ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Nya sängen invigd

Publicerad 2013-07-31 14:45:19 i Allmänt, Baby,

Inatt invigde lillen sin spjälsäng. Fungerade mycket bättre att få honom att sova där än i vaggan! Han sov där från 22 till 6 med bara en matpaus. Efter maten klockan 6 kom han mad mig och mysa och sov sen ännu 1,5timmar, så en jättebra natt igen en gång:) Det är så skönt att han äter och sover ordentligt. Jag har inte varit trött mera än max fem dagar sen han föddes och de dagarna har det räckt med en liten tupplur på dagen för att känna mig pigg igen.
 
 
 
Tyckte sängen såg så stor ut, så för att lillen inte skulle känna sig ensam
fyllde jag fotändan med de kramdjur han fått:)

Varmvatten:)

Publicerad 2013-07-29 19:10:37 i Allmänt,

Nu har vi varmvatten i kranarna igen! Vid fyra kom en från vvs hit och plockade isär oljebrännaren för att kolla läget. En del hade tagit skada av vattnet, så när den var utbytt fungerade pannan igen! Så skönt att inte behöva byta ut några större delar:)
 
Imorgon blir det att tvätta duschrummet ordentligt, så sen kan vi börja tvätta oss hemma igen. Ännu idag blev det att åka till mamma för en dusch och så lite chips och en varsin bakelse som hon hade köpt då vi hade tänkt åka till Svartå slottspark på promenad idag. Men eftersom vädret blev dåligt och vi fick hit vvs:aren, så fick den promenaden skjutas fram.
 
Annat kul som hänt idag är att lillens säng har kommit! Han fick den i present av farmor och imorgon ska vi bygga ihop den och ställa den vid vår säng. Får se om han trivs bättre att sova i den än vad han trivdes i vaggan!

Lugn morgon

Publicerad 2013-07-29 11:33:32 i Allmänt,

Efter en lång natt har vi tagit en lugn morgon. Tog lillens barnvagn in bredvid köksbordet och där låg han och sov medan jag och Tobias åt morgonmål. Efter morgonmålet satte vi oss att fundera på dopet lite och såg ett avsnitt Chuck. Nu har vi alla tre precis ätit lunch och nästa punkt för dagen är att få lillen att sova lite i vagnen igen, så att jag och Tobias får fylla bilen med elsaker som blev förstörda av regnet och sedan ska jag åka iväg med det till insamlingen. Någon gång senare i eftermiddag kommer en man hit och kolla läget med vår oljepanna, så sen är vi igen lite längre med fixandet här hemma.

Yard sale

Publicerad 2013-07-28 06:52:26 i Allmänt,

Ser ut som om vi sku ha gårdsloppis för tillfället. Vi fick ut alla saker ur källaren igår på förmiddagen, så nu står allting nästan fast i gatan i ett enda kaos:P Under natten har ett batteri och fläktar jobbat på för fullt i källaren och nu gick jag för en stund sen och öppnade källardörren igen, så att luften rör sig ännu mera.
Dagens projekt blir att gå igenom alla saker och sortera bort allt som ska slängas, så får vi åka några vändor till sopstationen imorgon. Sen är det ju mycket saker som behöver tillfällig förvaring tills källaren är torr, men som tur är förrådet på gården i princip helt torrt och så finns verandan för de mest känsliga sakerna. Annars så borde huset städas, men får se hur mycket vi hinner med idag!
 
Igår var jag första gången iväg från lillen en längre stund, då jag var till Linda på middag. Kändes konstigt att inte ha han med mig och var nog tvungen att ringa till Tobias en gång och kolla att allting var bra, men samtidigt var det jätteroligt att sitta och äta gott, prata och skratta en massa. Pojkarna hade haft det riktigt bra här hemma, även om lillen hade varit lite ledsen i början. Men nu tror jag nog det är länge innan jag är borta från lillen mera än den tid det tar att handla hem mat och liknande! Nu ska vi ju fira semester tillsammans alla tre:)

Swimmingpool i källaren - Check!

Publicerad 2013-07-27 06:36:20 i Allmänt,

För andra gången på några år har jag och Tobias fått uppleva vad ordentliga störtregn kan ställa till med, då gårdagens åskväder gjorde att vi hade en halv meter vatten i källaren. Förra gången var vi på Madeira, då regn uppe i bergen orsakade jordskred och översvämningar. Den gången var nog ändå värre, för över 50 personer dog. Nu handlar det ju bara om lite förstörda saker.
 
 
Många små båtar som guppar omkring. Här hade vattnet redan sjunkit med c. 10cm.
 
Vi fick hjälp av brandkåren att pumpa ut vattnet och efter att ha kollat vad läget lite bestämde vi oss för att packa ihop lite saker och tillbringa kvällen hos mamma och Fia. Blev en varm dusch (svinkallt regnvatten var det som vi gått omkring i) och sen pizza, vin och godis. När det var dags att sova packade vi oss i bilen och kom hem.
 
Idag blir det alltså projekt källare! Vi tänker tömma ut allting på gården, så får det stå i solen och torka. Sen blir det att börja sortera vad som ska slängas, vad som ska sparas och vad som behöver köpas nytt. Tvättmaskin, oljepanna, trimmer och lite elverktyg är de större sakerna, som troligtvis är förstörda, så blir att skicka in skadeanmälan till försäkringsbolaget. Sen blir det att införskaffa lite nya batterier och fläktar, öppna dörrar och fönster och börja försöka få ut all fukt. Lite annorlunda start på Tobias pappaledighet än vi hade tänkt oss, men nu är vi ju igen en upplevelse rikare (fick hör att jag tog situationen så lugnt och bra av vår granne igår:P).
 
Vi var ju inte de enda som hade vatten in i källaren, tvärt om så kom vi ganska lindrigt undan i jämförelse med många andra. En granne hade nyköpt frys och tvättmaskin i källaren, som nu var förstörda + glömt köksfönstret uppe, så parkettgolvet var förstört. En annan hade hela källaren vattenfylld, en tredje upp till midjehöjd. I ett hus hade de inrett källaren till gillestuga, med lädersoffor, bokhyllor och en massa annat som nu var förstört av vattnet. Kan ju i alla fall konstatera att man träffar och pratar mera med grannarna då alla står ute på gatan och diskuterar skadorna i husen.
 
Nåja, nu på med arbetskläder och så ner och börja röja.

1 månad

Publicerad 2013-07-26 06:48:25 i Allmänt, Baby,

Tänk att igår blev vår lilla pojke en månad! Man ser verkligen hur han hela tiden växer och ändrar till både sätt och utseende:) Han har också ändrat nätternas sovvanor, så de senaste veckorna har han bara ätit en gång mitt i natten, sen är nästa matpass runt 5, så då har jag och han stigit upp. Han har också börjat sova bättre på dagen.
 
På onsdagen var vi till rådgivningen på koll och kan konstatera att lillen växer så det knakar!
 
Födsel 3850g 52cm
2veckor 4050g 54,5cm
1månad 5020g 58cm
Tänker bli en stor pojke tror jag:)
 
Nu ska vi fortsätta gosa i soffan och diskutera de kommande veckorna när Tobias är hemma med oss!

Nedräkning

Publicerad 2013-07-24 06:00:01 i Allmänt,

Nu är det bara tre dagar kvar tills Tobias blir pappaledig i två veckor! Så länge har vi bara en gång tidigare varit lediga tillsammans och det var då vi var iväg till Madeira, så kommer vara jätteroligt att få hitta på små utflykter och liknande. Eftersom lillen trivs så bra i bilen blir det nog inga problem att åka iväg lite och vagnen börjar också duga, så länge den är i rörelse, så vi kan gå på promenader:)
 
Hittills har vi planer på:
  • en dag på finska rivieran, alltså i Ekenäs. Hälsa på på Tobias gamla jobb, shoppa lite, äta gott i något café och gå omkring och leka turister i gamla stan och vid hamnen
  • åka till Svartå slott och gå omkring i parken där tillsammans med mommo och moster
  • lillens första läkarbesök
  • fastställa faderskapen, så att lillen får två vårdnadshavare
  • några lugna dagar i stugan
Sen borde vi fixa lite i källaren och ute på gården, så det får vi försöka få in lite här och där i semestrandet!

Projekt: Få mamma i form

Publicerad 2013-07-22 07:55:38 i Allmänt, Komma i form,

Så här nästan 4veckor efter förlossningen kan jag konstatera att det börjar vara dags att få kroppen i lite bättre skick! Igår tog vi en lite raskare barnvagnspromenad på cirka 20minuter och bara det kändes ganska tungt. På eftermiddagen bestämde jag mig för att testa mag- och ryggmusklerna med några omgångar planka och märkte också där att musklerna var bra mycket svagare än vid påsk, då gravidyogan slutade. Så nu ska vi försöka komma ut på mera promenader och sakta börja träna upp musklerna igen. Musklerna kommer ju behövas när lillen blir tyngre att bära och konditionen måste vara på topp nästa sommar, då vi har en liten ettåring att springa efter!

Ett år äldre igen en gång

Publicerad 2013-07-21 07:58:46 i Allmänt,

Så var man då ett år äldre igen. Men känns helt bra och i år infann sig inte någon ålderskris som jag annars brukar få under sommaren:P Gissar att det beror på att jag har haft ett så bra år, så jag känner mig nöjd med det. De 4-5 senaste åren har jag alltid känt att jag inte fått något vettigt gjort under det senaste året och inte vet jag riktigt vad jag vill med det kommande året heller, men nu känns det som om jag är precis där jag vill vara i livet: underbar sambo, eget hus och världens finaste pojke:)
 
Min födelsedag började med att Tobias hämtade frukost och blommor till sängen, fortsatt med mera frukost nere i köket, städning, bakning, rostbiff till lunch och på eftermiddagen lite kaffe med släkten. Sen avslutade vi kvällen med att alla tre mysa i soffan, jag och Tobias tittade på en serie medan lillen åt och sedan sov nöjt i pappas famn. Lite efter 8 var det gonatt också för mig och fick sova nästan 4timmar i sträck innan det var dags för nästa matpass. Totalt har det blivit åtta timmar sömn inatt, så nu är jag utvilad och redo för nästa vecka!
 
Idag då? Än så länge ser det ut att bli en mulen dag, men hoppas på att vi sku komma ut på en promenad med barnvagnen någon gång under dagen. Annat som behöver göras är att få gårdagens disk fixad, extra möblerna tillbaka på plats, tvätta någon maskin byke och byta lakan i sängen. Sen måst vi ju äta av kakan som blev över, ungefär hälften blev kvar efter att vi 8 som var här igår hade ätit oss mätta! Tror det blir att ringa Jenny och se om hon kommer här via på kaka någon gång under eftermiddagen, vi kan behöva lite hjälp att få den i oss:P
Men, nu blir det att börja ta hand om disken, medan pojkarna sover vidare. Tydligen blir man trött av kalas, för man kan ju inte sova när här är gäster!

Nu ska det bakas!

Publicerad 2013-07-19 07:27:00 i Allmänt,

Idag har jag och lillen bakning på schemat. Kakbotten och en cheesecake är det som ska fixas. Målet är att ha dem klara när Tobias kommer hem vid 4, så att vi sen kan ha en lugn fredagkväll tillsammans och äta tortilla. Sen gissar jag på att det blir att gå tidigt och sova, för lillen ha inte riktigt fått sömn ordentligt de två senaste kvällarna, så det har blivit lite för lite sovit. Hoppas också på att pojkarna tar sovmorgon tillsammans imorgon, så får jag städa nedre våningen och ta en sväng till torget och köpa jordgubbar så länge:)

Mysdag

Publicerad 2013-07-18 07:51:27 i Allmänt,

Idag tänker vi ta en mysdag på tu man hand jag och lillen. Han är redan klädd i en mysig halare och jag sitter med en stor kopp te och väntar på det utlovade regnet. Det enda vi behöver göra idag är att skriva handelslista, så att jag är klar att åka iväg till butiken när Tobias kommer hem.

Växer och blir stor!

Publicerad 2013-07-17 07:18:21 i Allmänt, Baby,

Här är en liten pojke som växer så det knakar! Enligt min och Tobias mätning på måndagen så har han igen växt en centimeter på 6dagar och gått upp cirka 350gram på samma tid! Nu är det 62or som gäller på bodyn, så snart behöver vi åka iväg på lite shopping, eftersom jag innan han föddes bara köpte kläder upp till just storlek 62.
 
Igår var vi på lillens första kalas, då Jenny blev gammal igen en gång:P Och vi kan konstatera att han gillar kalas, för där finns många famnar att bli omkringburen i!Idag kommer han också ha en extra famn, då moster kommer på besök. Passar utmärkt så får jag ta hand om lite handtvätt och ta en tur med dammsugaren runt huset.

Nyfunnen lyx

Publicerad 2013-07-14 06:34:55 i Allmänt, Baby,

Kunde igår konstatera att känslan av vad som är vardagslyx har ändrat aningen på de senaste veckorna. Var så skönt att få sätta ner mig för mig själv i soffan med mitt morgonmål, ha båda händerna fria och inte behöva fundera när lillen vill upp i famnen, utan få äta i lugn och ro. 17minuter satt jag där och åt, men det kändes som en halv evighet av lugn:) Att sen kunna fortsätta morgonen med att städa i nedre våningen i nästan 2 timmar medan mina pojkar tog sovmorgon gjorde ju inte morgonen något sämre!
 
Gårdagen kändes annars också så skön, då vi alla var utvilade och lillen hade oss båda hemma, så det fanns alltid en ledig famn att mysa i. Vi fick många leenden av vår lilla piggelin och man märkte hur nöjd han var av att få en massa uppmärksamhet. Kommer vara så roligt att få vara lediga alla tre tillsammans i två hela veckor snart!

Vart tar dagarna vägen?

Publicerad 2013-07-12 11:03:02 i Allmänt, Baby,

Dagarna rusar iväg så fort just nu! Tänk att det är två veckor sen vi kom hem med lillen.
 
Dagtid är han vaken i stort sett hela tiden, så blir mycket tid i famnen:) Vi brukar diskutera, titta omkring oss, gympa och umgås en massa. Däremellan mat och kanske någon kortare powernap. På onsdagen hade vi lite mera program då moster var på besök. Jag gick igenom kläderna i storlek 50-56 och plockade bort en hög som var allt för smått medan prinsen sov i mosters famn. De flesta klädesplagg som plockades bort har han inte ens hunnit ha på sig:P  Sen hann vi också med en tur till stan och besöka Karisma, köpa lite mera mellanmål till pappa och till Tarjoustalo och köpa en till tuttflaska och mera ersättning. Hela tiden sov lillen nöjt i bilstolen, helt utan att bli störd av att lyftas in och ut ur bilen:) På kvällen blev det sen ännu 3 timmar sömn, så jag och Tobias hann fixa mat, äta i lugn och ro och titta på en serie. På morgonnatten var det ju sen istället en pigg pojke, men jag hade ju tid att vara vaken med honom:)
 
Igår var det igen en liten utfärd på kvällen, då vi alla tre var till Sotka och Masku för att se på en ny fåtölj till vardagsrummet. Hittade en som vi tyckte om och också ett nytt bord till vardagsrummet, så snart blir det lite ändring här hemma:) På hemvgen tog vi en omväg via mommo och moster, så nu har lillen träffat mosters hundar för första gången. Dock sov han sig igenom hela mötet, men i alla fall! Och efter en hundpuss på kinden kan vi konstatera att han inte verkar vara allergisk mot varken kattorna här hemma eller Egon och Igor! :)
 
Idag ska farmor komma på besök och imorgon två av mina gamla klasskompisar. Många som vill träffa vår lilla prins:)

Två veckor

Publicerad 2013-07-09 15:11:08 i Allmänt, Baby,

Nu har vår lilla pojke blivit två hela veckor redan! Idag var vi på första besöket till rådgivningen och han var så duktig. Pigg och glad och blev inte alls ledsen av  att mätas och kännas på:) Växer fint gör han, 4050g väger han nu och är 54,5cm lång. Vår stora pojke!
 

Livet som tre (hittills)

Publicerad 2013-07-07 11:04:46 i Allmänt, Baby,

Mycket tid för bloggen finns det inte just nu, för har så mycket viktigare saker att göra här hemma:) Gosa, mata, äta, sova och umgås med vår lilla pojke tar upp de flesta timmar av dagen! Däremellan hinner jag med lite tvätt, disk och plocka undan här hemma. Och så ska det vara, tycker jag. Tror på att små babyn behöver en massa närhet, det kan man inte skämma bort dem med.
 
Lillen äter och sover jättebra. Blir ett sovpass på minst 4timmar under natten och inatt fick vi sova nästan 6 timmar i ett sträck! På dagarna är han däremot en ganska vaken baby, som helst av allt är i famnen och tittar på mammas och pappas ansikten, ser på fönstren som det kommer ljus in igenom och ligger på skötbädden och spratlar med ben och armar:)
 
Idag har vi test-kört med bärsjal och första försöket var en fullträff! Han somnade på 3minuter och sov sedan gott i 45minuter medan jag hängde byke, band upp tomaterna och gick omkring på gården. Synd bara att det blir så varmt för oss båda att vara invirade i 6meter tyg. Kan inte vara ute så långa stunder åt gången så länge solen lyser så häe starkt och termometern visar på 25grader...

På tu man hand

Publicerad 2013-07-03 05:57:19 i Allmänt,

Nu har Tobias åkt iväg till jobbet och jag och lillen ska klara dagen på tu man hand. Mest spännande är att jag ska få i honom ersättning, det har hittills varit Tobias jobb, eftersom han bara vill amma om han är i min famn... Som tur verkar min mjölkmängd ha ökat lite till, så det behövs inte lika mycket ersättning längre. Hans mage var också lugnare igår, så förhoppningsvis slipper han magknip bara ersättningen minskar ännu lite eller ännu hellre försvinner!
 
Just nu sover han gott här bredvid mig i soffan, så jag passar på att äta morgonmål. Man blir nog hungrig av att sova mindre på nätterna och därtill att kroppen ska producera mat för en annan! Första nätterna var jag tvungen att äta mitt i natten för att kunna somna om, men det har jag i alla fall klarat mig utan nu. Däremot blir det rejäla matportioner och ordentliga mellanmål däremellan! Och så tre stora koppar med mamma-/amningste, som vi hoppas på att ska hjälpa mjölken att öka:)

Första rådgivningsbesöket

Publicerad 2013-07-01 15:51:07 i Allmänt, Baby,

Nu har Pia från rådgivningen varit hem på besök. Allting var fint med vår lilla prins och vikten hade ökar med 130g sen fredagen, så lika mycket till så är vi tillbaka på startvikten! Längden kollade hon inte ännu, men nästa tisdag ska vi till rådgivningen på koll igen, så då får vi säkert längden:) Fick också en liten present med tuttflaska, tutt, tandborste och olika varuprover, känns ju nästan som julafton med alla paket som strömmar in:)
 
Fick tips om ett örtte från apoteket som kan hjälpa till vid amningssvårigheter, så nu är Tobias till apoteket och butiken och fylla på våra förråd lite. Själv sitter jag med ett nöjt knyte i famnen som precis ätit ett mål igen. Ska se om han sku sova lite längre denna gång, annars har det mest blivit 30minuter sömn och helst i famnen under dagen. Tror en bärsjal sku vara en bra idé, så ska kolla om jag får en lånad och testa vad han tycker. Helst vill han bli runtburen invirad i en filt, så en bärsjal sku ju vara ganska lika, bara att jag och Tobias sku få händerna fria till att göra något:P

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela