ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Höstarbete

Publicerad 2012-10-30 12:45:00 i Allmänt,

 
Nu är dahliorna upptagna ur jorden och ligger i lådor nere i källaren i väntan på en ny vår! Fick i vårast två lågor med knölar av en släkting och nu under sommaren har de växt till sig lite, så de krävde nu tre lådor för att ligga något så när luftigt. Största delen blommar i rött, men har också en som blommar i gult och en som blommar i lila. Den lila lossnade det några små knölar från då den togs upp, så dem tänker jag gröva ner i krukor i vår, så kanske de växer till sig under sommaren. Tycker mycket om deras färg, så skulle gärna ha flera av dem!
 
 
Samtidigt som dahliorna togs upp grävde vi också ner tre påsar med narcisser under vårt lilla körsbärsträd. Vill ha mycket blommande lökar i vår, så att vi får det grannt på gården:)
 
               

Suvi

Publicerad 2012-10-29 09:52:00 i Allmänt,

Genast när vi kom in i augusti månad började vi planer inför vintern och det viktigaste då är väl olja i tanken och en brasa i vardagsrummet, eller hur?
 
Efter en del funderanden hit och dit tog vi offert på några olika brasor och fastnade så slutligen för Suvi från Tulikivi. Hade satt en budget på 3500€ för brasan, så vi blev riktigt glada då den slutade på 2700€, då inkluderat både transporten hit och arbetet att sätta ihop och måla den!
Snabbt gick det också! Ungefär 2v efter att vi beställt den var den på plats och två dagar senare fick vi börja elda! Efter 3v eldning var det så dags för ytfärgen, så nu är den helt klar och passar superbra in i vardagsrummet!
 
Den värmer bra och lagrar värmen i upp till 2 dygn, så nu kan vintern komma hur mycket den vill, vi kommer i alla fall inte frysa! Det enda problemet är att den verkar ha något fel med sin själv-rengöringtsfunktion, så ibland rinner det sot ner under luckan, därav de mörka ränderna! Detta ska Tobias ta kontakt med Tulikivi om, så får vi se vad de säger!
 
 
Måste skaffa mässingsskydd till golvet framför brasan!!
 
 
 

Badrummet 2

Publicerad 2012-10-28 17:29:28 i Allmänt,

Under eftermiddagen blev det ett pass i badrummet igen.
 
Stålborsten fick jobba rejält för att få bort allt som sitter löst och sedan blev det att fortsätta fylla i ojämnheter. Vi har börjat med duschhörnan eftersom det är där de största ojämnheterne finns. Djupaste gropen var runt 10cm, så dit går det åt en hel del fyllning! Runt fönstret fanns också stora ojämnheter.
 
Efter dagens pass börjar vi starkt fundera på plexiglas-skivor istället för kakel vid duschen! Är så stora ojämnheter att vi annars får hålla på en massa med att jämna ut! Plexiglaset kan ju sen användas i exempelvis ett framtida växthus, när vi inte skall duscha i källarens badrum mera!:) Gäller bara att ta reda på vad sådana skivor skulle kosta!
 
 
 
Min del av kvällens arbete bestod av att fortsätta jämna till runt fönstret.
 
Fortsättning följer!
 
 

Driva hyacinter

Publicerad 2012-10-28 12:42:00 i Allmänt, Pyssel,

 
Eftersom jag är lite hängig passar jag på att göra lite lugna inomhussysslor. För några dagar sen köpte jag en påse med tre hyacintlökar på rea. Idag tyckte jag att det var dags att få ner dessa i jorden för att hinna driva upp dem till vintern. Man brukar väl räkna med 10-13v för att få till blomning, så till jul hinner de väl inte bli klara, men vad gör det!
 
  
 
Nu har denna lilla strut fått flytta ner i källarens mörker, där den får stå tills bladen är c. 5cm och knoppen börjar märkas tydligt!

Badrummet

Publicerad 2012-10-28 08:33:21 i Allmänt, Renovering,

Som jag redan skrev är vårt första större projekt här hemma att lite snygga upp vårt nuvarande badrum.
 
Badrummet är ett trist rum i källaren, som består av tegel, cement och träpaneler som börjat svartna av fukten... Konstigt nog tyckte vi inte riktigt att detta är särskillt trevligt att vara i, så därför tänker vi nu putsa upp det lite. Vi gör ingen ordentlig badrumsremont, eftersom vi förhoppningsvis har ett nytt, fräscht badrum om några år, då vi byggt till!
 
I alla fall har vi nu rivit bort alla träpaneler från väggarna, plockat bort batteritet, duschen och tvättmaskinens uttag från väggarna (med lite proffessionell hjälp!) och skall nu börja jämna ut väggarna. Blir en hel del grundarbete innan väggarna är jämna, men sen är planen att måla väggar, tak och golv vitt, samt sätta upp lite kakel i duschhörnan. Hoppas på att detta ger ett lite fräschare och mindre halvfärdigt intryck och gör stunderna i duschen lite trevligare!
 
 
Som ni ser; mörkt, halvfärdigt och så ser det smutsigt ut hela tiden! Här hade vi precis börjat och tagit bort lite av panelerna, för att se hur väggarna ser ut bakom.
 
Följetongen Badrummet fortsätter snart!
 

Vårt hem

Publicerad 2012-10-28 08:17:21 i

Våren 2012 hittade vi vårt hus! Ett litet frontmannahus på 70 kvm med en stor 1600kvm gård.
I slutet av april var det mesta packat och 30 april hade vi nyckeln i handen och började flytten. Allting gick supersmidigt och sakta men säkert har vi nu gjort huset till vårt hem.
 
Det finns en hel del att göra och nybörjare som vi är vågar vi inte stressa på, utan prövar oss fram. Under sommaren och början av hösten har vi mest gjort lite smått ute på gården och sett till att få alla möbler vi behöver, samt satt in en lagrande brasa i vardagsrummet. Nu har vi precis börjat med vårt första större projekt: badrummet. Men mera om det senare!
 
Eftersom huset är ganska lite så drömmer vi om en tillbyggnad bestående av nytt vardagsrum, ett till sovrum samt nytt badrum och bastu. Det här har vi smått börjat planer och skall snart dra in sambons bror, som studerat till arkitekt, för lite hjälp. På gården drömmer vi om en stor terrass, delvis täckt med en pergola och med murad grill, samt en köksträdgård och en massa fruktträd och fina blommor. Blir att planera och funder nu under vintern och så till våren sätta igång!
 
Ja, det var väl riktigt kort om nuläget och också om vad bloggen kommer innehålla; en salig röra av hem, trädgård, drömmar, nybörjarmisstag, samt lite mat&bakning och annat som vi håller på med här i vårt eget lill hem!
Ja just det, vi som bor här är föresten jag, Saga, min sambo Tobias och våra två katter, Maja och My.
 

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela