ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Rådgivningsbesök v21+2

Publicerad 2014-09-11 10:13:10 i Allmänt, Liten böna,

Nu har jag, lillen och bönan varit till rådgivningen. Fick träffa en ny sköterska igen, tredje för denna graviditet...
 
Allting såg i alla fall bra ut, blodtrycket var bra, ingenting som tyder på problem med sockret, vikten har sakta börjat stiga efter att ha tagit en liten dykning under veckorna jag mådde illa och inga andra konstigheter. Mätte livmodern för första gången denna graviditet och sf-måttet landade på 21. Har inget mått från så här tidigt med lillen, så kan inte ännu jämföra.
 
Att få tillräckligt många hjärtslag för att bestämma hur många per minut det var, var inte heller denna gång lätt. Många sparkar och slag fick vi däremot höra och när lillen behövde upp till mamma och satte sig på magen ovanför livmodern lugnade sig bönan och vi fick en takt på 147 (med lillen låg den mellan 150 och 155 motsvarande tid).
Lillen var jätteduktig under tiden vi var där, lekte fint och charmade sköterskan. Tydligen är Duplo jätteroligt (hade också varit favoriten att leka med hos Linda på tisdagen), så han pysslade med dem medan vi pratade.
 
Efter rådgivningen gick vi på skoshopping. Lillen behöver vinterskor och denna vecka hade en butik 20% rabatt på alla barnskor, så vi passade på. Till på köpet hade lillen ett presentkort till den butiken från sitt kalas, så ett par skor som egentligen kostade 55€ betalade vi 24€ för. Perfekt:) Sen hann vi med mellanmål innan banken öppnade, lite bankärenden och så (efter tips av Fia) på ostshopping. Ost som var menad att åka över till Ryssland såldes bort billigt, så nu har vi ost fram tills vi åker till Kreta:) (ost går åt i mängder i detta hus och skulle lillen få bestämma skulle han äta ännu mera:P)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela