ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Vill göra om

Publicerad 2014-11-17 12:06:26 i Allmänt, Bygga, Heminredning,

Just nu kliar det i hela kroppen av ett behov att göra om här hemma. Gissar på att det beror på två saker; det kommer bli städigare hemma och så ett behov att "boa" inför att bönan kommer. När det behovet satte in med lillen tog jag en runda på loppis och köpte några babyplagg, vek om kläderna i hans byrå, skrev listor på vad som ännu behövde köpas och så, men nu är ju läget lite annorlunda. Det som behöv köpas köper vi efter jul., skötbädd, blöjor, tuttar till flaskorna mm. Kläder köper vi inte före vi vet hur stora bönan behöver och om det blir en som gör av med flera omgångar kläder per dag eller inte. Och de kläder vi har är nerpackade i lådor och kommer inte fram före vi har garderoben omgjord.
 
Där kommer då den där kliande känslan i kroppen in... Helst skulle jag sätta igång nu med det samma. Köpa hem det som behövs, såga till och skruva upp hyllor i inbuktningen, för att kunna tömma ut det ur garderoben som inte längre skall vara där.
Här ska det alltså in en "halv hylla" i nivå med framkanten uppe. Från kanten finns det ännu 50cm utrymme att fylla innan taket kommer emot med sovsäckar och annat som behövs mycket sällan. Sen blir det tre nya hyllplan i full storlek. Hit ska alla lakan, handdukar och sådant rymmas. Behöver bara hitta en bra lösning på dörr.
 
Alkoven/garderoben ska sen ändras om en del. Ställningen med korgar till höger på bild ska helt bort. De två ställningarna till vänster flyttas mot bakväggen och resten av väggen kommer tas upp av en stång för sådant som hänger på byglar. Sen ett hyllplan över för att få undan korgar mm. Sen en skena i taket och något fint tyg som draperi för hela bakväggen, så behöver man inte se klädförvaringen när man sitter i vardagsrummet.
Pianot får stå kvar där det är och ovanför det skruvar vi upp 3 mindre hyllplan för lådor med småsaker, tavlor och liknande. Till vänster när man kommer in (finns c. 1m som inte syns på bilden som nu upptas av sådant som hänger på bygel) kommer vi ställa en Kallax-hylla. Den kommer fyllas med lådor med leksaker, tjocka tröjor och annat som inte ryms i de vanliga klädlådorna och vad vi annat får rum med.
 
Tror det kommer bli en mycket smidigare lösning och så kommer lillens leksaker lite längre in i rummet. Nu är de i inbuktningen och så fort han tar ut något ur sin leksakslåda är det precis innanför dörren till vardagsrummet att snubbla över...
Så nu är det "bara" att komma igång med detta, men det fungerar inte precis att jag gör det själv med lillen med, så måste vänta på att Tobias får tid. Borde ju inte ta särskillt länge själva byggandet och flyttandet av förvaringen. Det är mest jobbet att tömma utrymmena och sen få allting på plats som tar tid.

Sen så vill jag ha en ny soffa till vardagsrummet, göra om hallen(golvvärme istället för batteri, ny förvaring, måla om väggarna och nytt golv), måla trappan, plocka ut brasan i övre våningen och hitta ett fint skåp att ställa där istället och andra, inte så små, projekt, men det måste nog vänta ännu längre. Kanske inte helt smart att dra igång nya projekt veckorna innan bönan är beräknad. Och så kostar det ju en del att få allt detta gjort...
 

Kommentarer

Postat av: frida svensson

Publicerad 2014-11-17 12:54:48

mitt behov av att "boa" har inte infallit ännu. börjar nästan bli nervös! =) var är min städmani?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela