ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Bröllop

Publicerad 2014-09-01 11:21:09 i Allmänt, Bröllop,

Måndag, september och en mycket rolig, spännande och lång helg är förbi.
 
Vi började redan på torsdagen med att föra alla saker till prästgården, fylla kakorna och möblera lite. På fredagen var det sen den riktiga förberedelsedagen. Jag började morgonen med att åka runt till olika butiker och köpa det sista. Sen var det dags att bli klara att åka till magistraten för vår vigsel. Det var en snabb tur och vi hade turen att vigas av Lindas mamma. Efter det åkte vi alla till prästgården för att prova frack (Tobias med bröder, bestman &lillen), duka borden, fixa blommorna, dekorera kakorna mm. 22.15 var alarmet på och vi kunde åka hem för lite sömn.
 
På lördagen var det väckning vid 7, gos med lillen, bacon & ägg till frukost, dusch och sen kom Fia och sökte mig till frissan. Två timmar i frissastolen och sen en i sminken och så bar det av till mamma för lite lunch och på med klänningen. Halv två var vi på väg till prästgården för att fixa det sista, fotas och sen promenerade vi till kyrkan.
 
Vid 3 var det dags att gå in i kyrkan och de första minuterna var pirriga. Visste inte om jag skulle börja skratta eller gråta (blev det första jag fick kämpa emot, pga. Fanny som skrattade åt sin gråtande mamma). Ungefär halvvägs var det en liten som ville till sin mamma, så prästen flyttade sig åt sidan och så fick lillen sitta i min famn och gosa. Efter en stund ville han ner och kröp istället in under altaret, där han lekte med sina skor. De främsta raderna hörde vara "Ritsch ritsch" när han drog i sina tarror och alla var på helspänn att han inte skulle falla ner för trappan eller dra ner bordduken och få ljuden över sig. Men allting gick bra:) Sen var det bara välsignelsen kvar och så gick vi ut.
 
Så var det dags att duschas med solrosfrön och efter lite fotande gick vi tillbaka till prästgården för ett gruppfoto och så mat. En massa mat! Var så mätta när vi kom till kakan att det var svårt att äta våra bitar. Lite tal, en lek, lite dans och så började gästerna glesas ut. Vi so blev kvar satt mest och pratade, drack diverse drycker, åt lite smörgåsar och lite före 12 körde Fia iväg oss till vår övernattningsplats; en liten stuga vid Svartå slott.
 
Nio på söndagen fick vi vår frukost och efter det tog vi en promenad i slottsparken. Var en jättefin dag, så det kändes skönt att komma ut. Vid 12 sökte mamma, Fia och lillen oss och så åkte vi hem en sväng. Öppnade några presenter och sen åkte vi till prästgården för att fixa det sista. Eftermiddagen gick åt till att plocka saker på plats här hemma och öppna resten av våra fina presenter. Sen kröp vi alla ner i vår renbäddade säng och somnade. Egentligen hade nog jag och Tobias planerat att äta lite kvällsmål, men det blev inget av det:P
 
Idag var det väckning vid 7. Tobias skulle till skolan och jag och lillen fick skjuss till mamma och Fia för att hälsa på deras nykomling, en 9veckors valp och låna Fias bil. Blev att åka runt till olika platser och lämna tillbaka saker och handla lite. Nu sover lillen, jag har packat upp lite och satt igång en maskin med alla våra servetter från lördagen, så nu blir det vila tills vi äter lunch. Sen ska vi ännu sköta några ärenden innan Tobias hittar hem.
 
Som sagt, en spännande, rolig och lång helg, som vi fått spendera med en massa människor som vi tycker om.

Kommentarer

Postat av: MiniWe

Publicerad 2014-09-03 19:54:36

Grattis till både giftemål och till bebisen i magen! :D /MiniWe

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela