ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

1a advent

Publicerad 2014-11-30 08:09:58 i Allmänt, Högtider,

Idag började vi morgonen med att sova till 7.40. Lillen har stort sömnbehov just nu och i natt har han sovit 12,5h och mycket mindre bök än förra natten, så jag och Tobias har också fått sova. Vi har ätit risgrynsgröt och limpsmörgås till morgonmål, med bara brinnande ljus som ljuskälla. Nu har lillen och Tobias läst en av hans nya böcker som han fick igår och jag försöker få en liten fot att flytta på sig lite. Just nu är den placerad under revbenen igen än gång...
 
Igår hade vi lillens farmor här några timmar. Vi åt middag bestående av ugnslax, potatissallad, avokado, en sallad med rostad morot och rödbeta, vindruvor, prästost, ruccola och pekannötter och så vitlöksbröd till det. Efter det satt vi i vardagsrummet och försökte att inte spricka. Lillen fick sina paket av gammelmommo och gammelfamo & gammelfafa och efter en stund hittade vi lite rum för glögg och cheesecake.  Jag hade gjort en snabb version med krossade pepparkakor och smör till botten, färskost, lite florsocker, kanel, ingefära, kardemumma och vispad grädde som fyllning och sen på med granatäppel. Lillen fattade tycke för granatäppel och som tur fanns det en skål med extra, bara att ösa sked efter sked på hans assiett.
Sen var det sovdags för lillen och vi andra satt och pratade en stund och när jag och Tobias blev ensamma plockade vi undan det sista och söka oss upp i säng. Fortfarande mätta och, för min del, med lite halsbränna,  då magsäcken inte har utrymme för några stora måltider just nu.
 
I eftermiddag fortsätter lillen och jag firandet hos mommo, moster och hundarna, medan Tobias jobbar.

Lillajul

Publicerad 2014-11-29 07:16:32 i Allmänt, Högtider,

Igår var vi iväg och tittade på julgatans öppning här i staden. Vi åt risgrynsgröt, hälsade på julgubben, träffade min farbror och väntade på att julbelysningen skulle tändas. När lamporna var tända for vi vidare till mommo, moster och hundarna för att äta lite pizza och umgås en stund. Hade med allting som behövs för att få lillen klar för sängen, så när jag kom hem med en halvsovande pojke behövde vi bara få av ytterkläderna och så kröp vi ner i sängen.
 
Lillen var sömnig, gosig och på bästa kvällshumör. Han låg bredvid mig och tryckte på min näsa för att få mig att säga Piiip, satte handflatan mot min mun för att få den pussad, kände på mitt hår och skrattade sitt härliga skratt. Efter en stund vände han sig med ryggen mot mitt bröst och min arm som dyna och somnade som en stock.
Under natten har han sen istället inte sovit som en stock utan bökat runt, satt sig upp, pratat och varit igång. Två gånger har jag vaknat av en liten fot som trycker mot min kind och flera gånger än jag kommer ihåg har jag haft en hand i håret, en fot mot magen eller en pojke som kastar sig från sittande ner att ligga lutad mot mig.
 
Trots en dålig natt var det i alla fall roligt att vakna till lillajul. Jag och lillen har hunnit med morgonmål och nu ska dagen gå till att förbereda maten till kvällen, pynta lite till och busa med lillen. Halv tre har vi Tobias hemma och lillens farmor kommer hit och då vill jag vara så färdig som möjligt, så att vi istället får umgås.

Vågade:)

Publicerad 2014-11-27 11:02:43 i Allmänt, Bakning, Högtider,

Så var håret axellångt! Mellan 15 och 25cm bortklippt och jag känner mig några kilo lättare (skönt då jag annars känner mig som en valross med min mage). Tror inte mitt hår har varit så här "kort" på typ 15år, så kan ta en stund att bli van.
 
Efter frissan åkte jag hem och plockade upp Tobias och lillen och så åkte vi och handla. Ena butiken firade att deras renovering var klar, så vi fick kaffe och tårta. Prima mellanmål:)
Passade på att köpa en snitt-amaryllis billigt, så nu har jag fått pyssla ihop en bukett till bordet med den, lite tallkvistar från gården och murgröna från de stora krukorna vi har kvar från bröllopet. Igår julpyntade jag vår dörrkrans och med sådant pyssel började jag sakna jobbet i blombutik vid jul. Av de senaste 5jularna har jag jobbat i blombutik 4 och det ger nog en speciell julstämning som jag lite saknar nu. Nåja, får pyssla här hemma och köpa hem lite mera julblommor än normalt, så kanske rätt stämning infinner sig.
 
Nu är lillen och Tobias och lägger lillen för hans dagssömn och jag tänker omvandla köket till ett bageri. Ska baka bröd till en soppa till middag, en sats skorpor och kanske något annat gott. I det här gråa vädret tycker jag att 2-3timmar bakning känns som en bra plan!

Skämma bort mig

Publicerad 2014-11-27 07:06:45 i Allmänt,

Igår kände jag mig tung och trött i kroppen hela dagen,  så på kvällen var jag till mommo och bada en stund. Hade tur att hon precis var på väg hemåt när jag ringde, så var bara att plocka ihop vad jag behövde och åka dit.  En halvtimme i ett varmt, chokladdoftande bad var precis vad kroppen behövde och jag har sovit bättre än på länge i natt.  I mitt nästa badrum ska jag ha ett badkar!!
 
Idag fortsätter jag med att skämma bort mig, genom att åka och få håret klippt. Då jag väntade lillen sköt jag fram hårklippningen hela tiden och plötsligt var han född, så nu ska jag ha det gjort innan bönan är här. Skulle vilja göra något lite annat med mitt hår efter att ha haft samma frisyr i flera år nu, men får se om det blir så, eller om det bara blir det vanliga...

Återuppleva bröllopet

Publicerad 2014-11-26 06:14:10 i Allmänt, Bröllop,

Igår fick vi en minnessticka med foton och film från bröllopet. När lillen hade somnat och jag och Tobias fått ihop några julklappar satte vi oss att titta på allting. Var så roligt att se filmen från själva vigsel, för när vi stod där gick nog en hel del förbi och vi minns inte allting. Och så var lillen så söt när han blev ledsen och kom i min famn. Först höll han sig fast i mig och låg riktigt stilla i famnen, men efter en stund märkte man att han kände sig trygg, så då började han titta sig omkring. Sen flyttade han in under bordet och då hörde man "Ritsch ratsch" i filmen från att han lekte med tarrorna på sina skor.
 
Är så glad att vi hade dubbla som fotade mycket och sen ännu en som filmade. Nu finns det bilder från olika vinklar och många bilder:) Nästa projekt blir att sätta mig att framkalla foton och få in i album här hemma.

17månader och 8veckor

Publicerad 2014-11-25 17:50:16 i Lillen 1år, Liten böna,

Idag är det 17månader sen vi fick träffa lillen för första gången. Då var han ett litet knyte som mest bara sov. Nu är han en liten busunge som för tillfället springer omkring i bara blöjan och drar sopskyffeln efter sig, varvat med att klättra på fotpallen, läsa i sina böcker och ropa på pappa som är i annat rum. Full rulle helt enkelt!
 
En busunge som varje dag lär sig nytt, förstår mer och mer, lär sig att uttrycka sig bättre och på ett eller annat sätt förvånar sina föräldrar. 
 
Och nu så är det 8veckor kvar tills nästa lilla är beräknad. Tiden går snabbt. Tobias fick ett mycket förvånat uttryck i ansiktet idag när jag påpekade det, att det är 8veckor kvar. Snart är det dags att köpa hem det sista vi behöver inför bönans ankomst och sen är det bara att vänta och se om han/hon tänker hålla oss lika länge i spänning som sin storebror, eller om detta är en liten som håller schemat bättre.

En perfekt timead juice-leverans och en hysterisk katt

Publicerad 2014-11-25 13:45:28 i Allmänt,

Jag fick ett enormt behov av apelsinjuice i morse och eftersom bästaste systern skulle hit idag en sväng fick jag henne att hämta en liter. Och hennes timeing kunde inte varit mera perfekt för den leveransen!
 
Hon hade hunnit vara här i några minuter när vi hörde kattor fräsa i verandan.  När jag gick dit och kolla såg jag bara en katt, en grannkatt. Och istället för att ta sig tillbaka ut genom kattluckan rusade den raka vägen in genom dörren, hoppade upp på matbordrt och vidare upp i gardinen. När den släppte taget om gardinen landade den på ett glas som gick i tusen bitar och fick total panik. Men istället för att försöka ta sig ut skulle den in till kattornas matplats...
 
Efter några minuter, som kändes som en halv evighet, fick Fia till slut tag i katten och kunde bära ut den(efter att ha kollat att det inte syntes några tecken på skärsår i tassarna). Före det hann den ändå med tre till rundor på bordet över glassplittret, två vändor upp i köksgardinen, falla ner från köksbordet och få hål i vaxduken på bordet, en sväng in i alkoven och slutligen försöka klättra i våra citrusar. Den var verkligen totalt hysteriskt och i panik.
 
Sen var det att få bort allt glassplitter, slänga ut bordduken och konstatera att en tunn gardinstång av metall inte mår bra av att ha 5kg katt hängande i sig. Som tur har vi två reservstänger, så det går lätt att byta. Och så tog vi en promenad till kattens hem, för att säga åt matten att kolla efter skärsår när katten kommer hem.
 
Tur så var Fia här, för jag tror inte att jag skulle ha fått ut den ensam, eftersom lillen måddes hållas borta från glassplittret och kattklor.
 
Nu hoppas jag på att katten mår bra och gissar på att han inte kommer att komma på besök igen så snart. 

Städa, städa varje freda'

Publicerad 2014-11-25 07:46:40 i Allmänt, Högtider,

Okej, några dagar kvar till fredag, men blir lite städande varje dag fram tills dess. Alla ytor som ska julpyntas töms på onödigt och dammtorkas. Blir ju inte så jättemånga ytor som får pynt, eftersom största delen av pyntet behöver vara på en nivå dit lillen inte når, men lite tomtar skall det fram på fredagkväll när lillen har somnat och jag väntar på att få Tobias hem från kvällstur.
 
Lillajul ska firas med något gott att äta (ska försöka hitta på några alternativ idag, så får Tobias välja av dem), några lillajulklappar, en liten gran ska vi försöka hitta på torsdagen och så en sprakande brasa. Och sen risgrynsgröt till morgonmål på första advent, så det kommer bli en riktig myshelg. Jag och Tobias kommer från lite olika traditioner, då min familj har firat lillajul och hans familj har firat advent, så nu blir det firande i två dagar:)

Rådgivningsbesök v31+6

Publicerad 2014-11-24 10:00:18 i Allmänt,

Nu var vi hemma igen efter rådgivningsbesöket. Lillen somnade i vagnen på vägen hem, så han får snarka på där ute.Stackarn har sovit oroligt den senaste veckan pga. sin snuva, så han får ta en liten extralur ute, där han sover bättre.
 
Allting såg bra ut med mig och bönan. Mitt Hb har slutat sjunka, men har stannat på samma nivå som senast, så nu ska jag testa vad magen säger om järntillskott i vätskeform. Behöver itne ta varje dag, men kanske varannan fram till nästa koll om 3veckor, så hoppas vi på att det har börjat gå upp igen. Vikten ökar i ok takt och Sf-måttet hade ökat med 1cm på två veckor, så nu är det lite mera mitt på normalkurvan igen, från att ha varit i överkant senast. Skönt, behöver inte bli någon större baby än vad lillen var!
 
Att ligga på rygg är ingen bra idé längre, men det har jag ju märkt själv. Jag får obehag ganska snabbt och bönan blir stressad. Hjärtljuden var upp över 180 när jag låg ner, men efter en minut stående testade vi på nytt medan jag satt och då landade det runt 155, trots gymnastik i magen, så riktigt bra. Huvudet ligger fortfarande neråt och nu borde det börja bli lite trångt för vändningar mera, så troligtvis ligger han/hon där inne såhär tills det är dags att komma ut.
 
Nu blir det som sagt nytt besök om 3veckor och då är det dags att hälsa på läkaren. Sen är det bara 5veckor kvar till beräknat

Tidig morgon

Publicerad 2014-11-24 06:37:36 i Allmänt,

Idag sa min kropp gomoron vid 4. Tydligen hade jag legat på något riktigt dåligt sätt, för både höft och nacke värkte. Hur jag än vände mig och bullade upp med dynor till stöd, så kunde jag inte somna om. Jättekul...
 
Vid 9 ska jag och lillen vara på rådgivningen och kolla att allt är bra med mig och bönan. Hoppas på att promenaden dit och hem ska hjälpa mig att få allt som är spänt att slappna av.  

Snyggaste gubben

Publicerad 2014-11-23 12:02:00 i Allmänt,

 
Årets första snögubbe står nu på vår terrass. Lite över en meter hög och rolig att titta på. Lillen har undersökt honom, plockat av den fina hatten och försökt få på den igen.
 
Blev en timmes utelek nu mitt på dagen för hela familjen. Solen orkade nästan ta sig fram genom molnen och det var jätteskönt med frisk luft. Lillen hann med att åka pulka och springa runt över största delen av gården, så nu ska han och Tobias sova lite dagssömn och jag ska ta itu med ett stort paket köttfärs. Ska bli en köttfärslimpa med squach och feta till idag och så ska julens köttbullar stekas och packas in i frysen.
 
 

Städ- och kalasdag

Publicerad 2014-11-23 09:17:29 i Allmänt,

Idag startade vi dagen först efter 8! Som jag gissade klättrade lillen upp och ner för farmors trappa sisådär 100gånger igår (som tur var vi många som kunde springa efter honom!) och var knappt stilla en sekund, så han slocknade i bilen på vägen hem. Därför blev det sovdags först 21.30, så en sovmorhon var nog vad som behövdes.
 
Nu under förmiddagen blir det att tvätta några maskiner, elda brasa, plocka saker på plats i vardagsrummet och så har jag precis fått källaren klar.  Mattorn är dammade,  golven sopade, badrumsgolvet tvättat och alla saker som inte hör hemma där ihopsamlade och på väg mot sina riktiga platser. Det är så skönt att komma ner där nu och genast kunna hitta det jag vill åt, inte behöva lyfta undan saker, rota genom 5lådor och snubbla över sånt som inte alls hör hemma där. Och så en ikeakass och en stor låda till ett hjälp-loppis där någon annan förhoppningsvis får nöje av saker som bara tar upp utrymme hos oss.
 
Som motvikt till förmiddagens effektivitet ska jag och lillen åka iväg på kalas ikväll. Min gudfar blir lite äldre, så vi ska åka dit och beklaga, springa runt i deras stora hus, charma alla och äta något gott.  Finfint avslut på helgen:)
Tobias har det väl lite tråkigare som blir hemma med sina skoluppgifter,  men han får väl muntra upp sig med lite glögg och lussekatter. 
 
Men nu ska jag fortsätta röja här hemma, så får vi börja nästa vecka i ett, i alla fall, halvredigt hem.

Snart iväg

Publicerad 2014-11-22 08:47:25 i Allmänt,

Om lite mer än en timme kommer mamma och söker med oss allihop på en roadtrip till huvudstaden för att hälsa på lillens farmor. Kom på nu i morse att jag troligtvis borde hitta något annat att ha på än mina vanliga kläder, alltså mjukisbyxor/leggings och någon mjuk (oftast aningen sliten) skjorta. Känns inte precis som en passande klädsel för lördagslunch med sällskap.
 
Tur så har jag en del klänningar som fungerar med en stor babymage. Alla bättre byxor är urväxta/obekväma sen några veckor tillbaka, så sisådär 15veckor framåt är det mjukiskläder eller klänning som gäller!
 
Men snart åker vi alltså iväg. Träffar lite folk, äter något gott och jagar lillen som rymmer iväg uppför trapporna. Bara att först ta mig i en dusch, försöka få en borste genom håret och plocka ihop lite saker åt lillen som kan behövas för en dag på vift.

Självklart bakar vi:)

Publicerad 2014-11-21 12:09:00 i Allmänt,

Jepp, nu står det 15st lussekatter och svalnar i köket. Eftersom inget av det vi vanligtvis gör på dagarna var kul enligt lillen, gjorde vi något nytt. Han fick vara med och ösa i ingredienser och röra om. Var hur roligt som helst en stund, innan stora brum-brum-bilen och männen som arbetade blev intressantare. Asfaltering rakt utanför köksfönstret slår det mesta, om man frågar lillen. 
 
Sen blev pojken trött och låg och vilade med huvudet mot bordet, så vi gick upp och bäddade ner oss i sängen. Nu har han sovit 1,5h och ska snart väckas, jag har gräddat lussekatter och sökt in ved, så när Tobias kommer hem om lite mera än 2timmar är vi redo för fredagkväll. Bara rn sväng till butiken behövs, för att köpa något riktigt gott till middag:)
 
 

Trött, ledsen pojke

Publicerad 2014-11-21 08:49:17 i Allmänt, Lillen 1år,

Tydligen tog lillens flunssa bara en paus över onsdagen, då han var pigg. Igår var han igen snuvig, trött och hängig (fram till efter middagen, då blev det en timme fullt ös!) och idag är allting emot honom. Han vaknade av Tobias väckarklocka och somnade inte om efter det, bara lite slummer tills Tobias stängde dörren, då var det slut på vilandet.
 
Morgonmål var ingen större hitt och så fort något går fel enligt honom blir det gråt. Mellan gråtandet är det mest gnida ögonen som gäller, så trött är han. Finns inte mycket att göra, bara hålla varm (inte helt lätt när han drar av sig strumporna i samma takt jag får på dem) och försöka få i mycket vätska. Och hoppas på att han mår bättre imorgon, för då ska vi iväg till hans farmor.
 
Mamman i huset är inte heller helt pigg, men i natt har jag i alla fall fått sova, så lite bättre än igår. Med lite mera energi kommer också lusten att baka bullar. Vet inte vad det är i mig som alltid får mig att vilja baka bulla när jag är flunssig? Nåja, med en ledsen liten tror jag inte det blir särskilt lyckat att baka, så tror det får bli en annan gång.

2månader

Publicerad 2014-11-20 11:25:09 i Allmänt, Liten böna,

Lillens bobbor verkar ha gjort comeback under förmiddagen, så han somnade en timme tidigare än normalt. Nu hoppas jag bara på att han sover lite längre än vanligt, så att kvällen inte blir så jobbig. Jag försökte också somna, men konstaterade ganska snabbt att det inte går och flyttade ner i soffan, rädd för att väcka lillen med mitt snörvlande. Istället blir det ett avsnitt Bones och lite varmt att dricka.
 
Idag är det två månader tills bönan är beräknad. Två månader! Då jag väntade lillen kändes det som en evighet, men nu tycker jag det är hur snart som helst. Speciellt med tanke på att en av dessa månader är december och då rusar tiden iväg. Börjar redan nu finnas en hel del program planerat och då är inte fixa garderob-projektet och har fått någon egen tid, vilket det måst! Nästan varje dag sitter jag här hemma och funderar om jag ändå sen skulle kunna ta itu med en del av projektet själv, för att komma igång, men tror inte det är någon smidig kombination att hålla på själv med en massa skruvar, sågar, borrmaskiner och lillen i samma rum. Så sen funderar jag vem jag skulle kunna lura hit som hjälp och kommer fram till att det där med att alla ska jobba är ett jäkligt påhitt. Nåja, får hålla tummarna att bönan hålls där inne de där två bonusveckorna som jag räknar med, så har vi längre tid på oss att få det gjort:)
 
Men i alla fall, 2månader! Kollade lite på början-mitten av april-13, då jag var i samma skede med lillen och då var det babyplanering på hög nivå. Vagnen stod färdig i övre våningen, kela-lådan hade anlänt, vi fick hem en sitter och annat smått och gott. Fogarna jävlades, vilket de ju gör nu också, men det var nog faktiskt sämre förra gången. Trodde det skulle bli värre denna gång, då det inte är så länge sen senast och jag lyfter och bär på lillen en hel del, men det är ju skönt om det är åt det här hållet istället. Hungrig var jag också och det har slagit till nu också. Första 30veckorna var hungern som normalt, trots mindre portioner den sista delen av tiden, då magsäcken började få trångt. Nu har magsäcken fortfarande trångt och det går inte att äta några jätteportioner, men istället är jag hungrig konstant. Och törstig! Inte konstigt att magen växer explosionsartat och jag får springa på wc 100ggr/dygn med tanke på den mängd vätska jag häller i mig. Att vara flunssig och känna sig stor och klumpig hör tydligen också till till denna tid, så same old, same old.

Dricka te-dag

Publicerad 2014-11-20 07:01:54 i Allmänt,

Jepp, lillens bobbor hoppade helt tydligt över till mig. Natten har gått åt till att vända och vrida i sängen och försöka få min flunssa-värkande kropp i en någolunda bekväm ställning, snyta mig och lena halsen med halspastiller. Och läsa tre Kalle Anka pockets för att få tiden att gå. 
 
Så idag blir det så sakta tempo som möjligt här hemma. Får se vad lillen går med på, för han har haft en toppennatt och sovit utan att knappt märkas 20-6. Blir väl att jag bäddar mig på golvet under ett täcke och så får lillen ha mig som klätterställning eller något. Men först en tur till matbutiken, för annars blir jag och lillen utan både mjölk och middag och så ska jag söka min salva från apoteket som de skulle blanda klar tills idag. 9.30 ska Tobias iväg, så jag borde väl försöka ta mig upp från soffan och få annat än pyjamas på mig och lillen och sen komma iväg!

Brasvakt

Publicerad 2014-11-19 19:43:53 i Allmänt,

Jag halvligger i soffan med datorn i famnen och väntar på att brasan skall vara helt utrbrunnen, så att jag får stänga spjället. Mina pojkar snarkar i övre våningen, så jag tänker slöa en timme innan jag också tar mig upp till sängen. Dricker lite te och firar att jag tog tag i ett jobbigt projekt här hemma idag; städa i källaren. Nu är största delen uppredd, bara att få ett skåp på plats (behöver sågas av ben och lyftas upp ena delen på den andra, så passar inte riktigt att göra det ensam just nu...), så att jag får undan alla verktyg.
 
Eftersom Tobias hade hemma-dag idag var det ju lite som helg för oss, så vi åt en riktig söndagsmiddag. Hel kyckling i ugnen med äppel, lök och vitlök, hasselbackspotatis och en sås med vitlök, timjan och ost. Lillen uttryckte nog vad vi alla tänkte med sina många Mmmm. Det är så roligt att vi har fått en pojke som gillar mat och smakar på det mesta. Och som tycker om kryddor, speciellt vitlök:)
 
 

Bacillerna har flyttat

Publicerad 2014-11-19 08:30:09 i Allmänt,

Ser ut som om bacillerna har flyttat. Lillen är som vanligt, bara lite snuvig, och har sovit bra i natt, så hos honom verkar de inte längre bo. Istället tror jag de har flyttat in i min hals. Blir många koppar te idag!
 
Tobias har studiedag här hemma, så lillen har fått ha en supermorgon med båda föräldrarna hemma. Först en timmes soffgos med mig och en skål äppelklyftor medan Tobias sov lite till, sen morgonmål tillsammans och nu lite gitarrspelande och gosande med Tobias. Så borde alla dagar starta, om man frågar lillen:)

Eftersom lillen är pigg och igång igen, så ska vi försöka ta oss ut på lite äventyr nu under förmiddagen.  Apoteket borde besökas och så tänkte jag att lillen skulle få leka av sig lite i en lekpark. Den stora sandlådan vi brukar besöka är ett paradis, full med spadar, ämbar och bilar. Där underhåller han sig länge, medan jag går omkring i närheten för att hållas varm. Så det är vår plan för den närmaste tiden; apotek och lekpark. 

Bäddar in oss

Publicerad 2014-11-18 07:11:06 i Allmänt,

Lillen är mitt emellan sjuk och frisk. Hängig, glansiga ögon, snuvig och hostar, men ingen feber och rastlös i kroppen.
 
Han har vaknat ofta under natten, då det har varit jobbigt att sova med täppt näsa.  Tobias bäddade ner sig i soffan igår kväll för att få sova bättre, så jag tog lillen med mig i sängen, omgiven av dynor. Där har vi sen växlat mellan att slumra, vagga, mumla tröstande ord och snurrat fram och tillbaka. 
 
Efter morgonmålet fortsatte vi med det inbäddade temat, genom att sätta oss i den utbäddade soffan bland täcken, dynor och filtar. Här varvar vi pussel med böcker och däremellan springer lillen runt, för att få bort lite av rastlösheten ur kroppen.

Flunssa på intågande?

Publicerad 2014-11-17 16:16:09 i Allmänt, Lillen 1år,

Kan det vara så? Att vi håller på att få flunssa hit till frontmannahuset?
 
Lillen verkar i alla fall vara lite krasslig. Han hostar och nyser och nu börjar han bli snuvig. Vill inte riktigt göra någonting heller, mest bara sitta i famnen och helst av allt se på Mumin. Mat smakar inte, men gurkstavar och mjölk sjunker i alla fall, så vi får väl gå på den menyn idag.
 
Så vi tar det lugnt, dricker kall mjölk, eldar en brasa så att vi får det riktigt varmt i vardagsrum och kök (är ju här vi håller oss tills det är dags att krypa ner under täcket) och hoppas på att få bort alla bobbor ur huset.
 
 

Vill göra om

Publicerad 2014-11-17 12:06:26 i Allmänt, Bygga, Heminredning,

Just nu kliar det i hela kroppen av ett behov att göra om här hemma. Gissar på att det beror på två saker; det kommer bli städigare hemma och så ett behov att "boa" inför att bönan kommer. När det behovet satte in med lillen tog jag en runda på loppis och köpte några babyplagg, vek om kläderna i hans byrå, skrev listor på vad som ännu behövde köpas och så, men nu är ju läget lite annorlunda. Det som behöv köpas köper vi efter jul., skötbädd, blöjor, tuttar till flaskorna mm. Kläder köper vi inte före vi vet hur stora bönan behöver och om det blir en som gör av med flera omgångar kläder per dag eller inte. Och de kläder vi har är nerpackade i lådor och kommer inte fram före vi har garderoben omgjord.
 
Där kommer då den där kliande känslan i kroppen in... Helst skulle jag sätta igång nu med det samma. Köpa hem det som behövs, såga till och skruva upp hyllor i inbuktningen, för att kunna tömma ut det ur garderoben som inte längre skall vara där.
Här ska det alltså in en "halv hylla" i nivå med framkanten uppe. Från kanten finns det ännu 50cm utrymme att fylla innan taket kommer emot med sovsäckar och annat som behövs mycket sällan. Sen blir det tre nya hyllplan i full storlek. Hit ska alla lakan, handdukar och sådant rymmas. Behöver bara hitta en bra lösning på dörr.
 
Alkoven/garderoben ska sen ändras om en del. Ställningen med korgar till höger på bild ska helt bort. De två ställningarna till vänster flyttas mot bakväggen och resten av väggen kommer tas upp av en stång för sådant som hänger på byglar. Sen ett hyllplan över för att få undan korgar mm. Sen en skena i taket och något fint tyg som draperi för hela bakväggen, så behöver man inte se klädförvaringen när man sitter i vardagsrummet.
Pianot får stå kvar där det är och ovanför det skruvar vi upp 3 mindre hyllplan för lådor med småsaker, tavlor och liknande. Till vänster när man kommer in (finns c. 1m som inte syns på bilden som nu upptas av sådant som hänger på bygel) kommer vi ställa en Kallax-hylla. Den kommer fyllas med lådor med leksaker, tjocka tröjor och annat som inte ryms i de vanliga klädlådorna och vad vi annat får rum med.
 
Tror det kommer bli en mycket smidigare lösning och så kommer lillens leksaker lite längre in i rummet. Nu är de i inbuktningen och så fort han tar ut något ur sin leksakslåda är det precis innanför dörren till vardagsrummet att snubbla över...
Så nu är det "bara" att komma igång med detta, men det fungerar inte precis att jag gör det själv med lillen med, så måste vänta på att Tobias får tid. Borde ju inte ta särskillt länge själva byggandet och flyttandet av förvaringen. Det är mest jobbet att tömma utrymmena och sen få allting på plats som tar tid.

Sen så vill jag ha en ny soffa till vardagsrummet, göra om hallen(golvvärme istället för batteri, ny förvaring, måla om väggarna och nytt golv), måla trappan, plocka ut brasan i övre våningen och hitta ett fint skåp att ställa där istället och andra, inte så små, projekt, men det måste nog vänta ännu längre. Kanske inte helt smart att dra igång nya projekt veckorna innan bönan är beräknad. Och så kostar det ju en del att få allt detta gjort...
 

Pappa-jakt

Publicerad 2014-11-16 08:40:51 i Allmänt,

Något lillen inte riktigt tycker om är när Tobias jobbar kväll och sen morgon. Då går det allt för många timmar utan att träffa pappa. Den andra dagen går han med jämna mellanrum omkring och söker pappa i huset. Nya för idag är att han mitt i allt dök upp med min telefon mot örat och "ringde" till pappa. Men nu är det bara 5timmar kvar tills pappa kommer hem och lillen får krama honom. Med lite ritande, pusslande, springa runt,  mat och tupplur går den tiden snabbt!
 
Medan lillen underhåller sig själv ska jag ta tag i min utmaning för dagen; hitta 15saker att slänga eller skänka bort. Utmaningen är att göra detta i 10 dagar för att tömma huset lite inför jul, vilket ju passar bra:) 150 saker färre innan julklapparna väller in låter ju helt bra,  speciellt efter att ha fått höra en del av allt lillen kommer få. Då funderar jag nog om 150saker räcker, eller om det skulle vara bättre att hyra en barack till gården istället och få ett extra rum...
 
Så här såg det ut utanför vardagsrumsfönstret i morse. Hoppas åå att solen orkar fortsätta skina, så att vi får gå ut i den under dagen.
 

Spa-kväll igen

Publicerad 2014-11-15 14:38:00 i Allmänt,

Så var jag och lillen ensamma en eftermiddag och kväll igen. Tiden tillsammans tänker vi pussla, läsa, dammsuga(lillen), skicka "E han int söt"-bilder till moster, leka mat(plocka luft från mattan och sätta i burk, blanda om och sen hälla det i lillens eller min mun och säga mmm) och annat viktigt.
 
När lillen har somnat ska mitt hår få en inpackning och fötterna ett varmt bad. Kanske något avsnitt Friends och så en stor kopp te. Det är inte helt omöjligt att brasan får komma igång en stund också, blir mysigare så. 
 
 

Sista sovmorgonen

Publicerad 2014-11-15 07:32:44 i Allmänt,

Okej, kanske inte riktigt så dramatiskt, men med start imorgon kommer min väckarklocka att ringa 6.45. Lillen har börjat sova till 7.30, vilket betyder att han är pigg lite väl länge på dagen (gårdagens dagssömn blev 14-15...) och är vaken till 20.30 på kvällen. Hoppas på att få sömnen lite flyttad, så fungerar vardagen lite bättre här hemma. 
 
Just nu har vi en lugn helgmorgon. Lillen ritar och läser, fortfarande klädd i pyjamas. Tobias halvligger i soffan och läser tidningen och jag ska försöka komma ihåg några rörelser från gravidyogan jag gick på när jag väntade lillen. Tror inte kroppen skulle må dåligt av lite stärkande och avslappnande rörelser de närmaste veckorna precis.

En seg fredag

Publicerad 2014-11-14 13:46:13 i Allmänt,

Idag är jag seg, både i kropp och huvud. Blir inte mycket gjort, men det kanske inte gör något att det blir så ibland. På morgonen städade vi Tobias del av garderoben och kunde konstatera att det nog borde gå bra att få in alla fyras kläder där i januari,  bara vi får bort lakan och handdukar. Så lite fick vi ju gjort.
 
Tobias tar en studera-hemma-och-gosa-med-lillen-däremellan-dag, så han sitter nu vid köksbordet och jobbar. Lillen sover dagslur ännu en kvart och jag kokar ris för att fixa ris a la malta till mellanmål åt oss alla. Det behöver vi denna gråa fredag! 
Stora koppar med varmt att dricka, många lillen-kramar och ris a la malta en grå eftermiddag, då gör det nog ingenting om huvud och kropp inte riktigt vill vakna.

Att ha en fot i revbenen

Publicerad 2014-11-13 14:17:08 i Allmänt, Liten böna,

Jepp jepp, en liten babyfot har kilat in sig i revbenen på högra sidan. Dit kom den igår och gjorde så att jag helst står eller ligger ner. Sitta rejält bakåtlutad fungerar också, men att sitta normalt är inte särskilt skönt just nu. Trodde det skulle hjälpa att sova en natt, att han/hon där inne skulle hitta en bättre placering för sin fot, men tydligen inte. 
 
Lillen tycker i alla fall det är roligt när mamma halvligger på golvet, för då har han ju någon att klättra på. Och kanske en lillen-fot i revbenen utifrån får lillasyster/-bror att flytta bort sin. Man kan ju alltid hoppas:)

Lavendeldoft

Publicerad 2014-11-13 12:50:06 i Allmänt,

För tillfället doftar nedre våningen lavendel från en sats lavendelskorpor som gräddas i ugnen. Jag tittar på klockan varannan minut och funderar om det inte börjar vara dags att ta ut plåten och smaka, men inte riktigt ännu...
 
Har en stund av nästan-ensam-hemma, då lillen sover och Tobias har åkt iväg till bibban för att arbeta med sina uppgifter. Därför utnyttjas tiden till skorpbakning, för att  ha ugnen på gläng med en 1åring i köket är inte särskilt lyckat. Nu skall jag städa upp kattornas plats och de två sista lådotna i min del av garderoben,  sen är det dags att provsmaka skorporna!

Tar en Bond-kväll

Publicerad 2014-11-12 18:28:18 i Allmänt,

Nu är det snart dags att få pyjamas på vår lilla vildbasare och sen gå upp och lägga honom att sova. Sen är min och Tobias plan att se på Bond. James Bond. 
Då är bara frågan; vilken skådespelare och vilken film? 
 
Men ikväll blir det Bond, några lakrits-dumle, pyjamas och tillsammanstid i ett brasvarmt vardagsrum. Ibland är det precis vad som behövs efter nattvak och stora, tomma sängar.

Sovande pojkar

Publicerad 2014-11-12 12:04:42 i Allmänt,

Tobias tar igen sömnen efter andra vaknatten och lillen tar sin skönhetslur ute i vagnen. Själv har jag slagit mig ner i soffan med en filt över axlarna och en kopp te inom räckhåll. Väntar på att dagens tredje och sista maskin tvätt ska bli klar och så försöker jag komma på mat för resten av veckan. Känner att vi bara äter det samma hela tiden och det gör matlagningen ganska tråkig... Måst försöka hitta inspiration till lite nya rätter igen.
 
Jag och lillen har hunnit vara på en förmiddagsvisit hos Linda, så lillen har fått leka med en 4månader yngre flicka och jag och Linda har fått umgås en stund. På vägen hem slocknade lillen i bilen, så det var bara för mig att lyfta över honom i vagnen och lämna han ute att sova. Sömn och dagens friska luft i ett:)

Ikea

Publicerad 2014-11-11 14:41:00 i Allmänt,

Idag åkte jag och lillen tillsammans med moster till Ikea. Fanns lite småsaker som vi behövde och så ville vi fördriva tiden medan Tobias sov. 
 
Vi hittade de få saker vi behövde (som några mindre förvaringslådor, doftljus och små handdukar) och så hittade vi en del extra;) Lillen fick en söt handdocka och jag fick en amaryllis och en hyacint, så lilla-julens blommor är inköpta. 
 
 Lillens handdocka.  Tycker den är så otroligt söt!

Spa-kväll

Publicerad 2014-11-10 19:29:54 i Allmänt,

Tobias hat åkt iväg för att jobba natt och lillen sover, så bara tvättmaskinen har snurrat klart kommer jag ta en liten spa-kväll. Peeling och ansiktsmask för att pigga upp huden där och så ett rosendoftande fotbad(och ett stort glas mineralvatten, tydligen är det bönans favoritdryck just nu. Brukar ju inte tycka om mineralvatten utan smak normalt, nu tror jag inte det skulle vara något större problem att hälla i mig 1,5l på en kväll).
Sen tänker jag ta kväll och bädda ner mig i sängen. 160cm för mig själv, så nu ska jag njuta! Men först bygga upp ett säkerhetsstaket på Tobias sida av sängen, så att inte lillen faller i golvet om han kommer över till mig. Är en mycket livlig pojke på nätterna nämligen. 

Sockret

Publicerad 2014-11-10 10:56:33 i Allmänt,

Ja, sockerbelastningen var det ju!
Fick idag höra resultatet från den och allting var hur fint som helst. Startvärdet 4,7 och sen upp till 5,1 (får vara 10) och 5,4 på en respektive två timmar. Finfint, nu kan jag inleda julgodis fixandet utan att behöva vara rädd för graviditetsdiabetes i alla fall:)

Rådgivningsbesök v29+6

Publicerad 2014-11-10 10:41:01 i Liten böna,

Nu har hela familjen varit iväg till rådgivningen.  Lillen och Tobias lekte i väntrummet medan jag blev stucken i fingret, klämd på magen ocv annat kul.
 
Magen har verkligen exploderat de senaste veckorna, det både känns och syns. Sf-måttet har ökat från 23cm till 29cm på exakt en månad, så nu ligger jag precis under övre normal-linjen. Mitt hb har fortsatt sjunka, så nu blir det leverkorvsmörgåsar, persilja och broccoli i mängder de närmaste veckorna. Hoppas på att få upp det lite till nästa besök om två veckor,  annars blir det att börja knapra järntabletter...
 
Många sparkar och slag fick vi höra när sköterskan skulle lyssna på hjärtslagen,  så nog är det fart på denna baby också. Just nu ligger han/hon med huvudet ner, men ännu finns det ju utrymme för många kullerbyttor.

Att fira pappan i huset

Publicerad 2014-11-09 19:16:59 i Allmänt,

Idag har vi firat världens bästa pappa hela dagen lång.  Började med att jag dukade fram ett rejält morgonmål under ljuskronan som vi njöt av länge(ja, länge för att vara en morgon nu med lillen i alla fall). Tobias fick en solig gerbera och en vinröd tröja som båda uppskattades.
 
Sen fortsatte vi med en lugn morgon inne. Lite läsning,  bus och gos med lillen. Vid 11 drog vi på oss ytterkläder och gick ut en timme. På den tiden hann vi med många små projekt på gården,  jaga efter lillen och få dagens behov av frisk luft inandat. Sen blev det dags för lunch och lillens dagssömn. Efter lite över en timme gav jag upp försöken att få lillen att somna, eftersom de enda ögonen som föll fast var mina. Istället fick lillen busa med pappa sin medan jag åkte iväg och köpte några ingredienser till en snabb, improviserad kaka.
 
Så var det dags att börja med farsdagsmiddagen. Lamm med en massa vitlök och rosmarin i ugnen, hasselbackspotatis,  ugnsrostade grönsaker,  kokta rödbetor och rödvinssås, så ville denna pappa bli firad. Sen en kaka med botten av chocolate chip cookies, ett tjockt lager chokladmousse,  mintgodis och ett lock av vitchoklad. Så kan det bli när en chokladsugen, gravid fru får gå loss på efterrätten. Som tur hade vi hjälp att äta upp allting av lillens farfar med familj! 
 
Nu är i alla fall jag sprickfärdig och breder ut mig i soffan. Tobias spelar på pianot och lillen springer runt i bara blöjan(han sov sen slutligen 1h i vagnen). Vardagsrummet är måttliga 25grader varmt just nu, så med mätta magar är vi lagom slöa. Nu ska vi se om unge herren börjar bli trött och sen planerar jag och Tobias att ta  filmkväll, länge sen sist:)

Lördag på vift

Publicerad 2014-11-08 19:27:16 i Allmänt,

För att Tobias skulle få lugn och ro att jobba här hemma åkte jag och lillen boväg över dagen.  Började med lite inför-farsdagen-shopping och landade efter det hos lillens mommo.
 
Efter lite mellanmål och bus gick vi ut med två av tre hundar och lillen nergosad i vagnen och efter en kvart sov han gott. Jag och mamma satt oss med en varsin kopp te och lite pepparkakor och pratade om allt möjligt, medan lillen sov i friska luften. Sen blev det plötsligt dags att fixa lunch och väcka pojken, vilket han tyckte var ganska onödigt, men 1,5h räcker gott och väl!
 
Så blev det lite mera gos och bus och sen packade vi in oss i bilen igen och åkte till gammelfamo och -fafa. Där fick lillen gå och plocka med alla roliga saker som ljusstakar, magneter och porslindalmatinrar och sen bli bjuden på gammelfafas goda bullar.  Efter nästan två timmar där tyckte vi att det var dags att åka tillbaka till pappa, elda en brasa och en massa ljus och ta myskväll tillsammans. 
 
Nu snarkar största delen av detta hus invånare.  Lillen i sin säng med älskade Polly-fåret, Tobias fullt påklädd i vår säng, My uppe på den varma brasan ocv bönan tar det lugnt i magen. Maja har jag inte sett av på några timmar, endera har hon gömt sig för lillen och somnat, eller så är hon effektivast av oss alla och ät ute på party denna lördagkväll. Själv tänker jag dra på mig skönaste pyjamasen, hälla upp ett stort glas mineralvatten, smörja in fötterna med så mycket fet kräm att jag kan skrinna runt på golvet och bara vara en stund. Bläddra i en kokbok, eller något annat som kräver minimal ansträngning.

Shopping-fredag

Publicerad 2014-11-07 07:45:30 i Allmänt,

Om 15min har vi bästaste Martina här och ska åka iväg på julklapps- och annat nödvändigt-shopping. Lillen behöver snygga byxor till jul, jag behöver strumpor(har 5par numera, för några månader var min låda överfull, var ju bra att städa den), julklappar åt alla håll, farsdagspresenter, ljus som doftar jul...
 
Vi laddade inför shoppingen med att stiga upp 6.34, efter att ha varit vakna sen Tobias klocka ringde 5.45. Blev i alla fall ingen stressig morgon.. Morgonmål hade vi ätit, min muminmamma-väska var packad och dagens kläder framplockade innan klockan var halv 8. Sen har vi bara slöat och gosat. Nu börjar lillen vara lite sömnig, så gissar på att han passar på att vila upp sig lite i bilen. Själv får jag vara social med någon som är minst lika pratglad som jag, perfekt:)

Snö

Publicerad 2014-11-06 17:05:01 i Allmänt,

Idag kom första snön. Lillen var ute med Tobias i en halvtimme innan middagen och fick bekanta sig med den och under dagen har jag och lillen diskuterat snön, vinter och jul. Nu är det mest bara slask kvar, eftersom det har regnat de senaste timmarna.
 
För 2,5veckor sedan tvättade jag vardagsrumsfönstren, men det skulle man aldrig tro... Barnhänder och kattnosar , behöver inte säga mera tror jag.

Idag

Publicerad 2014-11-05 20:01:01 i Allmänt,

I natt var en vanlig natt för mig, vilket betyder att jag somnar lätt och sover 2-3h, vaknar och behöv på wc och efter det sover jag oroligt och vaknar ofta... I natt var det nästäppa, sjuka fogar och allmänt obekvämt som höll mig vaken. Vill sova på mage eller rygg, men ingendera går. Som tur har jag fått en ny, 140cms kompis som jag i alla fall kan klänga över och få bekvämt för en stund, nätter som denna.
 
Sån fin klmpis har jag.  Tror vi kommer bli riktigt goda vänner de närmaste månaderna:)
 
Dagen har i alla fall varit bra. Morgonmål med hela familjen och sen åkte jag och lillen iväg för att föra insamlingsskräp och leka lite i lekpark. 45minuter frisk luft och en stor sandlåda är nog en super-förmiddag. Efter det blev det lunch tillsammans innan Tobias skulle till jobbet och lillen sova. Jag slumrade också till en kvart och vaknade helt yr, men skönt var det med en liten powernap!
Under eftermiddagen har vi  hittat på massa fina lekar här hemma, ätit pannkaka, badat lillen och sen var det kväll och sovdags. För mig och bönan var det dags för kvällsmål. Bönan beställde frukt i mängder och knäckbröd till det, så nu sitter jag med en tallrik i famnen och ett avsnitt Friends att titta på. Om 45minuter har jag Tobias hemma och kan krypa ner i sängen, men tills dess är det jag, bönan och ett ton frukt!
 
1-2 kiwin skulle också passa bra in på fatet, tycker bönan, men det har vi inte hemma, så får bli en annan gång.
 
 

Magen v29+0

Publicerad 2014-11-04 12:36:00 i Liten böna,

 
 
 
Jepp, jepp! Inte undra på att magen börjar märkas av, för den är ju inte precis osynlig mera....
 
 
 
Motsvarande tid med lillen. Första v28+0, andra v30+4.
 
Lite olika vinklar, så inte helt lätt att jämföra. Är nog större denna gång, men det är väl helt normalt.
 
Nu ska jag återgå till mitt te och känna på bönans gymnastiska rörelser + hicka. Sen är det dags att väcka blivande storebror.

Baka, baka liten böna

Publicerad 2014-11-04 09:55:22 i Liten böna,

Egentligen är ju inte bönan särskillt liten längre. Ligger väl någonstans runt 1,2kg och 40cm. 
29veckor är nu avklarade och jag läste att överlevnadschansen om babyn föds nu är vid 90%. Känns ju som en trygghet, även om jag nog har svårt att se att denna lilla skulle komma utan vräkning om 13veckor...
 
Jag börjar nog märka av magen nu. Har blivit lite svårare att få bekvämt på natten(men ikväll får jag en lååång dyna att ha som stöd:)), det märks att magsäcken är halvvägs upp i halsen, speciellt när jag lutar mig fram för att knyta skor eller liknande, lillen kan inte längre skutta på magen utan att det gör ont osv. Däremot har både foglossningarna och halsbrännan dragit sig tillbaka lite, så i det stora hela måste jag säga att jag mår förvånansvärt bra. Trodde det skulle bli tungt för kroppen med en graviditet så här pass snabbt efter lillen, men än så länge tycker jag inte att det är jobbigare än runt samma tid med lillen. Än hinner det ju ändra, men håller tummarna att jag får fortsätta må så här:)
 
Nästa vecka är det dags för nytt besök på rådgivningen, så då får jag veta hur magen växer i förhållande till förra gången. Och se hur sockervärdena är denna gång. Har i alla fall inte fått något samtal att jag skulle ha graviditetsdiabetes, så gissar på att de är inom rätt gränser.
 

Bulla-paus

Publicerad 2014-11-03 12:43:02 i Allmänt,

Lillen sover dagssöm och jag och Tobias sitter med en varsin kopp varmt och lite bulla. För att bli lite extra uppvärmd har jag placerat mig bredvid brasan, som har brunnit halva förmiddagen.
 
Sen hoppas jag på att hinna fortsätta städa i köket en stund. Min julstädning är tillbaka där, så nu gäller det att få klart där i denna vecka. Annars tar vi dagen som den kommer. Tvättar lite, jag och lillen har storhandlat och så försöka hålla undan oredan. Tobias kämpar på med sina uppgifter och jag väntar på att 22november ska vara här, så att vi får ett någolunda normalt liv här i frontmannahuset igen.

Att ha det grått

Publicerad 2014-11-02 11:40:41 i Allmänt,

Idag är det verkligen grått. Och skymning, trots att klockan bara är halv ett. Regnet smattrar mot fönster och tak och det är en riktig innesittardag. Så det är vad jag och lillen har gjort; suttit i soffan, invirade i en filt och läst nästan alla böcker han har i nedre våningen. För att inte bli för stela har vi med jämna mellanrum busat runt lite i kök och vardagsrum. Jagat varandra, lillen har lekt med sitt flygplan och vi har haft brottningsmatch på golvet. Sen har vi flyttat tillbaka i soffan med filten irunt oss och en skål med päronbitar att dela på till mellanmål och läst lite mera, eller pusslat.
 
Vi har båda två sovit oroligt i natt (stackars Tobias har säkert inte heller fått särskillt bra sömn, när vi har tvinnat på i sängen...), så lillen började visa tecken på att vilja sova dagssömn redam vid 11. Blev att fixa en snabb lunch och kvart före tolv kröp vi ner i sängen och drog täcket över oss. Tog inte länge så sov lillen så gott, så jag steg upp medan han stannade kvar i sängen med sin Polly. Får bli ett lite längre sovpass för han, så att han orkar kalasa i eftermiddag. Min guddotter fyllde 1år för några veckor sedan, så nu blir det barnkalas:) Lillen, födelsedagsbarnet med sina syskon på 3,5år och (snart) 6år och så två till barnfamiljer, en med en 9månaders och andra med en 4åring. För att orka med sådant firande kan det nog behövas lite extra dagssömn!
 
 

1november

Publicerad 2014-11-01 09:34:59 i Allmänt,

Så var november här och innan månaden är slut har vi firat både lillajul och första advent. Det betyder att jag snart får börja pynta och julbaka:)
Okej, några veckor dit ännu, men november i alla fall.
 
I natt har jag haft en bra mycket bättre natt, så nu känns livet roligt igen. Nästan en timme frisk luft på morgonen gjorde väl sitt också. Tobias böt till vinterringar på bilen och jag passade på att ta en snabb städning i den och plocka lite på gården. Nu sitter Tobias i övre våningen och jobbar med sina uppgifter, lillen tar en äta-banan-paus i sitt lekande och jag planerar att få ut mat åt småfåglarna. 
 
Vid ett åker Tobias iväg till jobbet igen (men nästa vecka har han tre lediga dagar och vi får fira farsdagen med ledigt!) och då ska jag och lillen packa med oss i bilen och åka till mommo och moster. En eftermiddag där och sen promenera hem förbi gravgården och titta på alla ljus.

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela