ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Swimmingpool i källaren - Check!

Publicerad 2013-07-27 06:36:20 i Allmänt,

För andra gången på några år har jag och Tobias fått uppleva vad ordentliga störtregn kan ställa till med, då gårdagens åskväder gjorde att vi hade en halv meter vatten i källaren. Förra gången var vi på Madeira, då regn uppe i bergen orsakade jordskred och översvämningar. Den gången var nog ändå värre, för över 50 personer dog. Nu handlar det ju bara om lite förstörda saker.
 
 
Många små båtar som guppar omkring. Här hade vattnet redan sjunkit med c. 10cm.
 
Vi fick hjälp av brandkåren att pumpa ut vattnet och efter att ha kollat vad läget lite bestämde vi oss för att packa ihop lite saker och tillbringa kvällen hos mamma och Fia. Blev en varm dusch (svinkallt regnvatten var det som vi gått omkring i) och sen pizza, vin och godis. När det var dags att sova packade vi oss i bilen och kom hem.
 
Idag blir det alltså projekt källare! Vi tänker tömma ut allting på gården, så får det stå i solen och torka. Sen blir det att börja sortera vad som ska slängas, vad som ska sparas och vad som behöver köpas nytt. Tvättmaskin, oljepanna, trimmer och lite elverktyg är de större sakerna, som troligtvis är förstörda, så blir att skicka in skadeanmälan till försäkringsbolaget. Sen blir det att införskaffa lite nya batterier och fläktar, öppna dörrar och fönster och börja försöka få ut all fukt. Lite annorlunda start på Tobias pappaledighet än vi hade tänkt oss, men nu är vi ju igen en upplevelse rikare (fick hör att jag tog situationen så lugnt och bra av vår granne igår:P).
 
Vi var ju inte de enda som hade vatten in i källaren, tvärt om så kom vi ganska lindrigt undan i jämförelse med många andra. En granne hade nyköpt frys och tvättmaskin i källaren, som nu var förstörda + glömt köksfönstret uppe, så parkettgolvet var förstört. En annan hade hela källaren vattenfylld, en tredje upp till midjehöjd. I ett hus hade de inrett källaren till gillestuga, med lädersoffor, bokhyllor och en massa annat som nu var förstört av vattnet. Kan ju i alla fall konstatera att man träffar och pratar mera med grannarna då alla står ute på gatan och diskuterar skadorna i husen.
 
Nåja, nu på med arbetskläder och så ner och börja röja.

Kommentarer

Postat av: RandyGow

Publicerad 2019-09-06 03:15:23

If you’re upset about your weight and want to lose a little more, get this…

An overweight mother with pre-diabetes has just SHOCKED the medical
community by losing an unheard of 22lbs pounds in just 13 days…

....Without starving herself, she lost a total of 37lbs in the first month!
-> CLICK HERE to see her Transformation Pics!

...Even without exercising, she went on to burn off 84lbs (almost a pound a day)
and eliminated any sign of diabetes or any other life-ending diseases.

And the amazing thing is…

All she did was this D.I.Y. “carb-pairing” trick that reconditions your 3 female
weight-loss hormones to drastically accelerate fat-burning while still eating the
foods you love.

Check it out for yourself…

“Carb-Pairing” Melts Away 37 Pounds in Just 20 Days (WOMEN ONLY)

Enjoy!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela