ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Att ha farliga vänner

Publicerad 2015-11-22 21:11:07 i

De flesta kvällar som Tobias är borta chattar jag och Linda. Det resulterar i mängder av idéer, främst till trädgården. Att prata med någon som är lika intresserad av trädgård och som kan så mycket, geren massa energi och planer!

Kvällens chattande resulterade i att jag i vår behöver bygga en ny odlingslåda och någon typ av plasttunnel till den. Då ska det nämligen odlas vattenmelon! Alla som någon gång ätit en bit färsk, inhemsk vattenmelon förstår säkert varför jag blev så ivrig, då vi kom fram till att vi har ett utmärkt tillfälle och en perfekt plan för att odla dessa otroligt goda frukter! Och fröna finns redan hemma, så nu är det bara att vänta ett halvår och sen kör vi!

Gäspar igång lördagen

Publicerad 2015-11-21 07:33:57 i

Här startar jag denna gråa lördag i soffan. Gäspar så att käkarna knakar och det känns lockande att lägga sig ner och dra en filt över mig. Jag lyckades somna igår på kvällen, innan middagen, och den timmens sömn gjorde att jag låg vaken till allt för sent. 

Som tur har jag bra underhållning då jag sitter här i soffan. Lillen bygger en massa fint med Duplon och fröken plockar med det ena och det andra. Ibland (hmmm... var och varannan minut....) behöver jag agera skiljedomare, men däremellan är det så fint att se på dem då de leker.

När jag har gäspat klart och vi alla fått vettiga kläder på oss, så ska vi iväg på lite shopping. Sen blir det umgänge med mommo, innan vi kommer hem och bäcker Tobias igen. Men först lite mera gäspande och kanske jag i alla fall drar filten över benen en stund.

Vak-dags igen

Publicerad 2015-11-19 10:40:21 i

Idag börjar Tobias vaka och gör det fram till måndagen. En natt längre än vanligt. Under förmiddagen passade vi på att tanka lite frisk luft och ssmtidigt fick vi en silverpil flyttad och jorden förberedf för 3m häck, bara ungefär 25m kvar nu fram till infarten... Nåja, sakta men långsamt kommer vi väl vidare. Får vi redan hälften klart i vår är jag nöjd.
Nu står makaronilådan i ugnen och gottar sig, Tobias och barnen leker och jag har en kort vilostund. Är alltid lite extra intensivt då Tobias vakar, så det känns skönt att få en stund i lugn och ro.

Som vanligt då Tobias vakar har jag och barnen en massa planerat, så att det är lättareatt sova för Tobias. Idag ska vi iväg och titta hur det ser ut hos Fia. Senast jag såg huset var köket nymålat och vi drog första lagret grundfärg i vardagsrummet, nu är köket möblerat och vardagsrummet sin riktiga färg, så ska bli spännande att se hur där ser ut!
Imorgon blir det lek hos Linda&co på förmiddagen och på eftermiddagen ska vi umgås med Jenny. Under veckoslutet ska vi träffa mommo och gammelfamo och -fafa, åka iväg på lite party och sen är det plötsligt måndag och vakandet är över för denna gång!

Kvällskaos

Publicerad 2015-11-12 21:17:29 i

 

Så här ser det allt som oftast ut hos oss i något skede under dagen. Oftast på kvällen, när barnen ha somnat, är det detta som möter mig... Jag/vi jobbar på att få in gemensam kvällsstädning, men än så länge är barnen ärligt talat inte till någon större hjälp. Som tur ser det oftast värre ut än vad det är, så 30min röjning, diskning och plockning, så brukar vi vara tillbaka på en acceptabel nivå. 

Nu är dagens sysslor slut och det är tur, för energin är också slut. Fröken tyckte det var dags att ta morgon kl4 idag och trots att jag fick gå upp och slumra lite 8-10, så är jag nog riktigt trött nu. Hoppas på en bättre och längre natt, så att jag har energi att packa imorgon. 
Jepp, packa, för denna mamma åker iväg, utan familj, för två dagar i Tallinn!! Lite shopping, god mat, spa och lugn och ro. Senast jag var iväg någonstans utan en enda del av min familj bodde lillen i min mage (och då var det en kryssning med min mamma, syster, moster och mommo, så tror faktiskt inte det räknas) och innan det... hmmm... före studenten? Ja, när det än var, så är det på tiden att unna mig en lördag och en söndag som bara Saga igen.

Fredag

Publicerad 2015-11-06 20:32:06 i

Men det känns lite som måndag, eftersom Tobias jobbar igen efter några dagars ledighet. Nåja, kalendern säger fredag, så vi kör på det.

Igår fick jag äntligen se systers/mosters hus och idag var hela familjen dit i några timmar. Kommer bli fint med lite ny färg på väggarna och världens mysigaste med vedspis i köket! Vill också ha!!
Under dagen tog jag och barnen det riktigt lugnt, lästa, byggde med Duplo, lyssnade på radio, vilade och åt. Jag kom inte ens ur pyjamasen innan Tobias kom hem. Hemska saker! Men så skönt med en mysdag. 

Nu sover resten av familjen, bröddegen till imorgon står på jäsning och Tulikivin är laddad med ved och redo att tändas genast imorgon, så jag tänker ta mig upp och krypa ner under täcket. Så håller vi tummarna att fröken är lika lugn i natt som förra natten, för 4h sammanhängande sömn var en lyx efter en vecka med oroliga nätter. Gonatt från frontmannahuset. 

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela