ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Första dygnet hemma

Publicerad 2013-06-29 14:55:23 i Allmänt, Baby,

Nu har vi snart varit hemma i ett dygn. Hemresan gick fint, även om bilstolen var lite jobbig först. På hemvägen passade vi på att köra via butiken och köpa några burkar ersättning och lite annat smått, samt till apoteket efter näsdroppar för nyfödda, då hans näsa varit lite täppt.
 
Hemma möttes vi av ett städat hus (Tusen tack Fia!) och bord och kylskåp fyllda med godsaker (Tack igen Fia för soppan och mamma för resten:)). Skönt att inte behöva fundera på vad vi ska äta närmaste dagarna! Kvällen gick sen till att mysa mycket, äta, sova, titta på serie och packa upp lite. Innan vi gick och sova var det dags för första riktigt mysiga tvättstunden. På BB var skötbordet så kallt och belysningen så stark, så där var det aldrig kul att ligga, men när putsandet sköttes i mamma och pappas säng var det hur mysigt som helst! Sen blev det en sista matstund för kvällen och så 3timmar (!!!!) sömn för alla tre:) Sen bara en paus för mat och så två timmar sömn till, morgonmål för oss alla och så en timmes tupplur ännu, så jag känner mig som en ny människa idag!
 
Idag har lillen haft lite magknip, troligtvis då han äter ersättningen lite för glupskt, så har blivit en hel del tid i mamma och pappas famnar. Också nu har han precis somnat i Tobias famn, efter en rejäl måltid:) Blommor har vi också hunnit få, så nu står det en fin bukett på matbordet! Det är så roligt att lillen har så många i sin omgivning som tycker om honom, även om de inte fått träffa honom ännu. Men nu börjar vi känna oss mogna för att ta emot besökare, så snart får släkt, vänner och bekanta träffa vår älskling<3
 
Annars är idag en fin dag för mig och Tobias. Idag firar vi nämligen 5 år tillsammans! Någon champagne blir det ju inte, men tror jag ska plocka fram lite gott mellanmål åt oss nu och hälla upp lite rabarbersaft i varsit champagneglas, så vi får skåla för oss! Sen ska jag försöka hitta ett papper som vi skrev för några år sedan, med vad vi ville göra under dessa 5 första år tillsammans. Har i alla fall för mig att köpa hus stod med där och så i alla fall börja planera för vårt första barn. Och här sitter vi nu, i vårt egna hus och firar tillsammans med vår lilla pojke på 4 dygn!:)

Kvar en natt till?

Publicerad 2013-06-27 10:16:23 i Allmänt, Baby,

Ser ut som om vi blir kvar på BB ännu en natt. Vår älskling har fått i sig lite för lite mat och vikten sjunkit lite för mycket... Nu har de i alla fall kommit fram till att det behövs lite mera koll på den, så blir vägning före och efter amning och sen ersättning för att komma upp till rekommenderad mängd/gång. På grund av att han fått för lite vätska senaste dygnen har han lite anlag till gulsot, men labbtesterna som togs i morse var bra i alla fall. Har också varit på läkarundersökning i morse och allting (reflexer, hjärta, leder mm.) är i fint skick, så bara vi kommer igång med maten ordentligt och får vikten att vända så blir vi hemsläppta.
 
Lite konstigt tycker jag det är att de inte tidigare kollade mera med vikten och maten, då jag mycket frågat efter hjälp med den. Men kanske de är så vana vid att mammorna är "onödigt" oroliga, så de vill vänta lite längre innan de börjar undersöka hur läget är.
 
Nu har han i alla fall fått en rejäl måltid ersättning och somnat i pappas famn, så nu sover han säkert gott några timmar innan det är dags att kolla vikten igen och fortsätta äta, äta och äta!

Nu är han här!

Publicerad 2013-06-26 15:09:00 i Allmänt, Baby,

Igår föddes 3850g och 52cm kärlek<3
Klockan 10.21, 48,5 timmar efter att igångsättningen började föddes vår lilla pojke!
 
Efter senaste inlägget blev det läkarkontroll och så tog hon hål på hinnorna. Värkarna började nästan genast, men efter 2 timmar fick kroppen hjälp av dropp. Sen blev det dropp i många timmar, men konstigt nog gick de ganska snabbt! På eftermiddagen började jag ta hjälp av lustgas vid värkarna och kan säga som så: Förstår varför det används som partydrog! :P
 
Försökte stå och vanka omkring mycket, men vid 11 på kvällen började jag må dåligt av all lustgas + trötthet, så då bestämde jag mig för att ta epidural. Snabbt fanns det en läkare på plats och efter 2 stick i ryggen började smärtan lätta (blev två då första misslyckades. Första försöket att sätta kanyl i handen misslyckades också, så tydligen ska jag stickas dubbelt, jag som älskar nålar :P). Då epiduralen sattes var jag bara öppen 4cm, alltså hade jag öppnats c. 1,5cm sen igångsättningen påbörjades... När värkarna inte mera kändes tack vara bedövningen somnade både jag och Tobias och sov i omgångar genom natten. Vaknade bara för lite wc-besök på darrande ben, mera medicin in i ryggraden och så försökte jag stå och sitta på gympaboll lite med jämna mellanrum för att hjälpa kroppen. På morgonen blev det sen att ta lite hjälp av också lustgas igen, för att dämpa de värkar som inte epiduralen hjälpte mot, himmelriktet igen en stund:) Vid 9 började sen svaga känslor att vilja krysta komma, men först dämpade jag dem med lustgas, eftersom kroppen inte var riktigt redo ännu. 10.05 började så krystvärkarna med 2 barnmorskor och Tobias som stöd och 16 minuter senare var lillen ute:)
 
Fick genast upp honom på bröstet och där fick han ligga nästan en timme medan vi väntade på att moderkaka mm. sku komma ut. Sen blev det vila för mig, medan Tobias var med och vägde, mätte och skötte. Somnade nästan här, så trött var jag efter vårt lilla maratonlopp. En stund senare blev det i alla fall att förflytta oss till vårt lilla rum, där vi åt och sen vilade lite mera. Kvällen och natten gick i stort åt till att lära känna vår nya familjemedlem, gosas, försöka amma och bara vara tillsammans.
 
Idag har flutit på med amning, sova, vila, äta och prata med barnmorskor som sköter om oss. Blir kvar här ännu inatt, så hoppas vi på att amningen börjar fungera med lite hjälp. Imorgon är i alla fall planen att ta oss hem, så får vi börja bestämma över vår tid sjlv. Är lite jobbigt då ex. mat är på bestämda tider och vår lilla herre samtidigt bestämmer att det är dags för mat åt honom med... Och så vårdare som springer in precis när vi har somnat är ju inte heller helt kul...
 
Kan i alla fall konstatera att vår lilla prins var värd allt kämpande och mycket mera!

Update

Publicerad 2013-06-24 11:57:52 i Allmänt, Baby,

Jaa, inte har vi bråttom här inte! Kom in till förlossningen 8.45 igår och då kollades babyns hjärtljud och så undersökte läkaren. Konstaterades att livmoderhalsen ännu är allt för lång, så blev medicin för att få den att kortas. Fick ganska snabbt värkar med 5-6minuters mellanrum, men efter 4 timmar hade inget hänt ännu, så blev ett till piller. Då ökade värkarna ännu mera och kom med 3-4minuters mellanrum, men de var bara starka då jag låg på vänster sida.
 
Vid 4 bestämdes det att vi får "kvällsledigt" i två timmar, så vi var ut på promenad och iväg och köpte glass. Vid 6 gjordes ny mätning av värkarna och lill*ns hjärtljud och eftersom värkarna fortsatte vara täta bestämdes det att jag inte får mera medicin under kvällen, utan vi ser om kroppen börjar förstå vad som är på gång. Värkarna fortsatte hela kvällen och vid halv 11 fick jag en spruta värkmedicin för att få sova. Lugnade sig för en stund, men mellan 00-01 hade jag en hel del värkar, så tänkte att något kanske sku hända sen ändå. Tog en sömntablett för att få lite sömn och när jag vaknade några timmar senare var värkarna som bortblåsta.
 
Vid 6.30 idag blev det ny mätning av värkar och hjärtljud. Allting fint med lill*n, men nästan inga värkar registrerades... Så efter morgonmålet blev det läkarundersökning och så en till omgång medicin. Tydligen är det vanligt att detta stadie tar tid, men nu vill jag nog börja se resultat! Blir ny mätning av hjärljud och värkar nu om en stund och sen hoppades läkaren från imorse på att de sku kunna ta hål på hinnorna och äntligen komma vidare, så håll tummarna!
 
Kul info jag fick nu på förmiddagen föresten: Alla förlossningsrum fulla under natten, 5 nyfödda och så var alla rum plötsligt tomma! Så nu tyckte barnmorskan att det är vår tur:P

Kalas för två

Publicerad 2013-06-23 02:42:27 i Allmänt,

Jag och babyn sitter i soffan och kalasar på salta kex, vitlöksost och mjölk:) Båda är vi hur pigga som helst, så var bara jobbigt att ligga kvar i sängen och försöka sova. Istället passar jag på att njuta av lill*ns rörelser och bus, för snart är ju denna tid förbi! Kändes verkligen konstigt att lägga sig igår kväll och konstatera att det var sista kvällen vi lägger oss i vår säng och inte har en liten att bädda ner bredvid oss!
 
Igår var annars också en konstig dag. Ibland gick tiden såå långsamt, för att i nästa sekund ha flugit iväg. Vi hann i alla fall vara ute på gården en del, men nu tyckte nog min kropp att värmen var lite väl jobbig. Blev därför en hel del vila mitt på dagen och lite pysslande här inne. Städa hann vi också, så nu är huset någolunda representabelt! När luften hade börjat svalna vid 7 blev det en promenad, som faktist fick igång lite sammandragningar och värk. Höll i sig hela tiden jag läste i sängen, men någon gång efter att jag somnade har de försvunnit...
 
Nu ska jag titta på lite The Big Beng Theory och sen hoppas jag på några timmar sömn ännu, innan det är dags att ringa förlossningen.

Idag då?

Publicerad 2013-06-22 11:02:24 i Allmänt,

Har på känn att idag blir en lååång dag och inatt en lååång natt! Kan inte tänka på mycket annat än morgondagen...
 
Nåja, vi ska i alla fall försöka fördriva några timmar ute på gården nu. Finns rabatter som behöver rensas, rosenhallon att riva upp, gräs att klippa och annat som kanske kan ta upp tankarna en stund. På eftermiddagen ska jag försöka ta mig ut på en långpromenad, så att kroppen inte helt stelnar bort ifall det bli några dagar som mest tillbringas i sängen sen. Ikväll blir det sen ännu lite städning här hemma, så att vi får komma hem till ett rent hus med babyn:)
 
Men allra helst sku jag nog hoppa över ett dygn nu, så att vi sku vara närmare att få träffa vår lilla baby!

Midsommarafton

Publicerad 2013-06-22 10:49:32 i Allmänt,

Blev en lugn midsommarafton för oss. På förmiddagen blev det jordgubbsinköp, glassätning och vila för att sen tillbringa några timmar på eftermiddagen ute på gården. Vi fick lite krukväxter omplanterade, två stycken rhododendronbuskar nergrävda (och hittade en källa bland våra björkar!), såg på några måsar som försökte jaga bort en örn, plockade lite midsommarblommor och njöt av det fina vädret.
 
 
My var med och njöt i solen:)
 
Sen började det bli dags för matlagning, så blev en timme i köket med att fixa crostini, melonsallad, ört- och tomatfylld kyckling med bacon irunt, nypotatis, sill och så en lyxig sommarsallad. Sen åt vi så att vi blev riktigt trötta, så vilade i soffan en stund, innan det blev dags för efterrätt: jordgubbar och vispgrädde. Efter det blev det mr Bean och så sova:)
 
Ingen midsommar utan blommor!
Och så vår lyxiga sallad med bladsallat, gurka, tomat, paprika, plommon, persika och salladsost!

Glad midsommar!

Publicerad 2013-06-21 06:37:47 i Allmänt,

Skönt att vakna utan väckarklocka idag:) Vaknade första gången vid 5, men låg kvar och lyckades somna om i nån timme till. Nu äter jag morgonmål 1, så att jag klarar mig en stund medan Tobias sover vidare. Idag och imorgon har han sovmorgon, för på söndagen ska vi ringa sjukhuset redan vid 7.30-8.00 och efter det har vi ju en annan typ av väckarklocka:P
 
Det enda vi behöver göra idag är att på förmiddagen åka iväg och köpa hem en massa jordgubbar till kvällen. Annars ska vi njuta av dagen, vara ute i solen, äta glass och bara vara tillsammans vi två<3 Nästa helg firar vi 5år tillsammans, men då kan det vara lite svårare att fira något, så tror vi tar ut det lite i förskott:)

Tillbaka hemma

Publicerad 2013-06-20 08:40:00 i Allmänt, Baby,

Nu är vi tillbaka hemma från överburenhetskontrollen. Allting såg bra ut med lill*n och han/hon uppskattades till lite under 4kg i dagsläget (3,8kg då läkaren kände på magen, 3,9kg enligt ultraljudet), så ingen bauta-baby ännu. Däremot var det en hel del bus under de 20minuter som hjärtljudet skulle registreras, så blev både rejäla toppar och dalar, men jättefint enligt barnmorskan och läkaren:) Nu får vi hoppas på att något händer av sig själv, annars ska vi ringa in på söndagmorgon och så får vi en tid till igångsättning någon gång under dagen.
 
Så nu gäller det att hitta på någon god midsommarmat, köpa hem jordgubbar och vila mycket fram tills något händer:)

Pirrigt

Publicerad 2013-06-20 04:55:46 i Allmänt,

Aningen pirrigt i kroppen nu på morgonen! Vaknade vid 5 och kunde inte somna om, så nu fördriver jag tiden på nätet tills det är dags att väcka Tobias och äta morgonmål. Har i alla fall sovit bra under natten och känner mig utvilad, så det är ju skönt:)
Känns ganska så overkligt att vi kanske får träffa vår lilla baby idag! Försöker ändå vara inställd på att bli hemskickad några dagar till och få komma tillbaka på lördag eller söndag. Alla saker borde i alla fall vara packade, så väskorna sätts med i bilen för säkerhetsskull:)
 
 

Rådgivningsbesök v41+3

Publicerad 2013-06-19 18:04:04 i Allmänt,

Allting såg fortfarande bra ut på rådgivningsbesöket och nu har vi tid till överburenhetskontroll. Redan imorgon ska vi in till mödrapolikliniken på undersökning, så får vi se vad som händer sedan:) Kan ju lugnt konstatera att det här verkar bli den mest spännande midsommaren i vårt liv!
 
Efter rådgivningen har jag, mamma, Fia och hundarna varit iväg till stugan några timmar. Var så skönt att gå omkring i vattnet och svalka fötterna:) Hoppas på att i alla fall komma iväg på några kortare besök där under sommaren. Har blivit dåligt med stugvistelse de senaste åren...

Buskalas

Publicerad 2013-06-19 05:32:51 i Allmänt,

Igår kväll och inatt har det varit en extremt busig unge i magen! Igår var det riktigt rejält hårda sparkar jag fick ta emot i höger sida, visste knappt hur jag sku vara för att få dem lite dämpade. Inatt var det mera bökande hit och dit, men då det höll på i över en timme blev det ju lite tungt det med... Nu har jag i alla fall "träningsvärk" i magen avv allt bus!
 
Om vi hopppar bort från babyn en stund kan vi konstatera att grannarna säkert tycker vi är bra konstiga. Igår på kvällen ville jag ta en kort promenad runt kvarteret innan läggdags, så Tobias kom med som sällskap. Och Maja. Och My... Så en höggravid som vankar fram och två katter som springer efter, ena ständigt jamande och pipande då hon blir efter. Och så Tobias:) Hela stora familjen på kvällspromenad och roligt måst det ju nog se ut! Att katterna sen ännu blev jagade av en skata bidrar väl till nöjesfaktorn:P

Ser ur som jag får rätt!

Publicerad 2013-06-18 05:43:50 i Allmänt,

Jepp, alla gissningar på när babyn ska komma grusas av en unge som verkar ha ärvt envishet från alla håll:P Den enda gissning som jag vet om som kvarstår är min egen på att det blir en midsommarbaby. I förra natten och igår på förmiddagen hade jag en hel del molvärkande, så tänkte att något kanske skulle börja hända, men inatt har jag igen sovit som en stock och inte märkt av något alls. Verkar vara så att det är värkande varannan natt och sen får jag sova lugnt varannan.
 
Idag ska jag i alla fall försöka fördriva tiden med att fixa lite här hemma, tvätta någon maskin byke och liknande. Imorgon är det ju rådgivningsbesök och efter det vet man inte när det blir att åka till Lojo på koll och vad de sen tycker vi ska göra efter kollen, så bäst att inte planera allt för mycket till slutet av veckan.

Mysdag som blev sjukdag

Publicerad 2013-06-17 05:26:57 i Allmänt,

Gårdagens mysdag övergick sakta i en sjukdag... Började med nästäppa, nysningar, frusenhet och övergick snabbt i stel nacke och axlar, samt huvudvärk och trötthet. Under natten verkar det i alla fall ha släppt, så hoppas det håller sig borta nu! Sku ju vara typiskt att vara trött och flunssig när lill*n bestämmer sig för att komma!
 
Men, som sagt, mår bra idag igen, så nu försöker jag hitta på något att göra för att få timmarna att gå idag. Gissar på att idag, imorgon och onsdag morgon kommer vara många, långa timmar, innan jag/vi får reda på när det blir Lojoresa...

Mysdag

Publicerad 2013-06-16 10:45:57 i Allmänt,

Idag tänker jag ta en riktig mysdag här hemma. Började med en lång, slö morgon och det enda som har hänt hittills är morgonmål och en kort promenad. Nu ser det ut att när som helst börja regna, så min plan är te och varm kakao för resten av dagen:P
Ska försöka få Tobias inkluderad i min plan, kanske spela något, om han inte fastnar i sin vinbok... Igår planerade han hur han ska få in minst 50 vinrankor på vår gård, så får se var detta slutar!

Dagen som flöt iväg

Publicerad 2013-06-15 19:36:55 i Allmänt,

Idag har bara åkt iväg känns det som, men när jag gick igenom vad vi gjort blev det ändå en hel del. Började morgonen först vid 9, vilket är mycket sent för oss. Vid 10 åkte vi iväg till mamma och hundarna och var där som sällskap en stund och sen med ut på en kort promenad. Efter det blev det en sväng via butiken och handla mat för veckoslutet.
 
Hemma igen åt vi lunch och sen bakade jag äppelkaka, medan Tobias påbörjade städningen. Medan kakan gräddades hjälpte jag till med städningen och vi fick till och med nattduksbordet flyttat över till Tobias sida av sängen och vaggan flyttad på vid min sida, så nu är vi helt klara för lill*ns ankomst:) Sen blev det en timme på sängen för min del och efter det kom Tiina på besök. Blev två timmar babbel om allt och inget. Blir lätt så då vi senast träffades vid före julen.
 
Så har vi ätit en god middag bestående av maletköttbiffar, stekt nypotatis (rester från igår), gräddsås, tomatsallad, lingonsylt och stekt lök för Tobias del. Sen blev det ännu en kvällspromenad. Nu börjar jag känna mig redo för sängen, måst bara först bestämma mig om jag ska ta en kopp te och en bit äppelkaka eller inte:P

Solen är tillbaka:)

Publicerad 2013-06-15 05:46:28 i Allmänt,

Efter lite mera än ett dygn av regn var det så skönt att vakna med sol utanför fönstret. Blev att jag satt inne hela gårdagen, så känner mig lite rastlös och vill ut. Nåja, regnet behövdes ju verkligen och nu behöver vi inte fundera på att vattna på en gården på en tid.
 
Tobias ligger fortfarande kvar och snarkar, men själv tänker jag gå ut på en promenad nu, för att få igång kroppen. Är liksom lagom stel efter en dag som jag mest var stilla plus en lång natt. Har inget planerat för dagen, utan tror vi ska ta den som den kommer och göra sådant vi vill och tycker om. Är ju (förhoppningsvis) inte många sådana dagar kvar nu, då vi själv helt kan styra över dagen, utan att behöva bry oss om någon annan än oss två.

Envis unge

Publicerad 2013-06-14 05:38:31 i Allmänt,

Är nog en riktigt envis liten unge som bor i min mage. Inte hjälpte gårdagens mattskurande och inte heller att äta stark mat till middag... Lite värk kände jag av under kvällen och natten, men nu är allt bortblåst igen.  Tur så är jag också envis, så inte ger jag upp så lätt:P Idag ska vi städa här hemma, så att det är lite trevligare att fira veckoslut sen. Att gå upp och ner i trapporna, dammsuga och pyssla på kanske har effekt denna gång.
 
Kan i alla fall gläda mig med att bilen nu är i skick, besiktad och allt! När jag var klar från gårdaens service åkte jag via besiktningen för att se hur de har tider efter midsommaren, men då hade de Drive-in öppen i 20minuter ännu, så ställde mig i kö. Blev sista bilen de tog för dagen och allting var prima med lilla EBY, så nu är det bara att tuta och köra i ett år igen:)
 
 

Idag har jag bil:)

Publicerad 2013-06-13 05:28:04 i Allmänt,

Ska iväg med bilen på service i eftermiddag, så Tobias får åka med en arbetskamrat som bor här nära idag. Vilket betyder att jag har en bil!! Hur ska detta firas?:P
 
Om vädret sku klarna upp lite under de närmaste två timmarna funderar jag på att packa med några av våra mindre mattor, tallsåpa och skurborste och åka iväg och skura lite. Gårdagens promenad gjorde inte att lill*n ville ut, så kanske lite mattvätt hjälper han/hon på traven?:) Men, i väntan på att det ska bli sådana tider att man kan åka iväg och tvätta mattor blir det min vanliga efter-morgonmålet-vila!

Kvällspromenad

Publicerad 2013-06-12 18:30:42 i Allmänt,

Nu har jag och Tobias varit ut på en kvällspromenad. Jätteskönt väder att gå i!
Lite svagt värkande och sammandragningar under promenaden, men nu när jag kom in och satt ner mig lugnade det sig genast. Nå, skönt var det ju i alla fall att komma ut och röra på sig lite:) Nu en dusch och sen pannkaka till kvällsmål, om en timme är det ju sovdags för oss!

På babyfronten intet nytt

Publicerad 2013-06-12 06:09:21 i Allmänt,

Tydligen har jag en femstjärnig livmoder, så som lill*n verkar trivas där. Inatt trodde jag nästan att något var på gång, då jag vaknade med svaga värkar som blev starkare efter hand. Som synd klingade de av efter ungefär 40minuter och jag somnade om. Nu känner jag nada igen, så falskt alarm...
 
Så, ännu en dag utan några ordentliga planer. Blir väl en massa vilande (kroppen är verkligen duktig på att kräva lugn nu, så låter den bestämma hur dagarna ser ut), kanske en promenad och lite plockande ute, en omgång med dammsugaren och lite annat smått och gott som borde göras. Sen har jag också tänkt plocka bort de minsta baby-plaggen från bb-sakerna, tror det är lite större kläder som kommer att gälla.

Lugna dagar

Publicerad 2013-06-11 05:57:23 i Allmänt,

Igår på rådgivningen fick jag igen höra hur viktigt det är att vila den här sista tiden och det rådet har jag inga problem att ta emot:P Tack vare en sval natt har jag sovit som en stock, men nu efter morgonmålet blir det nog ändå en stunds vila innan jag på riktigt startar dagen! Vad jag sen ska göra resten av dagen har jag faktist ingen aning om. Kanske blir det lite pysslande på gården, borde bland annat orka plantera om några chilin...

Rådgivningsbesök v40+1

Publicerad 2013-06-10 08:51:41 i Allmänt, Baby,

Veckans rådgivningsbesök är nu avklarat. Allting var bra med mig och lill*n, så nu har vi nästa tid nästa veckas onsdag. Om den behövs blir det sen ett samtal till Lojo sjukhus för att någon gång runt midsommaren åka dit för koll och igångsättning om inget händer av sig själv.
 
Mitt hemogloblin har nu gått upp igen, så någon nytta verkar leverkorven på morgonsmörgåsen ha gjort:) Bottennoteringen för 19dagar sedan var 109, 6 dagar senare var jag uppe på 116 och idag tillbaka till 128, som jag haft tidigare i graviditeten. SF-måttet låg på 36cm, alltså 0,5cm mera än förra gången, och helt fint inom normalkurvan. Lill*ns hjärtljud var också som vanligt, pendlade på vid 150-160.
 
Efter allt tryckande och klämmande för att känna på huvudet, läget mm. är nu magen lite öm och värker, så nu blir det Psych i sängen och förhoppningsvis en timme sömn. Har sovit dåligt inatt pga. magont och sjuk rygg, så känner mig inte riktigt på topp denna förmiddag...

Vi har ett "trädgårdsland"!

Publicerad 2013-06-09 05:21:24 i Allmänt, Trädgård,

Vi hade tänkt klara oss utan trädgårdsland ännu i år och sen börja fixa våra odlingslådor, men så blev det inte riktigt... På fredagen var vi ju iväg efter hästkompost och under gårdagen fixade vi klart grunden till rabatten (läs: grävde ner kant runt och tog sönder lerkokor). Någon gång i samband med dessa projekt kom jag på den geniala idén att vi ju kan gräva ner några av tomatplantorna i rabatten i år, eftersom vi ändå inte ännu har de växter som egentligen ska finnas där. Tomaterna blir ju bra mycket mera lättskötta om de får stå i marken och inte i krukor/ämbar, som annars var planen.
 
Sagt och gjort, igår på kvällen drog vi upp stödtrådar längs med ena kanten av rabatten och grävde ner 14 tomatplantor av varierande sort. Men tro inte att vi nöjde oss med det. Nej, sen blev det att plocka ut lådan med frön och gå igenom vad vi ännu kan så. Blev 2 rader bladsallat, 3 rader huvudsallat av olika sorter, 1 rad rädisor, 1 rad brytbönor, 2 rader ärter och så lite sommarblommor på det ännu. Gäller ju att utnyttja marken tills vi börjar få tag i de växter vi vill ha i rabatten! Nu ser jag i alla fall fram emot krispig sallat från eget land och solmogna tomater att mumsa på:)

10...9...8...7...6...5...4...3...2...1...0...

Publicerad 2013-06-09 05:11:16 i Baby,

Och så kom dagen då lill*n är beräknad, men han/hon verkar ha annan tidtabell. Så alla gissningar som jag har fått höra kan vi nu konstatera att varit fel, syster min gissade på igår, alla andra tidigare än det. Gjorde verkligen mitt bästa för att Fia sku få rätt på sin gissning, genom att skyffla lite hästgödsel på fredagen och så igår ta en ordentlig städning på förmiddagen som inkluderade att skura verandagolvet och sen hålla igång med alla möjliga sysslor resten av dagen, men inte resulterade det i någon baby, bara sjuka och knaxande höfter...
 
Nåja, bara att fortsätta hålla igång idag, för nu när den värsta värmen har släppt/kroppen har hunnit vänja sig med varmt, är jag mycket piggare och har mera energi. Svullnaden sitter nog fortfarande i kroppen, men verkar inte ha blivit värre på senaste dagarna i alla fall! I stort sätt är nog läget oförändrat här hos oss. Både jag och babyn mår bra och han/hon är fortfarande vild av sig, även om det börjar vara trångt att leva runt i magen.

Fredag!

Publicerad 2013-06-07 05:49:45 i Allmänt,

Om 9,5timmar kommer Tobias hem från jobbet och så får vi fira veckoslut tillsammans:) Om Tobias inte är för trött i kroppen efter jobbet ska vi åka iväg efter ett släp hästkompost, så att vi får fixa i ordning en ny rabatt under veckoslutet. På lördagen ska vi försöka ta oss i kragen och jobba nere i källaren under morgonen/förmiddagen, så att vi kommer lite framåt där igen. Sen är min plan att åka iväg och tvätta några mattor, om vädret håller sig soligt. Annars blir det att pyssla på på gården, gå på lite promenader och försöka hålla igång så att det kanske snart sku börja komma en liten baby!
 
Igår blev det för min del en utfärd till Fiskars bruk. Kom på att där finns en massa träd, så där var skuggigt att gå och jag behövde inte koka upp:P Gick omkring i ungefär 45minuter och tittade på allt möjligt innan jag åkte till Billnäs plantskola för att se om de hade några intressanta växter och sen vidare till famo och fafa där jag satt och babblade i lite på en timme. Roligt med några timmar på annat håll än hemma:) Väl hemma igen blev det lunch och sen vila i sängen med en serie. Somnade för en stund och vaknade med roliga värkar som kom med typ en minuts mellanrum och höll på i 10-20 sekunder. Var inga starka värkar och totalt höll det på i kanske 20minuter, så det kändes faktist mest roligt.
 
När Tobias kom hem åkte vi iväg till Svedja, så att han fick ta sommarens första simtur och jag fick gå i vattnet och svalka fötterna:) Efter det blev det mat, de sista dahliorna kom ner i jorden och så städade jag verandan. Nu  återstår det att i något skede ta en hink och skurborsta och skura verandagolvet rent från mylla, men i alla fall ryms barnvagnen nu ner där, när den tas i användning

Kidnappat bil

Publicerad 2013-06-06 05:48:32 i Allmänt,

Igår fick jag hjälp av Fia att kidnappa en bil åt mig för två dagar! Gäller att passa på när bilens ägare är ut på arbetsresa:P
 
Så nu behöver jag inte sitta hemma, utan kan hitta på något roligt att göra. Eller ja, nu kan jag ju inte riktigt, eftersom inget ännu är öppet, men om några timmar! I alla fall ska jag och babyn åka iväg på äventyr under förmiddagen har jag tänkt. Vart vi far är inte ännu helt klart, men eftersom jag inte riktigt vågar åka iväg hur långt som helst på egen hand blir det nog nog någonstans här i närheten. Glass i solen är jag däremot säker på att vi ska ha!

Ännu hemma

Publicerad 2013-06-05 05:44:46 i Allmänt,

Snart blir jag sur på att människor frågar/kommenterar att jag ännu är hemma. Har ju inte beräknat ännu på 4 dagar och största delen av de som väntar första barnet går ju över tiden. Speciellt dumt känns det att människor frågar då de ringer till mig och jag svarar (tror inte precis jag svarar i telefonen om jag är på BB!).
 
Nåja, eftersom jag ju är hemma blir det att försöka få något vettigt gjort nu på morgonen innan värmen gör mig heldöd. En tvättmaskin ska jag sätta igång och sen blir det min morgonpromenad. Så borde jag ännu plocka undan ren tvätt, städa diskbänken, vattna tomaterna, dammsuga och lite annat smått. Som tur är det utlovat lite svalare mot slutet av veckan, så då kanske jag orkar vara ute på gården igen. Nu blir det att jag gömmer mig för solen så långt det bara går, lite tråkigt då jag ju sku ha all chans att bli lite brun :P

Spännande

Publicerad 2013-06-04 17:29:41 i Allmänt,

Spänner på i nedre delen av magen och har gjort det i en timme, samtidigt som det trycker på neråt och babyn busar på som en tok. Hoppas på att något är på gång, men tror nog det bara är önsketänkande... Nu ska jag och Tobias i alla fall gå ut på en liten promenad, när det är en lite svalare kväll. Sen tror jag att det blir te och bulla framför lite Mumin:)

Rådgivningsbesök v39+2

Publicerad 2013-06-04 14:17:44 i Allmänt, Baby,

Var iväg till rådgivningen idag på förmiddagen. Hon jag vanligtvis går hos var sjuk, så fick träffa en annan sjukskötare. Allting var bra med mig och lill*n:) SF-måttet fick hon till 35,5cm idag, låg på 32cm förra veckan. Den stora ökningen har troligtvis sin förklaring i att det var en annan som mätte, för alla mäter lite olika.
 
Hon nämnde några saker som jag ska hålla koll på nu, när det är så här varmt.
  • Supermycket svullnad, ex. fötterna och vaderna blir som ballonger
  • Ihållande huvudvärk
  • Flimmer framför ögonen
  • Tryck över övre delen av magen
Detta kan vara tecken på graviditetsförgiftning, vilket är vanligare då kroppen blir trött, ex. av värme. Har ju inte knnt av något av detta, så får hoppas på att det inte dyker upp heller! Och så ska jag dricka mycket vatten och vila, så att jag orkar med vad som komma skall.
Har inbokat tid till nästa måndag igen, men den hoppas jag på att få hoppa över! Men med tanke på att jag tror lill*n kommer först mot mitten av månaden, blir det väl nog ännu att ta sig dit på ett besök...

Morgonpromenaden avklarad!

Publicerad 2013-06-04 06:34:40 i Allmänt,

Nu har jag varit ut på en halvtimmes morgonpromenad, så nu är dagens motionspass avklarat:) Men ojj vad varmt det blir att gå i (för min gravida kropp) rask takt! I alla fall känns det skönt att komma iväg ut på en promenad på morgonen, för då vet jag ju att jag har gjort något vettigt under dagen, även om eftermiddagen mest tillbringas med att sitta/ligga och försöka få någon typ av svalka:P

Hot, so hot...

Publicerad 2013-06-03 05:44:41 i Allmänt,

Var omöjligt för mig att få sömn igår, eftersom det var så hett i övre våningen. Båda fönstren stod på vid gavel, men inte hjälpte det, då det var helt vindstilla ute. Låg i sängen och vände och vred på mig och kunde inte förstå hur Tobias kunde sova med täcke på, då jag knappt klarade av ett lakan! Tror klockan var närmare 1 när jag äntligen somnade, så ikväll ska sängen kylas ner tills jag ska sova. Tänker sätta min vetekudde i frysen i någon timme på kvällen och sen ta den med i sängen. Fick tips om att ha den under dynan och sen vända på dynan med jämna mellanrum, så är den alltid sval mot kinden:)
 
Idag har jag inget planerat, men tror jag ska ta mig ut på en promenad nu på morgonen, innan temperaturen börjar stiga allt för mycket. Och eftersom det inte blev städat här inne igår, borde jag ta tag i det under dagen. Vill ha det någolunda städigt hemma, så att vi inte behöver komma hem från BB till ett kaotiskt hus. Tror inte städning precis hamnar högt på prioriteringslistan när lill*n väl är född!

10 dagars prognosen

Publicerad 2013-06-02 17:05:36 i Allmänt, Trädgård,

Kollade precis väderprognosen för de närmaste 10 dagarna: 22-27grader och soligt! Sommaren har verkligen anlänt med stormfart!
 
Idag har vi också haft strålande väder och varmt, så största delen av dagen har vi varit ute. Började morgonen med att Tobias byggde nytt lock till vår brunn, eftersom det gamla var så dåligt att vi var rädda att kattorna med sina 2kg/man sku falla igenom det! Själv åkte jag iväg och tvättade bilen, så nu är hela den mörkgrå, istället för ljusgrå av lera nertill. Efter det har vi hunnit grilla och äta ute (i skuggan dock, klarade inte av att sitta i gassande solen!), springa runt på gården med c.100st kannor vatten för att få alla planteringar vattnade, läsa och sova i hängmattan/solstolen/filt på gräset, äta glass, handla början av veckans mat mm.
 
Nu sitter jag med fötterna i ett fat med svalt vatten och om en stund blir det middag/kvällsmål i form av tzatziki & pitabröd, vitt vin för Tobias och saft för mig och te med en leverkorvsmörgås:) Asterix och Obelix får stå för kvällens underhållning! Än så länge har dagens sysslor inte fått igång några värkar, så verkar bli en tidig kväll och lugn natt igen...

10...9...8...7...6...5...4...3...2...1...

Publicerad 2013-06-02 08:24:54 i Allmänt, Baby,

En vecka kvar till beräknat! Allting fortsätter som tidigare med mitt mående, bara att värmen gör mig lite tröttare och allting går ännu lite långsammare...Fortsättningsvis sover jag riktigt bra de flesta nätterna och oftast en lite tupplur ännu på dagen. De flesta babyn väger runt 3,5-3,8kg vid denna vecka och är 50-51cm långa, så troligtvis ligger vår lill*n någonstans i den storleken.
 
Igår på studentkalaset kom det gissningar på att lill*n ska födas på måndag, tisdag, onsdag och lördag, så får se om någon av dem gissat rätt! Själv är jag nog fortfarande och försöker hålla mig inställd på midsommaren, men nog sku det passa bra att han/hon har lite mera bråttom ut! Nu är i alla fall planen att börja testa allt som kan hjälpa värkarna att komma igång. Promenader, biltvätt, fönstertvätt, tvätta mattor, städa och hålla igång... Idag började jag morgonen med en rask(så rask jag nu klarar av...) promenad och om en stund tänker jag fara till famo och fafa och tvätta bilen. I eftermiddag ska jag sysselsätta mig på gården, så att jag hålls igång. Får se om det gör någon skillnad! I alla fall har jag känt att mycket mera tryck neråt än tidigare, så kanske det snart börjar hända något?
 

Utbrytningsförsök

Publicerad 2013-06-01 10:46:50 i Baby,

Tror lill*n börjar tycka att det är lite väl trångt i magen, för han/hon verkar försöka ta sig ut rakt genom magen hela tiden nu. Är det inte en rumpa som putar ut så är det ett knä eller en fot som trycker mot sidan. Roligt då jag sitter i soffan och slöar, men ganska jobbigt då jag försöker göra saker och måst pausa för att inte tappa andan.
 
En riktig liten vilding är det som bor i min mage i alla fall! 3-4timmar sammanlagt bus per dygn är ingen ovanlighet, mera ovanligt sku det vara om han/hon bara bökar på den där ena timmen som läkaren sa att man ska känna rörelser dagligen.

Studentkalas idag:)

Publicerad 2013-06-01 10:25:08 i Allmänt,

I eftermiddag/kväll ska vi iväg och fira kusin min som tar studenten idag! Vi kommer inte att vara på själva dimissionen, eftersom långa bilresor inte är särskillt trevliga längre, så istället har vi bestämt oss för att jobba nere i källaren nu under dagen.
 
Vi har nu knackat bort det som ska bort, samlat upp allt gammalt bruk i säckar och Tobias har påbörjat slipandet av väggarna. Sen blir det att sopa av lite så att vi kan använda duschen och imorgon eller på måndagen, när dammet har lagt sig ska allting putsas och sopas rent. Sen får vi börja med de roligare uppgifterna, alltså jämna väggarna med bruk och sen måla. Att måla golvet kommer få vänta till sensommaren eller hösten, för jag vill inte vara utan badrum med en nyfödd här hemma! Vi räknar med att vara utan badrummet i c. 20 dagar när vi tar tag i golvet (mesta tiden går ju till att det ska torka), så då sku det ju passa bra om vi kan vara i stugan några av dessa 20 dagari alla fall:)
 
Nu borde jag hitta energi till att putsa mina skor till kvällen, tömma och fylla diskmaskinen och sen sakta börja fixa lite lunch till oss. Annars är mina uppgifter just nu att vara regnvakt, eftersom Tobias kostym är ute på vädring, och att kolla om det dyker upp någon för att göra installationer på vårt elskåp. Tunga uppgifter, eller hur!?:P

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela