ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Inget botten!

Publicerad 2013-02-28 13:35:00 i Allmänt,

Idag tycks min mage vara bottenlös! Och jag vill äta allting!
 
Hittills idag har det blivit 2 bitar rågbröd med ost, skinka & tomat till morgonmål, pannkaka med sylt till mellanmål, sallad med bacon till lunch och mannagrynsgröt med citronkräm till efterrätt och nu har jag precis ätit en semla med ost... Och vill bara ha mera:S Just nu är det choklad som jag längtar mest efter och glass. En bytta Ben&Jerry sku passa utmärkt,  tur så är de så dyra så jag håller mig borta från den delen av frysdisken!
Lyckligtvis är inte alla dagar såhär, för då sku jag rulla fram vid det här laget!
 
Positiva med att vara gravid är ju i och för sig att jag kan skylla eventuell viktuppgång på parasiten i magen! Han/hon väger trots allt c.800g just nu och med allt annat som hör graviditeten till blir det väl en 2,5-3kg totalt! Så i princip har jag då typ 4,5kg till godo räknat från inskrivningen på rådgivningen i v8 (ligger 2kg under den vikt jag hade då). Och enligt flera sidor på nätet "borde" jag ha gått upp 5kg från inskrivningen vid det här laget.  Bra, nu har jag motiverat varför jag behöver få choklad ikväll, annars kan jag ju tyna bort:P Nu gäller det bara att få Tobias att förstå min logik och att han tar en liten extra sväng via butiken på vägen hem!
 
 

Vad hitta på idag?

Publicerad 2013-02-28 07:48:37 i Allmänt,

Vet att jag vill göra något, men kommer inte på vad.. Gaaah, jobbig känsla:P
 
Tydligen var gårdagens städning bra för kroppen, för inatt har jag fått sova 2x3h. Bra mycket bättre än förra natten då jag vaknade med 10-25 minuters mellanrum! Eftersom jag är pigg och utvilad nu så vill jag göra något vettigt, men vet inte vad.. Tror jag skall gå igenom lite saker på övre våningen, kanske jag hittar något som kan slängas ännu:) Roskisen töms ikväll och ännu är den mera än halvtom, så sku ju passa bra att hitta lite skräp:P
 

Paus

Publicerad 2013-02-27 15:57:56 i Allmänt,

Nu tar jag, magen och My en paus efter en effektiv dag. Lill*n i magen däremot tycker att detta är ett utmärkt tillfälle att sparkas och böka hit och dit!
 
Idag har jag äntligen gått igenom alla mina lådor med krämer, hårprodukter, smink mm. Fick ihop en roskispåse som skall slängas, så vips har jag en helt tom låda! Imorgon har jag planer på att fortsätta vara effektiv, bara höften låter mig. Finns många flera lådor med saker att gå igenom och så skall huset städas inför veckoslutet. Känns kanske inte helt vettigt att dammsuga imorgon, när Tobias kommer vara hemma och snickra fredag och lördag, men då har jag i alla fall gjort det! Sen att det inte syns ett dygn senare är inte mitt problem:P
 
För idag återstår att ta in byket och hänga upp det som fortfarande är vått, laga en pannkaka och fara till Rautia och matbutiken. Sen blir det kväller och förhoppningsvis lite massage av ryggen och höften, som inte är helt med på noterna..
 
 
Så här ser vi ut när vi vilar på soffan:) Börjar nog synas att något är pågång under toppen!

I'm walking on sunshine

Publicerad 2013-02-27 11:11:06 i Allmänt,

Är så skönt att få vara ledig när solen skiner! Försöker städa upp lite här hemma idag och det är ju så mycket roligare att göra när solen skiner! Och så ser man ju all skit som varit "osynlig" hela mörka vintern:P
Just nu snurrar andra tvättmaskinen på för dagen och första hänger ute i solen på tork. Jätteskönt att hänga upp var det, när solen värmde i ryggen ( just nu har vi 10,7 grader på ytterväggen, så nog värmer solen allt!). När byket var upphängt tog jag en liten runda runt gården för att se att hararna inte har ätit på våra fruktträd. Än så länge har de fått vara i fred, så får hoppas på att de håller sig borta vintern ut!
 
 
 
Tycker gården ser så rolig ut då den är randig av sol och skugga:)
 
 
Den röda pricken betyder att det är ok att fälla:)
Och idag kom beslutet hem att vi får fälla våra tre träd! Nästa vecka blir det att hitta någon som vill ta ner dem!
 
 
Hararna har tydligen dansat ringdans runt denna björk:P
 

Hemma igen

Publicerad 2013-02-26 11:10:27 i Baby,

Nu är jag hemma efter mitt lilla äventyr på stan. På kela kunde de inte säga så mycket klokt, men fick i alla fall en utprintad version av ansökningsblanketten, så tänker fylla i den med blyerts och sen ringa deras rådgivare som är specialicerd på föräldrafrågor innan jag skickar iväg den. Då kanske man får den att stämma på en gång:)
 
Blev ett besök på Karisma igen, så nu är jag 4,60€ fattigare. 3€ gick till en kruka som skall planteras med lökväxter till påsken och så fick 1,60€ till babykläder. Blev lite olika saker i varierande storlekar. Kan ju inte låta bli då plaggen kostar 20cent/styck!
 
 
Bodyn i storlek 56-70, mjukishalare & hängselbyxor i storlek 62, pyjamas i storlek 56. Pyjamasen har rosa figurer på sig, men så svårt som det tycks vara att hitta pyjamasar i mindre storlekar kan man inte vara så kräsen:P

Foglossning i antågande?

Publicerad 2013-02-26 08:06:47 i Allmänt,

Inatt och nu på morgonen har jag känt av hugg i höften och runt bäckenbenet... Märkte inatt när jag vände mig snabbt att det högg till och nu på morgonen har jag fått vara lite försiktigare än normalt i mina rörelser, för att inte göra så att det tar sjukt. Hoppas på att det bara är något tillfälligt som kanske hjälps av att jag går en promenad idag. Sen skall jag försöka göra lite yoga-rörelser, så att alla muskler slappnar av.
 
Skojade med Linda på lördagen att eftersom jag har mått så bra dessa 25 första veckor, blir det väl ett helvete med foglossningar och halsbränna de sista 15 veckorna. Kanske sånt man inte borde skoja om...?

Promenaddag

Publicerad 2013-02-26 07:02:00 i Allmänt,

Idag har jag tänkt ta mig till stan, så nu försöker jag övertyga mig själv om att lämna sängen:P (Lyxliv att bara jobba 3dagar/vecka)
 
Måst börja med ett besök hos labben. En vecka sen antibiotikakuren tog slut nu, så nu ska de kolla att den hjälpte. Sen blir det att gå till Kela och se om de kan hjälpa mig att räkna ut vad jag kommer att få för moderskapspeng. Hoppas på att kunna göra ansökan genast där, så är det sen klart! Försökte hitta telefonnummer till Kariskontoret igår och fråga om jag behöver boka tid + vad för papper jag behöver med, men tydligen ska man inte ringa till sina lokala kontor, utan till telefontjänsten... Suck... Nåja, tar med de papper jag kan tänka mig att behövs, så hoppas jag på kloka svar!
 
Sen måst jag också via matbutiken efter jäst. Glömde att köpa hem igår, så kunde inte göra pizzan som vi väntat på i 3 dagar nu... Och så blir det väl ett besök hos Karisma och kolla om de har fårr in några nya babysaker:)
 

Update: -13 grader är inte trevlig promenadtemperatur enligt mig... Som tur har jag världens bästa fafa som kommer och kör mig till stan om en halvtimme. Då blir det bara promenad hem istället, vilket känns mycket lättare att ta itu med!

Paavo

Publicerad 2013-02-25 20:02:58 i Baby,

Det här är Paavo Lammas:) Blev så kär i honom på mässan i januari och som tur tog Gun in honom och några av hans kompisar till butiken! Nu har han fått flytta hem till oss och ska om några veckor få börja sova med oss på nätterna. Sen när lill*n är här skall han få flytta ner i vaggan och tutta.
 
 
Sötare än socker:)

Och så lite bilder från igår

Publicerad 2013-02-24 05:47:13 i Bygga,

Lilla skrubben är färdigbyggd, förutom att det fattas lite lister. Ska måla skivorna vita nästa vecka och sen kanske de fär någon fin tapet på sig i framtiden:) Stora skrubben är stommen snart klar på och några av skivorna utsågade. Dagens projekt är att få den lika långt som lilla skrubben är nu, så att jag har mycket målararbete nästa vecka!
 
 
Nu faller inte Tobias dynor ner bakom sängen på nätterna:)
 
 
Från andra rummet. Stor "dörr" så att det är lätt att sätta in och ta ut saker
 
 
Redan har jag hunnit fylla lilla skrubben! Den är till för saker som inte används så ofta, ex. fotoalbum, minnessaker, gamla datorer (som den till höger som är lika gammal som mig och Tobias:P)...
 
Stora skrubben ser man i alla fall lite hur den kommer att bli!
 

Gott arbete skall belönas

Publicerad 2013-02-24 05:35:52 i Allmänt,

Igår hade vi en mysig piknik framför brasan på kvällen. Bordet och stolarna från verandan har fått flytta in i vardagsrummet, så länge som verandan används som skiv-förvaring och till sågning av skivor. Tyckte det passade perfekt att tvätta av dem och duka middagen där, som lite omväxling:) Blev hot wings med sallad, cantaloupemelon, gräddfilssås och för Tobias del makaroni, nami!
 

Ibland funderar jag

Publicerad 2013-02-24 05:09:47 i Allmänt,

Endera borde vi sätta en dörr med lås längst ner i vindstrappan, så att gäster inte förvirrar sig dig. Eller så borde jag placera ut överlevnadsförpackningar med kost, karta och kompass lite här och där i övre våningen.
Om man går upp är det nämligen risk att man inte hittar ner tillbaka. Speciellt det bakre rummet har en förmåga att förvandlas till ett kaos på bara några dagar.
Farlig att ha ett rum som egentligen inte behövs! Halva golvet är för det mesta täckt med tvättställningar (vi har tre stycken och skulle inte ha något emot att ha en till:P). Sen skall ju två stolar rymmas där, nån bykkorg och oftast finns där också någon låda med saker som inte har hittat någon bättre plats att ställa sig på...
 

Bygghelg

Publicerad 2013-02-23 11:23:23 i Allmänt,

Igår påbörjade vi bygget på övre våningen. En skiva fick vi på plats och så hann Tobias såga ut framsidan till större skrubben. Och så är "stöddelarna" i stort sett klara till större skrubben. Så förberedelserna gjorda.
 
Idag jobbar jag fram til 2, såTobias skulle ta tag i att bygga mindre skrubben så länge. Den är lättare att göra ensam, då den inte har så långa bitar som skall användas. Hoppas på att skrubbarna skall vara nära på klara imorgon mitt på dagen, för till eftermiddagen har jag bjudit famo och fafa på kaffe. Hoppas på att fafa har några bra tips hur vi ska fixa staketet till resten av trappan. 50cm högt staket känns inte särskillt säkert...

61,8%

Publicerad 2013-02-22 05:46:49 i Baby,

Tiden går så snabbt! 61,8% av graviditeten är nu över, om jag inte går över tiden. Snart är februari slut och i och med det är vi nere vid 100dagar kvar av väntan:)
Nästa vecka blir det att försöka komma iväg till kela och diskutera mamma- och föräldrapeng och "beställa" moderskapsförpackningen. Hoppas på att de är snabba med att skicka iväg lådan! Kommer vara som ett litet barn på julafton när jag får öppna och gå igenom den:) Annat vi borde göra nästa vecka är att åka till Lojo och kolla på barnvagnar. Börjar snart bli dags att beställa den, ifall det tar nån månad att få den!

En del...

Publicerad 2013-02-21 18:41:49 i Allmänt,

... ser till att göra huset säkrare när man väntar barn. Men inte vi! Nix, vi skruvar bort det lilla staket som har funnits mot trappan från övre våningen istället! Så nu kan man sitta där och dingla med benen, praktiskt eller hur!?
 
 
Nåja, i och för sig kommer det vara så här bara för ett dygn, sen kommer det istället att komma en hel vägg här. Har nu fått släp ordnat till morgondagen, så Tobias åkar iväg till Rautia efter skivorna:)

Nästa projekt

Publicerad 2013-02-21 17:14:00 i Bygga,

Idag började förberedelserna inför vårt nästa projekt här hemma. Vi skall bygga en bokhylla med förvaring bakom och 2 skrubbar för förvaring i övre våningen. Vi hade tänkt börja med bokhyllan, men Rautia hade inte inne tillräckligt med de skivor som vi skall använda som hyllplan, så vi får dem först nästa tisdag. Så istället blir det att bygga en liten och en stor skrubb under veckoslutet!
 
Idag köpte vi hem reglar och imorgon skall Tobias låna fafas bil med släp och åka iväg och införskaffa skivorna. Hoppas på att allting går som planerat, för i så fall borde allting vara byggt och målat första varvet innan söndagen är förbi. Sen blir det för mig att måla andra varvet någon gång i nästa vecka.
 
Ska bli skönt att få någonstans att ställa alla lådor med spel, tidningar, Kalle Anka pocketar, teckningar och teckningssaker. Just nu står lådor lite här och där i hela övre våningen.

Första duschen

Publicerad 2013-02-21 15:07:45 i Allmänt,

Nu har jag tagit första duschen i vårt "nya" badrum. Några tankar flög genom huvudet medan håret fick en dos schampoo i sig:
 
 1. Gud vad skönt med ett eget badrum!! Det är ändå 3½månader sen vi började riva där...
 2. Och en dusch som man själv kan bestämma vattnets temperatur i! Förra duschen var skållande het då man började duscha, för att sen sakta svalna och sjunka till kallt. Ingen skinad vad vi gjorde.
 3. Att  ha runt 15 grader i sitt badrum har sina fördelar. Man sparar på vattnet, för inte vill man stå där något extra!
 4. Nu vill jag få andra delen av rummet i ordning, så att allting är lika fint:)
 

Babyshopping

Publicerad 2013-02-20 11:12:20 i Baby,

Nu har jag varit en sväng på stan med syster min. Blev ett lite oplanerat stop i Karisma och bra var det! Var senast där för en vecka sedan och sen dess hade det kommit en ny försäljare som hade en massa fina babykläder billigt! Blev en hel hög med kläder i varierande storlek och så 5st blöjtyg. Totalt hamnade jag på 5,80€ och blöjtygerna stod för 3€ av det!
 
 
Så för 2,80€ fick jag: 3par byxor, 3 långärmade bodyn, 1 kortärmad body, 1 tunn långärmad omlottskjorta,
2 par sparkbyxor och 2 pyjamasar!

Dagens check-lista

Publicerad 2013-02-20 08:13:00 i Allmänt,

 • Till tarjoustalo och köpa ny vaxduk till köksbordet & förvaringslådor till övre våningen
 • Matbutiken och handla hem frukt & grönsaker, yoghurt och bröd
 • Tvätta 2-3 maskiner
 • Vika undan rena byket
 • Elda en ordentlig brasa
 • Börja sortera alla saker på övre våningen i lådorna (+kolla om något kan slängas/säljas på loppis)
 • Gravidyoga

Drömmar & funderingar

Publicerad 2013-02-16 07:20:46 i Baby,

Förra natten var det barnvagnspromenad som stod på schemat i drömmarnas land och inatt var det blöjbyte:)
I båda drömmarna var det en liten flicka som vi hade fått!
 
Första tredjedelen av graviditeten var jag helt inställd på att det är en liten pojke som växer i magen. Någon gång runt jul och nyår började tanken om att det kanske ändå är en liten flicka som flyttat in gro. Sen dess har jag bara fått en starkare och starkare känsla av att det är en liten flicka!
 
Vi bestämde oss för att inte fråga om sköterskan såg könet vid senste ultra, så blir att vänta till juni för att få veta det! Men fundera fram och tillbaka kan man ju i alla fall! Och göra olika konstiga test på nätet, som till exempel kinesiska kalendern (enligt den blir det en pojke).
 
Ska bli roligt att se vad släkt och vänner gissar på för kön längre fram!:)

Dagens baby-shopping

Publicerad 2013-02-13 15:56:18 i Baby,

Blev att ta en tur till apoteket idag på eftermiddagen. 5dagars antibiotikakur utsökt. Samtidigt passade vi på att gå upp till Karisma och se på mera babykläder. Hade kommit en ny försäljare, som hade mycket fina kläder.
 
 
Fina tycker vi! Tobias favoriter är de två i blått, min är den vita dräkten. Pyjamas (stl62 enligt lappen, men lika liten som plagg i stl56), byxor (stl56), dräkt(stl56) och dräkt (stl60). Fanns mera fint i stl62, men det börjar vi ju ha ganska mycket av redan...
 
 
Hittade också ett gulligt skötunderlag. Passligt att packa ner i skötväskan:)
 
För dessa 5 saker blev vi 10€ fattigare. Det är nog billigt att köpa på lopis!

Dagens program

Publicerad 2013-02-13 10:01:27 i Odling,

Nu har jag kommit på vad jag skall göra idag! Det är ju dags för årets andra sådd:)
 
Plockade fram frölådan och hällde ut alls påsar på bordet. Blir alltid lika glad att se alla bilder på fina blommor och goda grönsaker och örter! Kunde i alla fall konstatera att det är dags att så 8 olika saker nu igen. Blir slät- och krusbladig persilja, basilika, rosensallat, tomatpaprikan "Alexander", en mild chili, purjolök och månadssmultron. En del av dessa kommer jag så en andra omgång av i början av mars, men det är ju alltid roligt att försöka få lite tidigare plantor, ifall våren är snäll och kommer tidigt!
 
 
 
Fina förvarings"lådan" var julkorg av Linda &co. Lufttät och superbra för känsliga frön!
 
Nu blir det fastlagsbulle för min del och sen skall jag breda ut mig på köksbordet. Passar bra att så idag, eftersom jag ändå borde dammsuga. Klarar aldrig av att hålla all mylla på bordet!
 
 

Frukost för två

Publicerad 2013-02-13 09:23:11 i Allmänt,

Imorse var jag supertrött, trots 8h sömn då Tobias väckarklocka ringde! Somnade genast om och sov lite mera än en timme till. Sedan blev det ännu en lång stund av "Jag stiger upp om några minuter, ska bara sträcka på mig lite/vända mig på sida/gympa vristerna en stund..." Och så en hel del sparkar och vändningar på insidan av magen, som gjorde det ännu svårare att ta sig upp:) Till och med Maja såg till att jag låg kvar en stund extra, genom att gosa och lägga sig bredvid mig!
 
Halv 9 tiden var jag i alla fall så hungrig, så jag släpade mig upp ur sängen. Blev ett ordentligt morgonmål och nu funderar jag om jag skall ta en fastlagsbulle? Blev ingen sådan för min del igår kvll, eftersom jag ätit för mycket deg och bulla innan Tobias kom hem:P
 
 
Min dröm: Få äta hotell- eller kryssningsmorgonmål några gånger per vecka!
Morgonmål är det bästa som finns:)

Rådgivningsbesök

Publicerad 2013-02-12 09:31:31 i Baby,

Idag startade vi dagen med ett besök på rådgivningen. Eller lill*n startade den med en massa sparkar när jag skulle ta mig upp från sängen, så morgonen startade lite senare än tänkt. Så lätt att bara fastna och se på magen som buffas hit och dit:P
 
Fick höra på babyns hjärta och nu börjar det verkligen låta som hjärtslag, inte som ett tuffande tåg! Själv är jag i toppskick! Hemoglobiner är super, blodtrycket likaså:) Nästa besök bli om några veckor och då hos en läkare. Om 3-4 veckor är det dags för sockerbelastningstest, usch! Ingen mat 12h före, ingen dricka på morgonen och sen en sötsliskig vätska och 2 timmars väntan... Och som körsbäret på toppen: 3stick för att kolla sockervärdet före, mitt i och efter dessa två timmar... Blääh...
 
Sen fick vi hemläxa att fylla i några papper om vårt förhållande, tankar och känslor om framtiden. Och så lite info om kela-ansökningen och intyg på att jag är gravid och går till rådgivningen regelbundet, så nu skall det ansökas om pengar! Senast första veckan av april skall pappren vara inne, så nu gäller det att förstå vad kela menar med alla sina fina formuleringar!

Tvättmaskinen går

Publicerad 2013-02-12 09:23:53 i Allmänt,

Nu har vi (läs Tobias) flyttat tvättmaskinen på plats. Idag blir mitt projekt alltså att tvätta 2-3 maskiner, beroende på hur många jag hittar torkplats åt! Till veckoslutet kan vi sen börja duscha här hemma. Kommer vara så skönt att ha en egen dusch igen, efter 3månader utan!
 
Dagens andra projekt är att blanda ihop en dubbelsats bulladeg. Skall bli fastlagsbullar och så kanelbullar till frysen. Egentligen borde jag också orka baka bröd, men får se hur långt energin räcker!

Nog behövs det väggar

Publicerad 2013-02-10 11:24:18 i Allmänt,

 
Städigare än så här är det aldrig i vår garderob, så nog behövs det lite väggar och ett skynke som gömmer in allting!
 
När vår garderob var klar passade jag på att gå igenom babykläderna och sortera enligt storlek. Kan konstatera att det finns ganska mycket i storlek 60&62, men mindre är det sämre med... Blir att på allvar kolla efter 56or på loppisar nu!
 
 
Första högen till vänster=56or, resten storlek 60 och 62...
 
 

Starta dagen?

Publicerad 2013-02-10 08:05:35 i Städa&Röja,

Funderar om det börjar vara dags att kravla sig upp från soffan så småningom? Flyttade från sängen till soffan (med en snabb paus vid matbordet för lite påfyllnad) när Tobias for iväg till jobbet. Efter 2½ timme på soffan börjar jag känna mig aningen stel i kroppen och hungrig, så kanske dags att börja dagen.
 
Min plan för dagen är att fortsätta fixa garderoben, som jag började med igår kväll. Plockade bort en massa kläder från mina lådor (mest byxor&kjolar) som det inte finns en chans att används förrän nån gång i höst. Nu finns det lite mera rum i lådorna och jag vet vad jag har igen, alltid positivt:) Genom att ta bort dukar och gardiner från garderoben och packa ner i stora väskor i väntan på förvaringslådor, fick jag nu tomma lådor för lill*ns lakan och handdukar.
 
Nu återstår då bara att röja det sista, gå igenom de kläder som hänger och sen vänta på tid att bygga väggar och dörrar till låddelarna av garderoben. Linnetyg borde också införskaffas, så att vi får de hängande kläderna lite ingömda. När detta projekt blir aktuellt är dock mycket osäkert!:P

Badrummet på tork

Publicerad 2013-02-10 07:23:07 i Renovering,

Igår på kvällen var vi nere i badrummet och fixade det (nästan) sista för stunden. Bättrade några fogar, fogade nytt runt ett kakel som gick sönder i samband med rördragningen, satte sista silikonlisterna och tvättade av väggarna. Nu återstår att borsta golvsilen och sen måla den, så har vi badrummet klart!:)
Imorgon skall tvättmaskinen lyftas in på plats och till veckoslutet kan vi börja duscha!
 
 
    
 
Lite skillnad blev det nog!

Loppis igen

Publicerad 2013-02-09 13:37:50 i Baby,

Lillasyster ringde imorse och funderade om jag ville komma med till Karisma i Lojo. Eftersom det ju alltid är roligt att kolla efter babykläder ville jag ju så klart med. Tobias kom också med och titta, så nu har båda fått bestämma vilka plagg som fick följa med hem.
 
För 5,20€ fick vi ett par byxor(stl60), 2st långärmade bodyn (stl56&60), långärmad tröja(stl62) och en pyjamas (stl62). Känner att vi börjar ha ganska mycket i storlek 62 nu, så blir att satsa mera på att hitta 56:or. Kläder i stl50 kommer jag nog inte köpa något av (om jag inte råkar hitta nån pyjamas på loppis), eftersom jag räknar med en baby modell större. Kommer några plagg i stl50 i moderskapsförpackningen, så skulle lill*n vara liten har vi i alla fall så vi klarar oss till närmaste klädbutik!:)
 
 

Igår

Publicerad 2013-02-08 18:24:35 i Allmänt,

Blev lite ändringar på gårdagens planer, så blev inte att titta på barnvagnar. Skulle ha blivit allt för stressigt och huvudsaken med dagen var ju att koppla av och njuta!:)
 
Vi startade i alla fall hemifrån 9tiden och åkte iväg till Jumbo och Flamingo. Först blev det shopping åt alla tre. Leggings, mjukisbyxor och strumpbyxor åt mig, byxor & strumpor åt Tobias och en mysdräkt och 4par strumpor åt babyn i magen. Sen blev det dags att hitta födelsedagspresenter till Tobias guddotter och hennes lillasyster som båda fyller år denna vecka.
 
När shoppingen var klar gick vi över till Flamingo och deras spa. Blev 3½ timme simning i saltvattenbassäng (med musik under vattnet att lyssna på medan vi flöt omkring), bastubad ("bara" 6 olika bastun), sitta i romersk varmvattenbassäng (37grader i vattnet) och ligga och vila på uppvärmda bänkar. Så skönt och avslappnande att vara i värmen!
 
Efter badandet åt vi en sen lunch/tidig middag innan vi åkte iväg till IKEA. Där köpte vi ljus, babyns första lakansett, tvättlappar och en lampa till köksbordet (har ingen taklampa i köket, så kände att det behövs annat är ljus ibland).
 
Från IKEA åkte vi vidare till Drumsö för att fira födelsedagsbarnen. De har kalas på söndagen, men då har vi inte möjlighet att åka dit. Blev i alla fall en massa baby&barnprat, tittade på foton från Tobias guddotters första månader och dop, åt lite kaka och hade det allmänt bra.
 
Sen var det dags för oss att åka iväg hem. Och för mig att konstatera att jag behöver stöd för korsryggen inför nästa längre bilresa. Inte alls skönt att sitta, speciellt inte de sista 20minuterna... Väl hemma var det att snabbt ta in allting och sen krypa ner i sängen.
 
 
 
 
Gulliga, eller hur?:)

Mera vitt

Publicerad 2013-02-06 10:44:29 i Renovering,

Nu är andra varvet färg utsmetat på golvet i badrummet. Ser ut att täcka riktigt bra. Vi kommer nöja oss med dessa två varv nu och sen när resten av badrummet är fixat tar vi ett varv över hela golvet har vi tänkt. Gissar på att vi ändå råkar klotta något någonstans på det vita golvet i samband med att väggarna jämnas och då är det ju passligt att dra ett sista varv över allting! Blir ju ändå utan badrummet någon vecka i samband med att det restiga golvet målas, eftersom vi ju inte kan gå över det våta golvet för att komma till duschen.
 
Denna vecka återstår det ännu att få fogar runt ett kakel och bättra på några fogar som inte blev så bra. Kanske det saknades silikon någonstans ännu? SEN får vi börja fixa på övre våningen! Gissa om jag väntar på att få en rejäl bokhylla och ordentlig förvaring! Blir att skaffa hem många genomskinliga  plastlådor att sortera alla saker i i skrubbarna sen:)
 
När övre våningen är färdig blir det att flytta ner i källaren igen och peta bort löst bruk från väggarna, jämna och fixa. Sen måla/kakla och allt annat kul och så måla golvet. När vi är klara med badrummet gissar jag på att våren är här och det är dags att ta tag i fönstermålandet igen. Tror i alla fall denna vinter&vår kommer gå snabbt, med tanke på allt jag vill ha gjort innan lill*n är här!
 
 
Lite suddig bild från då vi flyttat in men i alla fall:
I det fack som har alla saker i sig skall bokhyllan komma i framkant,
bakom blir det en långsmal skrubb för att förvaring.
Med långsmala lådor på hjul borde förvaringen fungera riktigt bra!
 

Nu är jag gravid!

Publicerad 2013-02-06 09:06:28 i Allmänt,

Nu börjar jag verkligen märka att något händer i kroppen. Tydligaste tecknet är ju att magen börjar växa och att lill*n där inne sparkar på och buffas. Som tur verkar han/hon ha ärvt mammas dygnsrytm med att vara morgonpigg och kvällstrött. På mornarna kan vi ligga i sängen i timmar och buffa på varandra:)
 
Det som mest påverkar dagarna är dock matbehovet! (Tror ni det finns någon koppling mellan allt jag äter och att magen växer? Eller det kanske är en för långsökt förklaring?:P)
I alla fall så är jag hungrig nästan konstant! 15minuter efter att vi stiger upp ur matbordet är tankarna redan på vad jag skall äta till nästa... Och varje dag planeras så att jag säkert får äta tillräckligt ofta! Idag är en lite krånglig dag, eftersom jag skall jobba 16-17.45 och sen på gravidyoga, så middagen blir ju lidande. Men, nog har jag hittat lösning på det också:P
 
6.30 En bit efterugnsbröd med ost, vatten (kunde inte somna om då Tobias steg upp)
9.45 2 bitar efterugnsbröd med ost&tomat, te (egentliga morgonmållet)
12.15 Apelsin och yoghurt
15.00 Spagetti&maletköttsås
17.45 Banan, sockerskorpa (finns 2stora säckar på jobbet med sockerskorpor:P)
20.00 Middag (vad Tobias har hittat på att göra medan jag jobbat och varit på yoga)
 
Däremellan är det stor risk att en eller annan pepparkaka hittar till min mun, kanske tillsammans med en kopp te.
 
 
 

Dagens loppisshopping

Publicerad 2013-02-05 18:15:29 i Baby,

 
Kände att jag behövde komma ut och röra på mig lite idag, så 2 tiden gick jag in till stan. Gick in i Karisma för att kolla deras loppissaker. Där hittade jag plaggen på de två övre bilderna, 3€ för sparkbyxorna och 1€ för bodyn. Fanns jättemycket fint, men mest i storlek 62 uppåt.
 
När Tobias hunnit komma hem från jobbet träffades vi i matbutiken och gjorde veckans shopping. Efter det hann vi ännu med en snabb sväng till Tenava Tupa där vi köpte plaggen på de nedre bilderna. 1€/st och så -50% rabatt. Så 5€ för detta.
 
Det är roligt att söka babykläder på loppis, de är i så bra skick!

We can't all be the same...

Publicerad 2013-02-05 11:12:09 i Odling,

Nu blommar alla tre av mina hyacinter! Doftar såå gott  i köket:)
Lite förvånad är jag över hur olika de är i färg. De kommer alla tre från samma påse och skall vara av samma sort, alltså blåa. Ändå är den sista av dem mera mot rosa än blått.. Nåja, fina är de i alla fall!
 

Vår snart?

Publicerad 2013-02-05 05:52:43 i Allmänt,

 
Nu börjar jag tröttna på snön. Kan vi inte bara hoppa till april och få börja njuta av våren? Behöver ljus, färger och värme!
 

Vitt

Publicerad 2013-02-03 11:23:15 i Renovering,

Nu är första varvet målfärg draget på golvet i badrummet! Vitt och glansigt kommer det att bli:)
 
    

18 veckor kvar

Publicerad 2013-02-03 07:13:14 i Baby,

Idag är det exakt 18 veckor kvar tills lill*n är beräknad! Känns som om dessa 22veckor hittills har flygit iväg, så börjar kännas riktigt snart ju:). Har fått må så bra hittills och ännu har inte de krämpor som brukar hitta till en under den andra halvan hittat vår adress. Och för mig får Halsbränna, Foglossning &Co helst hålla sig borta helt!
 
Igår fick vi våra HEMNES-byråer sålda, så nu ser övre våningen så tom ut! Hoppas på att vi snart kommer igång med byggandet där uppe, för annars kommer jag ju vilja fylla det tomma med babyns möbler:P Ännu känns det lite väl tidigt, men när v27 är förbi(5veckor dit!) har jag gett mig själv lov att börja släpa hem alla saker!  Tills dess får jag nöja mig med att köpa lite babykläder nu och då och kanske lill*ns första mjukisdjur:)
 
Nu börjar magen skrika efter morgonmål, så tror jag skall fixa det klart och sen väcka Tobias. Brukar vara det snabbaste sättet att få honom upp ur sängen på lediga dagar, säga att teet blir kallt:P
 
 

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela