ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Härlig morgon=)

Publicerad 2013-05-31 09:17:23 i Allmänt,

Tänk vad en natts ordentlig sömn kan göra! Har sovit som en stock inatt, med bara en vaken stund runt 12 då jag först hade lite värkar och sen en baby som behövde busa av sig lite. Och att vi sen fick ställa väckarklockan en halv timme senare gjorde ju sitt till. Efter ett ordentligt morgonmål blev det lite The Mentalist och sen ännu ungefär en timme sömn innan Maja tyckte det var dags att umgås.
 
Ute skiner solen och det är redan 22grader, så tror förmiddagens projekt blir att plantera ut resten av dahliorna och gladiolusarna som står i verandan. Har kollat lite på nattemperaturerna för den närmaste veckan och verkar vara helt ok att plantera ut, 8grader var kallaste natten. Sen ska jag försöka få veckoslutstädningen gjord, så att vi ikväll kan ta det lugnt tillsammans. Tänk, att när vi vaknar imorgon, är vi i den månad då vi blir föräldrar! :) Kan knappt förstå det!

10 dagar

Publicerad 2013-05-30 09:43:08 i Baby,

Jepp, 270 av 280 dagar har gått! Känns som en halv evighet sen pluset! Samtidigt känns det som en ganska kort graviditet, eftersom det var så mycket jobbigt de första 15veckorna, så vi var säkra på att det inte kommer gå vägen... Först vid jul vågade vi börja hoppas på att verkligen bli föräldrar nu i juni och då hade ju 40% av graviditeten redan gått.
 
Men nu sitter vi i alla fall här, med en massa baby-kläder, blöjor, barnvagn, vagga, bilstol och bara håller tummarna att vi snart får träffa vår lilla baby! I nedre våningen kan man ännu inte se spår av någon baby (så länge jag inte sitter i soffan med magen i vädret:P), men så fort man kommer upp är det babysaker i mängder! Och mera kommer det att bli:P Nu börjar det också kännas som om det är dags att plocka saker på sina platser, så ikväll ska vi ta itu med projektet att få in barnstolen i bilen och så ska jag försöka hitta plats åt resten av dahliorna på gården, så att barnvagnen ryms ner i verandan.
 
Hopplock av bilder på magen.
I januari och ännu i februari var det svårt att se lilla kulan om jag inte låg rak på rygg.
I mars började det sakta bukta ut, men nnu dolde alla lösare kläder magen.
I april började det bli svårt att missa kulan. Vid det här laget bodde jag i klänningar, leggings, mjukiskläder.
Och så maj. En riktig boll har det hunnit bli!
 
 

Välkommen tillbaka, eller något sånt...

Publicerad 2013-05-30 07:50:27 i Allmänt,

Trodde jag hade turen att bli av med mina foglossningar för några veckor sen, men inatt har de återvänt... Vaknade vid 11 igår kväll för första vessabesöket för natten och när jag skulle upp ur sängen knakade det till i vänster ljumska och foglossning var ett faktum. Omöjligt att få bekvämt igen, för varmt, värk i både mage, rygg och höft, så ja, inte somnade jag om. Vid 2 tyckte jag att jag hade stört Tobias tillräckligt, så jag flyttade ner i vardagsrummet och sitta en stund. Vid 3 somnade jag på soffan och vaknade ännu stelare en timme senare. Jippiii...
 
Nåja, för lite sömn har det blivit i alla fall och inte kunde jag somna om när Tobias hade åkt iväg till jobbet heller. Kommer bli en lååååång torsdag har jag på känn...

Värkar kommer, värkar går...

Publicerad 2013-05-29 15:25:35 i Allmänt, Baby,

Gick och lade mig i sängen efter min och Fias Lojo-utfärd och somnade efter en stund. Sov i kanske en timme och vaknade av värkar flera gånger under den timmen:) Nu har värkarna lugnat sig och jag känner bara av ett svagt molande i korsryggen och nedre delen av magen... Tror jag ska försöka locka med Tobias på en kort promenad efter middagen och se om vi får igång värkarna igen på det sättet!
 
Tycker verkligen att det börjar vara dags för oss att få träffa vår lilla baby och känner mig redo för förlossningen. Eller ja, så redo man nu kan känna sig för något som man egentligen inte har någon aning om hur kommer att vara (utom teori från böcker och andras berättade upplevelser) och inte kan kontrollera.

Rabarbersaft på gång

Publicerad 2013-05-29 05:29:56 i Allmänt,

Nu står saft-majan och puttrar på, så om en stund får jag börja tappa den på rabarbersaft:) Sköter själva saftande nu på morgonen, så kokar jag ihop den och blandar med socker i eftermiddag när jag är tillbaka hemma.
 
Vid 9 kommer Fia och plockar upp mig och så ska vi åka iväg till Lojo. Stackars lilla Stampe ska kastreras, så under tiden han är hos veterinären är planen att hitta till H&M för lite shopping och så ska jag köpa hem mat för slutet av veckan. Tobias blev lite orolig för min Lojo-resa, då jag hade mera av mina värkar igår, men jag lugnade med att jag ju är i rätt stad om något mot förmodan sku hända:P

Samla kraft

Publicerad 2013-05-28 12:59:15 i Allmänt,

Kände mig trött och orkade inte riktigt ta tag i dagens program på förmiddagen, så bestämde mig för att ta en liten tupplur och sen komma igång. Min lilla tupplur blev 2½timme lång och gjorde att jag först nu äter lunch:P Men tydligen behövdes den ju, eftersom jag sov som en stock!
 
Får se vad jag ska prioritera att göra nu, tror i alla fall att rabarbersaften får vänta tills imorgon eller torsdagen.

Rådgivningsbesök v38+2

Publicerad 2013-05-28 09:17:02 i Baby,

Hemma igen efter ett snabbt rådgivningsbesök. Trycket är bra, hemoglobinet på väg tillbaka uppåt och helt ok viktuppgång med tanke på den svullnad jag nu börjar ha i händer, fötter och ben.
 
Fortfarande tycker babyn inte om när jag ligger på rygg, så hjärtljudet togs så att jag halvsatt denna gång och landade då på 156, så inom normala gränser. SF-måttet hade igen sjunkit lite, 32cm jämfört med 33cm förra veckan, så det tyder på att lill*n sjunker längre och längre ner. Huvudet är nu helt fixerat, så med god tur börjar det snart hända saker!
 
Min hälsovårdare tyckte att min kurva är lite annorlunda, men ser inga problem med den.

Dagens program

Publicerad 2013-05-28 05:27:38 i Allmänt,

Idag är det igen dags för ett besök på rådgivningen. Hoppas på att alla mina värden är bättre, i alla fall blodtrycket är lägre nu. Idag är det till och med lite väl lågt, så får se vad det sägs om det... Fafa kommer och kör mig, vilken lyx:)
 
Annars har jag tänkt skörda en massa rabarber och koka några flaskor rabarbersaft, tvätta lite kläder, läsa i solen (min/vår ärvda solstol är så bekväm!) och så borde jag samla ihop lite björkkvistar som kom ner i söndagens rejäla blåst. Så mycket mera har jag inte planerat, kanske en liten promenad och se om jag hittar blommande liljekonvaljer någonstans här nära oss.

Tack Fia!

Publicerad 2013-05-27 13:47:51 i Allmänt,

Idag ringde Fia lite efter 10 och funderade om hon kunde komma hit en stund. Sällskap på dagarna är ju inte precis något jag är bortskämd med (förutom babyn och katterna), så svaret blev såklart jo! Blev prat om allt och inget medan jag pysslade på lite och så när hon såg vår hög med mjölkburkar, kartong mm. i källaren som skulle iväg till insamling tyckte hon att vi ju kunde fara iväg med det och till några butiken. Så vi vek ihop en hel IKEA kass med mjölkbukar och andra små kartonger, 2 lådor fylldes med större kartonger, en kass fylldes med konserver och en annan med tomflaskor. Så blir det när man för till insamlingarna varannan till var tredje månad:PTur att hennes bil är stor, så vi fick med allting:P
 
Först tog vi en tur via Tarjoustalo där jag hittade lite som jag behövde hem, bland annat amningsnapp och mjölkuppsamlare (2 av 3 amningsrelaterade saker inköpta på en dag! Jippii). Påsar till roskisen vid skötbordet köpte jag också, kommer gå åt många rullar gissar jag på! Sen blev det lite matshopping för början av veckan innan vi kom tillbaka hem till oss och åt pizza till lunch. Efter det var klockan så pass mycket att Fia var tvungen att åka hem till hundarna och för min del hängde jag upp en maskin tvätt och nu har jag fixat i ordning dagens middag, chili con carn, och tar en liten paus på soffan. Sen är planen att flytta ut i solstolen och njuta av sommarvädret!:)

10...9...8...7...6...5...4...3...2...

Publicerad 2013-05-27 06:46:04 i Baby,

Börjar vara svårt att skriva något nytt om veckorna nu. Det mesta rullar på som tidigare, lill*n växer och busar på i magen, jag och Tobias väntar och väntar och utvecklingsmässigt är ju lill*n "färdig". Medelbabyn i v 38+ väger c. 3,4kg och är 50cm lång och nog märks det ju att han/hon tar upp ganska mycket utrymme i magen!
 
För egen del har jag börjat känna av lite värkar i magen och ner mot ljumskarna, men ännu är allting så svagt så jag knappt vill kalla det värk. Men roligt är det ju att kroppen förbereder sig! Klumpig börjar jag känna mig. Att komma upp från låga stolar är inte alltid det lättaste, att vända mig i sängen är ett bra mycket större projekt än vanligt och att använda skor med snören, nej tack!
 
26.4 jämfört med idag 27.5
 
Melon gömd under skjortan:)
 

Flippade fåglar!

Publicerad 2013-05-27 05:19:03 i Allmänt,

Vi måst ha några konstiga fåglar här i kvarteret, för de har sjungit hela natten igenom! Av ljuden att bedömma tror jag att det är tre olika fåglar som har stått för nattens konserter. Varje gång jag vaknat har det kvittrats på utanför fönstret, så jag har trott att det är morgon, men inte. Och sen när väckarklockan började ringa i morse var det heltyst utanför fönstret. Tror inte att de riktigt hade koll på när fåglar ska sjunga sina morgonsånger...

Dagen som flög iväg

Publicerad 2013-05-26 17:45:04 i Allmänt,

Både tidmässigt och vindmässigt! Har träffat på ett träd som låg över största delen av vägen idag, och så en massa roskisar som ligger på gårdarna.
 
Började morgonen med lugnt morgonmål och se blandade jag ihop en dubbelsats bulladeg medan Tobias städade lite. Sen bar det av på mull-uppköp och efter det tog vi tag i stora bullbaket. Nu har vi 5påsar med 7bullar var i frysen, en stor påse åt Tobias att ta med till jobbet imorgon och så ett fat med bullar åt oss att äta här hemma:) På eftermiddagen kom Tobias mormor på besök. Vi fick en solstol och så en springbrunn från hennes gård, så nu har jag någonstans att ligga om det blir soligt i veckan!
 
Annat vi har hunnit med är att avsluta gårdagens Monopol-spel, koka blomkålssoppa, gå omkring på gården i regnet och vattna både ute och inne. Nu Har vi bänkat ner oss i soffan med ett glas vitt vin (för Tobias del) och ett glas lingonsaft (för min del) och ska se på Djungelboken har vi tänkt! Perfekt avslut på en regning och blåsig dag!

Lojo-resa i eftermiddag?

Publicerad 2013-05-25 13:19:05 i Allmänt,

Ja, inte för att fara till BB, men kanske för lite shopping. Om Tobias inte blir allt för sen funderar jag lite på att övertala honom om att åka dit, så jag får någon amningsbh köpt. Andra alternativet är att fara och simma. Flera idéer på program har jag inte kommit på, men något sku jag gärna göra! Eller jo, kommer nog på flera alternativ, men inget som passar just nu. Bowling och bio var två saker jag funderade på, men bowling kan vara lite överdrivet för magen och att sitta i två timmar i en biostol blir jag stel av (och att jag sen får springa på wc 1-3ggr under den tiden är ju inte heller helt kul).
 
Men ja, både shoppingen och simhallsbesöket förutsätter att Tobias är hemma om ungefär 1timme och att vi sen kan åka iväg i princip genast. Annars måst vi hitta på något annat!

Ny dag

Publicerad 2013-05-25 08:49:28 i Allmänt,

Kan knappt tro det är sant, men sov i 10 timmar inatt! Och höfterna blev inte ens sura! Nu borde jag ju i alla fall vara utvilad:)
 
Får se vad jag ska hitta på för program idag. Sku vara kul att komma iväg hemifrån lite, men eftersom bilen och Tobias är iväg stora delar av dagen blir det väl nog en till dag tillbringad hemma och på gården. Att gå någon längre väg känns inte riktigt aktuellt mera:P Nog finns det ju en hel del som sku kunna göras här hemma, men efter att ha gått hemma i 3veckor utan att träffa människor i någon större utsträckning känns det inte särskillt lockande med ännu en dag av städning, disk och tvätt... En sämre sida av att få barn några år före de flesta bekanta. Alla andra är iväg och studerar på olika håll, jobbar och har massa program, medan man själv bara går hemma och försöker fördriva tiden.
 
Nåja, snart så finns det ju en liten som tar upp största delen av dygnet, så sen kommer jag väl känna mig dum som klagade på att jag hade för mycket tid och för lite program! Bäst bara att börja med något och se vart dagen för en :)

16 dagar kvar

Publicerad 2013-05-24 17:57:33 i Allmänt, Baby,

Alltså, 16 dagar kvar till beräknat datum! När har det hänt? Och om jag räknar med full "övertid" på 14 dagar så är det ändå bara 30 dagar tills vår baby är här! Sjukt vad tiden går snabbt!
 
BB-väskan är i princip färdigpackad och de kläder jag har tänkt mig att ta med till lill*n ligger på skötbordet. Har plockat fram 50:or och 56:or. Tänker som så att fram till beräknat datum kommer de två storlekarna med, går jag över byter jag ut 50:orna till 60:or istället. Vagga och vagn är bäddade, blöjor finns det hemma, kameran är laddad (men inte packad, hoppas på att komma ihåg att få med den i alla fall!), ja, tror faktist det mesta börjar vara klart? Förutom att jag inte ännu har kommit iväg och köpa amningsbh, men kanske nästa vecka:P
 
Frysen har jag börjat fylla med färdig mat tills vi kommer hem hela familjen. Igår kokade jag en mega-sats med maletkött sås och i söndag har jag planer på att laga chili con carn, båda lätta att bara tina i micron medan pasta/ris kokar. I nästa vecka tror jag vi ska ha kycklingsås på menyn, så får vi ännu en sås till frysen. Rabarberkaka har jag också satt i frysen och imorgon planerar jag att baka bulla, så finns det lite snabbenergi i form av sött också:)
 
Nu tycker i alla fall både jag och Tobias att babyn sku kunna börja komma. Båda väntar vi så på att få träffa vår lilla pojke/flicka och äntligen se vad det är för krabat som hyrt in sig i min mage! För egen del väntar jag också på att kunna röra mig utan att vara rädd för en spark som gör att jag tappar andan, kunna sova hur jag vill och inte vara tvungen att bara ligga på sida, kunna äta vad jag vill utan halsbränna och annat smått och gott som nu är lite begränsat...
 

Pigg

Publicerad 2013-05-24 14:41:07 i Allmänt,

Idag har jag varit piggare än på många dagar! Tydligen var det bra att sova några timmar extra på morgonen:) Och att sen solen började titta fram nu på eftermiddagen gör ju inte saken sämre precis! Har nu varit ute i lite över en timme och rensat lite, tagit bort några dåliga grenar på ena syrenen, gjort en bukett till köksbordet och umgåtts med kattorna. Här är 18grader i skuggan, så perfekt väder att sitta ute i! Nu ska jag krydda våra kotletter som vi ska äta till middag och om en halvtimme ska jag sätta igång nypotatis att koka. Till det blir det kryddsmör av örter från gården och kokta grönsaker, nami nami:)

Rabarberkaka

Publicerad 2013-05-24 12:21:54 i Mat,

Har tidigare använt samma recept för att göra äppelkaka, men nu när det är rabarbersäsong ville jag testa med rabarber. Klart godkänt fick det också! Och lätt är den att göra:)
 
 
Ingredienser
 
75g smör
1dl mjölk
3 ägg
3dl socker
2tsk vaniljsocker
kryddor (använder kanel, kardemumma och ingefära)
4,5dl vetemjöl
2,5tsk bakpulver
 
600g rabarber
1dl socker
 
Skala och skär rabarbern i slantar. Koka mjuk och blanda i sockret. Låt svalna medan du gör smeten
 
Smöra och bröda en form som rymmer 2,5l. Smält smöret och blanda i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner smöret och mjölken samt kryddor. Rör sen ner mjölet blandat med bakpulvet. Blanda sist ner rabarbern och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, c. 50minuter i 175grader. Låt svalna lite innan kakan stjälps ur formen.
 
God som så med en kopp te, eller så med vaniljsås.

Restart the day

Publicerad 2013-05-24 08:42:47 i Allmänt,

Nu efter att ha sovit i ungefär 3 timmar till känner jag mig nästan som en ny människa! Bra mycket ivrigare att ta tag i dagen i alla fall:) Babyn lät mig till och med sova riktigt bra, inga hårda sparkar utan bara lite bök.
 
Nu ska jag gå iväg med tidningar till insamlingen och på vägen in plocka med ett knippe med rabarber. Den växer så det knakar, så gäller att försöka hinna med och skörda en massa nu! Har tänkt baka en rabarberkaka och till nästa vecka få hem saft-majan, så att jag får koka några flaskor rabarbersaft. Sen borde jag ännu få några burkar sylt kokad och rabarberbitar till frysen för vinterns bakverk. Efter det får den börja växa och samla näring till nästa år!

Snuvig

Publicerad 2013-05-24 04:00:49 i Allmänt,

Vaknade snuvig vid 1 tiden och har sen dess haft svårt att sova. Höfterna har också sagt sitt om att jag hela tiden ligger på sida, så mycket sömn har det inte blivit. Tänker äta morgonmål med Tobias nu vid halv 6 och sen när han far bädda ner mig igen och hoppas på någon timme sömn till. När jag sen startar dagen för andra gången hoppas jag på lite roligare väder ute, så ska jag ta mig ut på en promenad. Känner att jag behöver röra på mig och få lite frisk luft efter gårdagen som tillbringades inne och vilande.
 
Så mycket annat har jag inte planerat för dagen, kanske tvätta någon maskin och så funderar jag lite på att baka. Får se vad som känns bra om några timmar :) Men färskt bröd till veckoslutet skulle ju inte vara så illa, inte färska bullar heller!

Grått & vått...

Publicerad 2013-05-23 05:16:33 i Allmänt,

Har regnat stora delar av natten och fortsätter nu under morgonen. Tycker lite synd om Tobias som ska vara ute hela dagen, men tyvärr så ingår det ju liksom i hans yrkesval... Sjäv har jag placerat mig i soffan med dagens första kopp grönt te. 4koppar kan jag dricka per dag, så hoppas jag på att det hjälper att rensa ut vätska ur kroppen. Sen runt 3liter vatten på det, så kommer jag att få springa till vessan var 5te minut, men vad gör nu det, är ju ändå bara hemma och slöar:P
 
Inatt har jag känt av lite svaga värkar då jag vaknat, så ikväll blir det att köpa hem Panadol, så det finns ifall det verkligen tänker sätta igång snart. Måst också försöka få ner lite saker i min BB-väska. Tror det kan vara lite svårt att fundera vad som ska med när värkarna väl satt igång. Sen har jag ännu kommit på några saker som borde köpas hem, så nu gäller det bara att komma på varifrån jag kan få tag i dem...

Rådgivningsbesök v37+3

Publicerad 2013-05-22 09:20:34 i Allmänt, Baby,

Hemma från ännu ett rådgivningsbesök och tror min kropp börjar tröttna på att vara gravid.  Mitt blodtryck som hittills har varit jättebra under graviditeten har nu stigit och var först 145/74 och sen 134/87 när jag mätte i morse, hemoglobinet har sjunkit från 124 till 109 på 3veckor, kroppen lagrar mer och mer vätska och vikten ökar... Nu ska jag följa med blodtrycket under veckan, dricka massa vatten, komma ihåg mina vitaminer, äta järnrik mat och vila, så hoppas vi på att värdena ser bättre ut nästa vecka!
 
Lill*n var också stressad, men det beror förhoppningsvis på att min kropp inte riktigt tycker om sig. Hjärtljudet låg i alla fall vid 170, vilket är lite för högt, så hoppas det bara var tillfälligt. Bökar på gör ju han/hon hela tiden, så inte verkar han/hon må dåligt. Huvudet är nu i princip helt fixerat, gick inte att få att röras nästan alls. SF-måttet har också ökat från 31cm till 33cm, så nu är jag tillbaka mitt på normalkurvan. Skönt det i alla fall, för det tyder ju på att lill*n växer som han/hon ska!
 
Nåja, nu blir det i alla fall en vecka som jag ska fokusera på att få kroppen att må bättre, så ska försöka hålla mig borta från alla större projekt. Fast egentligen hoppas jag på ett "större projekt" och det är att lill*n bestämmer sig för att det är dags att komma ut!

Börjar hända saker!

Publicerad 2013-05-22 05:24:25 i Baby,

Nu märker jag att det börjar hända saker i magen! Igår på kvällen blev magen riktigt hård i flera omgångar, så nog måste det vara sammandragningar. Nu hoppas jag på att få ett papper från andra ultrat från sjukhuset idag, så att jag får det inlämnat till förskringsbolaget. Sen tänker jag börja gräva rosenhallon, tvätta fönster, tvätta&städa bilen mm., jaa, allt som människor tipsar om att kan få igång förlossningen! Lill*n är ju "färdig", så nu vill vi att han/hon kommer ut!

Brev från FPA

Publicerad 2013-05-21 12:44:05 i Allmänt,

Nu har jag äntligen fått beslutet på min moderskaps- och föräldraoenning! Har summorna och utbetalningsdatumen fram till mars, så känns ju bra att veta vad jag kommer att få. Mindre kul däremot är att de tydligen alltid tar minst 20% i förskottsinnehållning, vilket är allt för mycket på mina inkomster, så nu måste jag ringa skatteverket och få dem att lämna in en mera realistisk skatteprocent åt FPA. Men det får bli morgondagens problem tror jag bestämt!
 
Nu ska jag ta min eftermiddagsvila på soffan, sen ska jag gå ut i solen lite och så koka fisksoppa till middag. Tror inte jag har gjort fisksoppa mera än 1gång tidigare, så blir intressant att se hur resultatet blir :P

<3

Publicerad 2013-05-20 11:22:12 i Baby,

Tänk att vår lilla baby snart ska sova här<3
 

Baby-pyssel

Publicerad 2013-05-20 08:05:54 i Allmänt,

Känner mig lite trött och hängig, blev kanske lite för mycket program under veckoslutet och så hann jag ju inte sova på dagarna heller. Idag ska jag i alla fall försöka hålla mig till lite lugnare sysslor. Och inomhus, eftersom det är ganska så grått och tråkigt ute.
Har tänkt mig att jag ska:
  • Stryka lite (brukar samtidigt titta på någon serie samtidigt, så blir det roligare)
  • Vika undan ren tvätt
  • Bädda vaggan och vagnen (Äntligen:) )
  • Gå igenom vad vi saknar i babyväg (blöjor står högst upp på listan!)
  • Fixa diskbänken
Får jag de 5 punkter avklarade och maten påbörjad på dessa 7½timme innan Tobias kommer hem så är jag faktist riktigt nöjd med min dag! Speciellt med tanke på att det troligtvis blir en 2timmars tupplur efter lunchen, i alla fall känns det som om det behövs just nu.

Storken på kommande?

Publicerad 2013-05-20 07:47:10 i Allmänt,

Igår på vägen hem från Tobias mamma såg vi 4 storkar på en åker här nära oss! Båda är vi helt säkra på att det var storkar och efter lite forskning på nätet hittade jag att det årligen tappar bort sig några storkar över från Estland. Ska vi ta det som ett tecken på att storken snart är på väg hem till oss?

10...9...8...7...6...5...4...3...

Publicerad 2013-05-20 05:19:10 i Baby,

Nu har verkligen nedräkningen börjat, med bara 3 veckor kvar tills lill*n är beräknad! Och nu börjar vi faktist snart ha allting i ordning här hemma. Vaggan fick vi hem igår, skötbordet står på plats (blöjor ska jag köpa imorgon), mesta kläderna är tvättade och jag har i alla fall börjat packa mina och lill*n saker som ska med till BB.
 
Vid denna tidpunkt väger medelbabyn lite över 3kg och är ungefär 49cm lång, men variationen kan ju vara stor. En stark baby verkar det i alla fall vara som lever runt i min mage, vi har funderat på en framtida karriär inom fotboll eller kick-boxning med tanke på nuvarande intressen.
 
Själv mår jag fortfarande bra, men börjar märka att kroppen kräver mera sömn och vila. Sover 7-9h/natt + 1-2h på dagen och däremellan ser jag på serier och håller mig stilla i någon timme, så nog tankar kroppen vila helt klart! Foglossningen har blivit mycket bättre de senaste veckorna, men revbenen tycker inte helt om mig och babyn, så sover med en mjuk dyna under dem. 5 dynor börjar föresten bli för få för mig, så snart tror jag Tobias får flytta på soffan för att ge utrymme för 1-2dynor till:P
 
Nu hoppas jag på att babyns försäkring blir fixad i mitten av veckan och sen tycker jag att lill*n sku kunna börja komma!

Busy, busy

Publicerad 2013-05-19 06:46:21 i Allmänt,

Mycket program nu över helgen, något som jag inte är van med från mina lugna dagar i veckan. Igår blev det besök på företagarmässa för att lite titta runt och se vad olika företag sysslar med. Riktigt roligt och många bekanta, bland annat gamla skolkamrater och lärare. På eftermiddagen hade vi Tobias pappa på besök och på kvällen var det vedhämtning som gällde. Däremellan var det lite matlagning, brödbak, städning och pyssel ute:) Dagens enda besvikelse var att det bara hördes två små åskknallar och ingen ordentlig åska. Som jag har väntat på årets första åskväder och så kommer det inte!
 
Idag fortsätter dagen med program av olika slag. Vi ska hämta hem ett till släp med ved och så ska gräsmattan klippas, nyplanteringar vattnas, en maskin tvätt hängas att torka och vad vi nu hittar på. På eftermiddagen/kvällen blir det besök hos Tobias mamma, lite sent morsdagsfirande eller vad vi ska kalla det:). Sen kanske vi hinner med en liten slöiskväll framför någon serie innan det är dags att ta tag i nästa vecka.

Men nu först: morgonmål! Magen morrar av hunger :P

Äntligen!

Publicerad 2013-05-17 11:08:48 i Trädgård,

Äntligen blommar tulpanerna! Som jag har gått och väntat! Ännu igår var de i knopp, men dagens värme satte fart på dem:)
Nu hoppas jag på att perennerna växer sig riktigt stora i år, så de börjar täcka jorden bättre!
 
Älskar dubbla, spräckliga tulpaner<3
 
Också förgätmigejen har slagit ut:)
 

Utfärd?

Publicerad 2013-05-17 10:57:11 i Allmänt,

Var idag till banken för att fixa försäkring åt lill*n, men tydligen behövs ett skillt intyg över att andra ultrat är gjort villket jag inte visste om. Så nu måste jag vänta till kl 13 då mödrapolikliniken har telefontid och ringa dit och hoppas på att de kan lämna ut ett sådant intyg redan i eftermiddag. I så fall ska jag locka med Fia på en liten utfärd och förhoppningsvis glass i solen:) Eller testa våffel/plätt-cafét som redan funnits i ett år, men som jag aldrig varit in i ännu...

Vila

Publicerad 2013-05-16 11:19:48 i Allmänt,

Blev en förmiddag av vila här hemma. Känner mig trött i kroppen, så känns inte som en så superbra idé att gå ut och kratta. Fick föresten "order" om att vila mycket, gärna till och med sova en stund på dagen, så att jag hela tiden är utvilad ifall lill*n bestämmer sig att det är dags.

Rådgivningsbesök v36+4

Publicerad 2013-05-16 09:19:31 i Baby,

Nu är jag och babyn hemma från vår cykeltur till stan och rådgivningen. Soligt och fint väder, så blev riktigt varmt på hemvägen!
 
Mina värden såg fina ut, men det märks nog att kroppen börjat lagra vätska nu mot slutet! Ringen är lite spänd och fötterna lite svullna. Så nu blir det att dricka en massa vatten och så grönt te och hoppas på att det sköljer ut lite vätska! Har en kanna med iste av grönt te och apelsin på gång och en kanna vatten med lime framför mig, så nu är det dricka, dricka, dricka som gäller!
 
Lill*n ligger fortfarande med huvudet neråt och sköterskan tyckte att det började kännas ganska fixerat:) Och så kan vi konstatera att jag inte får ligga på rygg mera! Blir en stressad liten i min mage då och pulsen rusar iväg. Den sjönk nog sen ner inom normalgränsen så fort som jag vände mig på sida. SF-måttet ligger fortfarande på 31, så hoppas på lite tillväxt till nästa gång! Men fortfarande inom normalkurvan och så lugnades jag med att måttet är så beroende på hur babyn ligger. Men inte verkar det ju vara någon jätte-baby i min mage, då måttet är så pass litet.
 
Så ser kurvan ut, hoppas på att den stiger lite nästa gång!

Träffa grannar

Publicerad 2013-05-16 05:18:00 i Allmänt, Trädgård,

Igår på eftermiddagen bar jag och Tobias ut alla tomaterna, sökte fram större krukor, blandade mylla och fick äntligen tomaterna omplanterade! Snabbt gick det ju när allting var framplockat och vi var två som gjorde jobbet. Så nu står 16 fina tomatplantor ute i verandan och vardagsrummet känns mitt i allt så mycket ljusare när inte halva fönstret är täckt med tomater:P
 
Var så skönt i solen, så när tomaterna var klara ställde vi dem i skuggan, vattnade och satt oss i solen och pratade lite. Sen fick Tobias lite myror i byxorna och var tvungen att rensa en stund, men jag fortsatte mitt sol-sittande. Efter en stund kom en granne två hus bort ut och klippa gräset och när hon tog en paus vinkade hon och ropade att hon måste komma och hälsa oss välkomna till bördiga Kila. Eftersom huset emellan oss är obebott för tillfället blev det träff halvvägs och ett glatt återseende då det var min gamla handarbetslärare från högstadiet. Hon och hennes man hade tydligen följt med vårt arbetande i trädgården och tyckte det var så roligt med ett så ungt par som är trädgårdsintresserade:) Blev erbjudna både liljor och hallon, samt fick reda på var deras förråd är, ifall vi behöver låna något! Roligt med glada och vänliga grannar:) Mycket möjligt att det blir många flera pratstunder om trädgård, då jag ju kommer vara hemma ganska så länge och hon går i pension nu till sommaren!

Men, var är solen?

Publicerad 2013-05-15 09:31:23 i Allmänt,

Har nu hunnit bli så bortskämd med sol, att det känns riktigt konstigt när det är mulet! Hade planerat att göra ganska mycket ute idag, men mulet och 9grader lockar inte riktigt. Får hoppas på att solen hittar fram mot eftermiddagen! Har i alla fall fått ihopvikt babykläderna jag tvättade igår, lakanen till lill*ns vagn och säng strykta och på plats, en maskin med mina och Tobias kläder tvättade och nu snurrar det på en maskin med tvättlappar, blöjtyger, lite babykläder och något lakan. Hoppas på att våga hänga ut det på tork om ungefär en timme, när maskinen har snurrat klart.
 
Annars så är dagens innesysslor avklarade, för tydligen har jag glömt att köpa jäst, så blev inget brödbak som jag hade tänkt mig... Men kanske jag hittar på att baka någonting annat? Börjar behövas påfyllning i frysen med bakverk.

Skötbord

Publicerad 2013-05-15 09:23:49 i Baby,

Nu har vi skötbordet hemma! Var igår iväg och söka det, så nu återstår att fylla det med alla saker:) En del är redan inplockat i lådorna och blöjor blir det väl snart att köpa hem lite av, så det finns för de första dagarna hemma sen. På söndagen blir det troligtvis ett besök hos Tobias mamma, så då får vi hem vaggan. Sen borde vi väl ha alla de stora sakerna hemma? När vaggan är hemma blir det också att montera in basen till bilstolen i bilen, så den finns där när det är dags att åka iväg!
 
Skötbädden hänger på tork, sen är skötbordet klart:)
 
Fick också en lekmatta. Finns så mycket som vi inte har, tur så har vi många irunt oss som delar med sig!

Hemma igen

Publicerad 2013-05-14 10:51:56 i Allmänt,

Nu är jag hemma igen efter ett besök i banken + lite småshopping (Bepanthen, maskmedel till kattorna, tunn sovpåse till lill*n mm.). Tog cykeln till hjälp och gick i uppförsbackarna, så det gick riktigt smidigt, men ändå känner jag mig trött nu. Blir att vila en stund och sen hoppas på att jag orkar ta tag i dagens projekt. Börjar tycka så synd om tomaterna...

Öppet fönster och rena lakan

Publicerad 2013-05-14 05:14:14 i Allmänt,

Då sover man som en stock! Har sovit jättegott och till och med höften har betett sig under natten:) Tobias trodde det var morgon när jag kom upp vid halv 10 igår kväll, så han blev överlycklig när jag sa att han får sova nästan 8 timmar till ännu.
 
Nu sitter jag med dagens första kopp te och nere snurrar tvättmaskinen på. Tänker slöa i soffan en timme innan jag börjar städa här i nedre våningen. Tycker det är så skönt när jag har möjlighet att ha mina låååånga mornar:)

Filmkväll för två

Publicerad 2013-05-13 18:15:47 i Allmänt,

Eller egentligen tittar vi på en serie och lill*n lyssnar nog mera än ser. Tobias har hållt på att somna sen han kom hem från jobbet vid halv 5, så för en stund sen sa han gonatt. För egen del ska jag försöka hålla mig vaken nån timme till, så sover jag förhoppningsvis tills klockan ringer imorgon.
 
Dagens sysslor, förutom omplanteringen av tomaterna, är gjorda:) Tomaterna får vänta till imorgon, eftersom jag vill göra det ute och nu regnar det. Men imorgon behöver de verkligen få komma i större krukor, då de redan är runt 50cm höga och många av dem har blomknoppar! 
 
Men nu The Mentalist och om en stund en kopp cacao, behöver choklad:P

10...9...8...7...6...5...4...

Publicerad 2013-05-13 08:31:20 i Baby,

Förutom morsdagsfirande igår gick vi också in i en ny graviditetsvecka. Fyra veckor kvar till beräknat och nu räknas babyn vara fullgången :) Börjar verkligen kännas att det är en ganska stor baby som bökar om inne i magen, tar ibland riktigt sjukt när han/hon buffar åt något håll.
 
  • Vikten beräknas nu ligga på lite under 3kg
  • Längden är ungefär 48,5cm
Själv märker jag att kroppen har samlat på sig vätska de sensate dagarna, bland annat förlovningsringen börjar vara lite spänd. Blir att dricka lite extra vatten de närmaste dagarna, så att kroppen kanske vågar släppa ifrån sig det som den nu sparar på. Någon kopp grönt te och lite färsk ananas kanske också sku hjälpa på traven?
 
Halsbrännan har igen lugnat sig och jag har snart klarat en vecka utan Rennie, troligtvis tack vare att babyn sakta men säkert sjunker och ger lite mera utrymme åt magsäcken igen. Revbenen har också fått vara mycket mera i fred den senaste veckan, så nu är det egentligen bara fogarna som gör sig påminda dagligen. Men varmt bad hos mommo och varm vetekudde gör fortfarande underverk!
 
Har börjat känna av lite förvärkar/sammandragningar, men inte så att de på något sätt sku göra ont. Mest är de bara irriterande, då jag oftast märker av dem när jag lägger mig för att sova/vila. Att vila har annars blivit viktigare nu känner jag. Ibland räcker det med att ligga en stund och till exempel se på en serie, men andra gånger är det en tupplur som gäller. Tur så har jag mycket tid för mig själv nu :)
 
Badboll :) Morsdagsklänningen var duktig på att framhäva magen!

När man inte kan sova...

Publicerad 2013-05-13 04:17:26 i Allmänt,

... kan man istället planera sin vecka lite!

Försker planera så att jag gör lite nyttigt och så lite nöje (läs: läsa i hängmattan varje dag, inte så att jag går fullt ut ena dagen för att sen behöva vila i två dagar innan kroppen är med igen. Måst liksom försöka komma ihåg att kroppen har annat för sig också än det jag bestämmer mig för att göra! Sen gäller det ju också att planera lite enligt vädret, regn=inne, sol=ute:)
 
Idag, måndag blir det att städa övre våningen (plocka undan rent byke, sätta saker på plats, byta lakan & dammsuga), fixa Kela-papper och sätta dem på posten, kolla om jag får tid till frissa imorgon eller på torsdagen, skriva handelslista, plantera om tomater och så göra veckans storhandel.
 
Imorgon, tisdag blir det ett besök i banken, någon maskin tvätt skall fixas och torkas ute i solen och nedre våningen ska plockas och dammsugas.
 
onsdagen ska sista delarna av gården krattas och rosenbusken som stod mitt inne i största snöhögen måste redas upp. En maskin byke får väl snurra på och så borde jag stryka (inte favorit-projekt precis, så drar mig lite för det).
 
torsdagen ska jag till rådgivningen och efter det hoppas jag på frissatid. Sen är planen att det blir en dag i trädgården med att gräva upp rosenhallon, rensa i rabatten, flytta en krusbärsbuske och lite annat småpyssel.
 
Längre än så har jag inte ännu kommit i mina planer, men veckans viktigaste sysslor är i alla fall uppdelade på veckans första dagar, så det känns ju bra:) Får bara se om jag lyckas hålla dessa planer, elelr om det dyker upp något viktigare/roligare:P Någon av dagarna när jag känner för att stå i köket borde jag också ta lite storkok och fixa matlådor till frysen och så baka lite bröd.
 

Nattuggla

Publicerad 2013-05-13 03:19:33 i Allmänt,

Vaknade för ungefär en halvtimme sen och det var helt omöjligt att få bekvämt, så istället för att ligga kvar och störa Tobias flyttade jag ner på soffan en stund. Om lite mindre än en timme ringer hans väckarklocka, så lika bra att han får sova så att han orkar med arbetsveckan! Själv kan jag ju liksom krypa tillbaka ner i sängen och sova när jag vill:P

Glad Morsdag!

Publicerad 2013-05-12 06:53:39 i Allmänt,

Glad Morsdag till alla mammor!
 
Tobias fick sin sista sovmorgon på många morsdagar idag. Näst år hoppas jag på te och blommor på sängen:)

Full fart på dagen

Publicerad 2013-05-10 19:50:28 i Allmänt,

Idag har varit en dag med mycket program! Började med en runda på stan, köpte mat, gräs- och klöverfrön, två rhododendron och lite annat smått och gott. Sen bar det av hem och här hackade jag grönsaker och kokade pasta till pastasallad. Skönt att ha middagen klar tidigare. Hann precis bli klar med salladen när Linda och barnen stannade utanför och så åkade vi iväg på en liten utfärd till Kyrkslätt. Köpte lite sommarblommor, bland annat tre superfina pelargonplantor. Nu gäller det bara att hitta någon fin kruka att ha dem i! På vägen hem stannade vi också i Hagalandet och kollade på deras utbud. Mest intressant var nog ändå att titta på hönsen och fåren som gick omkring på gården:)
 
Hemma igen blandade jag ihop en bröddeg att jäsa, så att vi fick färska semlor till middagen. Fixade sedan diskbänken och så var Tobias hemma. Då fylldes ännu ett släp med saker till sopstationen och efter det förde vi Fias bil tillbaka till henne. Fick med några presenter till babyn, som hon köpt på sin Danmarkresa:) Så hem igen, baka ut semlorna och så kom Jenny och Nina på besök. Nina hade med sig en hel Kela-låda full med babykläder som jag fick gå igenom och välja vad jag ville ha av. Blev nog en fin liten hög som fick stanna kvar hos oss, även om vi nog egentligen har ganska tillräckligt redan;P Men man är ju alltid tacksam för fina kläder, för nog kommer de säkert att behövas!
 
Sen blev det middag innan de åkte iväg och efter det har jag och Tobias varit ute på gården. Skönt med varma kvällar, så man har lust att jobba ute! Nu har jag en pannkakssmet att svälla, så snart blir det pannkaka och Big Bang Theory innan vi kryper ner i sängen:)

Vilken natt!

Publicerad 2013-05-10 07:04:30 i Baby,

Är helt slut i kroppen efter denna natt!
 
Vaknade nån gång efter 2 av att lill*n bökade på som en tok och bara fortsatte och fortsatte. Blev illamående av alla sparkar och buffar och varje gång jag rörde mig minsta lilla började de pånytt. Blev att lösa sudoku&korsord i 3timmar innan han/hon hade lugnat sig och äntligen somnat om! Vet inte vad det handlade om och ännu har lill*n inte vaknat, så har inte kännt var fötterna befinner sig. Är lite orolig att han/hon vände sig, då det verkligen var kraftiga rörelser under så lång tid. Men det märker jag ju förhoppningsvis om en stund när det blir dags för morgongympa!

Magen v35+3

Publicerad 2013-05-09 06:05:59 i Baby,

 
Finfin kalaskula! Ibland känns det som om jag svalt en hel vattenmelon...
 
Can''t see my feet anymore:P
 

Morgonmål ett avklarat:)

Publicerad 2013-05-09 06:01:52 i Allmänt,

Nu har jag och babyn stigit upp och ätit dagens första morgonmål, rabarbervispgröt med mjölk:) Gissar på att Tobias gärna sover till 8 tiden och så länge kan jag inte vänta före jag får något i magen!
 
Tror det blev lite för mycket sol och värme igår på dagen, för gud vad trött jag var på kvällen! När vi hade fört två släpvagnslass till sopstationen tog jag bara in rena tvätten och gick i en snabb dusch. Sen kollapsade jag på soffan och låg där medan Tobias duschade och fixade middag (fafa hade rökt abborrar, perfekt middag en somrig vårdag!). Efter maten blev det ett avsnitt Big Bang Theory och sen sängen. Kände mig konstig i kroppen hela kvällen, svagt illamående och allmän obehagskänsla, men som tur släppte det under natten. Men nu har jag i alla fall märkt vad gravida menar när de säger att de klarar värme sämre än normalt!

Finska Rivieran

Publicerad 2013-05-08 07:02:41 i Allmänt,

Om en timme ska jag hoppa i bilen och köra till Tobias jobb. Han hade lyckats åka iväg utan sin ryggsäck med mat, vatten mm. idag, så lovade att föra dit den då jag har bil till mitt förfogande. Sen blir det att ta kringelkrokvägar till Finlands Riviera, aka. Ekenäs. Där ska jag via några butiker och sen hem till Linda & co för bus och babbel. Deras gård är alltid supervarm, så blir att ta på sommarkläder tror jag:) Blir bjuden på lunch där, tacogryta och till efterrätt persikapaj hörde jag rykten om, nami!
 
På vägen hem ska jag via och spänna ringarna på bilen och sen när Tobias kommer hem åker vi iväg till sopstationen med tallkvistar. Sen blir det att lasta på lekstugans delar och resten av tallkvistarna för en andra runda. Tur så har vi nära att föra allting!:) Ikväll borde jag också kolla att jag har kläder till morgondagens konfirmation. Framförallt gäller det att hitta mitt enda par med strumpbyxor för gravida! Och kolla vilka klackskor som passar:) Synd bara att det är lovat regn, kanske blir att ta bytesskor med att ha inne?

Promenader x3 = ingen bra idé

Publicerad 2013-05-08 06:48:20 i Allmänt,

Igår blev det lite för många promenader tror jag. Först 15min + 40min med hundarna och sen på kvällen gick jag och Tobias till ABC och köpte glass. Redan på vägen till ABC började jag känna av att det spände i magen och på hemvägen fick jag ta flera små pauser för att magen sku slappna av. Tydligen börjar jag få lite sammandragningar!
 

Rabarbervispgröt

Publicerad 2013-05-07 14:15:32 i Allmänt,

...en säker väg till halsbränna, men såå gott så jag står ut med lite brännande!
 
Kokade en stor sats (typ 2liter) rabarbervispgröt igår, så jag och Tobias har som mellanmål nu i veckan. Perfekt vår-mellanmål med ett glas kall mjölk till:) Men nog märker jag ju att halsbrännan inte tycker om det sura riktigt. Men så länge det inte är värre än lite brännande kommer jag att njuta av vispgröten. Den gång jag måste ta Rennie för att stilla brännandet blir sista gången jag äter rabarber innan lill*n är född. Onödigt att plåga kroppen allt för mycket!
 
Nu väntar jag i alla fall på att Tobias ska komma hem, så ska vi lassa på tallkvistarna på släpvagnen. Kanske jag ännu sen orkar kämpa några minuter mot rosenhallonen. Påbörjade återerövringen av gården från dem igår och fortsatte lite nu på eftermiddagen, men det är ganska tungt, så tyckte det är lika bra att spara krafterna till att lassa kvistar och sen se om jag ännu ork/vill fortsätta. Men snart är 2kvm återerövrade!
 
 

Hos pojkarna (+ rådgivning v35+2)

Publicerad 2013-05-07 09:47:18 i Allmänt,

Nu är jag hos mamma och har sjunkit ner i soffan med Egon och Igor efter en kort 15minuters promenad tillsammans. Så fort de märkte att jag blir kvar här lade de sig att sova lite, efter att ha vaktat huset hela morgonen. Nu blir det att titta på högklassig dags-tv, sen lunch och efter det en lite längre promenad innan jag lämnar hundarna ensamma igen.
 
På rådgivningen var allting bra. Lill*ns hjärta tickade på lite på snabbare sidan, men det berodde troligtvis på att han/hon hamnade på navelsträngen, så syretillförseln blev lite dålig. Började på 200slag/minut, men när jag vände mig lite på sida lugnade hjärtat sig snabbt och sjönk ner till 156 på några sekunder. SF-måttet hade sjunkit med 1cm från torsdagen (32cm då, 31cm idag), så troligtvis har magen börjat sjunka. Är tydligen vanligt att måttet sjunker lite då magen sjunker, för att sen fortsätta växa, så bara måttet inte har sjunkit till nästa besök är det inte något att fundera på. Speciellt då lill*n busar på så mycket som han/hon gör!
 
Fick också höra att det inte är helt vanligt att man som första gångs föderska har börjat öppna sig redan i v34, så kanske, kanske lill*n håller tiden eller till och med kommer lite tidigare! Många promenader bara och vara igång, så hoppas vi på att få träffa vår baby senast i början av juni:) Samtidigt blir det ju att sätta lite mera fart på att fixa allting som ska fixas, eftersom jag faktiskt varit helt inställd på att gå över tiden! Men nog är han/hon mera än välkommen om 2-3veckor, när han/hon är färdigbakad så att säga:)

Lugnare dag

Publicerad 2013-05-07 05:43:42 i Allmänt,

Idag blir en lugnare dag för mig och lill*n. En maskin byke snurrar på och den ska jag hänga upp innan jag far till rådgivningen, men annars så kommer vi slöa med datorn denna morgon. Efter rådgivningen ska jag vara sällskap åt Fias hundar några timmar, så blir väl två promenader med dem. Annars gissar jag att vi kommer vila på soffan lite och titta på tv:)
I eftermiddag har jag planer på att satsa ungefär en kvart på rosenhallonen igen. Började igår med att gräva upp av dem och hoppas på att orka fortsätta med det en liten stund på fina dagar, så att de sakta men säkert försvinner! Annars så borde jag rensa lite och när Tobias kommer hem ska vi lasta tallkvistar på släpvagnen, så att vi kan föra iväg dem imorgon. Sen är vi ett steg längre i uppredandet igen:)

På tork

Publicerad 2013-05-06 12:09:58 i Allmänt,

När månne det slutar vara mysigt att tvätta babykläder? För tillfället tittar jag ut på byksträcket med ungefär 5minuters mellanrum och njuter av att se lill*ns kläder fladdra i vinden:) Nu hoppas jag på att våra kläder som jag tvättade imorse är torra vid halv 3, när nästa maskin är klar. Behöver liksom bykkniporna som de är upphängda med:P
 
En maskin tvättad och en andra snurrar på för fullt.

Busig morgon

Publicerad 2013-05-06 09:39:17 i Allmänt, Baby,

Är en riktig vildning i min mage idag! Ha fått ta emot både sparkar och slag hela morgonen. Blev att stanna upp flera gånger under de 30minuter jag var i olika butiker nu på morgonen, för att fötterna träffade rakt mot revbenen. Nu tror jag bestämt det blir att vila en liten stund innan jag dammsugar och kokar vispgröten, efter det är det bara att tvätta och hänga upp byke som återstår för dagen:) Och njuta av solen på gården!

10...9...8...7...6...5..

Publicerad 2013-05-06 07:52:32 i Baby,

Herrigud, 5veckor kvar tills lill*n är beräknad! Känns overkligt!
 
Nu är jag i alla fall mammaledig och får bestämma över mina dagar hur jag vill:) Om vädret fortsätter som idag kommer vi att tillbringa många timmar ute i friska luften gissar jag på! Fortsättningsvis mår jag bra och kan sova bra de flesta nätterna. Lite gör sig nog fogarna påminnda och senaste veckan har revbenen varit ganska sjuka. Så går det när det finns två små fötter som sparkar på dem.
 
Lill*ns dygnsrytm börjar bli mera tydlig, med längre pass av rörelser och sen stilla där emellan. Han/hon sover mycket under natten (snälla, fortsätt med det!) och sen är morgonen aktiv med mycket bökande. Sen brukar det bli några timmar sömn som bryts med busande med jämna mellanrum under hela dagen. Oftast blir han/hon sen igen effektiv när kvällen kommer, för att sen igen somna till natten.
 
  • Vikten ligger någonstans runt 2,6kg
  • Längden är ungefär 47cm
 

Idag ska vi vara effektiva!

Publicerad 2013-05-06 05:47:11 i Allmänt,

Efter att ha övergett huset i 4dagar och innan det jobbat 9dagar i sträck finns det en del som borde göras. Så idag ska jag och babyn vara effektiva (babyn har redan börjat genom att se till att jag vaknade 15min innan väckarklockan av rejäla sparkar i revbenen). Framför allt kommer vi springa mellan tvättmaskinen och sträcket ute, för alla bykkorgar börjar vara överfulla! Vispgröt ska vi också koka och så en sväng till butiken efter sånt som jag märkt att börjar saknas här hemma. Och så hoppas vi på att få allting gjort här inne fram till 2tiden, så får vi gå ut på gården sen och sola lite:)

Förberedelser

Publicerad 2013-05-03 17:44:00 i Baby,

Bestämde ganska tidigt att allt pysslande, tvättande, ordnande, bäddande mm. inför lill*ns ankomst sku vänta tills jag blir mammaledig. Gissade på att tiden kommer bli lång och att det kan vara bra att ha mycket roligt program framför sig. Nu är det då sista dagen som jag inte är mammaledig, även om jag är hemma och ledig. Så från och med nästa vecka ska jag börja fixa här hemma.
 
Tjuvstartade nog lite idag med att sortera alla kläder i storlek 50-62 enligt tvätttemperatur, vända avigt och liknande. Kan ju nog konstatera att jag har en del att tvätta de närmaste veckorna!
 
Badkaret till vänster är 70x43cm, så ni kan se att vi har en hel del kläder!
 
Förutom kläderna finns det sen ännu en låda med blöjtyger/allt-i-ett-blöjor, handdukar, hakklappar och liknande +  en stor kass med lakan, badhanddukar och annat smått och gott som ska tvättas. Men om jag tvättar en maskin per solig dag så borde jag väl förhoppningsvis vara klar innan juni är här:P

Lill*ns rörelser

Publicerad 2013-05-03 06:59:39 i Baby,

Igår hos läkaren fick jag höra att jag ska känna av lill*n i sammanlagt en timme/dygn, vilket jag nog gör med råga flesta dagarna! På 1maj var det en trött liten baby under natten och morgonen, så då fick jag till och med väcka honom/henne med ett stort glas kallt vatten. Mot eftermiddagen blev det nog sen vanligt liv i magen igen, men orolig blir man ju nog varje gång lill*n är stilla lite för länge.
 
Nåja, det jag egentligen sku berätta var att lill*n helt klart missförstod läkarens uttalande om 1h rörelser/dag. Lite före 8 på kvällen när jag satt i soffan började han/hon böka på och fortsatte med det medan jag fixade mig i ordning för natten och ännu när jag lagt mig i sängen bökades det på riktigt rejält och hicka hann vi också med. Efter ungefär 40 superaktiva minuter vände jag mig på sida, för då brukar det lugna sig, men inte denna gång. Tror jag låg runt 15minuter ännu innan han/hon slutligen somnade, så blev ju liksom ett sammanhängande pass på 1timme, förutom allt bökande under dagen:P  Och idag har morgonen börjat i samma stil med en massa bök och stök, så nog verkar vi få en pigg liten busunge i alla fall:)

Vi <3 Morgonmål

Publicerad 2013-05-03 06:49:41 i Allmänt,

Nog för att jag alltid har varit förtjust i morgonmål, men nu under graviditeten har det blivit bara ännu starkare! Tror jag sku kunna äta hur mycket som helst på morgonen. Har inte alls problem med att magen käns för lite, som många andra har mot slutet av graviditeten:P Lill*n i magen verkar också tycka om morgonmål, för det blir (nästan) alltid cirkus i magen efter att jag har ätit. Speciellt om jag äter rostat bröd med apelsinmarmelad, så blir han/hon glad:)
Försöker nog ändå hålla mig inom rimliga gränser, för annars tar det så länge innan jag är hungrig igen. Blir svårt att komma ihåg mellanmål på förmiddagen om jag inte känner mig lite hungrig och det i sin tur straffar sig på kvällen då jag vill ha allting och lite till!
 
Standard just nu är två bitar rostat rågbröd med smör, stekt ägg, ost, meetwurst/leverkorv/skinka, tomat/gurka och till det en stor kopp te och mjölk/saftsoppa. Gott och mättande är det:) Men inte sku jag tacka nej till hotel-/kryssningsfrukost någon morgon i veckan:D

Stug-helg

Publicerad 2013-05-03 04:48:30 i Allmänt,

Idag åker jag, Fia och hennes pojkar iväg till stugan. Imorgon är där strandtalkko på förmiddagen, så vi ska stå och luta mot krattorna som alla andra effektiva tanter. På eftermiddagen/kvällen kommer mamma och Tobias och gör oss sällskap, så på söndagen har vi projekt med att reda upp de träd som fälldes i vintrast.
 
Ska bli skönt med ett veckoslut i stugan, lite grillat, förhoppningsvis sol och små promenader med hundarna! En spännande sak blir att se vad mina höfter tycker om att sova på soffan, men det blir ett senare problem:P

Rådgivningsbesök + läkare v34+4

Publicerad 2013-05-02 13:14:08 i Allmänt,

Nu är vi hemma från besök på rådgivningen igen en gång! Båda mår i toppen:) Magen växer som den ska, lill*ns hjärta tickar på i fin takt och ännu har huvudet inte sjunkit helt ner. Själv har jag lyckats gå upp 1,8kg på 10dagar, men det skyller jag på vappens munkar:P Rådgivningssköterskan tyckte inte att det var något farligt med den plötsliga uppgången, eftersom jag i övrigt mår bra. Av läkaren blev rekommendationerna bara att försöka komma ut på promenader ofta och dricka mycket vatten, ifall jag har vätska lagrat i kroppen. Och så inte äta för mycket socker förstås. Råden för dagen var att njuta av den fina våren och passa på att vara mycket ute nu när jag blir ledig, samt att packa BB väskan, ifall vi snabbt måst åka iväg. Njuta av det fina vädret tänker jag börja med nu, i form av en kort promenad och sen lite pysslande på gården, men BB-väskan får nog i alla fall vänta till nästa vecka! Nu börjar det föresten bli riktigt tätt mellan besöken, eftersom jag ska tillbaka till rådgivningen igen nästa tisdag!

Halsbränna

Publicerad 2013-05-01 23:11:32 i Allmänt,

"Kul" med nya gravidsymtom... Vaknade för en stund sen och trodde först jag var illamående, men istället var det halsbränna. Omöjligt att somna om, så nu testar jag banan och mjölk som båda kan lugna brännandet. Blir att kolla på rådgivningen vad jag kan göra om jag igen får halsbränna, för den brukar väl bara bli värre ju större babyn blir....

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela