ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Hjälpsamma lillen

Publicerad 2015-01-17 09:20:48 i Lillen 1år,

Hela tiden får vi se hur lillen utvecklas, hittar på och lär sig nya saker, apar efter och hjälper till på alla sätt. Några höjdpunkter just nu:
  • Pussar och vinkar hejdå. Så otroligt gulligt och hjärtat smälter lite varje gång han gör det. Idag skulle det pussas och vinkas hejhej när jag gick ner för att sätta igång tvätten. Och en blöt lillen - puss gör ju allting massor bättre!
  • Städar undan. Han är jätteduktig på att plocka undan (för det mesta). Han för skräp till roskisen, plockar undan kärl från bordet, torkar bordet när han klottat. Och när han har tvättat tänderna klart tömmer han ut vattnet ur muggen, ställer in tandborsten i den och lyfter upp på hyllan, där muggen ska stå. Han har sett hur vi gör och vill göra det själv.
  • Tänder och släcker lamporna uppe. På morgonen klättrar han ner ur sängen och tänder först lampan på nattduksbordet och går sen vidare till sitt lekrum och tänder där.  När vi ska sova släcker han dem. Speciellt tändandet på morgonen är lyxigt för oss,  det ger några minuter extra att komma igång och för mig att ta mig upp ur sängen.
  • Hjälper till i köket. Packar upp handelskassar och ger sakerna vidare åt mig/Tobias att sätta på plats, eller ställer upp på köksbordet. I förrgår kom han på att han kan skala vitlök, så nu sköter han det när maten ska fixas. Blir jättebra, inte en skalbit kvar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela