ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Suvi

Publicerad 2012-10-29 09:52:00 i Allmänt,

Genast när vi kom in i augusti månad började vi planer inför vintern och det viktigaste då är väl olja i tanken och en brasa i vardagsrummet, eller hur?
 
Efter en del funderanden hit och dit tog vi offert på några olika brasor och fastnade så slutligen för Suvi från Tulikivi. Hade satt en budget på 3500€ för brasan, så vi blev riktigt glada då den slutade på 2700€, då inkluderat både transporten hit och arbetet att sätta ihop och måla den!
Snabbt gick det också! Ungefär 2v efter att vi beställt den var den på plats och två dagar senare fick vi börja elda! Efter 3v eldning var det så dags för ytfärgen, så nu är den helt klar och passar superbra in i vardagsrummet!
 
Den värmer bra och lagrar värmen i upp till 2 dygn, så nu kan vintern komma hur mycket den vill, vi kommer i alla fall inte frysa! Det enda problemet är att den verkar ha något fel med sin själv-rengöringtsfunktion, så ibland rinner det sot ner under luckan, därav de mörka ränderna! Detta ska Tobias ta kontakt med Tulikivi om, så får vi se vad de säger!
 
 
Måste skaffa mässingsskydd till golvet framför brasan!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela