ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Tidiga mornar

Publicerad 2014-02-18 04:55:34 i Allmänt, Lillen 6-12månader,

Vi har en mycket morgonpigg pojke! Han somnade 21 igår och vaknade 4.35 för mat och efter det tog han morgon... Så har det varit några dagar nu, så är väl bara att vänja sig vid dessa tider. Förhoppningsvis kommer han vilja somna om 6-7 tiden, så får vi någon timme sömn till. 
 
Igår började vi fundera på att minska dagssömnen och se om han då sku sova lite längre nätter(eller i alla fall lugnare, nu vaknar han varje timme, oftast flera gånger i timmen och är allmänt bökig och orolig...).
8,5-9h orolig nattsömn (med ett vaket pass på tidig morgon) för att sen sova lugnt i runt 5 timmar (delat på två pass) på dagen känns lite felsvängt.
 
Känns som om vi har testat det mesta för att få sova bättre på nätterna; mera/mindre mat på kväll och natt, två längre/flera kortare sovpass på dagen, mera/mindre program dagtid, sova med oss/ i egen säng... Det enda vi inte testat (och vägrar göra) är att använda någon av gråtmetoderna, så nu håller vi tummarna för att minskad dagssömn skulle hjälpa. Annars är det väl bara att acceptera att vi har fått en pojk som inte behöver mycket nattsömn, i alla fall inte just nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela