ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Nya tider

Publicerad 2013-12-28 07:14:39 i Allmänt,

Det är nya tider här hemma i frontmannahuset nu. Tänk att jag istället för att starta upp datorn nu bara behöver plocka fram telefonen för att skriva ihop ett inlägg hit till bloggen! Passar perfekt idag, då lillen och Tobias sover i vardagsrummet medan jag äter morgonmål.
 
Har nog på känn att det tar en tid innan jag har lärt mig alla funktioner på nya telefonen, finns ju liksom lite flera än på förra telefonen som "bara" var en vanlig telefon. Nu är det istället 1000 mer eller mindre spännande funktioner, vad sägs om appen som söker upp var jag är och beställer en taxi till den adressen, nödvändig? Njaaa. .. Däremot är jag överlycklig över att ha en ordentlig kalender i telefonen. Den var det första som jag började fylla med födelsedagar,  jobb och andra viktigheter:)

Plocka-dag

Publicerad 2013-12-26 09:33:19 i Allmänt, Högtider,

Idag försöker vi plocka saker på plats här hemma. Vi kom hem med tre lådor fulla med presenter igår, som nu behöver få plats. Tvättmaskinen får också jobba lite, så att lillens nya kläder kan börja användas.
 
I eftermiddag ska vi till lillens farmor och där kommer vi också få träffa lillens farfar med fru och farbror med sambo. Hoppas lillen fortsätter vara på lika gott humör som han har varit de senaste dagarna, för alla famnar har dugit, han skrattar och pratar på, charmar och sitter nöjt med i bordet:)
 
Imorgon har vi ännu en ledig dag och då ska vi iväg och fixa "tillbehör" till min och Tobias julklapp (och tidig födelsedagspresent) av mamma. Vi fick nya telefoner (Galaxy och iPhone), så behöver små simkort och skyddsfodral till dem. Ska bli skönt att ha en telefon som inte ekar när man pratar i den! Och så kan jag ju nu (eller imorgon när jag har nytt simkort) logga in på bloggen från telefonen, jippiii!! Annat vi fick var choklad, några böcker, ett stort skärbräde som man samtidigt kan fixa spisen till ev avställningsyta med, vantar(mina), sockor(Tobias), pengar, presentkort till bad i Wellness (mitt), handskar (Tobias) och sten att samla på (min, bild kommer lite senare) och lite annat smått och gott. Tusen tackar:)

Lillen hälsar tack...

Publicerad 2013-12-26 09:08:10 i Baby, Högtider,

... för alla sina fina presenter! 25 paket i varierande storlek har vi (läs: jag) öppnat. Jag försökte lägga på minne vem han fick vad av, men minnet sviker så lätt, så säg gärna till om jag skrivit fel eller om det bara är utan namn. Nästa år blir det papper och penna, så blir det rätt!
 
 
En del kläder. Nu behöver vi bara fylla på med några par strumpbyxor, så klarar han sig en tid igen.
Lejonbody av gammelfafas syster, biltröja (med blåa byxor till, redan i användning) av gammelfamos syster, randig myshalare av gammelmommo och pyjamas med rävar och renar av gammelfamo och -fafa.

 
Mommo hade köpt kläder från sitt favoritmärke Lundmyr of Sweden.
Kan ju säga att mössan redan varit i användning, tur att vi har en varm jul!
 
 
I vår kommer lillen maskera sig som pepparkaksgubbe med denna fina outfit:)
Av gammelmommos syster och mommos kusin.
 
 
 
Badstunderna är också tryggade.
Och tydligen smakar badankor gott, för den större är hans absolut bästa tuggleksak:P
Handduk och badkanin av mammas farbror med familj, bok av gammelmommo, pingvin och mindre anka av moster och  den större ankan av gammelfamo och -fafa.
 
 
Muggar på rad Den gula muggen är för lite senare användning.
Den är av silikon, så ingen chans att den går sönder om den kastas i golvet!
Flaskan från Lundmyr av mommo, Nalle Puh kommer jag inte alls ihåg (förlåt), gula av Monster (mammas moster) med familj.
 
 
 
Inte bara ett utan två fårskinn fick lillen. Dålig bild, men de är svarta/mörkbruna båda två. Det korthåriga (av gammelmormor) blir lekplats inne på golvet och det långhåriga (av mommo) är perfekt storlek för vagnen, skönt om det blir kallt.
 
 
Leksaker och böcker, kommer vara populära snart:)
Klosslådan av mig och Tobias, bilen av farfar, pingvin-tåget av gammelfamo och -fafa, böcker av gammelmommo och Monster med familj.
 
 
Förutom detta fick lilen stickade hängselbyxor och tröja av gammelmormor, yllesockor av mofas faster, potta av mommo, olika formers klossar av moster, två mjukisdjur, lite mera kläder (redan nere i tvätten)

God Jul!

Publicerad 2013-12-24 11:51:04 i Allmänt, Högtider,

Hoppas alla får en riktigt fin jul! Visserligen har vi regn, men jag tror ändå att det kommer bli den bästa julen någonsin:) Nu ska vi packa ihop vad vi behöver det närmaste dygnet, klä på oss julkläderna och packa bilen, sen bär det av till mommo och moster för julfirande!
 
Julklappssäcken är packad och granen pyntad.

Jobb, jobb, jobb

Publicerad 2013-12-14 06:38:55 i Allmänt,

Nu är det jobb fram till jul för min del. Har ännu kvar att köpa Tobias julklapp och fixa lite för att några andra ska bli klara. Och sen ska alla paket packas, men det får bli nästa veckosluts projekt.
 
Idag blir det blombutik på dagen och sen på vägen hem tror jag att jag ska åka via kontoret och jobba där några timmar. Imorgon vänder jag på steken och far till kontoret genast när vi vaknat och jobbar där till 10.30 och åker sen till butiken. Har lite saker som jag måste fixa innan måndagen, så därför blir det att jobba dubbelt. Onsdagen nästa vecka skulle vara min lediga dag att gosa med lillen och fixa klart inför julen, men så behövdes jag i blombutiken på tisdagen, så det blir att flytta kontorsarbetet till onsdagen istället...
 
Jag vet i alla fall en familj som har mycket ledigt tillsammans i januari! Då blir det bara kontorsarbetet för mig, om inte Gun vill ha en ledig dag. Nåja, i alla fall konner vi vara lediga tillsammans och åka iväg på ett några dagars besök till Borgå, kanske åka och simma och sen fixa lite här hemma sånt som bara blir att ligga just nu.
 
Gissar på att bloggen kommer att gå lite på sparlåga nu fram till jul, men ni vet att vi lever och mår bra. Bara tiden som kan bli något av en bristvara!

Förmiddag i butiker

Publicerad 2013-12-11 12:16:10 i Allmänt,

Lillen tog sin förmiddagsvila på stan idag, medan vi gick i butiker. Några julklappar införskaffades och så köpte vi lite nytt (eller nygammalt) på loppis åt lillen. Hittade två par fina byxor, en myshalare, tomteluva, stickad väst och mjukt inlägg till Tripp Trapp-stolen, allt för 10,70euro. Speciellt glad är jag över inlägget till matstolen, blir skönt för lillen att den blir lite mjukare:)
 
 
Nu under eftermiddagen ska vi städa lite här hemma,  lite mera julbakning, packa några klappar, ringa lite samtal som måst ringas dagstid och lite annat smått. Även denna dag kommer försvinna i en blinkning, tror jag!

Rådgivningsbesök

Publicerad 2013-12-10 13:51:04 i Baby,

Idag har hela familjen varit till rådgivningen.
 
Först var det vägning och mätning hos en sköterska. Lillen har växt så fint och är nu 70,5cm lång och väger 8500g 66cm och 7240 var han för 2månader sen, vid senaste besöket.
 
Efter vägningen och mätningen flyttade vi till nästa rum för läkarundersökning. Allting såg fint ut, sade läkaren, och han utvecklas som han ska:)
 
Till sist flyttade vi ännu vidare till ett rum, för att träffa en annan sköterska som gav lillens vacciner. Han blev lite mera ledsen denna gång, men lugnade sig så fort han fick stå upp i famnen. Sen satt vi i väntrummet och tittade i några böcker i 10minuter ("observeringstid" för att se att det inte blir någon reaktion på sprutorna.)
 
Nytt besök på rådgivningen blir det i mitten av januari och vid 8månader ska vi till läkaren på nytt. Vaccin ska han först ha när han blir 1år, så det är ju skönt att det är över för tillfället!

Det kan bara bli bättre.

Publicerad 2013-12-09 15:21:03 i Allmänt,

3.30 vaknade en pigg pojke här hemma. 4.15 började han verka sömnig, somnade i Tobias famn, men slg upp ögonen genast han lades i sängen. Jag flyttade ner på vår korta soffa och fick efter mycket tvinnande 1 timme sömn till. Sen iväg på jobbet och försöka få något gjort...
 
Tror jag har stött på alla tänkbara problem då jag fixade oktobers moms! Hela processen tog 3gånger så lång tid som normalt, två gånger ringde jag helpdesken för programmet som används, räknade om, dubelkollade... Och ändå blev det fel på slutet. Blähh... Nåja, det är nu gjort och förhoppningsvis är morgondagens omgång lättare. Om inget annat så vet jag ju nu ur jag löser många problem.
 
Efter allt kaos och alla siffror som flyger runt i hjärnan var det i alla fall skönt att få komma hem och krama lillen Han har varit på sitt bästa humör de två timmar jag har varit hemma och nu sover han gott i min famn. Om någon timme ska vi till gammelmommo en sväng. Jag och lilllen ska testa att bada tillsammans och när lillen har busat klart får Tobias ta honom och jag badar i fred en liten stund till. Har inte varit i badet sen våren och inte simmat på hela sommaren, så det ska vara skönt att koppla av i vattnet en stund!

Sovmorgon

Publicerad 2013-12-08 08:41:49 i Allmänt,

Idag fick jag ta en sovmorgon. När lillen tog morgon lite före 6 steg han och Tobias upp och jag lade i öronproppar. 8.15 steg jag sen upp, för då började magen säga att det var dags för morgonmål. Lillen hade också sovit i 1,5timmar, så tydligen var hans sömn så orolig som den verkade under natten.
 
Efter morgonmålet gick Tobias i sin tur upp och ska nu sova några timmar, innan det är dags att koka risgrynsgröt till lunch. Lillen verkar också trött igen, så kanske det blir en riktigt lugn förmiddag.

Stora julbaket påbörjat

Publicerad 2013-12-07 06:45:41 i Allmänt,

Igår började vi julbaket med att baka pepparkakor. Sjlvständighetsdagen = baka pepparkakor-dagen och så har det varit länge. Idag ska vi fortsätta här hemma med bakningen och fixa lite smått och gott. Håller för tillfället på att gå igenom vad allt som ska fixas och vad vi behöver köpa, så blir det butiksresa vid 9.
 
I natt har lillen sovit bästa natten på en vecka, så äntligen har han en pigg mamma igen:) Vid 5.45 trodde jag vi skulle stiga upp, men när vi hade kramats lite lade jag honom i min säng för att få strumporna på och då somnade han genast om. Inte var jag sen att krypa ner bredvid och dra täcket över oss. Lite efter 7 kände jag sen två små händer i mitt ansikte och då var det ju perfekt tid att stiga upp! Nu ska vi gå upp och hoppa på pappa. Sen måste tvättmaskinen igång, för vi har inga rena haklappar mera...

Tillbaka på jobb

Publicerad 2013-12-04 08:09:45 i Allmänt,

Tredje dagen tillbaka på heltidsjobb nu. Är roligt att få pyssla på i butiken och ha lite större variation på dagarna, men samtidigt saknar jag ju lillen när jag är borta från honom hela dagarna. Han har det i alla fall jättebra hemma med pappa! Dagarna har än så länge gått bra och nätterna någolunda:)
 
Jobbar i butiken ännu imorgon och så på fredagen blir det kontorsarbete under morgonen och förmiddagen. Sen ska vi baka pepparkakor med Fia och sen tar vi ledig helg. Planen är att komma igång med julbakningen hemma också, så blir att gå igenom olika recept idag och se vad vi ska baka och vad som behöver köpas hem.
 

Storkok

Publicerad 2013-12-01 12:23:07 i Allmänt, Baby, Mat,

Medan risgrynsgröten puttrade på spisen passade jag på att koka två olika puréer åt lillen. 24st små burkar blev det, så han borde ha mat för upp till 1,5månader av denna sats. Nu ska jag någon dag ta itu med att koka kött, kyckling och fisk och frysa in i små mängder, så att vi kan variera grönsakspuréerna med olika köttprodukter. Lite andra puréer ska också fixas någon dag, så att vi har ännu större variationsmöjligheter.
 
 
12st burkar med morot-potatispuré och 12st med batat-zuccini.

1:a advent

Publicerad 2013-12-01 07:27:54 i Allmänt, Högtider,

Julmusik, tända ljus, brasa och morgonmål tillsammans. Så vill jag att denna morgon ska se ut. Lillen och jag har tagit oss ner, men Tobias sover ännu, så vi väntar en stund med morgonmålet. Passar på att tända ljusen och dukar så länge:)

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela