ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Snart, snart

Publicerad 2014-09-25 06:35:34 i Allmänt,

Nu är det bara ett dygn kvar innan vi är på väg mot Kreta.   Det mesta är packat, så i kväll slänger vi in det sista och för ut sakerna i bilen. 
Blev lite deppig när jag kollade väderprognosen igår och såg att det var utlovat regnigt och åska hela veckan vi är där, men imorse var prognosen mycket bättre, med sol i alla fall hälften av dagarna.
 
Idag ska jag och lillen förbereda det sista; köpa matsäck åt lillen (fruktpuré och banan, sen får vi beställa en stor portion pasta bolognese åt honom när vi kommit fram:)), förbereda resevagnen på flygturen (låsa hjulen och packa ihop på rätt sätt) och städa kylskåpet. Och så ska soffans klädsel tvättas. Den tar sån tid på sig att torka, så nu får de mera än en vecka på sig innan de ska tillbaka på soffan. Kattorna får klara sig med en lakanklädd soffa så länge som vi är borta.

Trött pojke

Publicerad 2014-09-24 11:52:36 i Allmänt, Lillen 1år,

Idag har jag tydligen en riktigt sömnig pojke. Först sov han 11, 5h i natt och nu har han sovit 1,5h dagssömn. Vanligtvis sover han 1h på dagen nu, så när han hade sovit lite mera än det gick jag och sökte in honom. Han sov när vi kom in, trots att han då hade guppat upp för 8st trappsteg och när jag lyfte upp honom ur vagnen sträckte han på sig och somnade mot min axel.
 
 Blev lite nostalgisk över att ha en sovande pojke i famnen, så jag lade mig på soffan med honom på magen och där ligger vi fortfarande. Nu måst jag ändå få igång han, så han kommer i säng i rätt tid ikväll.  Gosigt är det i alla fall med en sovande pojke i famnen:)

Höst

Publicerad 2014-09-23 07:41:40 i Allmänt,

Igår slog hösten till med full kraft. Regnigt och blåsigt hela dagen. På morgonen eldade vi en brasa och på kvällen knäppte Tobias igång oljevärmen. 
 
Idag fortsätter det med kallt ute och blåst, men inget regn (just nu i alla fall), så om någon timme ska jag och lillen dra på oss varma kläder och fara till lekparken för lite bus. 
 
Positiva med omslaget i vädret är ju att vi längtar ännu mera till fredagen och Kreta. Helst skulle jag packa ner alla saker nu, in med oss alla i bilen och åka till flygfältet idag. Lite måst jag ännu bromsa mig, men imorgon ska det mesta packas och kolla att allting säkert finns hemma. Men tänk, om tre dygn har vi precis kommit upp bland molnen och är på väg:)

Kaputt

Publicerad 2014-09-21 16:39:24 i Allmänt,

Idag känner jag mig totalt kaputt. Somnade när jag nattade lillen igår (=kl20) och sov bra i 4h, men aen låg jag vaken... Har i alla fall fått gräset delvis klippt och varit iväg med lillen och vakta lilla Molly-valpen och handlat inför veckan. Men annars händer inte mycket.  Helst av allt skulle jag bara bädda ner mig i soffan och vila, men det går inte lillen med på.
Det är tydligen inte så bra att ta sin nattsömn före midnatt.

Marknadsdag

Publicerad 2014-09-19 06:18:03 i Allmänt,

I eftermiddag ska jag och lillen träffa Tobias efter hans jobb och gå på marknaden lite. Men dit är det 8h, så vi ska se vad vi hittar på först. Kanske kolla om det finns några fina kläder åt lillen på loppis? Börjar vara brist på lite finare bodyn, alla vi har är slitna, posiga och täckta med matfläckar som inte längre går bort...
 
Städningen inför veckoslutet är i alla fall klar. När 7ans nyheter slog igång i radion tvättade vi köksgolvet och innan det hade vi plockat undan två maskiner ren tvätt, tömt bort allt från golven och dammsugat. Fint med tidig morgon:)

Hundvakter

Publicerad 2014-09-17 07:45:44 i Allmänt,

Idag är jag och lillen hundvakter åt mosters tre hundar, ena en 12veckors valp. Blir spännande att se hur det går. Som tur kommer gammelmommo snart och hjälper några timmar och håller oss samtidigt sällskap:)

Sova sig frisk

Publicerad 2014-09-15 06:19:23 i Allmänt,

Tror lillen har bestämt sig för att sova sig frisk. Han har tagit en 12timmars natt och sovit lugnt hela natten:) Lyxigt för mig!
 
Nu morgonmål med Tobias innan han ska iväg till skolan.

Snuvigt

Publicerad 2014-09-14 06:56:41 i Allmänt, Lillen 1år,

Igår var lillen lite snuvig och under natten har han varit täppt och varm. Idag är det ganska glansiga ögon och så gissar jag på att han i alla fall har stegring. Vill inte ta tempen i onödan, så det får räcka med panna mot panna-metoden.
 
Dagens planer för mig och lillen var att gå till en lekpark och busa och sen åka till butiken på storhandel, men där får vi tänka om. Gos, mys, pussel, böcker och klossar låter som en mera flunssavänlig plan och kanske en brasa och en promenad med vagnen,  så får lillen titta omkring sig i alla fall.

Home alone

Publicerad 2014-09-13 13:25:58 i Allmänt,

Det är inte särskillt ofta som jag får vara några timmar ensam här hemma. Lillen är ju i princip alltid med mig och även om han sover kan jag ju inte helt koppla bort från att vakta honom. Men idag, idag har jag huset för mig själv! Tobias och lillen är iväg på en examensfest och kommer troligtvis vara borta 3-4timmar!!
Vet knappt var jag ska börja med min lediga tid:P

Ikea-resa

Publicerad 2014-09-12 15:15:14 i Allmänt,

Halv tio i morse träffade vi Sabin på en parkering nära oss, flyttade över lillens bilstol och vagn i hennes bil och så åkte vi iväg till Ikea. 
 
Jag och Sabin babblade på under resan och våra två små passade på att sova lite. Väl framme tog vi en runda och tittade på allt och åt sen lunch innan vi fyllde en varsin gul kass med saker och en kärra med en hylla(Sabins) och plastlådor(mina). På något sätt lyckades vi få in allting i bilen också på tillbakavägen och tog oss hem. 
 
Under tiden fick Tobias fyra timmar studiero, så när vi kom hem fick lillen mellanmål och sen gick mina pojkar ut för att pyssla lite på gården, medan jag tog en liten städning. Nu väntar vi på att golvet ska torka och så länge passar jag på att vila några minuter på soffan.

Rådgivningsbesök v21+2

Publicerad 2014-09-11 10:13:10 i Allmänt, Liten böna,

Nu har jag, lillen och bönan varit till rådgivningen. Fick träffa en ny sköterska igen, tredje för denna graviditet...
 
Allting såg i alla fall bra ut, blodtrycket var bra, ingenting som tyder på problem med sockret, vikten har sakta börjat stiga efter att ha tagit en liten dykning under veckorna jag mådde illa och inga andra konstigheter. Mätte livmodern för första gången denna graviditet och sf-måttet landade på 21. Har inget mått från så här tidigt med lillen, så kan inte ännu jämföra.
 
Att få tillräckligt många hjärtslag för att bestämma hur många per minut det var, var inte heller denna gång lätt. Många sparkar och slag fick vi däremot höra och när lillen behövde upp till mamma och satte sig på magen ovanför livmodern lugnade sig bönan och vi fick en takt på 147 (med lillen låg den mellan 150 och 155 motsvarande tid).
Lillen var jätteduktig under tiden vi var där, lekte fint och charmade sköterskan. Tydligen är Duplo jätteroligt (hade också varit favoriten att leka med hos Linda på tisdagen), så han pysslade med dem medan vi pratade.
 
Efter rådgivningen gick vi på skoshopping. Lillen behöver vinterskor och denna vecka hade en butik 20% rabatt på alla barnskor, så vi passade på. Till på köpet hade lillen ett presentkort till den butiken från sitt kalas, så ett par skor som egentligen kostade 55€ betalade vi 24€ för. Perfekt:) Sen hann vi med mellanmål innan banken öppnade, lite bankärenden och så (efter tips av Fia) på ostshopping. Ost som var menad att åka över till Ryssland såldes bort billigt, så nu har vi ost fram tills vi åker till Kreta:) (ost går åt i mängder i detta hus och skulle lillen få bestämma skulle han äta ännu mera:P)

Två och två

Publicerad 2014-09-10 19:27:52 i Allmänt,

Ikväll har vår lilla familj delat på oss. Tobias och lillen sover i övre våningen, medan jag och mini-bönan precis har ätit lite kvällsmål och tittar på en serie. Snar blir det nog sova för oss också, för ögonen börjar bli tunga.
 
Imorgon ska jag, lillen och bönan till rådgivningen på koll och efter det uträtta ärenden på stan. Bland annat ska mitt gamla körkort skickas iväg till polisen, för nu börjar mina kort dyka upp med nytt namn. Jag och lillen har också fått våra pass, så nu är läget under kontroll inför resan. Annars har vi inte mycket program, gratta Tobias som har namnsdag och förhoppningsvis få vara ute i lika fint väder som det har varit idag:)

Halvvägs

Publicerad 2014-09-09 11:45:08 i Allmänt, Liten böna,

21+0 idag, så jag räknar nu med att vara halvvägs.  Idag var det också dags för andra ultrat. Allting såg bra ut och det tycks nog vara en lika busig baby i magen också denna gång. Orsaken att jag inte känner av rörelserna lika mycket denna gång är att moderkakan ligger över hela magen, så krockkudde... 
 
Blev inga bra bilder, trots att sköterskan kämpade på i 10minuter med att få en bild på ansiktet. Fick till och med se i 4D, en liten skymt av en gullig näsa:) 

Fredag

Publicerad 2014-09-05 15:11:38 i Allmänt,

Så har vi varit gifta en vecka. Snabbt går tiden;)
 
Tobias har full fart på att göra undan skoluppgifter, så för att han ska ha ro delar vi lite på oss under dagen.  På morgonen åkte jag och lillen för att köpa lite smått vi behöver till hösten, förde foton till mommo och moster och sen lekte i en lekpark i 20minuter. Sen mellanmål och sova ett långt sovpass i vagnen här hemma på gården.
 
Efter lunchen packade Tobias sakta ihop sina saker och åkte till bibban för mera läsning. Jag och lillen passade på att torka köksgolvet tillsammans och städa en kaoshylla (vi är två i allt som görs nu, det är roligt att hjälpa mamma). Nu är det tid för bus och ett mellanmål, sen ska vi ta vagnen och gå in till stan för att rädda Tobias från alla böcker. Planen är att ta oss till ån och hitta några änder att mata torrt bröd i. Sen blir det middag och bus tills lillen vill sova. Jag och Tobias ska äta glass och elda brasa innan vi somnar (egentligen gårdagens plan, men vi somnade alla tre i vår säng och vaknade bara till vid 11 för att ge mat åt kattorna. Trött familj).

Drömmer renoveringsdrömmar

Publicerad 2014-09-04 12:20:00 i Allmänt, Heminredning,

Jag går omkring här hemma och drömmer om allt jag vill göra med huset. Hur vi ska få våra kvadratmeter att räcka till, bäst få förvaringen att fungera och sådant. Och vilka projekt som inte kostar skjortan att ta itu med... 
 
Grunden i det jag vill göra är att flytta klädförvaringen i vår alkov till bakväggen, för att få rum för en lekhörna i nedre våningen. Problemet är bara att då blir vi av med 1/3 av lådorna att ha kläder i och samtidigt skall vi få in en till liten persons kläder... Så för att det skall vara möjligt behöver vi sätta in hyllor i vår "inbuktning", hitta en passligt stor dörr till den och helst också riva ut brasan i övre våningen(som inte används) för att kunna ha ett skåp för lakan på dens plats. 
 
Helst skulle jag ta itu med det genast, men Tobias har många skoluppgifter och så är det en liten pojke som behöver sysselsättning. Men kanske, kanske vi kan göra något i nästa vecka. 

Bröllop

Publicerad 2014-09-01 11:21:09 i Allmänt, Bröllop,

Måndag, september och en mycket rolig, spännande och lång helg är förbi.
 
Vi började redan på torsdagen med att föra alla saker till prästgården, fylla kakorna och möblera lite. På fredagen var det sen den riktiga förberedelsedagen. Jag började morgonen med att åka runt till olika butiker och köpa det sista. Sen var det dags att bli klara att åka till magistraten för vår vigsel. Det var en snabb tur och vi hade turen att vigas av Lindas mamma. Efter det åkte vi alla till prästgården för att prova frack (Tobias med bröder, bestman &lillen), duka borden, fixa blommorna, dekorera kakorna mm. 22.15 var alarmet på och vi kunde åka hem för lite sömn.
 
På lördagen var det väckning vid 7, gos med lillen, bacon & ägg till frukost, dusch och sen kom Fia och sökte mig till frissan. Två timmar i frissastolen och sen en i sminken och så bar det av till mamma för lite lunch och på med klänningen. Halv två var vi på väg till prästgården för att fixa det sista, fotas och sen promenerade vi till kyrkan.
 
Vid 3 var det dags att gå in i kyrkan och de första minuterna var pirriga. Visste inte om jag skulle börja skratta eller gråta (blev det första jag fick kämpa emot, pga. Fanny som skrattade åt sin gråtande mamma). Ungefär halvvägs var det en liten som ville till sin mamma, så prästen flyttade sig åt sidan och så fick lillen sitta i min famn och gosa. Efter en stund ville han ner och kröp istället in under altaret, där han lekte med sina skor. De främsta raderna hörde vara "Ritsch ritsch" när han drog i sina tarror och alla var på helspänn att han inte skulle falla ner för trappan eller dra ner bordduken och få ljuden över sig. Men allting gick bra:) Sen var det bara välsignelsen kvar och så gick vi ut.
 
Så var det dags att duschas med solrosfrön och efter lite fotande gick vi tillbaka till prästgården för ett gruppfoto och så mat. En massa mat! Var så mätta när vi kom till kakan att det var svårt att äta våra bitar. Lite tal, en lek, lite dans och så började gästerna glesas ut. Vi so blev kvar satt mest och pratade, drack diverse drycker, åt lite smörgåsar och lite före 12 körde Fia iväg oss till vår övernattningsplats; en liten stuga vid Svartå slott.
 
Nio på söndagen fick vi vår frukost och efter det tog vi en promenad i slottsparken. Var en jättefin dag, så det kändes skönt att komma ut. Vid 12 sökte mamma, Fia och lillen oss och så åkte vi hem en sväng. Öppnade några presenter och sen åkte vi till prästgården för att fixa det sista. Eftermiddagen gick åt till att plocka saker på plats här hemma och öppna resten av våra fina presenter. Sen kröp vi alla ner i vår renbäddade säng och somnade. Egentligen hade nog jag och Tobias planerat att äta lite kvällsmål, men det blev inget av det:P
 
Idag var det väckning vid 7. Tobias skulle till skolan och jag och lillen fick skjuss till mamma och Fia för att hälsa på deras nykomling, en 9veckors valp och låna Fias bil. Blev att åka runt till olika platser och lämna tillbaka saker och handla lite. Nu sover lillen, jag har packat upp lite och satt igång en maskin med alla våra servetter från lördagen, så nu blir det vila tills vi äter lunch. Sen ska vi ännu sköta några ärenden innan Tobias hittar hem.
 
Som sagt, en spännande, rolig och lång helg, som vi fått spendera med en massa människor som vi tycker om.

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela