ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Busy doing nothing

Publicerad 2014-05-31 11:53:13 i Allmänt,

Idag tar vi det lugnt. För tillfället sover lillen och jag försöker få min nacke att slappna av efter gårdagens gräsklippning. Tobias är den effektiva för tillfället och har åkt iväg för att köpa lite virke att fixa västhusets tak med. Igår fick vi grunden och två väggar fixade, så när veckoslutet är över ska vi nog vara klara med växthuset.
 
 

Semester

Publicerad 2014-05-25 12:49:04 i Allmänt,

Så vi njuter!
 
Vuxna, lillen och hundar, alla har vi det så bra:) Vi vuxna får äta en massa gott; grillat, sallader och bacon&ägg till morgonmål, sola, doppa oss, gå på promenader och spela kort. Lillen äter också gott (just nu väntar han på att nypotatisen blir klar och kan ätas med smör, dill och gräslök), tar tupplurer i skuggan, har många famnar att gosa i, gräver med sin spade i sanden, känner på havet, badar i sin bassäng, leker med hundarna och har hela tiden någons fulla uppmärksamhet.  Hundarna i sin tur får simma(Igors favorit), åka båt (Egons favorit), leka med sina bollar, blir krafsade och så ser lillen till att de också får en massa gott att äta;)
 
I eftermiddag ska vi fira lillens 11månaders dag med våffelkalas. Sen åkar mommo, moster och hundarna hem, medan vi fortsätter vila upp oss. Som det ser ut nu är båten klar, utan något större läckage, till kvällen. Gick bättre än vi kunde fantisera om! Perfekt, eftersom Tobias har några ärenden hemma imorgon, så då kan jag och lillen åka med och vattna allting, plocka med sådant vi glömt och sen komma tillbaka på eftermiddagen igen. 
 
Men nu ska jag hjälpa till med matlagningen och applådera åt lillen när han stiger upp i gräset.

Nu tar vi semester!

Publicerad 2014-05-24 08:03:46 i Allmänt,

Om en timme ska vi kämpa med att få båten över på trailer och sen bär det av till stugan:) Leka i sanden, känna på vattnet, grilla, läsa, spela kort och ta det lugnt tillsammans.  Och titta på lillen som övar på att stå. Igår började han ställa sig upp mitt på gräsmattan och står sen där och svajar en stund innan han sätter sig igen. Världens sötaste och så nöjd med att kunna stiga upp var som helst!
 
Vårt fina äppelträd har agerat fotomodell för grannarna idag:)

Sommarfredag

Publicerad 2014-05-23 07:30:08 i Allmänt,

18grader varmt vid 8 och utlovat att stiga till 27grader under dagen! Tur så är vi förberedda med is, vattenmelon och glass:)
 
Efter en varm natt (3 personer i en säng, varav sen minsta är varm som en brasa när han sover, i ett 27graders sovrum... puhh...) har vi nu vinkat av Tobias för sin sista dag i dagiset. I väntan på att gräset skall torka upp, så att vi kan gå ut, passar vi på att plocka undan gårdagens tvätt, påbörja packandet till stugan och surfa solresor. Vi tänkte först att vi skulle åka iväg under vårvintern nästa år, men eftersom jag är totalt insnöad på att få komma till Medelhavet,  allra helst grekiska övärlden,  så är det ju sommarhalvåret som gäller. Månadsskiftet september-oktober borde vara riktigt passligt gällande värmen, så nu måste vi kolla om Tobias kan vara ledig en vecka då. 
 
Idag ska jag fortsätta vattna på båten, så att den sväller ännu lite mera och läckaget minskar.  Som det är nu skulle det bli en entré a la Jack Sparrow med endast en mast som sticker upp över vattenytan när de anländer till bryggan i stugan...  Sen måste alla rabatter få några kannor vatten över sig, så blir att hissa upp många ämbar ur brunnen. 

Gräsmattan blommar

Publicerad 2014-05-22 10:04:59 i Trädgård,

Vår gräsmatta måst vara en mardröm för våra lite mera pedanta grannar. De som går och plockar bort alla maskrosor från gräsmattan varje vecka. Själv tycker jag om maskrosor och en stor grön gräsmatta ser jag som något ganska tråkigt i en trädgård. Här satsar vi på mångfald och det som trivs får frodas.
 
De närmaste dagarna kommer äppelträdet explodera i blommor och bli helt vitt. 

Rastlös

Publicerad 2014-05-21 14:48:52 i Allmänt,

Idag känner jag mig lite rastlös, så jag och lillen försöker sysselsätta oss med lite program. På förmiddagen hade vi Martina på besök och sen var det dags för lillens mitt-på-dagen-tupplur, så jag pysslade på i trädgården.  Efter dey åt vi lunch och busade lite och sen promenerade vi in till stan. Efter att ha uträttat en del ärenden har vi nu slagit oss ner i gräset på åstranden och äter mellanmål.  Om en stund slutar Tobias, så det börjar vara dags att plocka ihop sakerna och gå och träffa honom. 

Det blir en dag på stranden

Publicerad 2014-05-20 07:27:31 i Allmänt,

Kanske inte en hel dag på stranden,  men ett eller två besök ska vi nog hinna med idag. Jag och lillen ska föra Tobias till dagis (vi övar så att vi kan sen när lillen börjar dagis någon gång i framtiden) och sen åker vi iväg till stugan över dagen. Lillens moster med hundar och kanin är där och ikväll kommer hans mommo dit, så vi kommer säkert ha en superdag.
 
Lillen har packat med spade, badbyxor och parasoll och jag har med simkläder, så medan jag försöker ta mig i vattnet (12grader är det tydligen) kan lillen sitta i skuggan med moster och bygga sandslott:) Sen ska vi titta på Igor som tydligen har börjat dyka. Hur många andra hundar gör det? Grilla, gå några promenader och fixa i ordning övre sovrummet så att vi har sovplats när alla är i stugan ska vi också hinna med. Och gå omkring och upptäcka gården. Mycket viktigt att göra med en liten nyfiken pojke.

Att få sova

Publicerad 2014-05-19 07:43:21 i Allmänt,

I natt var en konstig natt för oss. Lillen somnade vid 21 och sov i egen säng tills han tog morgon lite efter 7! Jag vaknade vid 4 och tyckte något kändes fel, men kom sen på att det som var fel var att jag hade utrymme att röra mig, ingen liten som försöker knuffa mig ur sängen. 
 
Nu är vi klädda för ännu en varm dag och jag har is i frysen att tugga på under dagen. Vår plan för förmiddagen är att först städa lite inne (konstigt hur stökigt det blir trots att vi levt ute de två senaste dagarna) och sen gå ut och gunga, krypa runt, plantera några perenner vi kidnappade med från Borgå, vattna och njuta av att det är sommar. 

Badsäsongen inledd

Publicerad 2014-05-18 16:17:33 i Allmänt,

Mitt på dagen, när det var som varmast fyllde vi lite vatten i lillens bassäng och så satt jag och han där tillsammans och plaskade. Oj vad roligt det var och speciellt när han kom på att han kan krypa ut och söka flera saker att ha med, som min sko.
Efter badet var det perfekt att bara ösa över vattnet i vattenkannorna och vattna alla rabatter. 2in1 liksom:)
 
Annars har jag fått en krusbärsbuske flyttad och två blåbärsbuskar nergrävda.  Blåbären fick smultron som marktäckare,  så där har vi godis senare i sommar.  Tobias har förgiftat båten, så imorgon kan vi börja blöta på den, så att den håller tätt när den sjösätts. 

Vi förbereder oss

Publicerad 2014-05-18 08:02:45 i Allmänt,

Just nu förbereder vi oss för en dag ute. Morgonmålet är avklarat, shortsen på och vi dricker vatten med jämna mellanrum för att inte torka ut. Så snart ska vi njuta av sommarvädret! Det kommer dofta tjära, nyklippt gräs och grillat, oj vad vi kommer att njuta:)
 
Tunna kläder, hatt på huvudet och massa kallt att dricka, så ser de närmaste dagarna ut:)

Borta bra...

Publicerad 2014-05-17 18:45:55 i Allmänt,

... men hemma bäst. Så är det nog bara!
 
Vi var hemma mitt på dagen och då åt vi alla tre en snabb lunch innan vi gick ut på gården. Herregud vad skönt väder och det räknas fortsätta så här i minst 10dagar framåt! Till ocv med 25grader till måndagen, sommarvärme:)
 
Tobias har tjärat båten, så nu doftar det tjära överallt. Jag har sått mera grönsaker, planterat sommarblommor i verandans blomlådor, åkt iväg och köpt mera mylla och njutit av solen. Lillen har krupit runt och smakat på en massa gott; maskrosor, gräs, penséer, björkhängen och jord. En produktiv eftermiddag för oss alla med andra ord. 
 
Nu tänker vi fira lördagkväll tillsammans. Leka och busa, bada lillen, äta kvällsgröt och så låta lillen somna mellan oss i sängen.  När han somnat ska jag och Tobias se på ett avsnitt White Collar och sen blir det sängen för oss också. Lillen har ju gått tillbaka till att vakna vid 6, så då vill man ju inte sitta vaken allt för sent.

Fredag

Publicerad 2014-05-16 07:51:02 i Allmänt,

Det är så skönt att komma bort från vardagen lite. Känns som om vi har mycket mera tid tillsammans när vi inte är hemma. Och så får man göra sakerna på ett lite annat sätt. Till exempel skulle lillen tvättas lite extra igår på kvällen.  Hemma får han ju bada i sådana tillfällen,  men här har vi inget bad, så istället kom han med i duschen när jag skulle tvätta håret. Att få se på honom när han satt där på golvet och plaskade eller kände med handen på duschstrålarna var så roligt och det är sådana små saker som gör mig så glad över att gå vara mamma och se honom uppleva nytt.
 
En annan jätteroligt sak att se är hur han trivs med att vara ut och uppleva nytt. Att träffa gammelfarfar och gammelfaster, utforska det stora huset, titta på allting runt omkring sig... Igår var han och jag ut på en 45minuters promenad (för att han verkade trött, men tydligen behövde han inte sova) och han satt hur  nöjd som helst i vagnen och tittade på bilar, människor, hundar, fåglar och träd. I mellan pekade han på något och så skulle jag säga vad det var, men mest pratade han på på sitt eget sätt:)
 
Idag ska vi ut på lite ärenden med gammelfarfar och så har jag som mål att besöka domkyrkan. Under de senaste 5 åren har jag besökt Borgå ganska många gånger och då bott granne med kyrkan, men ännu har jag aldrig varit in i den. Men det ska jag försöka ändra på idag:)

Vi njuter av ledighet

Publicerad 2014-05-15 11:11:00 i Allmänt,

Lillen tog morgon vid 6, så före 9 var vi redan ute och gick. Före det hann vi med en timme bus, morgonmål och mera bus, så vi är effektiva:) Nu har vi gått omkring i Borgå, lillen har sovit en stund, vi har shoppat saker till lillens 1års kalas och bröllopet, ätit mellanmål och sen njät vi ute i solen här på gården en stund. Nu ska vi kolla när vi ska äta lunch och vad, så tar vi en till promenad för att köpa det. Efterrätten har vi i alla fall klar; glass och kaffe/te ute i trädgården. En dag som denna kan man inte bara sitta inne;)
 
Tove Jansson skulle fylla 100 år i år. Det firas med bland annat detta lilla "sandslott"
 
 

Mini-semester

Publicerad 2014-05-14 08:14:04 i Allmänt,

I eftermiddag sätter vi oss i en fullpackad bil och åker iväg på några dagars äventyr till vackra Borgå. Ser redan framför mig hur överfull min lilla yaris kommer vara. Den är en jättefin bil,  men inte riktigt någon familjen-åker-iväg-på-semester-bil. Ny bil är inte något jag tycker är roligt att sätta pengarna på, så istället får jag lov att se till att jag blir mästare på att packa:)
 
I Borgå ska vi umgås med lillens gammelfarfar och förhoppningsvis farbror, gudmor och gammelfaster. Några promenader brukar vi också hinna med på sådana här resor, ska också kolla om jag hittar någon plantskola i närheten som det skulle vara värt att besöka.
 
Men innan vi åker iväg ska båten lackas ett andra varv, en eller två maskiner tvätt tas itu med, alla saker som behövs för 3 dagar på resa med lillen ska packas, trädgården vattnas så de (förhoppningsvis) klarar några dagar med mycket sol, alla plantor som kan torka måst flyttas bort från fönstren mm. Tur att vi inte har planerat att starta före 4-5 tiden ikväll!

Brudklänning - check!

Publicerad 2014-05-13 18:06:38 i Bröllop,

Äntligen kan jag kruxa av en stor punkt, eller egentligen två, från min bröllopslista. Jag trodde vi skulle få se några semifina klänningar och sen konstatera att vi måste åka in till huvudstaden för att hitta den rätta. Men så var inte fallet. Efter att ha provat två fina klänningar fick jag den tredje över huvudet och konstaterade att det var den jag ska ha. Så nu är den klar för lite justeringar, bland annat ska den få axelband och sys in lite i ryggen, och sen ska jag tillbaka och testa längden med rätt skor. 50euro under min budjet hamnade jag och då ingick en kortärmad bolero, så är super nöjd!
Nu ska jag kolla skor och se vad jag bestämmer mig för och sen är klädseln klar, gissa om det känns skönt!? 
 
Den andra punkten som är klar är att min assistent/personliga shoppinghjälp nu har gått med på att vara brudtärna. Så två viktiga punkter klara, hoppas de restiga punkterna avklaras lika lätt:)

Dag med program

Publicerad 2014-05-13 07:20:05 i Allmänt,

De flesta dagarna har vi ganska långt utan planer, annat än att kanske städa lite och pyssla på ute på gården. Sen dyker det upp såna här dagar som idag, då det finns så mycket att göra att jag dubbelbokar och måst ändra i sista stund. 
 
Vi börjar med några timmar hemma och fixar det vanliga. Vid 11 ska vi iväg till mommo min på lite kaffe. Efter det kommer lillen och Tobias hem och lacka båten och jag åker vidare för att titta på brudklänningar.  Efter det ska jag ännu hjälpa en kompis att fördriva några timmar i väntan på att få träffa sin baby. Hon har beräknat till lördagen, så dagarna, timmarna, går långsamt nu. Kommer så bra ihåg den känslan, när jag bara väntade på att timmarna, dagarna, dygnen skulle flyga iväg. Som tur var jag ju inställd på att gå över 2veckor, så de långa dygnen började först efter beräknat datum. Men nu ska vi i alla fall få två av hennes långa timmar att gå snabbt över en varsin kopp te och en massa prat:)

Lugn dag

Publicerad 2014-05-12 07:41:44 i Allmänt,

Både jag och lillen är lite snuviga och hängiga idag, så vi ska försöka ta det lugn här hemma. Vädret hjälper oss,  då det är grått och regnigt.  Lättare att hållas inne sådana dagar.  
 
Det är Tobias tur att ta sovmorgon idag, så jag och lillen har ätit morgonmål tillsammans och nu tar lillen en liten tupplur i min famn. Tycker det är lika gosigt varje gång jag får sätta mig med en varm och sömntung pojke i famnen en stund. Händer ju mer och mer sällan, så tar till vara varje gång jag får möjlighet till det. 
 
Dagens övriga planer är att plocka undan lite här hemma, ta en sväng till butiken och så fixa får till middag.  Vi får Tobias mamma hit på förrsenad morsdagsmiddag (om hon vågar utsätta sig för vad än för bobbor som har anfallit mig och lillen). Vad vi ska ha till fåret är ännu osäkert,  men en sak som är säker är att det blir rabarberpaj till efterrätt.  Årets första! 

Ibland går det inte som plamerat

Publicerad 2014-05-10 12:54:22 i Allmänt,

Idag har vi varit på två vårjippon. Först ett i min gamla skola och sen ett i Tobias gamla dagis.  Efter det slulle Tobias åka iväg med en kompis och paddla och jag och lillen hälsa på min småkusin en sväng, men vi hann bara fram så ringde Tobias och sade att bilen de skulle ta inte startar. Så lillen blev kvar på lunch och jag åkte iväg och leka chaufför. Allt gick fint, förutom att bilen framför mig sölade så mycket att jag missade färjan tillbaka till fastlandet(de skulle paddla iväg från en ö). Så nu sitter jag och väntar på nästa färja som går om snart och lillen är på väg till Martinas sambos föräldrar, så nu gäller det för mig att hitta dit, så att jag får min pojk tillbaka... 
 
Nåja, äventyr är ju kul och jag fick precis en bild på lillen som leker med sin nya kompis och kompisens ballonger, så han har det toppen;) Men nu hoppas vi att dagen fortsätter lite mera som planerat...
 
 

Great British Garden Revival

Publicerad 2014-05-09 11:24:07 i Allmänt, Trädgård,

För några veckor sedan tipsade Linda mig om en serie som BBC sände under vintern. Den heter Great British Garden Revival, innehåller 10 avsnitt med trädgårdar, många kända trädgårdsproffs och finns i sin helhet på youtube. Massa vackra trädgårdar, både offentliga och privata, tips, inspiration och en chans att drömma sig bort gråa dagar som idag.
 
Jag har totalt fastnat i serien och sett några avsnitt nu som handlat om snittblommor, cottage garden och nu idag "Herbaceous Borders and Kitchen Gardens". Herbaceous Borders skulle jag beskriva som massiva perennrabatter som bygger på en stor variation av färger, höjder och former.
 
Varje avsnitt jag ser ger mig nya drömmar, planer och tankar, så snart behöver jag väl en herrgård med några hektar odlingsmark och ett tiotal trädgårdsmästare för att hjälpa mig förverkliga allting och hålla allting under kontroll. Som synd fattas det några miljoner på kontot för att förverkliga detta, men drömma kan man ju alltid och så trappa ner drömmarna till mera realistisk storlek och testa det på gården.
 
Nu har jag andra halvan av detta avsnitt kvar, Köksträdgårdar, och efter det tänker jag gå ut några minuter och stega ut var jag kan skapa min egna Herbaceous Border, innan lillen vaknar. Men det jag egentligen tänkte säga (skriva) var att om man behöver trädgårdsinspiration, eller bara en stund att titta på vackra blommor, så är denna serie ett hett tips!

Ny vagn

Publicerad 2014-05-07 15:35:55 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

Idag har lillen fått en ny, mindre vagn. Vår Emmaljunga är järrebra, men stor, så alltid när den ska med är bilen full av bara den och oss. Nya vagnen ryms i bakluckan och det ryms några kassar med den, så bra mycket bättre när vi ska iväg några dagar. 
 
Samtidigt som vi fick hem den nya vagnen blir det att byta från liggdelen till sittdelen på Emmaljungan. Hittills har vi alltid haft liggdelen när lillen ska sova, eftersom den är mjukare och mera skyddad. En tid nu har jag funderat hur länge vi kan fortsätta så, innan lillen börjar ta sig ur den när han vaknar. Idag fick vi då svaret när en grannen som gick förbi gården vår ropade att vi hade en vaken och glad pojke i vagnen.  När Tobias kom dit satt lillen på knä i vagnen och tittade glatt omkring sig. Så, nu byter vi till sittdelen och lägger den helt ner i liggläge, för den är 30cm lägre och har sele.  
Vår pojke har blivit så stor!
 
 
Det blev nästan samma färg som vår Emmaljunga. Ryggstödet går att fälla helt ner, framhjulen kan vara låsta rakt framåt eller i rörligt läge, solskyddet kan göras större och täcka längre fram och mugghållare på handtaget, finfint:) och så kan den fällas ihop med en hand.

Här"odlat"

Publicerad 2014-05-06 18:00:19 i Allmänt, Mat,

Bättre än närodlat är ju härodlat och om man inte behöver odla ens, utan bara plocka är det ju ännu bättre:) Idag testade vi på något jag läst och hört om många gånger, men aldrig testat, nämligen kirskålpaj.
 
250g förvälld kirskål, 4skivor knaperstekt bacon, 100g fetaost, 1lök och lite riven vitlök i ett pajskal och på med äggstanning och ost. Till det hade vi sallad och yoghurtsås. Jättegott! Gjorde två pajer, så vi har lunch imorgon också av den ena. Den andea har jag satt i frysen, så har vi mat någon dag då det inte finns ork eller inspiration till matlagning.
 
Nästa gång jag vill skörda blir det att göra spenatplättar av nässlor istället för spenat. Sen hoppas jag på att värmen har kommit tillbaka, så att jag får börja skörda av sådderna. 
 
 
En hel korg full med kirskål blev 500g som förvällt, så det här är ingen snabb paj att bara slänga ihop.

Vakna till snö...

Publicerad 2014-05-05 07:53:41 i Allmänt,

Idag vaknade jag och lillen till en vit värld. Nu har snön i alla fall gått över till regn, så snart behöver jag inte se snö när jag ser ut genom fönstret. 
 
Efter en varsin stor portion havregrynsgröt har jag suttit i telefonkö för att få tag i någon på hälsocentralen.  Har tid till läkare för att få remiss till hudspecialist imorgon,  men i kalendern hade jag skrivit att jag skulle dit idag...
 
Nåja, nu vet jag säkert att det är imorgon,  så idag ska jag gå omkring här hemma och visa saker åt lillen.  Stora hobbyn nu är att han pekar på olika saker och jag/Tobias säger vad det är han pekar på. När lillen sover ska jag göra köttbullar åt oss alla, eller köttbullar åt lillen och köttfärslimpa åt mig och Tobias, har inte bestämt hur lång tid jag vill stå vid stekpannan. Köttbullar/köttfärslimpa,  mos, sås och kokta grönsaker känns som bra mat en måndag som börjar med snö och fortsätter med regn.

Dags att sätta fart

Publicerad 2014-05-03 07:19:34 i Allmänt, Bröllop,

Vi ligger långt efter i planeringen och förberedelserna, om man tittar på alla när-göra-vad-listor på nätet och i bröllopstidningar. Nu är vi inne i maj månad och i och med det mindre än 4månader tills jag och Tobias gifter oss. 
 
Hittills har vi kyrka och festplats bokad och jag har tid till frissa på förmiddagen som vi gifter oss. Maten jobbar vi på, hoppas på att få svar från cateringfirman snart, men allt det andra ska vi nu börja jobba på.
 
Idag ska vi köpa material till inbjudningskorten, titta på ringar, Tobias ska fundera på sin klädsel och fundera på presentönskelista. Imorgon ska jag få hit min egen personal shopper för att kolla på klänningar.  Kläderna är väl det mest akuta nu, dem får man kanske inte riktigt tag på i sista minuten.
 
Andra projekt den närmaste tiden är att pyssla ihop inbjudningskorten,  boka smink och annat viktigt för mig och börja engagera halva bekantskapskretsen på ett eller annat sätt. Och så projektet som pågår hela sommaren; odla blommor till dekorationerna.
 
Sen har vi kvar allt som hör till klädseln, planera tårtorna och göra dem dagarna före, boka min bukett och några corsager, hitta kläder till lillen, åka iväg och handla diverse drycker, planera och fixa dekorationer... Jaa, jag tror jag kan göra den här listan hur lång som helst, så det är lika bra att sätta punkt innan jag får riktigt klart för mig hur mycket det egentligen är som ska fixas!
 
Har på känn att det blir en sommar fylld med program, stundvis stress, men en massa roligt och spännande.  Och så slutar vi ju den med att få kalla varandra man och fru och fira det med nära och kära, det kommer bli jättefint:)

Växthusdrömmar

Publicerad 2014-05-02 07:49:39 i Allmänt, Odling,

Gårdagens regn var inte precis vad jag och växterna önskade oss, så nu håller jag tummarna att det regn som är utlovat till i eftermiddag sköter vattnandet bättre. 4 milli gör inte växterna allt för glada precis... Och att vattna hela gården med hjälp av vattenkannor lockar inte riktigt. Det sparar jag gärna till någon värmebölja i juli/augusti.
 
Idag trumfade vi gårdagens sovmorgon till 7.10 med att stiga upp först 7.30. Tobias fortsatte morgonen i sängen, så vi får se när han orkar upp. Jag och lillen tänker passa på att njuta av morgonsolen, men vi väntar lite, så att solen hinner höja temperaturen lite. Jag borde börja gräva ett dike för hybridspirean vi fick av famo och fafa igår. De ville bli av med den och vi vill påbörja en häck av sådana, så win win att vi grävde upp den och skeppade hit den. Sen när Tobias har tagit sig upp och orkat ut på gården ska vi börja bära runt på växthuset för att bestämma var grunden ska grävas. Tänk att vi har ett växthus! Visserligen bara ett benrangel av metall och en massa glasrutor lutade mot odlingslådorna, men ge det några dagar så ska vi nog vara växthusägare! I år ska vi odla de finaste tomaterna, gurkorna, paprikorna, vattenmelonerna och örterna. Sen lite sallat, bönor, ärtor, zuccini och potatis här och där på gården så är det bara köttet som saknas för sommarens grillkalas. Namnam

Glad första maj!

Publicerad 2014-05-01 07:52:52 i Allmänt,

Vi började maj månad på allra bästa sätt; vaknade först efter 7 och låg sen kvar i sängen och lyssnade på lillen som hälsade morgonen välkommen med prat och rop. Att ha sängen under ett fönster är toppen, om man frågar lillen, för då kan pappa hissa upp gardinen och så får han stå där och titta ut på gården.
 
Efter en massa gos gick vi ner och kokade gröt åt oss alla tre och nu ska vi börja plocka ihop lite saker lillen behöver med för en förmiddag hos gammelfamo och -fafa. Jag och Tobias ska få deras gamla växthus,  men först måst glasen plockas bort och hela schabraket packas på ett släp. Sen är vi bjudna på lunch där. Vi ska få kassler med potatis och ugnsgrönsaker. 
 
Eftermiddagen och kvällen ska vi tillbringa hemma. Elda en brasa, kanske städa lite, se ett avsnitt av den serie vi just nu fastnat i, äta munk och dricka mjöd. Ta det lugnt tillsammans helt enkelt:)

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela