ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Två piggeliner

Publicerad 2013-08-31 06:14:15 i Allmänt,

Jepp, så har jag och lillen tagit morgon, för vi är båda för pigga för att kunna sova något mer:)
 
Lillen somnade i min famn vid 18 igår och flyttade sedan över i vagnen. Där sov han till 21, så jag och Tobias fick se en film, äta varsin skål med glass i lugn och ro, jag fick lite massage och vi hade en jätteskön kväll. Var ju till och med vakna så pass länge att det blev mörkt ute, så vi kunde tända några ljus. När lillen sen vaknade tog vi hans kvällstvätt och så matning uppe i sängen. Vid 22 låg vi alla i våra sängar och sov gott:) Sen blev det en matning vid 02 och efter det sov vi till 06. Skönt!
 
Nu har lillen precis ätit sitt morgonmål och ligger här bredvid och busar och pratar med vår dracena. Tobias sover och kommer säkert göra det 1-2 timmar till, så vi ska försöka hålla oss lugna här nere.

Veckoslutsplaner

Publicerad 2013-08-30 06:39:39 i Allmänt,

Det här veckoslutet har vi planerat att fixa en del på gården inför hösten och vintern. Har 4 rosor, 2 magnolior, 1 rhododendron, 1-2 äppelträd och lite annat smått och gott att hitta plats för och gräva ner. Sen ska ju en del saker tillbaka i förrådet, rabatterna rensas sista gången för i år och komposten vändas. Hoppas bara att vädret är på vår sida, för när jag kollade prognosen nu på morgonen var det allt från sol till regn utlovat...
 
Men idag blir det i alla fall inget fixande på gården, utan en god restpaj (finns en massa i frysen som inte räcker till någon ordentlig portion i sig får bli en paj istället)  och sallad, en brasa, popcorn och en film! Det är i alla fall planen, sen får vi se om lillen har andra planer eller om han går med på att sitta med i famnen/ligga mellan oss i soffan/sova.

Täppt liten pojke

Publicerad 2013-08-30 06:26:31 i Allmänt, Baby,

Har varit en orolig liten pojke på morgonnatten och vid lite före fem var det dags att hitta näsdropparna. Stackarn var hungrig, men inte lätt att äta med täppt näsa. Nu verkar allting bättre igen och han somna precis i min famn, så snart är det min tur att få äta morgonmål:) Och till veckoslutet har jag bokat en morgon till mig som Tobias stiger upp då lillen vaknar och jag sover vidare. Idag var det väckning 4 för mig och 5 är den vanliga väckningstiden, så en sovmorgon betyder väl att jag sover till 7 eller så:P

Prästgården

Publicerad 2013-08-29 11:29:00 i Allmänt,

Igår var jag, Tobias och lillen iväg till prästgården för att se på utrymmena. Har aldrig sett det ordentligt möblerat, men nog är det ju så otroligt fint! Och utanför finns det gamla, fina ekar, så nu drömmer vi om fint väder på dopdagen, så vi kan hålla själva ceremonin ute. Måst kolla med prästen om det är ok att ha det som plan A och plan B blir att vara inne. Men då behöver vi ju lite värme, så att inte lillen eller gästerna får kallt. Som tur är ju dopet på eftermiddagen, så chansen att det är tillräckligt varmt är ju som störst:) Bilderna har jag lånat från församlingens hemsida. Borden kommer nog vara lite annorlunda under dopen, men lite tjuvtitt:P
 
 
 

5år

Publicerad 2013-08-29 09:05:36 i Allmänt,

För exakt 5år sedan flyttade jag iväg till internatet i Esbo och från den dagen har jag och Tobias i princip bott ihop. Vi hade varsit rum (eftersom det fanns underåriga på internatet var det inte helt ok att bo ihop, men som tur så hade vi en snäll internatövervakare), men mitt rum, som var större, blev vårt gemensamma rum och Tobias rum var extra förvaring.
 
Tror internattiden var en passlig mellanlandning innan vi på våren flyttade till vår första lägenhet. Blev liksom en mera avslappnad stämning då vi var många som bodde i samma hus och jag och Tobias kunde sakta hitta ett liv som passade oss:) Kan tänka mig att det fanns de som tyckte att det var lite väl tidigt att börja bo tillsammans då vi bara varit ihop i två månader, men för oss kändes det rätt från början. Och ännu nu med 5års facit verkar det ju ha varit rätt val för oss!:)

Lyx

Publicerad 2013-08-28 11:34:50 i Allmänt, Mat, Odling,

 
Så lyxigt med egna grönsaker! Att medan riset kokar springa ut och plocka lite sallat, några tomater och en peperonipaprika och sedan göra en sallad på riktigt fräscha grönsaker! Gäller att njuta nu innan frosten kommer och tar grönsakerna från oss...

Höststädningen påbörjad

Publicerad 2013-08-27 08:15:48 i Allmänt, Städa&Röja,

Igår började jag med höststädning här hemma. Vid påsk satsade jag och Tobias två dagar på att verkligen gå igenom och städa huset ordentligt (damma gardiner, tvätta fönster, torka ur skåpen, dammsuga bakom skåp mm.) och nu börjar det vara dags för en likadan genomgång igen. Denna gång är målet att hinna igenom allting på två veckor, eftersom jag ska försöka göra det på dagarna medan Tobias jobbar och lillen sover.
 
Blir att ta ett rum i taget med början i vardagsrummet. Igår fick jag taklisterna och taket dammsugat och ena fönstret tvättat medan lillen sov, så nu ska jag ta ner gardinerna och föra ut dem att vädra under dagen, slänga sofftyget i tvätten, tvätta andra fönstret och sedan hoppas jag ännu på att hinna börja med dammtorkandet lite. Igår sov lillen i två timmar, så göra han lika idag borde jag ju hinna med en hel del:) Sku vara skönt att ha huset i ordning till den vecka dopet är, så kan vi efter det börja fixa i badrummet igen.

Kväll för mig själv

Publicerad 2013-08-25 18:29:00 i Allmänt,

Sitter och tittar på Will & Grace och har en stund för mig själv. Tobias är trött, då han var hemma från Helsingfors 7 imorse, så blev inte allt för många timmar sömn för honom senaste dygnet. Lillen somnade i min famn efter ett skönt bad, så passade på att bära upp honom till sängen och vara för mig själv en stund.
 
Idag har vi varit effektiva och burit in sakerna tillbaka till källaren. 1månad har de nu varit ute på gården/ i förrådet och nu verkar källaren torr, så hoppas på att allting mår bra av att stå där. Har också fått två maskiner byke tvättat och veckans mat handlad, så nu är vi redo för en ny vecka igen. Lite små sysslor har vi som jag hade tänkt få gjort under veckoslutet, men vi får försöka ta det på kvällarna istället. Torsdagkvällen är enda dagen vi har bokat, för då ska vi och titta på prästgården där vi håller lillens dop.
 
Jahass, nu hör jag ljud av lillen uppifrån, så tror vi blir två att titta på nästa avsnitt av serien.

Lördag

Publicerad 2013-08-24 12:02:14 i Allmänt, Baby,

Kreativ rubrik, jag vet!
 
Här rullar dagarna på i full fart. Lillen växer och blir bara mera "med" hela tiden. Ibland är han nöjd själv, ibland behöver någon sitta med hela tiden. Hittills idag är en sådan där sitta med dag, helst ska han vara i famnen, både då han är vaken och då han sover. Supergosigt är det ju med ett litet knyte i famnen, men nog känner man sig samtidigt lite låst, då jag inte kan göra något här hemma.
 
Idag är vi också på tu man hand, vilket ju inte är så vanligt på veckosluten. Tobias hoppar in som vårdare idag och sen ska han till Helsingfors på kalas ock kommer hem någon gång inatt. Vi tänker i alla fall packa bilen full (jepp, dem blir full eftersom vagnen ska med) och åka till mommo och moster på eftermiddagen och tillbringa kvällen där tills det är sovdags för lillen. Känner att jag behöver få prata med någon som kan svara lite mera än vad lillen gör. Skratt, leenden och olika vokalljud som "ääuuu" och "eeiii" är nog härliga, men lite "vuxet" prat blir trevligt som omväxling.
 
Efter en matpaus här mitt i inlägget har nu lillen somnat i sin vagn, så nu ska jag se om jag får disken plockad, tuttflaskorna diskade och de saker som ska med i eftermiddag hopplockade:)

Efter vaccinen

Publicerad 2013-08-22 07:50:10 i Allmänt, Baby,

Var en trött liten pojke igår. Sov en ordentlig natt, 1h vaken, sen 2h sömn i vagnen, 1h vaken, 30min sömn i vagnen, lite vaken och så 1,5h sömn på min mage/vagnen. Då var klockan 13.30 och efter det var det slummer och bus blandat tills han somnade för natten vi 20.30. Inatt har han sovit halva natten med mig, så det behövdes lite mera närhet än vanligt. Men nu verkar det vara en piggare kille som busar här bredvid mig i soffan, så förhoppningsvis känns det bättre i hans kropp igen:)
 
Fick i alla fall en massa kakinspiration när jag låg på soffan med han sovande på magen, så nu vet jag inte mera hurdan kaka det blir till dopet. Börjar luta åt två olika kakor faktist, så att jag får testa olika fyllningar:) Egentligen är hela matdelen ett stort frågetecken just nu, så vi får se vad vi alls äter.
 
Annat då? Funderar på hur jag ska fixa ett baby-gym åt lillen. Han tycker bara mer och mer om att titta på färggranna saker, så tror han sku vara nöjd på ett täcke på golvet några stunder dagligen om han hade olika saker som hänger ovanför att titta på. Blir att vara kreativ, eftersom det känns onödigt att köpa ett "riktigt" baby-gym då det ändå bara används några månader och sen tar en massa rum att förvara... Två stolar, en bambupinne, lite färggranna band och leksaker är min idé just nu.

Rådgivningsbesök 2månader

Publicerad 2013-08-21 06:28:38 i Allmänt, Baby,

Igår var jag och lillen på hans 2månaderskoll hos rådgivningen. Han växer så det knakar och väger nu 5910g och är 61,7cm lång! Eftersom det först i söndag är hans riktiga 2månadersdag så tror jag nog han kommer hinna växa de där sista 3mm för att vara 10cm längre än vid födseln:)
 
Alla reflexer var som de skulle och nacken stark. Rådgivningssköterskan ville se hur länge han orkar hålla upp huvudet, så han fick ligga på mage och titta på färgglada mjukisdjur. Det slutade med att hon lyfte upp honom tillbaka efter en stund och fortsatte undersökningen då han inte alls ville lägga ner huvudet:P Men är han trött märker man nog snabbt att nacken inte ännu är redo för huvuets tyngd.
 
Lillen fick också sin första vaccin, nämligen mot rota-viruset. Det gavs i munnen, så spruta slapp han i alla fall. Än så länge har vi inte märkt några starka symtom på vaccinen, bara lite ledsen pojke igår på kvällen, så kanske han kände sig lite hängig. Både magont och feber kan komma som symtom inom två dygn, men som sagt inget sånt ännu, så hoppas han kommer undan det.
 
Vi gjorde också min efterkoll och allting var bra. Hemoglobinet var ännu lite lägre än i början av graviditeten, men det såg hon som helt normalt. Blodtrycket var ju som det alltid är på sjukhus/hälsocentraler, högt (133/100), men eftersom det var normalt när jag mätte det hemma för ungefär två veckor sedan är det nog lugnt. Ska i alla fall försöka få det mätt idag, så behöver jag inte fundera mera på den saken! Men nu är i alla fall pappret att  efterkollen är gjord inlämnat till FPA, så jag fortsätter få pengar.
 
Om 5veckor är det dags för nästa besök på rådgivningen och då är det vaccin mot 7 olika saker, två sprutor och en dos i munnen. Stackars liten...

Dagbok för lillen

Publicerad 2013-08-20 11:01:01 i Allmänt, Baby,

Sökte idag fram ett häfte att börja skriva en dagbok för lillen i. Hoppas på att orka skriva i alla fall en gång i månaden, så att jag får med hans utveckling för att ha senare i livet. Nu är planen att i några dagar skriva mera detaljerat vad vad vi gör, när lillen vaknar, äter, leker mm. Kanske jag hittar några mönster i hans dagar som nu inte märks av då dagarna ändå är så pass varierande.

8 veckor

Publicerad 2013-08-20 06:06:13 i Allmänt, Baby,

Om några timmar är det exakt 8 veckor sedan vi fick träffa vår lilla pojke första gången! Känns fortfarande lite overkligt att denna lilla, underbara, fina pojke är vår son, kommer den känslan månne någonsin att försvinna?
 
Idag är det dags för lillens 2månaders-koll och min efterkoll, så 1,5h har vi bokat på rådgivningen. Eftersom vi fick låna Fias bil idag, så ska jag och lillen iväg och köpa nästa storlek på tutt till tuttflaskan, föra de sista inbjudningskorten och kanske vi hittar på något annat kul också? I alla fall ska vi packa med en tuttflaska och lite ersättning ifall det blir hungrig pojke under våra äventyr:)
 

Massor på gång

Publicerad 2013-08-18 08:58:57 i Allmänt, Baby, Mat, Pyssel,

Händer så mycket här hemma just nu:) Lillen lär sig nytt och utvecklas hela tiden och samtidigt pusslar vi på dopet, så känns som om "vanliga livet" hamnar lite på sidan, men det är ju bara kul emellanåt!
 
Varje dag börjar lillen prata bara mer och mer. Igår var farfar på besök och då passade lillen på att prata en hel massa då han låg på sin filt och busade. Vi skulle också visa farfar hur stark nacke lillen fått, så jag vände honom på mage med en filt lite vikt under bröstet (har märkt att han tycker det är roligare med lite hjälp på traven), men isätllet för att visa hur stark nacke han har bestämde han sig för att rulla tillbaka över på rygg! 2 gånger ännu till!!:) Där emellan låg han nog också på mage med huvudet högt en god stund, så allting går framåt så snabbt!
 
Han har också börjat sova lite längre på nätterna. Inatt sov han från 20.30 till 02 i ett sträck, så jag kände mig ju helt utvilad redan vid två då det var dags för mat då själv jag hade somnat lite efter nio:) Efter det blev det ännu lite mera än 2½timme sömn i egen säng innan han flyttade över bredvid mig för lite mat och sen en timme sömn till. Sen var det en pigg och glad pojke som låg bredvid mig och log, skrattade och sprattlade på, så då var det dags att stiga upp för dagen.
På dagarna, speciellt förmiddagarna har han också börjat sova bättre och mer och mer börjar han sova i vagnen. Nu har han sovit sen ungefär 8.30 och sover fortfarande, så jag och Tobias har fått äta morgonmål tillsammans och nu pysslar vi på lite med dopet. Hoppas på att dessa sovvanor fortsätter, så då kan jag börjar fixa lite mera här hemma på mornarna/förmiddagarna. Hittills har jag nästan bara hunnit börja med något så vaknar han igen, så mesta har fått vänta till kvällen då Tobias är hemma...
 
På dopfronten har vi då stället bokat och tiden bestämd. Blommorna har jag nu bestämt och de ska beställas första veckan i september, så får Tobias plocka upp dem på torsdagen före dopet och sen fixar jag buketterna på fredagen. Kakorna är jag inte helt säker på ännu. Vi har inte kunnat bestämma om det blir två lager med hallonmousse eller om det blir ett lager hallonmousse och ett lager något annat. Tips och idéer?? Inbjudningskorten skrev jag för min del klart igår och Tobias har några av sina kvar, som han nu jobbar med. Ikväll ska jag ta en runda och sätta korten i postlådan åt dem som bor nära, samt posta de som ska iväg en längre väg. Sen är igen en sak avcheckad från To-Do-listan! Efter det återstår "bara" att fixa maten, köpa dryck, få tag i dopklänningen och köpa några fina kläder åt lillen! Och kolla igenom garderoben vad jag skall ha på...

När vågen inte räcker till...

Publicerad 2013-08-16 07:20:53 i Allmänt, Baby,

Vågen vi har vägt han på hittills går bara upp till 6kg tror jag, för nu visade den bara E (error?) för det mesta och när han rörde sig lite kunde den komma ner till 59**g. Så tydligen ligger vi någonstans vid 6kg med kläder och blöja på. Tror de tillsammans väger c.250g, så nog har han väl gått upp runt ett halvt kilo på de senaste 16dagarna:P Inte undra på att det behövs en hel del mat och sömn, då man växer i denna takt!

Tillväxtperiod igen?

Publicerad 2013-08-16 07:13:24 i Allmänt, Baby,

Tror lillen tänker växa lite extra nu igen, för just nu är det bara sömn, mat och famn som gäller. Och nog börjar det märkas att han väger mera då man matar honom, för armen blir trött på ett helt annat sätt än tidigare! Tror faktist jag ska försöka få honom vägd idag, gissar på att längden i alla fall börjar på en 6:a vid rådgivningsbesöket i nästa vecka:)

Planerar dop

Publicerad 2013-08-14 07:58:34 i Allmänt, Baby, Mat, Pyssel,

Om en månad är det dags för lillen att döpas, så idag ska jag planera blommor ock kakor:) Kommer beställa blommorna genom blombutik, men sen göra buketterna själv enligt hurdana vaser vi använder. Kakorna ska också fixas här hemma, med hjälp av Linda. Då får vi precis sådana kakor vi (eller jag) vill ha och inte tråkiga, vanliga gräddtårtor. Någon typ av chokladbotten fyllt med hallonmousse och täckt med italiensk maräng är min fundering just nu, men får se var vi hamnar:)
 
 
 
Kakinspiration:) Satsar högt och så får vi se hur vi förenklar sen!
 
 
Lila rosor, blå eustoma, vit alstromeria, vit anastasia-krysantem
och bupleurum tror jag det blir i buketterna:)

Redan höst?

Publicerad 2013-08-14 07:08:23 i Allmänt,

Genast på måndagen när Tobias började jobba igen slog vädret om totalt och hösten anlände. Regn, 12-13 grader och blåst halva dagen för att solen sen ska bryta sig igenom. Idag tror jag att jag ska ta mig ut efter lite ved och sätta igång brasan första gången på 3månader. Börjar kännas lite fuktigt här inne...

Tillbaka till vardagen

Publicerad 2013-08-11 07:30:37 i Allmänt,

Efter två härliga veckor med Tobias hemma gäller det nu att hitta tillbaka till vardagen och kanske till och med börja få lite rutiner här hemma. Ännu sover lillen så olika på dagarna, så är lite svårt att helt planera tiden, men tror nog det börjar ändra så där sakta när han blir äldre.
 
Våra två lediga veckor har ju till stor del tillbringats i stugan och nu drömmer jag om att vi skulle kunna vara där 1-2månader nästa sommare, för nog är det ett mycket mera avkopplat liv man lever där! Dagarna här hemma har gått åt till att fixa i källaren, klippa gräset, städa lite och fylla och tömma väskor för alla små resor hit och dit.
 
Idag är min plan att nu på förmiddagen ta en riktigt rejäl tjuvstart på "vardagen" genom att packa upp det sista, tvätta några maskiner (första snurrar redan på) och få tvätten ut att torka, gå igenom lillens kläder och städa bort för små plagg, plocka saker på plats och dammsuga. Det sku jag helst vilja hinna med innan 12, då butikerna öppnar, för då ska jag handla inför veckan och sen blir det dags för mat. Någon gång under eftermiddagen kommer lillens gammelfarfar och kanske farfar på besök, så ska försöka hitta tid att baka något gott till kaffet också;)
 
Men för att hinna med allting gäller det nog att ta sig upp ur soffan nu och börja! Speciellt med tanke på att lillen och Tobias sover för tillfället och man vet ju aldrig när lillen tycker att det är dags för nästa matpass:)

6-veckors kris

Publicerad 2013-08-09 09:56:05 i Baby,

Har någon svag version av 6-veckors kris här hemma. Lillen vill igen vara i famnen helst hela tiden, äter inte som han brukar och är gråtigare än vanligt, men tydligen är det ganska vanligt just vid 6 veckors ålder. Den tryckande värmen vi hade igår gjorde ju inte saken bättre, då han blev varm fast han låg i bara blöja...
 
 

Ny tvättmaskin

Publicerad 2013-08-09 09:47:27 i Allmänt,

Nu har vi en ny tvättmaskin:) Tobias var igår iväg och köpa ny åt oss och nu snurrar andra omgången tvätt på. Skönt att kunna tvätta här hemma igen, speciellt med en liten i huset!
 
Idag får vi också hem vår nya stol till vardagsrummet, så i nästa vecka ska jag tvätta överdragen till våra två gamla stolar och sen lägga ut dem på tori.fi eller någon liknande sida, så kanske vi får dem sålda! Annars är dagens plan att få lite stdat och fixat här hemma och i eftermiddag åker vi till stugan för att jag ska kunna vara me på ett möte på lördagen. Efter mötet blir det mellanlandning hos Tobias mamma, innan vi kommer hem igen.

Hemma från stugan

Publicerad 2013-08-06 21:14:50 i Allmänt,

Nu har vi hittat hem från stugan. Var där från torsdagen till idag och det har varit jättesköna dagar!
 
På torsdagen tog vi det mest lugnt, åt grillat, gick en promenad och tog tidig kväll. På fredagen fick vi besök av Tobias pappa med bonusson och faster. Blev en tur till stranden, kaffe ute i det fina vädret och en massa prat. På kvällen åkte vi till Hangö och åt supergoda pizzor. Lillen klarade sitt första restaurangbesök med glans och under denna dag märkte man att han börjat bli mycket intresserad av färger. Både mobilen i vagnen och en tavla på Classic Pizza var super, tyckte han:)
 
På lördagen åkte Tobias iväg och hjälpa sin mamma att få sin båt och kajak till vår gård, så nu har vi en fin träeka med segel här. På kvällen åt vi först grillat och sen hade mamma och Tobias en mini-kräftskiva, medan jag och Sofia åt ost och kex och pitabröd med tzatziki.Söndag förmiddag tog vi det lugnt på gården och sån hämtade fafa vedklyven ner, så Fia började testa den och klämde tummen i en vedklabb) medan Tobias testade den nya motorsågen. På kvällseftermiddagen åkte sen mamma, Fia och hundarna hem och vi tog en lugn kväll.
 
På måndagen kände vi för lite äventyr, så vi packade vagnen och lite saker i bilen och åkte till Hangö igen. Gick först omkring lite, åt igen pizza på Classic Pizza och sedan gick vi till stranden. Där låg vi sen alla tre under ett parasoll i tre timmar och bara njöt av att vara lediga. Lillen var hur pigg och glad som helst och var vaken i stort sett hela tiden vi var på stranden. Sedan blev det ännu en promenad innan vi packade in allting i bilen igen och åkte tillbaka till stugan och fixade middag.
 
Idag tog vi igen en lugn morgon med bacon-och-ägg-frukost och sedan lade sig Tobias på soffan med lillen och sov i ungefär en timme medan jag plockade ihop våra saker lite och plockade lite blåbär. Efter ett matpass lade jag lillen i vagnen och gick en promenad så han somnade igen och så plockade jag ännu lite mera blåbär. Så nu har vi till en paj och lillen har några askar i frysen, så att han kan få blåbärsgröt i vinter. Medan vi plockade bär passade Tobias på att såga upp ännu lite mera av stockarn i stugan, och sedan blev det en sen lunch och så packade vi ihop.
 
Helst sku vi nog ha blivit kvar i stugan några veckor till, men samtidigt var det nog riktigt skönt att komma hem och börja fixa lite här hemma igen. Imorgon ska jag försöka hinna pyssla lite på gården och så har jag tid till frissan. Har inte klippt håret sen sista oktober, så nog är det dags!
 
 

Semesterstängt

Publicerad 2013-08-01 09:31:13 i Allmänt,

Nu åker vi alla tre iväg på några dagars semester till stugan. Har parasollet färdigt framplockat, så att vi kan fixa skugga åt lillen om vi är en längre stund på stranden. Sol och fint väder hoppas vi på, så kan vi vara ute en massa:) Andra inplanerade programpunkter är pizza i Hangö, lillens farfar och gammelfaster på besök, mini-kräftskiva och många promenader (hoppas på att hitta både blåbär och kantareller).
 
Men först av allt ska Tobias få sina saker packade (jag och lillen packade redan igår), mommo och vi ska iväg och handla en massa mat, socialbyrån ska få ett besök (fastställa faderskapen) och kattorna ska pysslas om lite!

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela