ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Trädgårdssöndag

Publicerad 2015-05-17 08:15:44 i Allmänt, Odling, Trädgård,

Idag är planen att fixa i trädgården. Jag och fröken ska börja med att åka iväg och köpa några säckar jord och sen vidare till Linda, som har lite plantor ihopsamlade åt oss, då de blivit över i hennes trädgård. Skönt att få något att fylla rabatterna med:)
 
Det här är vårt/mitt nyaste projekt.  Runt vinbärsbusken ska det bli en rabatt fylld med örter och blommor. Jag har hunnit lite längre än på den här bilden och idag hoppas jag på att få ännu lite mera grävt. Planen är att bygga vidare med fler och fler rabatter här, så att det bara blir smala gräsgångar mellan dem. Visst, det är ett långtidsprojekt, men genom att gräva och dela plantor kommer vi sakta framåt. 
 
 
Sen behöver vi fortsätta vända odlingsyta i gamla komposthörnet. Mellan tidningarna har jag sått dill, palsternacka,  morot och sallat och från det mot höger ska jorden vändas och så i juni ska vi plantera dit squash (både sommar och vinter), gurka och ärtor. 
 
Tur så är Tobias ledig i tbå dagar ännu, så vi kan pets på ute på gården allihopa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela