ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Fixat både ute och inne

Publicerad 2013-04-18 15:54:30 i Allmänt,

Eftersom vi vaknade upp till sol imorse, trots utlovat regn, passade vi på att vara ute en stund på förmiddagen. Vi var till och med riktigt effektiva och fick vår rabatt (finns bara en ännu, då vi inte hann med mera i fjol) vårstädad. Klippte bort fjolårets torra delar och krafsade bort löv och kvistar, så nu syns alla lökar och perennernas små, spröda skott bättre:) Passade också på att påbörja hopsamlandet av alla brjörkris som skall bli sly. Samlar allting i ena hörnet av tomten, så finns det där sen  när vi får lånad/hyrd en flismaskin!
 
Båda katterna var med och höll oss sällskap och lilla Maja fick problem med en av grannkattorna. Först klättrade hon upp i ett träd när hon var så busig, men så kunde hon inte komma ner, för grannens hankatt fattade post nedanför. Till sist jagade Tobias bort honom, så att Maja vågade komma ner. Men så dök han upp igen och anföll stackars lilla Maja. Som tur kom My till räddning och han sprang iväg med svansen mellan benen! Seger åt våra flickor:)
 
Efter en timme ute i friska luften fixade vi två stora former lasagne och två limpor bröd, så nu har vi både morgonmål och luncher för en tid framåt! Mjöd har vi också fixat igång, så nu står ämbaret ute i verandan och imorgon ska det hällas på flaskor.
 
I källaren har vi också hunnit hålla på i en timme, så nu är pipan snart fri från gips och gammalt bruk. Tror att det är 2-3timmar kvar av borttagning av gammalt, sen får vi börja jämna till väggarna och så slutligen måla. Så förhoppningsvis är det 4x3h arbete med väggarna och sen ska ännu golvet målas.
 
Nu tar vi i alla fall kväller, njuter av brasan och när vi har glöd ska vi grilla korv och äta gårdagens potatisgratäng till det, nami! Kanske får jag Tobias övertalad till att spela något också här under kvällen:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela