allmänt, Baby,

Den här veckan har mat inte varit roligt alls dagtid, enligt lillen. Varken ersättning eller puré har sjunkit ordentligt mellan 8 och 19. (Kvällsflaskan har sen istället varit närmare 200ml istället för 150ml som vanligt). Men idag är matintresset tillbaka! Dagens lunch blev 2,5msk batat-zuccinipuré, 1,5msk persika-bananpuré och 60ml ersättning att dricka till det. Perfekt!
 
När jag är inne på mat kan jag också säga att lillen gillar sin matstol mycket! Har fick testa den kanske 2x5min igår och idag åt han lunchen sittandes i den (10min). Har förstått att det är ok att barnet sitter korta stunder i matstol från att de kan hålla huvudet och nacken stadigt utan stöd, kan sitta med rak rygg och klarar att sitta en kort stund utan stöd.Check på alla för lillen, så med en handduk som extra stöd(babydelen är gjord att kunna användas upp till 3års ålder, så den är ganska stor ännu) får han nu sitta där någon gång unger dagarna.

Städa, städa varje freda'....

Publicerad 2013-11-22 11:07:34 i Allmänt, Städa&Röja,

Försöker få nedre våningen lite städad under de stunder lillen sover. När Tobias har kommit hem och vi har ätit ska jag ta ett snabbryck på övre våningen, för den är ett verkligt kaos! Där står två stolar som jag har tvättat tygerna till och nu ska då tygerna på och så ska jag försöka få dem sålda billigt (annars far de till något loppis, för här hemma har de ingen plats mera!), en låda påskpynt, tre lådor papper (gamla skolpapper mm.), tre ställningar med rent byke... Det är en hinderbana att ta sig fram där, helt enkelt.
 
Kom idag på att hela hösten har försvunnit hux flux och jag har nästan inte alls eldat ljus. Ikväll ska det alltså brinna ljus lite överallt! Bannlyser alla starka lampor och tänder istället ljuskronan i köket, värmeljus på brasans hylla och i vardagsrummet fönster, ett fat med ljus på köksbänken och kanske en och annan lykta på trappan. Mysigt ska det vara:)

Stokke Tripp Trapp

Publicerad 2013-11-21 12:27:11 i Allmänt, Baby,

 
Plats för tre
 
 
Lite dålig bild, men så ser stolen ut nu med baby-tillägget.
När lillen växer är det bara att plocka bort babydelen och sänka fot-plattan.
 

Stolen här?

Publicerad 2013-11-21 09:07:13 i Allmänt,

Kollade min mail precis och hade fått ett mail från Matkahuolto där jag kunde följa med var lillens stol är. Enligt det skulle paketet vara att avhämta på busstationen från kl.8.49 idag, så kanske har lillen en egen stol snart! Supersnabb leverans i så fall, bestälde den 11 igår!
 
Nu har lillen ätit sin morgonflaska och jag min gröt och jobbar på en ½liters kopp med te för att vakna ordentligt. Fick sova lite i alla fall nu på morgonen och snart kommer Fia hit, så jag kan ta en tupplur till om en stund, om jag får sömn. Annars satsar jag tiden hon är här på att städa och fixa lite, så kan jag istället ta det lugnt ikväll. Lillen har bästa mostern och jag bästa systern som ger av sin tid till oss! :)

Natten som försvann

Publicerad 2013-11-21 05:00:06 i Allmänt,

Känns som den här natten tog slut innan den egentligen hann börja och samtidigt känns den evighetslång...
 
I natt slog snuvan till hos lillen, så han har varit orolig mest hela natten. Annan tänkbar orsak till den dåliga natten kan vara att det är en ny tand på väg, för igår verkade det klia mycket bredvid den första tanden. Lägg sen till oroliga drömmar under den tid jag fått sova, så får ni en trött (och frusen) mamma.
 
Nu busar lillen lite, så kanske han sen kan sova en stund ännu. Han ha ändå varit vaken sen 4, så börjar i alla fall bli dags för en tupplur, hoppas jag. Själv sitter jag här brevid och drömmer om att få sova eller ta ett varmt bad (eller kanske sova i ett varmt bad?).
 
Nåja, dags att ta lite morgonumgänge med Tobias vid morgonmålsbordet och sen hoppas jag på en timme sömn innan vi startar dagen på nytt.

Golvet målat

Publicerad 2013-11-20 18:38:21 i Bygga, Renovering,

Nu är andra varvet färg utbrett på golvet i badrummet. Skönt!
Imorgon ska vi kolla om vi har en tillräckligt stor skiva hemma att använda som hylla ovanför tvättkorgarna, annars blir det att köpa en samtidigt som vi köper en liten burk färg. Räknar med att golvet behöver torka minst 2dygn innan vi går på det, så tidigast på lördagen blir det att sätta upp hyllan och torka av väggar, dra bort teip och göra det där sista. Hoppas i alla fall på att vi ska vara så gott som klara innan veckan är slut:)

Fixardag

Publicerad 2013-11-20 11:14:38 i Allmänt,

Lillen verkar i stort sätt vara tillbaka till sig själv, lite hostar han ibland och så var näsan lite täppt inatt. Men ingen feber/stegring, skönt!
 
Idag fixar jag och lillen saker. som vi (läs: jag) skjutit framför oss en tid. Lillen har en matstol på kommande (Stokkes traditionella Tripp Trapp) och nu ska jag söka reda på vem som har bästa priset på brännolja, så att vi får tanken fylld inför vintern. Om lillen tar ett längre sovpass så ska jag passa på att röja lite i köket. Förstår inte hur det blir ett kaos på mindre än 1 dygn!

Vi avbokade

Publicerad 2013-11-19 13:21:37 i Allmänt,

Blev inget läkarbesök för oss idag. Ringde rådgivningen och de tyckte att det är bäst att vi håller oss borta från hälsocentralen tills lillen är frisk. Finns ju annars risk att lillen smittar någon annan liten baby, eller att lillen blir smittad med något annat, nu när han är lite svag.
 
Fortsättningsvis äter lillen jättebra, men idag har han varit mera gnällig än normalt och behövt vara i famnen mesta delen av tiden. Han har inte haft feber, bara stegring, så jag hoppas på att han redan är på bättrningsväg!
 
Nu sover han i vagnen, så jag ska passa på att få något gjort här hemma. 1,5timmar, så kommer Tobias hem. Kvällens program består av att köpa en till burk färg till golvet och så ta en sväng via mamma och duscha. Imorgon ska golvet målas, så att vi snart har det projektet avklarat!:)

Samsovning

Publicerad 2013-11-19 07:15:01 i Allmänt, Baby,

I natt har det varit samsovning som gäller för lillen. Han somnade i egen säng lite för 21 och sov där i två timmar, men efter det har han sovit med mig. Han har behövt närhet och så är det ju så mycket lättare för mig att hålla koll på att han har täcket på sig, när han delar det med mig. Han har i alla fall sovit riktigt bra, så febern har inte gjort det allt för jobbigt för honom.
 
I alla fall ser det ju ut som att det inte blir något läkarbesök idag, då termometern stannade på 37,7grader nu på morgonen och troligtvis ju stiger under dagen när han är mera igång. För stilla är han nog inte! Han ligger just nu här bredvid mig och läser i sin bok, knölas och pratar på. Ska i alla fall ringa till rådgivningen vid 11 när telefontiden börjar och kolla vad de säger.

Flunssan har hittat till frontmannahuset...

Publicerad 2013-11-18 18:43:17 i Allmänt, Baby,

Nu har lillen fått sin första ordentliga flunssa, ser det ut som. Han hade stegring mitt på dagen och mot eftermiddagen blev det feber. Nu vid 19 hade termometern stannat på 38,3grader. Än så länge har han bara feber och är trött, lite hostade han också imorse. Hoppas på att det är något tillfälligt och att han vaknar pigg och kry imorgon!

Lillens önskelista

Publicerad 2013-11-18 09:34:00 i Baby, Högtider,

 • Fina böcker och pekböcker att läsa med mamma och pappa
 • Lära-gå-vagn
 • Tallrik och pipmugg i plast (gärna med gummiring på undre sidan av tallriken, så att den inte glider runt)
 • Pyjamasar 80:or (stora 74:or borde också passa en tid!), gärna med fot, så jag inte får kalla tår
 • Färggranna byggklossar
 • Badleksaker
 • Yllesockor/varma sockor med halkskydd under
 • Bodyn (samma här, stora 74:or eller 80:or)
 
 

Julklappar

Publicerad 2013-11-18 07:41:39 i Allmänt,

Har börjat komma frågor på vad lillen vill ha (eller mamma tycker att han behöver:P) i julklapp, så jag ska knåpa ihop en liten lista nu under morgonen.
 
Jag borde också börja fixa mina julklappar. Vill helst ha allting klart om två veckor när jag far på jobb, så blir att få lite fart på. Mamma och Fia vet jag redan vad jag ska ha åt, men lillen och Tobias är fortfarande ganska öppet. Lillen får nog bara ett litet paket, så köper jag vad som behövs sen efter julen. Men Tobias, vad ska jag hitta på åt honom??

Vilosöndag

Publicerad 2013-11-17 10:15:18 i Allmänt,

Idag har vi en vilodag här i frontmannahuset. Vi har gosat och busat med lillen, ätit morgonmål i lugn och ro, spelat en omgång yatzy medan lillen sov, pratat om dittan och dattan.. Nu ska jag ta itu med att få in söndagssteken i ugnen och Tobias plockade fram ett block och kritor och tänker rita lite. I eftermiddag ska vi fara till mamma och Fia några timmar, så att vi får lite tvättat och ta en dusch.
 
Jag fick golvet målat igår innan kalaset, så nu får det torka några dagar och så målar jag ett andra varv. Ska bli så skönt när allting är klart! Kalaset igår var roligt. Fick se på lilla gumman på 1månad, äldre flickan kramade på lillen och födelsedagsbarnet tyckte lillen dreglade mycket. Var roligt att sitta, skvallra och prata barn, chili, bakning... Och så äta gott! Taco-smörgåstårta och en jättegod chokladtårta:) Nami!
 
Men nu ska köttet kryddas och in i ugnen. Gäller att hitta på vad vi ska ha till också.

Dagens shopping

Publicerad 2013-11-15 13:56:57 i Allmänt,

Nu är vi hemma igen efter några timmar på stan med moster. Vi hann träffa två av mina gamla lärare, en gammal klasskompis (som hade glada nyheten att lillen ska få en kompis i maj!), köpa lite allt möjligt, äta pizza och träffa mommo. Promenera ute i friska luften mellan varven, så en riktig toppendag:)
 
 
Blev en del som fick följa med oss hem. Gröna baljan är för vinterns fotbad och de blåa plastkorgarna är att sortera duschkrämer, schampoo, hårinpackningar mm. i i badrummet. Strumpbyxor, två kortärmade bodyn, tandkräm och en första badleksak åt lillen. Disksvampar och så former till julens godis. Och viktigast av allt: pussel, kort och "flugögon" (de två konstiga sakerna i mitten)i födelsedagspresent till 5åringen.

Ångest?

Publicerad 2013-11-15 11:41:00 i Allmänt,

Jag drömde inatt att lillen sov med mig i vår säng och plötsligt vaknade jag och såg honom krypa omkring. När jag vaknade efter drömmen var jag tvungen att sträcka handen över till lillens säng och känna att han faktiskt låg stilla:P
 
Tror jag är lite stressad över att det händer så mycket nytt hela tiden och lillen växer upp... Tycker det var i förra veckan han föddes och nu är, som någon uttryckte det, "Tamagotchi-tiden" helt klart över. (Tamagotchi-tiden= äta, sova, byta blöja, kanske umgås lite, äta, sova, äta, sova, byta blöja, äta...).
 
Ännu mera stressad blir jag när jag tänker på att jag om 2,5veckor ska tillbaka på jobb, på heltid! Kommer vara borta från lillen ungefär 9h/dag, 5-6dagar/vecka fram till jul. Han kommer ju hinna lära sig en massa nytt som jag missar, vi kommer inte kunna gosa dagarna långa (men mina lediga dagar däremot kommer vara heliga, då ska inget få störa vårt umgänge!), amningen kommer troligtvis falla bort helt... Samtidgt förstår jag ju att det säkert är såhär som Tobias har kännt hela tiden och det är ju jätteviktigt att lillen får umgås mycket med pappa sin också!
 
Kommer vara en stor omställning för oss alla tre. Lillen och jag kommer bara hinna umgås ungefär 1h på morgonen och 2-3 på kvällen, jämfört med att vi är tillsammans nästan dygnet runt just nu. Tobias får i sin tur testa på hur det är att hoppa mellan hushållssysslorna och att umgås med lillen, hur dagarna känns efter att ha sovit som mest 1h i sträck under natten, hur frustrerad man blir en dag då inget är bra och roligt... Men också hur allt det roliga med lillen gör att man glömmer det tunga, hur man någonstans ifrån (ett busigt leende, ett skratt) hittar energin efter en (eller fyra) dålig natt. Och jag vet ju att jag kommer ha det roligt på jobbet, få göra sådant jag älskar och träffa massa olika människor.
 
Nåja, nog med jobbiga tankar nu och njuta av dessa 2,5veckor och så vet vi att efter jul kommer jag inte jobba lika mycket, så vi har lite mera tid tillsammans, alla tre. Lite längre fram, när vi har mina tider lite noggrannare, kommer vi troligtvis planera in någon/några mindre utflykter. Gäller att utnyttja de första veckorna i januari, för sen är det tillbaka till vardagen med bara en gemensam ledig dag i veckan och då åker man inte så långt.

Utflykt

Publicerad 2013-11-15 07:45:19 i Allmänt,

Om en stund kommer Fia hit och plockar med mig och lillen på utflykt. Hon behöver till skolan och kopiera och lämna in något, så vi skall samtidigt passa på att se om jag sku träffa på någon av mina gamla lärare. Sen blir det att gå omkring i lite butiker några timmar innan det ska bytas däck på hennes bil. Roligt med lite omväxling! Vi har tur som har Fia till sällskap någon dag varje vecka, ibland till och med flera:)

Fredag:)

Publicerad 2013-11-15 06:40:36 i Allmänt,

Då var fredagen här igen! Även om veckoslutet betyder att jag har jobb, så är det nog ändå roligaste tiden på veckan, för då har vi pappa Tobias hemma.
 
Planerna för detta veckoslut är presentshopping, bastu hos lillens farfar, måla källargolvet x2, 5årskalas och så ett besök hos lillens mommo och moster för dusch och någon maskin med tvätt (hur många dagar har vi månne arit utan dusch sen vi flyttade? Många är det i alla fall...). Söndag förmiddag har vi oplanerad, så då blir det att umgås här hemma, städa lite och sånt.

Shopping-behov

Publicerad 2013-11-14 08:27:04 i Allmänt,

Borde ta mig iväg på en shoppingtur idag eller imorgon. Lillen behöver strumpbyxor, pyjamas, kortärmad body och tandkräm (första tandborsten invigd nu:) ). Sen behöver vi också en present till ett 5års kalas som lillen blev bjuden till på lördagen (jag och Tobias får nog också fara med, men lillen var viktigast!). Nu är bara frågan om vi ska vara tråkiga och göra det här på kvällstid, eller om jag ska försöka hitta en bil att kidnappa och åka iväg till Lojo imorgon med lillen?

Första här!

Publicerad 2013-11-13 12:12:53 i Baby,

Då fick jag (kanske) förklaringen på varför de två senaste nätterna varit rätt så oroliga. Lillen har fått sin första tand!
 
Tyckte jag såg något i nedre käken när vi busade och efter många försök fick jag både se och känna på lilla riskornet:) Eller känna var lätt, men att få se var en utmaning. Har en envis lite pojke, som lade tungan eller handen ivägen så fort som jag sku se. Men, mamma var envisare!

Middagssällskap

Publicerad 2013-11-13 12:01:56 i Allmänt,

Ikväll får vi famo och fafa hit på middag. Vi hann inte träffas på farsdagen, så vi kom överens om middag en kväll nu i veckan istället. Tänker göra köttfärslimpa med feta & tomater. Till det mos, gräddsås och minimorötter.
 
Annat kul då? Igår fick vi upp lampa i köket. Vi har nu bott här 561dagar, så börjar väl vara på tiden!:P Hittills har vi klarat oss bra med fläktens lampa, lampan ovanför diskbänken och så vår ljuskrona ovanför bordet, men nu när vi sköter lillen på morgon och kväll blir lamporna bakom ryggen på oss, så man missar lätt matrester.
 
Lillen blir bara mer och mer rörlig. Han vänder sig mage-rygg-mage, sparkar ifrån med fötterna så att han åker bakåt när han ligger på rygg, jobbar på med benen så att han flyttar sig irunt som klockvisare, maskar sig fram på sida... Snart blir det att barnsäkra huset och plocka undan lite utsatta saker!

Bara att öka:)

Publicerad 2013-11-12 10:59:17 i Baby,

Har inte vågat öka lillens portioner på en vecka nu, efter att han kom upp till att äta ~3msk. Har vari orolig att det ska bli för mycket för lilla magen. Idag ringde jag därför till rådgivningen och kollade vad vår sköterska tyckte och fick svaret att vi kan fortsötta öka med ungefär 1tsk/dag tills lillen själv säger stop. Tror det kommer bli en nöjd liten pojke, för nu blir han oftast ledsen när maten är slut.
 
Nästa veckoslut kommer vi introducera gröt till kvällsmål. Hoppas det blir lika populärt som purén!
 
 

Återhämtning

Publicerad 2013-11-11 13:06:35 i Allmänt,

Igår var en lite dålig dag på både mat- och sömnfronten för lillen, så idag har han tagit igen det. Känns som om det bara varit äta och sova idag på schemat, men eftersom han igår bara sov ungefär hälften av vad han brukar på dagarna och åt nästan 1/4 mindre, så förstår jag honom.
 
Ett sovpass tog han i alla fall ute, så vi har fått frisk luft. Sen har vi nog hunnit med lite bus i gymmet, klappa på My, hoppa i famnen och annat viktigt, så på stora hela en toppen dag!

Farsdagstårta

Publicerad 2013-11-10 12:11:08 i Mat,

 
Ljust vaniljbotten som bas.
 
 
Fyllning: Lemon curd-grädde av hemmagjord lemon curd och hopkok av hallon och blåbär.
 
 
Färdig att bygga ihop.
Först ett lager lemon curd-grädde, sen blåbär-hallon. Överst mera lemon curd-grädde, vaniljkräm irunt, en krans av vispad grädde och så lite persika på.
 
 
Nu ska vi snart börja med dagens mat, som Tobias har planerat. Blir nötytterfilé med klyftpotatis, ett hopstek av paprika, lök och tomat, senapsdressing och så gissar jag på att det

Mysig kväll

Publicerad 2013-11-09 19:50:00 i Allmänt,

Vi har haft en mysig kväll på tre man hand. När jag hade målat klart fixade jag i ordning te och smörgås till kvällsmål åt mig och Tobias. Ljus både på bordet och i ljuskronan. Lillen var först med i gymmet och sen med i famnen. När han kom upp i famnen blev han så intresserad av maten (gapade stort, sträckte sig framåt, smackade...), så vi testa några skedar mangopuré. Jättegott, tyckte vi alla:)
 
Efter kvällsmålet tog lillen ett bad framför varma brasan och nu är det dags för kvällsflaskan. Sen hoppas vi på en bra natt och imorgon är det dags att fira Tobias. Första farsdagen för honom, så det ska bakas tårta!:)

Lördag

Publicerad 2013-11-09 15:30:05 i Allmänt,

Ja, snart är denna lördag förbi. Dagarna bara flyger iväg!
 
Vi har varit lite tröga i starten med att komma ner i badrummet idag, Tobias gick först ner för en kvart sen eller så. Istället har vi sett på The Big Bang Theory, lyssnat på julmusik, planerat badrummets "inredning" och ätit frukt dippat i choklad:)
 
Lillen sov i 1,5h, så nu är han pigg och glad och håller mig sällskap. Vi ska reda uppi köket, byta ljus i ljuskronan och fixa lite småplock medan Tobias slipar ojämnheter från förra veckans spacklande. Sen sku han väl ännu jämna något på golvet. Om det inte tar allt för länge så tänker jag dra på mig arbetskläderna och börja måla lite ännu ikväll.
 
Vi har nu tre veckor på oss om vi ska klara vår deadline på badrummet, så planen är att få allting jmnt och väggarna målade detta veckoslut. Nästa veckoslut skulle det sen vara dags att måla golvet (så då blir vi utan badrum i lite över en vecka igen...) och sen återstår det att få upp hängare, fixa en skiva och städa rent. En bänk ska vi också fixa dit, men den behöver vi inte ha innan december är här.
 
 
Efterrätt & lördagsgodis:)
Vit och mörk choklad, äppel, ananas, päron, satsuma och banan.
 

Rådhuset

Publicerad 2013-11-09 12:22:03 i Allmänt,

Igår var jag och Tobias till Rådhuset på middag. Det blev:
 
Tobias
 
Anklever med päron och brioche
Senapsgratinerad grissida med ärtpuré, plommonsås och äppel
Tarte tatin med husets vaniljglass
 
 
Saga
 
Iskällarens lax med husets rosolli
T-bensstek med tomatsalsa och pepparrotssmör
Chokladfondant med myntasorbet
 
 
 
 
Rekommenderar verkligen att ni testar Rådhusets mat!
 
 
 
 
 

Date night

Publicerad 2013-11-08 07:59:51 i Allmänt,

Ikväll ska jag och Tobias iväg på tu man hand några timmar. Lillen får sällskap av både moster och mommo under tiden, så han kommer ha det hur bra som helst här hemma. Bara nattningen som jag är lite orolig gällande, för vissa kvällar är det bara jag som duger att ge nattflaskan, men nog ordnar det sig:)
 
Men innan det är dags att åka iväg är det ju många timmar, så ska försöka få en del gjort här hemma. Disken är avklarad och rena tvätten bortvikt. Nu återstår att plocka lite saker på plats, tvätta 1-2 maskiner, ta mig ner i duschen, fixa håret lite (tofs/knut, har varit hårmodet det senaste halvåret, så något annat för en kväll), hitta sminkpåsen (använd en gång senaste halvåret:P), gosa en massa med lillen...
 
 
 
 
 
 

"Vad hinner jag med nu?"

Publicerad 2013-11-07 14:21:56 i Allmänt,

Har märkt att det är en fundering som ofta flyger genom mitt huvud.
 
När lillen har somnat för sina vilor brukar jag ta några minuters paus (och sitta nära vagnen, så att jag märker om han håller på att vakna och snabbt kan fortsätta sjunga Sov du lilla vide och vagga vagnen:P) och samtidigt fundera vad som är viktigt att göra under det sovpasset. Behöver något tvättas? Är diskbänken tömd? Behöver jag dammsuga? Finns det rena kläder att vika undan? Skriva handelslista? Fixa lunch/mellanmål/middag?
 
Man vet ju aldrig hur länge han kommer att sova, det kan handla om fem minuter lika bra som en timme, så gäller att prioritera vad som är viktigast. Som tur märker jag att jag har blivit effektivare att göra det jag tar itu med och flyger inte iväg och börjar med många olika saker på samma gång (och inget blir klart...). Så nog hinner jag med det allra viktigaste här hemma i veckorna, men inte skulle jag säga nej tack till en extra timme på dygnet att fixa med saker som fönstertvätt, bakning, lite mera krävande matlagning... Men det kommer ju en tid för det också! Och snart kan ju lillen vara med i köket:)
 
Nu somna lillen, så jag ska fixa klart så att jag kan fara till jobbet när Tobias kommer hem. Sen kanske jag ännu hinner med att kolla bykkorgarna vad som ska tvättas imorgon:)

Tänt var'e här!

Publicerad 2013-11-06 13:01:39 i Allmänt,

Blev att överge vårt mörka hus för några timmar.
 
Efter att ha tillbringat nästan två timmar i mörkret bestämde jag mig att ringa till fafa min, som jag vet att är morgonpigg. Han kom sen och räddade mig och lillen från mörkret och jag fick mitt morgonte där:) Blev också lunch där innan vi kom hem tillbaka för att kolla läget. Fortfarande mörkt. Fafa var i alla fall smart och påpekade att huvudsäkringen kan ha gått när allt kom igång igen efter avbrottet, så efter att ha införskaffat starkare säkringar återvände vi hem en gång till. Med utbytt huvudsäkring började kylskåpet genast brumma, så nu tillbringar vi eftermiddagen hemma!
 
Roligt var det i alla fall att komma iväg till famo och fafa en sväng. Är ju synd att man inte är mera tillsammans när vi alla ändå är lediga.
 
By the way, vet inte om det var miljöombytet eller vad det var, men lillen åt en hel portion (~3msk) puré till lunch. Allt med sked och minimalt med klott! Min stora pojke:) Och så vände han sig för första gången från rygg till mage där! (Precis medan jag skrev den sista meningen vände han sig igen över till mage, så duktig!)

Oplanerad mysmorgon

Publicerad 2013-11-06 05:59:00 i Allmänt,

Lillen och jag har mysmorgon här hemma med brinnande ljus som belysning. Lillens morgontvätt var precis avklarad och jag hade satt igång gröt och tevatten åt mig och så blev allting mörkt. Elavbrott. Gatulamporna lyser, men alla hus längs vår gata är mörka. Hopps på att det är något som blir snabbt åtgärdat, för jag vill ha mitt morgonte!

Veckoslutet

Publicerad 2013-11-04 12:47:00 i Renovering, Städa&Röja,

 
Stjärnkrans till dörren - check!
 
 
Så här såg det ut i kontorsskåpet när jag började röja där.
Nu är alla papper organiserade i mappar, gamla mappar tömda över i lådor och två påsar med skräp slängt. Nu ska resten av skåpet tömmas och sen hoppas jag på att hitta ett fint skåp att ha en del av alla våra kärl i.
 
 
En del av lördagen användes till att slipa gipsväggarna och jämna övre delen
av väggen och pipan. Sen fixade Tobias nedre halvan och golvet igår,
så nu ska det slipas lite och sen ska penslarna fram!
Snart, snart är vårt badrum klart :)
 
 
 
Nu ny vecka med nya utmaningar :)
 

Tårtkalas

Publicerad 2013-11-03 07:30:39 i Allmänt,

Igår firade vi Tobias namnsdag med tårta här hemma. Blev en liten tårta med citron i bottnet, fylld med lemon curdgrädde och blåbärsbona. På blev det resten av lemon curdgrädden och riven choklad och så grädde i runt. Nami!
 
Lillen hade farmor hit på besök, så de umgicks lite på tu man hand medan jag och Tobias jobbade i källaren. Nu är gipsväggarna sandpapprade och halva pipan och ena väggen jämnad med bruk. Idag ska andra hälften av dem jämnas (och förhoppningsvis hinner vi också jämna golvet) och sen får det torka några dagar. Tobias kommer ta det projektet nu under förmiddagen och på eftermiggaden måst vi bygga taket till veden. Får se vem lillen får till sällskap, farfar, mommo eller moster?
 
Efter att ha blivit vita som spöken av slipdamm åkte vi iväg till mamma och Fia på bastu. Lillen hade med sitt badkar och tog ett skönt bad. Sen på med pyjamasen och mysa i allas famnar. Vi vuxna åt grillkorv och på hemvägen åkte vi via graven med ett ljus och titta på alla hundratals (tusentals?) ljus som lyste upp mörkret.

Mellanmål

Publicerad 2013-11-01 14:49:49 i Baby, Mat,

Första gången som jag och lillen åt mellanmål tillsammans! Åt en banan och han var så intresserad, så jag skrapade loss en ½tsk åt honom och första smakprovet var han lite skeptisk till, men nam vad gott det var när han provat! Ville ha mera när smakportionen var slut. Nu ska vi köpa hem mangopuré (den godaste barnmaten som finns!), så får vi dela på sådan någon dag i nästa vecka.
 
Lillen äter riktigt duktigt sina smakportioner nu och han har inte visat några tecken på magont, så nu kommer vi öka portionerna lite. Enligt Marthornas kokbok om babymat och häftet jag fått från rådgivningen kan man efter några dagar med 1-2tsk dubbla mängden, om barnet inte reagerar negativt på maten.

Dagens mål

Publicerad 2013-11-01 07:30:40 i Allmänt,

Få en krans till dörren fixad:)
 
Hoppas på att regnet ska sluta snart, så kan jag och lillen gå ut på en promenad och samla material när det är dags för nästa sovpass:)

Helgens planer

Publicerad 2013-11-01 06:02:43 i Allmänt,

Fredag kväll
 
Föra gamla tvättmaskinen till sopstationen
Handla veckoslutets mat
Köpa hem bruk till väggarna i badrummet
Hemmagjort pizza framför The Big Bang Theory
 
Lördag
 
Jobb
Bygga tak till veden
Städa i förrådet
 
Söndag
 
Jobba i källaren

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela