ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Påskbrunch

Publicerad 2013-03-31 17:36:00 i Allmänt,

Idag har vi haft påskbrunch här hemma med mamma, Fia, famo, fafa och mommo. Bordet var fullt med mat och alla åt så vi nästan sprack!
 
 
En del av serveringen: potatissallad, kokta ägg, fruktsallad och chokokaka.
Mommo hade med en skinkpaj och ostar, mamma hade med croissanter &ost,
och så fanns det ännu skinka, rostbröd med apelsinmarmelad och lite färska grönsaker.
 
Finns kvar en hel del, så jag och Tobias kommer äta både middag ikväll och lunch imorgon av resterna:P Och är någon sugen på chokokaka är ni hjärtligt välkomna! Vi 7 idag orkade med 1/3, så finns mååånga bitar kvar!

Askan gör susen!

Publicerad 2013-03-30 15:39:06 i Trädgård,

 
Nog märks det skillnad på hur snön smälter där jag slängt ut aska och där snön är ren!
Tror det blir att elda brasor här inne nu närmaste tiden, så att jag får mera aska att slänga ut överallt!

Några timmar jobb

Publicerad 2013-03-30 06:35:04 i Allmänt,

Om en stund ska jag kravla mig upp från soffan och ta mig iväg mot grannstaden. Tänkte först fara till matbutiken där och fylla på med lite som behövs till morgondagen, innan jag far på jobb. Gissar (eller hoppas) på att det är lugnare att handla nu vid 8 än i eftermiddag.
 
Efter jobbet tror jag det blir att pyssla med något ute en stund, för känner att det behövs lite frisk luft efter att ha suttit inne hela gårdagen. Sen ska jag koka rabarbermos och baka kaka:) Ska bli roligt att testa ett nytt recept igen! Mycket mera tror jag inte att jag gör idag, för vissa små fröknar har busat i princip hela natten, så gissar på att det blir tidig kväll för oss! Och så ställs ju klockan om inatt, så lika bra att somna i tid, så att jag vaknar pigg runt 5-6 igen:P

Påskens blommor

Publicerad 2013-03-29 06:41:32 i Heminredning, Pyssel, Trädgård,

Igår kväll fixade jag påskens blommor. Nu blir det att bära in och ut från källartrappan på mornar och kvällar.  Blev en kruka med tête-a-tête, pärlhyacinter och tazetter/potatisnarcisser till trappan. Just nu står den i hallen i väntan på att termometern ska visa typ 10grader varmare!
 
Till vardagsrummet blev det en bukett med dubbla röd-orange tulpaner och gulorange narcisser. De får också tillbringa nätterna som sällskap i källartrappan, så håller de kanske en dag längre:) Och då är det också större chans att jag kommer ihåg att skölja av stjälkarna och byta vatten varje morgon. Narcisser ger nämligen ifrån sig ett "slem" som gör att de håller lite sämre i vas... En enkel orkidéblomma får också pryda en ljusstake över påsken. Orkidé är ju kanske inte någon vanlig påskblomma, men jag tycker den passar jättebra att flyta runt i min ljusstake. Och så har den ju samma färg i "munnen" som mitt ljus:)
 
 
 
 

Morning!

Publicerad 2013-03-29 04:50:53 i Allmänt,

Uppe med (kanske tom. innan) tuppen igen!
 
Jag, babyn och Maja har alla tre vaknat redan. Maja har behövt lite umgänge och lill*n i magen har hicka, så det "bubblar" på i magen. Själv har jag kännt av gårdagen i kroppen inatt, så har inte varit något toppensömn. Var en hel del att göra på jobbet och sen avslutades det hela med en promenad till Tobias jobb, för att leka lite blomsterbud. Var skönt att komma ut en stund på kvällen, men vet inte om fogarna helt tyckte om det. Nåja, gjort är gjort och idag kan jag ju vila ganska mycket!
 
Gissar på att min kära sambo kommer vila sova lite ännu, så tror jag nördar mig med datorn en stund och sen ska jag reda upp diskbänken och plocka undan lite saker som blivit att ligga framme. Sen morgonmål och efter det är planen att sätta plast på insidan av verandans fönster. Kommer att bli ett 10cms luftmellanrum mellan fönster och plast, så vi hoppas på att det ska hjälpa oss att få upp värmen i verandan så där sakta och kunna flytta ut växterna snart!

Idag börjar påsken!

Publicerad 2013-03-28 09:07:29 i Allmänt,

Idag blir det först en massa påskpyssel i Anelli och sen en stund på stan i väntan på att Tobias slutar jobbet. När jag kommer hem ska jag fortsätta påskpysslandet med att plantera mina påskblommor och pynta lite. Sen tänker jag avsluta dagen med lite memma:)

Mindre bra natt...

Publicerad 2013-03-28 05:35:16 i Allmänt,

Har haft magknip och spänd mage hela natten och troligtvis har det stört lill*n, för har varit kalabalik i magen! Har bökats hit och dit och emellanåt känts som om han/hon ska komma rakt ut genom magen. Kanske inte behöver förklara att jag inte har sovit särskillt mycket inatt...

Raggmunkar

Publicerad 2013-03-27 13:00:00 i Mat,

På lördagen testade vi en ny rätt här hemma, nämligen raggmunkar med stekt bacon och lingonsylt. Var faktist godare än jag hade trott och mättade superbra! Inte så konstigt egentligen då det ju är potatis i plättsmet stekt i smör:P Lätta att göra var dessa raggare i alla fall, så nog kommer de att göras någon gång i framtiden igen!
 
 
Tycker raggarna liknar stekta kycklingfiléer:P
 

Babbelkväll

Publicerad 2013-03-27 05:48:55 i Allmänt,

Igår satt vi i köket med Tanja och pratade om allt och inget hela kvällen. Märktes att vi inte setts på länge:P
Till babblet blev det paj med maletkött, paprika, majs och tomat och till det sallad och tzatziki (har lite pippi på tzatziki just nu, det är ju bara såå gott!). Gör paj allt för sällan, måst göra oftare:)

För ett år sen...

Publicerad 2013-03-26 15:36:26 i Allmänt,

Om en timme är det 1år sen vi första gången tittade på vårt hus! Herrigud vad tiden har gått snabbt! Fick nästan chock när jag kollade igenom fjolårets kalender igår och märkte att det har gått ett helt år sen vi första gången såg vårt blivande hem:) Och om en vecka är det ett år sen priset var fastslaget och handpengen betalt! Så tänk, på vappen firar vi ett år i huset! Blir att skåla i något bubbligt tror jag! (Mjöd typ:P)

Årets chilin

Publicerad 2013-03-26 12:26:00 i Odling,

Nu har jag forskat lite om de chilin jag fick av Linda igår.
 
Habanero Lemon är stark och går från grönt till gult. Fruktigare än vanlig habanero med lite smak av citron. Plantan ska kunna bli upp till 80cm hög.
 
Aji Pineapple går också från grön till gul och är medelstark. Har svag ananassmak. Mycket produktiv, c.50cm hög planta.
 
Inca Red Drop går från grön via orange till röd. Stark i smaken och plantan c. 50cm.
 
De två andra sorterna har Linda själv döpt till Facebook citronchili och K-market habanero, så dessa tror jag inte att jag hittar info om precis:P
 
Själv har jag sått Zimbabwe bird som ger små, starka röda frukter och Apache som ger lite svagare, också röda frukter.
 
 
 
Från vänster uppifrån: Inca Red Drop, Habanero Lemon, Aji Pineapple,
Zimbabwe Bird och Apache.
 
Nu får vi bara hoppas på en varm och fin sommar så att chilina mognar bra och blir starka!
 

Soffhäng

Publicerad 2013-03-26 10:32:44 i Allmänt,

Nu är jag klar med disken, tvätten och dammsugningen. Passligt till att jag dammsugade nedre våningen började min mage protestera med sammandragningar och tycka att det räcker för en stund, så ännu ligger jag och lill*n på soffan och hoppas på att magen ska lugna sig.
 
Eftermiddagens planer är att föra tidningar till insamling och så passa på att sitta i solen en stund och sola ansiktet:) Och kanske kratta snön lite, så att den smälter snabbare, för nu ska den bort! Vill få se gården vit av vitsippor och äppel-, körsbärs- och päronblom, blå av förgätmigej, gul av narsisser och sprakande i alla regnbågens färger av  tulpaner!
 
 
Sånt här vill jag se! Inte mera snö!
 

Kossan Maja

Publicerad 2013-03-26 09:07:42 i Allmänt,

Alla har vi våra odlingar här hemma. Jag har mina chilin, tomater och paprikor, Tobias har sina citrusar och Maja och My har kattgräs:) Hittills har Maja inte varit så intresserad av gräset, men idag åt hon en hel del när jag ställde ner krukan på golvet åt henne.
 
 
Först gäller det att cirkla runt krukan lite och kolla om den är värd frökens uppmärksamhet...
 
 
... sen kan man börja äta!
 

Besök idag:)

Publicerad 2013-03-26 06:29:35 i Allmänt,

Idag kommer Tanja på besök! Har inte träffat henne sen någon gång i somrast, så ska bli jätteroligt att ses!
 
Men ännu är det många timmar tills hon kommer och tur är ju det för jag har en hel del som jag vill få gjort idag. Tobias tog en heldag ute på gården igår, så nu är björkarna snart uppredda. Däremot har köket förfallit lite, när disken bara samlats på hög. Så där har jag ett av dagens projekt. Dagens andra projekt är att tömma bort rena byket från torkställningarna och istället tvätta en del lakan. Och så dammsuga igen en gång. Katthår och sågspån täcker golven på bara en dag just nu, suck... Och säkert hittar jag på en massa annat som borde göras här hemma, när jag orkar lämna sängen!

Uppe med tuppen igen!

Publicerad 2013-03-26 05:49:08 i Allmänt,

Också idag blev det en tidig morgon för mig och babyn, trots att vi är lediga. Bara att konstatera att jag just nu är lite extra morgonpigg och utnyttja det:)
 
Gårdagens föräldrakurs var mycket intressantare och kändes som om vi fick ut mera av den än den vi var på för 2 veckor sen. Handlade om det nyfödda barnet, medfödda reflexer, hur man ska hantera babyn, skötsel, lite vad man behöver och sådant. Och så fick vi se hur man viker tygblöjor:) Tänker testa på det här hemma idag, för på ett sett sku det ju vara skönt att ha det alternativet ibland och inte behöva släpa hem berg av blöjor.
 
Efter kursen var vi en sväng till Linda, som hade lite utrymmesbrist för sina odlingar. Hon ville bli av med några chiliplantor och jag tog gärna emot några nya sorter. Blir att kolla upp dem på nätet idag, så jag vet vad jag odlar:)  Gällande utrymmesbrist börjar fönsterutrymmet här hemma också bli lite dåligt... Planen är att hjälpa verandan lite på traven med att hålla värmen, genom att sätta plast på insidan av fönstrena några veckor, så att det blir två lager med luft emellan, det borde ju hjälpa lite. Sen blir det att flytta ut ett batteri där och elda lite värmeljus på kvällarna när vi är hemma. För nu börjar verandan verkligen behövas!

Working 9 to 5

Publicerad 2013-03-25 05:42:51 i Allmänt,

Eller inte riktigt. Blir 7 till 3 istället, eftersom jag vaknade före klockan 6 igen.
 
Efter jobbet har jag planer på att fara till Karisma och kolla klart på babykläderna. Fanns ju så otroligt mycket där på fredagen, så hoppas på att det fortfarande finns:) Sen blir det matbutiksbesök och efter det snabb middag bestående av ärtsoppa innan vi åker iväg till föräldraförberedelsekursen i Ekenäs. Hoppas på att denna gång känns vettigare Förra gången tycker jag att man inte fick veta något nytt och allting var ganska ytligt, så fick nog inte många poäng. Idag ska det i alla fall pratas om det nyfödda barnet och babymeditation!

Int då!

Publicerad 2013-03-24 16:42:00 i Trädgård,

Varför lär man sig aldrig att man inte ska säga att något fungerar/går bra?? För ungefär 4timmar sen sa jag till fafa att motorsågen nog fungerade helt ok, vill bli lite överhettad bara, så man måst pausa ofta. Nu hann Tobias typ sätta igång den så ville den inte såga och började ryka. Tydligen hade "kugghjulet" i toppen av bladet fått något stärv, så kedjan förde sig inte ordentligt. Efter en massa putsande och petande rullade hjulet igen, men fortfarande ville det inte fungera ordentligt... Så blev inget sågande idag, utan istället började Tobias uppredandet. Blir väl att kolla på motorsågar på tisdagen, tror jag.
 
 
Det här är allt som är kvar som det behövs motorsåg till...
Ska bli tre huggstubbar och så lite mera ved.
 
 
My är med och hjälper till, men ändå vill det inte gå!
 
 
Jag fick i alla fall askan utkastad, så får växterna lite näring
och snön kanske försvinner lite snabbare!
 
 
Nu ska jag fortsätta med matförberedelserna och sen när allting är igång ringa fafa och se vad han tror om motorsågen. Efter maten blir det Mumin och popcorn tror jag:)

Påskpyntat

Publicerad 2013-03-24 11:16:30 i Heminredning, Pyssel,

 
 
Påskris på köksbordet
 
 
Ärvd påskduk och blommor på vardagsrummet.
Vad det blir för blommor under påskhelgen vet jag inte riktigt ännu.
 
 
Krans till dörren.
Får flytta ut på onsdagen, än så länge pryder den verandan:)
 
Nu återstår att fixa mina två krukor till trappan, sen är vi klara för påsken!
 
 

Saga <3 listor

Publicerad 2013-03-24 09:47:11 i Städa&Röja,

Älskar listor! Skriver handelslistor, listor på vad vi ska äta under veckan, listor på vad som ska göras mm. Och speciellt listorna på vad som ska göras ska helst vara detaljerade, så att jag får stryka många punkter och känna mig nöjd med allt jag får gjort!
 
 
Så här såg dagens lista ut
 
Positiva med att komma igång tidigt är ju att dagens lista är så gott som avklarad vid halv 11 på förmiddagen:) Återstår att föra insamlingssakerna och hänga upp maskin 2. Ännu finns det energi kvar att göra något annat, men tror jag börjar med paus och mellanmål, så att kroppen får några minuter på sig att komma ifatt.
 
 
Som ni ser så är vi duktiga på att sopsortera,
men inte riktigt lika duktiga på att föra iväg till insamlingarna.
Tur så är källaren stor!
 

Karusell i magen

Publicerad 2013-03-24 07:31:29 i Allmänt,

En av oss tog i alla fall sovmorgon idag! Vanligtvis brukar lill*n vakna och böka runt när jag sträcker på mig på morgonen, men idag fick jag bara två små sparkar mot handen. Gissar på att sparkarna betydde "Bara för att du inte kan sova betyder det inte att jag måst vakna! Så sluta störa mig!". Blev i alla fall ett långt, lugnt morgonmål utan några sparkar mot magsäcken och det är jag inte så bortskämd med!
 
Efter morgonmålet lade jag mig på soffan i väntan på att byket ska snurra klart och då var det dags att vakna tyckte lill*n! Han/hon har farit runt som en tok i magen, sparkar hit, slag dit och vändningar fram och tillbaka. 1,4kg som bökar runt i magen känns och syns kan jag meddela:P
 
Annat jag hunnit med nu under morgonen är att läsa lite olika bloggar om andra som ska få barn i juni. Tydligen ligger vi låååångt efter gällande att köpa saker till babyn, inreda babyns rum, planera namn mm. De flesta hade barnvagnen hemma redan, sängen färdig bäddad, babykläderna tvättade, skötbordet igångställt, hela namnet planerat (de som visste kön, annars lite alternativ) osv. Allt sånt har jag ju planerat att göra typ i maj när jag blir mammaledig! Vad ska man annars göra hemma i flera veckor? Barnvagnen är det jag kommer ta tag i snabbast, så den har jag faktist planer på att beställa på tisdagen då jag är ledig. Sen blir det väl Ikea resa och besök hos Tobias mormor i april, bara vi hittar en passlig dag, så efter det är vi ju lite längre på väg gällande att få hem saker till lill*n!

Dit rök min sovmorgon

Publicerad 2013-03-24 05:28:30 i Allmänt,

(Jepp Fia, sova och lite mat i samma inlägg!! ;) )
 
Jag som hade planerat att vända mig på andra sidan och sova någon timme till när Tobias väckarklocka ringde idag och så vaknade jag före klockan! Usch vad hemskt då:P Kan ju ha något att göra med att jag somnade som en klubbad säl före 9 igår, så har ju i alla fall fått mina 8h. Nu tänker jag i alla fall slöa i sängen innan jag tar tag i dagen. Får se hur länge magen låter mig ligga kvar innan det blir dags för morgonmål.
 
 
Min tanke när jag vaknade, men kroppen tyckte annorlunda
 

Snart dags att klippa gräset!

Publicerad 2013-03-23 16:13:12 i Allmänt,

Jepp, typ på måndagen är det dags för årets första gräsklippning! Än så länge får nog gräsklipparen vila och klippandet sköts med sax, men i alla fall:P
På onsdagkväll har jag tänkt påskpynta lite, så då hoppas jag på att gräset är tätt. Påskkrans till dörren har jag klar och så har jag planerat vad jag ska ha i mina två krukor på trappan, så nu gäller det bara att köpa lökväxterna och få allting planterat. Men det är ju bara roligt, så kommer inte vara några problem att få det gjort:)
 
 
 
Roligt med något som växer snabbt, när tomater, paprika mm. nästan står stilla...

Att något så litet kan göra en så glad!

Publicerad 2013-03-23 16:03:03 i Odling,

För några dagar sedan hittade jag en blomknopp på vår (egentligen Tobias) citron! Och nu kanske där finns början till en till:) Kommer dofta såå gott de några dagar som den blommar!
 
 
Ännu är plantan för liten för att kunna bära frukt, men blomman ska vi njuta av!
 

Det här med att vara gravid (eller Dagens klagovisa)

Publicerad 2013-03-23 06:57:18 i Allmänt,

Innan jag blev gravid och i början av graviditeten har jag både fått höra och läsa "hur det är att vara gravid". Illamående som varar i månader, trötthet som gör en till en sömngångare, all god mat som man inte får äta, sömnbrist pga. att man springer på wc hela natten och inte hittar bekväma sovställningar, järnbrist mm. Men varför har ingen berättat hur vanligt det är med foglossningar?
 
Illamående har jag ju haft turen att slippa helt, om man bortser från den där ena morgonen i v18 då jag mitt i allt fick rusa till wc:n. Någon extrem trötthet har jag inte heller känt av, men det kan ju bero på att jag ser till att få 8-10h sömn, beroende på vad jag känner att jag behöver. Sen är denna punkt ju lättare att bestämma över nu vid första graviditeten, då det inte finns några andra busfrön med annan dygnsrytm (bortsett från kattorna då som ibland tycker sömn är mycket överskattat...).  Och annars är det enda tillfället jag har haft problem med sömnen mina två veckor med flunssa och då var också kroppen sjuk och det var svårt att få bekvämt. Men annars sover jag nog som en stock och vaknar pigg på mornarna:)
 
Någon god mat som jag missar har jag väl inte märkt av. Möjligtvis rostbiff som jag varit sugen på i omgångar, men det passar ju bra att fixa sen i sommar! Men all rå fisk (brukar väl vara det stora problemet för de flesta) är jag ju bara glad att slippa undan, alkohol saknar jag inte det minsta, lever och andra inälvor äter jag ju inte vanligen heller mm. Och järnbrist, jaa... Mitt hemoglobin mäter de inte ens alla gånger på rådgivningen, för det ligger så pass högt. Och med de gener jag har är det väl större risk att jag rostar bort än får brist på järn:P
 
Men så den där punkten med foglossning, som nån gång kanske nämnts i förbifarten, men aldrig att jag förstått hur vanligt och hur irriterande det är! Att inte kunna göra det man vill för att det då känns som om höfterna ska falla itu... Redan det att stiga upp ur sängen/soffan/från golvet kan vara ett helt projekt som kräver planering, förberedelser och ibland till och med hjälp! Och härliga, avkopplande promenader i vårsolen finns inte på kartan just nu. Istället blir det långsamma promenader på helspänn, för jag är så rädd att halka  så att det river till i höften och blir ännu värre. Får bara hoppas på att vägarna snart är bara!
 
Så, när någon i bekantskapskretsen blir gravid så är det foglossningar jag kommer "skrämma" med. För dessa irriterar mig någon enormt, eftersom det ju är magen som ska vara ivägen och hindra att man gör som man brukar, inte värkande höfter!:P
 
 

Karisma

Publicerad 2013-03-23 05:40:00 i Allmänt,

Blev en snabbtur i Karisma igår. Fanns en massa nya saker, så hann inte ens se på alla babykläder. Måst tillbaka i början av nästa vecka!:P Försöker nu att bara fylla på i de mindre storlekarna (lite 50:or, mest 56-62) och hittade några riktigt fina fynd! 8€ blev det för allting, mindre än vad tröjan från Lindex kostade på rea här under vintern! Roliga var att när jag sen jämförde storlekarna på bodyna kunde jag konstatera att bodyn i storlek 50 från tutta är bra mycket större än bodyn i storlek 56 från Lindex:P
 
 
Handduk med huva, påslakan och underlakan, bodyn, tröja, sparkbyxor och pyjamasar.
 
 
Största favoriterna var nog tröjan från Lindex, som jag har varit sugen på hela
vintern, och sparkbyxorna från Esprit!

Idag

Publicerad 2013-03-22 08:34:57 i Allmänt,

Dagens program är ganska öppet ännu, eftersom jag väntar på att Fia ska ringa. Har lite funderat på att åka med Tobias in till stan när han far iväg till jobbet och kolla om det har kommit några nya saker till Karisma och sen gå till mamma och Fia och slöa där resten av eftermiddagen och kvällen. Måst bara få reda på vad Fia har planerat för eftermiddagen. Annars blir det slöar-dag hemma istället:P
 
Före det ska vi i alla fall hänga byket som borde vara klart nu och kämpa med träden nån timme!

Räkna, fundera och räkna om

Publicerad 2013-03-22 08:17:01 i Allmänt,

Har lite planeringsmorgon här hemma. Vill ändå inte börja ute på gården innan solen har börjat värma lite i alla fall, så passligt att planera ekonomin lite! Lite svårt att planera är det ju ännu, då jag inte är riktigt säker på hur stor mammaledighetspeng och föräldraledighetspeng jag kommer att få och när den betalas i månaden, men men...
 
Kan i alla fall konstatera att vi har alla stora, extra utgifter från mitten av mars till slutet av oktober. Har passat bra hittills då jag har jobbat mycket på somrarna:) Och så kan vi konstatera att vi har baby-shopping för c.160€ i IKEA någon gång i april och sen ännu c.100€  till babyshopping under våren. Men sen borde vi ha det vi behöver i babyväg och ett litet startförråd med blöjor, krämer, olja, servetter mm.
 
Medan jag räknar vad för pengar vi kommer göra av med det närmaste halvåret håller Tobias på att rita upp grafer över vår el-, vatten- och oljeförbrukning sen vi flyttade hit. Ganska intressant att se hur mycket det har gått åt dessa 10,5 månader!

Vill-ha-mera!

Publicerad 2013-03-21 15:28:53 i Allmänt,

Mitt största vill-ha-begär i matväg just nu är skorpor! Pågens Krisprolls vete ska det vara, med smör på och doppade i te! Sku kunna äta hur många som helst. Som synd är det ju lite väl kaloririkt att äta allt för ofta... Men idag fixade jag tre stycken till mellanmål nu på eftermiddagen. Vägde dock upp dem med en 20minuters promenad i solen (och blåsten...).
 
 
Gott efter att ha förfrusit kinder och näsa i stormen!

Går framåt

Publicerad 2013-03-21 12:48:52 i Trädgård,

Sakta med säkert går träduppredandet framåt. Igår sågade Tobias tallen i passliga bitar för vedhuggning och idag tog han itu med björkarna. Jag passade på att börja sortera flismaterial och vedmaterial skillt, i den takt en busig liten unge gick med på att jag rörde mig. Många sparkar och buffar fick jag ta emot då jag böjde mig ner mycket:P
 
 
 
Fotat från ungefär samma plats på lördagen...
 
 
...och för två timmar sen.
 

Sova<3

Publicerad 2013-03-21 07:58:06 i Allmänt,

Blev ett riktigt sovdygn! 1,5h tupplur igår mitt på dagen och så släcktes lampan 21.07 och vi somnade båda genast. Några vessa-pauser blev det nog under natten, men i stora hela sov jag sen fram till 7.00 när klockan ringde. Så nu borde jag ju allt vara utvilad!:)
 
Och så fick jag supernyhet när jag gick in på meteorologiska institutet för en stund sen: till slutet av denna vecka och början av nästa ska nätterna bli varmare (-9 var väl kallaste natten) och på dagarna ska det vara på plussidan och sol!! Jippii, kanske vi får vårväder till påsken!

Vår egen Prinsessan på ärten

Publicerad 2013-03-20 17:24:48 i Allmänt,

My vill ha det bekvämt när hon sover. Och mjukt ska det vara!
 
 
Fyra stoppade stolsdynor är en passlig bädd tycker My:)
 
Nu är dagens tredje och sista tvättmaskin upphängd, så lite har vi hunnit med trots att vi sov i 1½timme mitt på dagen. Nu ska jag tömma diskskåpet och -maskinen och reda upp diskbänken. Sen hoppas jag på att Tobias känner att han kan sluta med träduppredande för kvällen, så att jag får hans experthjälp med att göra mannagrynsgröten. Han är super på att se till att den inte bränner i bottnet, själv får jag den både att bränna och att svämma över...

Lill*n får presenter

Publicerad 2013-03-20 16:54:10 i Baby,

Får saker till lill*n från alla nu, känns det som:) Fina kläder och söta filtar är en del av det vi fått under den senste veckan. 
 
 
Av Jenny och Fanny
 
 
Av famo
 
 
Av mommo
 

Siesta

Publicerad 2013-03-20 11:00:15 i Allmänt,

Nu är morgonmålet avslutat, gardinerna upphängda, första maksinen byke upphängd och andra maskinen på, så nu blir det lite vila. Är helt slapp i kroppen, så känns som en bra plan att vila en stund och sen förhoppnigsvis ha energi att gå ut och böka med träden!
 
 
Dagens morgonmål! Passade på att göra scones medan Tobias tog en liten sovmorgon:)

Nu ströcker vi på oss:)

Publicerad 2013-03-20 06:40:55 i Allmänt,

My och Maja har nu båda vaknat och visat hur långa de är när de sträcker på sig. Gissar på att tallrikarna deras är tomma och magarna börjar kurra. Tror att också jag ska stänga datorn och sträcka på mig lite, så att musklerna får vakna ordentligt innan jag stiger upp. Lill*n i magen har redan haft ett pass med morgongympa, men kanske det blir ett till om jag lite rör på mig:)
 
Sen ska jag ta mig ner till källaren och sätta på dagens första maskin med byke. Och efter det hoppas jag på att Tobias vill börja vakna, så att jag får lite morgonmål snart jag också!

Gomoron!

Publicerad 2013-03-20 05:46:00 i Allmänt,

Har de två senaste mornarna vaknat lite efter 5 och är superpigg! Igår steg jag upp och började med städningen när jag ändå var pigg, men idag vände jag mig på andra sidan och knep ihop ögonen tills jag somnade om. Så en timme till sömn fick jag, men nu är jag för piggelin för att kunna somna flera gånger. Istället blir det att slöa i sängen nån timme, tills Tobias tycker det är morgon.
 
Vi fick nästan klar vår städning igår. Kvar att sätta upp gardinerna, fixa soffan klar (madrassen var lite fuktig av snön, så ville inte ställa helt i ordning) och dammsuga två stolar i övre våningen ordentligt. Men skönt känns det att allting annat blev gjort! Var verkligen storstädning med tömning av alla köksskåp och tvätt, tvätta både väggar och tak där det behövdes, skura ugnen, vädra alla tyg och textiler, krypa runt och skura köksgolvet mm. Jag startade 5.45 och ganska exakt 20.00 var sängen bäddad med nya lakan och vi tog kväller. Då hade vi haft 30min morgonmål, 20min lunch och 2h paus på eftermiddagen för dusch och café besök med mamma, Fia, famo och fafa.
 
Dagens program för min del beror på hur mina fogar beter sig när jag stiger upp. De två gånger jag varit på wc sen vi gick och lade oss har jag trott att jag ska gå itu vid bäckenet, så kan nog hända att det blir att försöka hålla sig ganska lugn idag... Annars blir det trädröjning för hela slanten!

Dagens program

Publicerad 2013-03-17 10:44:00 i Allmänt,

Jag har delat in dagen i två delar: under tiden Tobias jobbar och när Tobias har kommit hem.
 
Under tiden Tobias jobbar (alltså fram till 13.30) ska jag:
  • Fylla i Kela-pappren
  • Tvätta en maskin byke
  • Reda upp mina klädhögar i sovrummet och alkoven
  • Hälsa på famo och fafa och låna motorsåg därifrån
  • Ta en sväng via butiken och köpa frön till påskgräs och mera kattmat
  • Äta lunch (gissar i alla fall på att Tobias äter på jobbet)
När Tobias har kommit hem ska vi:
  • Fortsätta uppredningen av tallen
  • Fixa middag + morgondagens luncher
  • Så påskgräs
  • Se en film
 
Tobias kom en bra bit på väg med tallen igår!

Märkes-freaks

Publicerad 2013-03-17 07:52:32 i Allmänt,

Jepp, jag och lill*n ska vara riktiga märkes-freaks i sommar! Mamma kom hem från USA igår med kassarna fulla med fina presenter.
 
 
Jag fick en jättefin handväska från Guess och lill*n en dräkt från samma märke! Dem ska vi använda i sommar:)
 
Och när min mage har börjat minska igen har jag t-skjortor från Michael Kors och Tommy Hilfiger att börja använda;)

Och magen den växer!

Publicerad 2013-03-17 07:43:36 i Baby,

 
Passade på att ta bild på magen imorse, 12veckor för lill*n är beräknad.
 
Lite om just nu:
  • 70% av graviditeten är förbi
  • Lill*n väger ungefär 1300-1400g och är nästan 40cm lång
  • Lill*ns fötter är c. 5cm från tå till häl
  • Lill*n kan drömma
  • Lill*n börjar skapa minnen, ex. bekanta röster
  • Lill*n kan skilja på ljus och mörker där inne i magen

Nu har vi sysselsättning!

Publicerad 2013-03-16 14:14:55 i Allmänt,

Kom hem till en mycket öppnare gård, men med en hel del att ta itu med på! Björkarna kunde de ta hela, men tallen är i några bitar. Imorgon blir det att låna motorsåg av fafa och påbörja Projekt Reda Upp.
 

Hej sängen!

Publicerad 2013-03-15 19:55:47 i Allmänt,

Har varit iväg hela dagen, men nu ligger jag i sängen och har det skönt:)
 
Började morgonen med rådgivnings- och läkarbesök. Allting var bra, förutom att ett sockervärde var på gränsen till för högt. Så nu blir det att hålla igen på sockret (Hejdå påskägg!) och försöka äta så nyttigt som möjligt. Blir att börja med att städa skåpet i köket, så att jag inte ser godiset som finns där varje gång jag öppnar dörren! Läkaren tipsade också om att jag kan få låna hem sockermätare och testa hemma under några dagar, för att få en tydligare bild av hur kroppen handskas med sockret. Ska ringa rådgivningen i nästa vecka och se om det passar att låna i en vecka eller så.
 
SF-måttet (livmoderns storlek) var normalt för den vecka jag är i och för hon kunde också känna att lill*n ligger med huvudet neråt (märker jag också, eftersom min magsäck har förvandlats till fotboll...). Eftersom jag oroar mig lite för att lill*n inte ska vara så liten sen i juni passade jag på att fråga om det är möjligt att få fara på tillväxtultra närmare förlossningen, och det var nog möjligt. Sku ju vara skönt att i alla fall få en uppskattning på hur stor bebis där ligger i magen! 
Annars så kollade läkaren halsen och lyssnade på lungorna och ville att jag gör ett svalgprov om inte flunssan blivit bättre under veckoslutet.
 
Sen bar det av till Ekenäs och jobb. Och efter det har jag varit hos mommo. Började med ett bad med Body Shops Chocolate shower milk och sen smörjde jag in mig med body butter från samma serie, så nu doftar jag choko:) Efter det drack vi te och åt lite smörgås, tittade på tv och pratade om lite allt möjligt.
 
På vägen hem tog jag ett snabbt stopp i butiken och köpte hem lite mat för veckoslutet. Och fick reda på att en "trädfällare" troligtvis kommer hit imorgon och tar ner våra träd! Jippii, sku vara skönt att få ner dem! I så fall blir det att släpa kvistar och hugga ved under påsken!

Sällskapsdam

Publicerad 2013-03-14 14:42:47 i Allmänt,

Fias pojkar behövde lite sällskap nu under eftermiddagen, så nu sitter vi och tittar på tv.
 
Sockerbelastningen gick bra och resultatet borde jag få imorgon. Däremot förstår jag vad människor klagar på gällande den, f*n vad äckligt att dricka glukosvatten på tom mage på morgonen! Och att de sen ännu ska ta tre blodprov på 2 timmar gör ju inte saken bättre... Nåja, nu var det gjort och behöver inte göras igen på länge!
 
På vägen hem stannade jag i Lidl och köpte några semlor och leverkorv, så fick jag gott morgonmål. Och sällan har te och smörgås varit så gott:) Efter morgonmålet blev det lite nördande på datorn och sen en ordentlig tupplur på 1timme. Efter det var jag fit-for-fight igen!
 
Nu har det blivit en promenad med hundarna, lunch framför Lyxfällan och sen dusch. Så när jag kommer hem kan jag ta tag i fönstertvättandet. Än så länge är det inte särskillt trevligt väder förutspått till tisdagen (-6grader, mulet och 10sekundmeter), så tror inte vi jättegärna tvättar fönstren då. Föresten tog vi en snabb uppskattning på hur länge det sku ta att göra allt vi vill ha gjort på tisdagen och kom fram till c. 9timmar, så skönt att tjuvstarta lite.

Tack magen...

Publicerad 2013-03-14 06:15:52 i Allmänt,

Bara för att jag vet att jag inte får äta något förrän 11 tiden vaknade jag ju förståss superhungrig vid 4... Lyckades i alla fall somna om efter en stund, så nu är det mindre än 4timmar tills jag får duka fram morgonmål:P Morgonmålet är verkligen den absolut viktigaste och bsta måltiden enligt mig, så tycker inte alls om att inte få äta det då jag vaknar...

Domedag imorgon

Publicerad 2013-03-13 19:51:58 i Allmänt,

Jepp, imorgon är det dags att få veta om det blir några påskägg i år eller inte.
Klockan 8 ska jag vara på hälsocentralen för att göra sockerbelastningen och sen vet jag om jag har graviditetsdiabetes. Jobbiga med graviditetsdiabetes (vad jag har förstått efter lite forskning) är att man inte alls behöver känna av den... Känner mig inte på något sätt annorlunda och alla test på rådgivningen har varit fina, men nu blir det provtagning, sen sockervätska och sen provtagning igen efter 1 och 2 timmar för att se hur kroppen reagerar.
 
Nåja, nu blir det i alla fall en kopp te om en stund och sen är det vatten som gäller tills provtagningen är över någon gång runt 10 imorgon! Håll tummarna att proverna visar bra, så att jag kan äta någont Mignon-ägg på påsken!

Tinar verandan

Publicerad 2013-03-13 15:09:35 i Allmänt,

Har just nu verandan på uppvärmning. 25 värmeljus brinner på där och solen lyser in, så hoppas på att få en lite behagligare arbetstemperatur. Vid start var temperaturen vid 0grader, så den sku gärna få höjas med 10-15grader innan jag påbörjar städningen där. Vi tjuvstartar lite med vår vårstädning, för det är så roligt att städa när solen lyser och lusten faller på:)
 
Var till Tarjoustalo för att köpa ett elbatteri att ha som hjälpmedel i verandan tidigare idag. Hittade ett för 26€ och vid kassan fick vi reda på att det var -30%, så glada gick vi därifrån. Mindre glada var vi dock när vi kom hem och sku starta det och inget hände... Så nu är Tobias på klagar-resa, så hoppas vi på att det snart också står ett batteri där och värmer på:)

Lekrummet invigt

Publicerad 2013-03-13 12:25:00 i Allmänt,

 
Det andra rummet på övre våningen är ju menat till lekrum i framtiden och nu är ju golvet tomt och perfekt för lek. Så jag och flickorna passade på att inviga det idag på morgonen med en lekstund. Hittade en träkula som vi rullade omkring överallt med en jäkla fart. Resultatet: Två trötta små kattor:P

Förmiddagens projekt

Publicerad 2013-03-13 10:20:58 i Allmänt,

Citrusarna och callorna behövde lite mera utrymme för sina rötter, så idag har vi planterat om av dem! Jag passade också på att så 5 olika tomater och några från djungelgurka, när vi ändå klottade med myllan. Nu väntar vi bara på påsken, så att vi får sätta igång värmen i verandan. Börjar bli lite trångt i fönstren, så behövs mera odlingsutrymme snart!
 

Nästan klart!

Publicerad 2013-03-13 10:16:00 i Allmänt,

Nu är övre våningen i stort sett klar. Eller det vi gör före påsk är klart:) Bara kvar att gå igenom några lådor med saker och spackla. Efter påsk ska det fixas nytt staket mot trappa, trappräcke och de sista två skivorna ska upp. Sen ska allting målas vitt och så är det klart:)
 
Tobias vilar efter att allting var klart:)
Kan tillägga att bilden är tagen ungefär 4h efter "Nu går det undan"
och då hade vi också hunnit handla emellan bilderna!
 
Båda kattorna har godkänt nya utkiksplatsen!

Nu så går det undan!

Publicerad 2013-03-12 12:48:17 i Bygga, Heminredning,

Nu är bokhyllan klar och Tobias jobbar just nu på sista skivan till skrubben där bakom. Jag har flyttat över alla våra böcker och pocketar i bokhyllan och gamla bokhyllan har ställts på sidan. Blir ett helt annat rum nu när vi får lite ommöblerat! Och övre våningen känns faktist rymligare och luftigare nu än innan, trots att vi har "tagit bort" utrymme med våra byggen.
 
Inte världens bästa bild nu heller, men så ser hyllan ut!
 
När gamla bokhyllan var bortflyttad passade jag på att tvätta fönstret, så är det en sak mindre att göra vid vår vårstädning nästa tisdag:) Sen började jag (med lite hjälp) flytta möblerna så som jag har tänkt mig att de ska få vara den närmaste tiden.
 
Måddes lämna tomt mitt på symaskinen, så kattorna har plats att titta ut:)
 
Som ni ser så har jag nog en hel del kaos att ta tag i ännu innan rummet är klart! Men vid fönstret är det i alla fall fint:) Och innan dagen är över ska nog resten av rummet också vara i ordning! Snart är ju Tobias klar med byggandet, så då kan alla verktyg, träbitar och annat skit flytta ner. Så då får jag tomt på den plats där vår nya myshörna ska finnas och dit hela högen med dynor som nu ligger på stolen ska placeras.
 
Men nu är det slut på min efter-maten-vila, så jag ska fortsätta städa och fixa!
 
 
 

Snart klart!

Publicerad 2013-03-10 17:16:55 i Bygga,

Nu börjar vi (läs:Tobias) vara inne på slutspurten på bygget av bokhyllan:)
 
Ena halvan är klar och där har jag redan börjat plocka in böcker. Andra halvan håller han på att figursåga hyllorna till just nu, så innan vi tar kväller är också den sidan klar! Sen fattas dörren till skrubben bakom bokhyllan och lite lister. Jippii för att få allting klart och ordning på sakerna igen!
 
Just nu är övre våningen så fylld med spån och damm att halsen känns som en öken. Blir att städa lite, sopa, dammsuga och vädra för att vi alls ska ha någon möjlighet att sova här:P
 
Dålig bild, men ni ser i alla fall lite hur den ser ut:)
 
 
Nu ska jag återgå till boksorterandet och sen städa lite. Tänkte försöka övertala Tobias att titta på en film ikväll, så då gäller det att få allting klart nu!

Nähhä nej...

Publicerad 2013-03-10 13:56:28 i Allmänt,

Tydligen så får de inte rekommendera något som helst nässpray till gravida på apoteket. Allting ska gå via läkare. Suck...
Så blir att bunkra upp med ännu flera dynor bakom mig inatt ( har hittills använt 4st) och hoppas på lite mera sömn. Och färdigt förbereda för att dricka te under natten, så kopp och tepåsar står på bordet. 
 
Nåja, nu ska jag sluta klaga och gå ner och blanda socker i apelsinmarmeladen, tvätta glasburkar och hoppas på att alla citrusångor är bra för näsan:)
 
 

Going crazy

Publicerad 2013-03-10 06:37:43 i Allmänt,

Nu börja min täppta näsa och min sjuka hals kännas lite för mycket. Inatt har igen varit en natt utan ordentlig sömn, så idag ska jag till apoteket efter nässpray! Det nässpray vi har hemma ska man tydligen inte använda som gravid, så måste hitta något annat som fungerar.
 
Nu är det ju som tur passlig tid att börja stiga upp, men gud vad natten har känts lång! Somnade vid halv 11 och vaknade vid 12. Låg vaken en stund och så sov jag till 2. Sen låg jag vaken till halv 5, med en liten tepaus runt halv 4 i förhoppningarna att det sku hjälpa mig att somna, men nej. Sen hann jag ännu få 1 timme sömn innan jag vaknade för dagen. Så ungefär 4timmar sömn uppdelat på 3 sovpass. Jippii, kommer bli massor gjort idag...!

Planer för veckoslutet

Publicerad 2013-03-09 09:01:26 i Allmänt,

Bokhyllan skall vi försöka få klar! Tobias var efter en till skiva igår, så nu borde materialet räcka:) För min del gäller det att köpa spackel och fylla igen alla skruvhål, så att jag får börja måla när spånet är bortstädat.
 
Sen blir det att plocka fram mylla, frön och krukor och så paprika och några tomater. Chilina ska planteras om, en liten blåklocka ska få mera jord irunt sig och så måst jag så kattgräs igen. Det dör så snabbt och nu börjar vår dracena se lite väl påtuggad ut!
 
Fylla i kela-papprena. Det måst jag få gjort nu, ifall det blir något problem, så hinner det ordnas upp innan jag ska börja få pengar. Och så vill jag ju få moderskapsförpackningen! Har till och med städat baby-byrån, så nu har jag 3 lådor reserverade för kläder och alla är mindre än halvfulla:P Sen står det nog en plastpåse med ytterklder där bredvid ännu, men för att få dem på plats måste jag städa i hallskåpen.
 
Annars ska jag försöka ta det lugnt och bli av med flunssan. Lite pysslande inför påsken kanske jag tar tag i. Bland annat ska jag samla ihop av alla björkris som fallit ner och göra en krans.

...

Publicerad 2013-03-09 08:51:42 i Allmänt,

Nu sitter mamma &co på planet till London. Var riktigt skönt att stiga upp tjugo före fyra inatt och åka iväg med dem, eftersom jag inte kunde sova pga. halsen och snuva. Och när jag kom hem var det så skönt att krypa tillbaka ner i sängen och sova 2½ timme till!
 
Nu är dagens andra morgonmål avklarat och jag ska åka iväg till Fia och byta bil. Sen blir det halspastillshopping, en sväng till Karisma och Rautia. Ska först höra av mig till famo och fafa och se om de behöver något hemköpt, då jag ändå ska ut och köra.
 

Mota flunssan i grinden

Publicerad 2013-03-07 06:04:03 i Allmänt,

Vaknade idag med flunssakänningar i kroppen... Suck..
 
Nå, det är väl bara att vänta sig när så många i runt en är sjuka. Än så länge är det bara lite sjukt i halsen, snuva och lite allmän hängighet jag känner av, så nu skall det drickas svartvinbärssaft och te med honung, ätas apelsiner, försöka ta det lugnt på jobbet och så äta soppa ikväll. Hoppas på att flunssan då märker att den absolut inte är välkommen och går och gömmer sig bakom en sten!

Nytt i bebis-väg

Publicerad 2013-03-06 13:41:44 i Allmänt, Baby,

Mängden saker till lill*n bara ökar:) Har blivit både lite nytt och en hel del loppissaker som har hittat hem till oss de senaste dagarna. På måndagen köpte jag en body och två tuttar på båten och idag var vi en snabb sväng till Karisma där jag köpte 2bodyn, en sparkdräkt/pyjamas och ett par byxor.
 
Sen var jag iväg till moster min för att söka hem mamma och mommo. Där fick jag en stor kass med saker som moster hade fyndat på loppis och av mommo fick jag ett par strumpor:) Vet i alla fall vad jag gör på lördagen eller söndagen: Tömmer alla lådor i den byrån som skall användas till lill*ns saker! De kommer att behövas om jag skall få allting på plats!
 
 
Mina inköp från båten.
Bodyn har två knäppningar i grenen och ärmarna kan lätt vikas, så den borde passa lite längre tid!
 
 
Jättesöta strumpor av mommo!
 
 
Mina två favoriter från dagens loppistur. Bodyn tyckte också Tobias mycket om:)
 
 
Moster min hade shoppat loss på loppis: Myshalare, vinterhalare, tossor, vantar, mössor, bodyn, spjälsängsskydd, lakan och leksaker mm. fanns det i den stora kassen jag fick!
 
 
Vinterhalaren med matchande mössa och så myshalaren med sina gulliga öron:)
 
 
Också jag fick lite att njuta av. Parfym av mommo och body butter av Fanny.
Har duschkräm i samma serie, så tror jag ska tigga mig till mommo någon dag i nästa vecka
och ta ett riktigt chokladigt bad:)
 

Mycket mat --> mera hunger

Publicerad 2013-03-06 05:10:03 i Allmänt,

På söndag och måndag blev det en hel del mat ätit. Stor middag på söndag kväll, stort morgonmål på måndag morgon och en stor lunch på måndag eftermiddag. Sen ännu till lite chips och godis där emellan...
Efter alla stora portioner dessa två dagar känns magsäcken nu uttänjd och jag är hungrig hela tiden! Tror det blir att stiga upp snart och ta ett minimorgonmål, för klarar nog inte av att vänta 1½-2 timmar tills Tobias äter morgonmål med mig!
 
Nå, någon dag till så har ju magsäcken gått tillbaka till normalt och då kanske jag klarar av en längre natt utan mat än 21-06:P

Siesta

Publicerad 2013-03-03 11:57:51 i Allmänt,

Blev ingen mera snöskottning för min del idag. Fogarna var lite för högljudda (bokstavligen, gisses såna knaxningar när jag steg upp!) i sina protester för att jag skulle våga chansa. Som tur är det bara några minuters arbete för Tobias när han kommer hem:)
 
Nu är i alla fall badrummet nästan tomt på växter, så efter lunchen blir det en dusch och sen siesta! Eftersom vi ikväll ska börja med middagen den tid som jag normalt börjar sova, kan det behövas en ordentlig tupplur för att inte gäspa käken ur led vid buffén!

Träningspass 1 för dagen avklarat

Publicerad 2013-03-03 10:05:54 i Allmänt,

Varför f*n sku denna snö komma?? Har precis varit ute och påbörjat snöskottningen, men ännu är det värsta kvar. Den vall som plogbilen har gjort återstår...
Fick i alla fall bilens plats tom på snö, trappan sopad och en gång till roskisen och förrådet. Sen sade både rygg och höft stop, så förde istället ut allt rosk som samlat sig under badrumsremonten. Och innan jag tog av mig skorna passade jag på att söka upp två omgångar med växter från källaren. Alla våra växter hamnade ner i duschen igår kväll, så nu måste de bäras upp så att jag kan gå i duschen i eftermiddag.
 
För tillfället vilar jag ryggen på sängen en stund. Vill ju liksom gärna kunna gå normalt ikväll och imorgon!  Om det onda ger med sig av lite vilande skall jag nog ännu få bort den där arma plogkarmen! Annars blir det att bära upp alla växter för min del, så får Tobias ta hand om plogkarmen då han kommer hem.
 
Kan någon snäll se till att det här var det sista ordentliga snöfallet för i år? Gården börjar liksom vara fylld av snöhögar nu...

Nattmål

Publicerad 2013-03-03 06:51:18 i Allmänt,

Jepp, så hade man varit med om en ny upplevelse igen graviditetsmässigt! Vaknade inatt och var så hungrig att magen bara skrek. Fick stiga upp och ta en smörgås och ta ett glas mjölk för att alls kunna somna om.
Har läst om många gravida som äter nattmat från tidigt i graviditetn för att kunna sova, men bara tyckt att de är konstiga:P Men nu förstår jag verkligen vad de menar med att vakna superhungrig! Och ändå hade  vi ätit ordentlig middag 6-tiden bestående av griskotlett, risottoris med ost&grädde, sås, broccoli och tomat, samt en halv grape och en halv apelsin per man till efterrätt!
 
Nå, ikväll blir det i alla fall sån brakmiddag att det inte är någon risk att jag vaknar hungrig! Och sen ett likadant morgonmål:) Älskar att äta morgonmål på stående bord!

Skrubb 2 klar:)

Publicerad 2013-03-02 12:54:35 i Bygga,

Nu har jag precis kommit hem till en färdigbyggd skrubb, bara att fylla! Så nu skall den närmaste tiden tillbringas med att organisera in en massa saker i den:) Min absoluta favoritdel av byggandet!
Färg på yttersidan kvarstår ju, men det tar jag tag i i nästa vecka.
 
Eftersom allt i detta hus är lite snett och vint är också skrubbarna det. Speciellt bra syns det på denna, lite större skrubb. Övre delen av framsidan lutar lite bakåt, men vad gör det?? Fint är det i alla fall! Och nu kan jag reda upp ordentligt på sovrumssidan av övre våningen och slippa att sova med sågspån i sängen inatt:P
 
 
Hyllorna ska nu fyllas med spel, pussel och teckningssaker.
Skönt att inte behöva söka i lådor nu när man vill spela något eller rita/måla!

Varför vinter nu igen?

Publicerad 2013-03-02 08:23:32 i Allmänt,

Efter en vecka av härligt, vårigt väder kändes det jobbigt att stiga upp imorse... -14grader stod det på mätaren och tydligen tänker vintervädret fortsätta de närmaste dagarna.
 
Jag som redan börjat planera att städa i verandan, köpa hem lite lökväxter till trappan och ta tag i vårstädningen hemma... Tydligen var jag lite för tidig i mina vårdrömmar! Som tur kommer den närmaste veckan flyga iväg med olika program varje dag, så kanske våren kommer sen?!

Need to do i bebis-väg

Publicerad 2013-03-01 12:29:00 i Allmänt,

  • Fylla i ansökan om moderskaps- och föräldrapenning samt moderskapsförpackningen till Kela
  • Bestämma oss för vagn (modellen klar, nu är det bara tyget vi funderar på) och beställa den
  • Börja fundera på bilbarnstol, finns så många olika!
  • Fara på sockerbelastningstest (usch!)
  • Besöka Tobias mormor som hade en del saker vi får låna, bland annat spjälsäng
  • Fixa baby-lakan av sådana sängkläder som vi inte längre använder

 

Det här är det som är aktuellt inom snar framtid. Kelapappren borde jag fundera på under veckoslutet, men drar mig lite för det. Aldrig roligt att försöka förstå sig på deras papper! Sockerbelastningen borde göras i nästa vecka eller om två veckor, så måste beställa den tiden idag eller på tisdagen.
Barnvagnar var vi och tittade på i veckan och fastnade för en modell av Emmaljunga, men har tre färgalternativ. Ett av alternativen har ungefär 2 månaders (!!) väntetid, så bestämmer vi oss för den bli det att vänta lite...

100 dagar

Publicerad 2013-03-01 05:05:11 i Allmänt,

Idag är det 100 dagar tills lill*n är beräknad! De ju riktigt snart, tycker jag! Finns ju en massa vi/jag planerat att få gjort innan det, så blir att sätta fart nu:)
 
På min lista står bland annat:
 
Större projekt
  • Få förvaringen, bokhyllan och staketet mot trappan fixat och målat
  • Fixa badrummet klart (skrapa gipset från väggarna, jämna dem, kakla & måla)
  • Få våra tre träd fällda och uppredda
  • Fortsätta på "Operation Fönster", alltså skrapa, kitta och måla alla gamla fönster
  • Jämna marken där köksträdgården skall vara (förståss det mest ojämna området på hela gården!)

 

Mindre projekt

  • Organisera om allting på övre våningen, bli av med lite möbler och istället få in lill*ns saker
  • Bygga skötbord (behöver ett som Tobias kan stå rak vid, sådana finns inte riktigt i Ikea...)
  • Bygga de två första odlingslådorna, så att jag har någonstans att odla i sommar

 

Mindre projekt har jag en lååång lista av, men dessa tre är de som måst göras nu under våren. Ett stort projekt har jag också lämnat bort från listan, nämligen terrassbygget, för det kommer vi nog inte hinna påbörja innan mitten av sommaren.

Tur så är Tobias ledig i två dagar nu, så förhoppningsvis blir mycket gjort på övre våningen dessa två dagar!

Världens bästa sambo!

Publicerad 2013-03-01 04:42:04 i Allmänt,

Mitt i gårdagens choklad-behov skickade jag ett meddelande till Tobias om han kan köpa hem typ 10kg choko på vägen hem. Men han tyckte det var kanske lite onödigt, så han köpte "bara" 475g:P
 
Eftersom han inte visste hurdan choklad jag ville ha hade han köpt en platta apelsin krokant, en mjölkchoklad och så en ask Toffifee. Så under kvällen fick jag äta choklad och nu finns det ett litet förråd till nästa gång suget faller på!
 
Har nog världens bästa sambo, men det visste vi ju redan<3

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela