Nattjäst bröd
Det här brödet är så otroligt enkelt att göra, kräver väldigt lite arbete av dig och är sååå gott!

Det behövs;
5dl vatten
1påse jäst
1,5tsk salt
1msk honung
10dl vetemjöl (eller 1dl graham + 9dl vete)
Värm cirka 2dl vatten till 40grader och blanda i jästen. Häll i resten av vattnet, honunh och salt. Blanda sist i mjölet. Det blir en klibbig deg. Täck över med plastfolie och låt stå 10-18h (ex över natten).
Värm ugnen till 225grader. Vill man göra semlor strör man ut ordentligt med mjöl på bordet, häller ut degen, plattar till en ungefär 2cm tjock fyrkant och skär i bitar enligt hur stora semlor man vill ha. Flytta över på plåt klädd med bakplåtspapper och grädda ungefär 20min mitt i ugnen. För att göra formbröd ställer man in en gryta med lock i ugnen medan ugnen värms. Häll sedan i smeten, på med locket och in i ugnen 40min. Ta sen av locket och grädda ungefär 10min till för fin färg.
