ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Lillajul

Publicerad 2014-11-29 07:16:32 i Allmänt, Högtider,

Igår var vi iväg och tittade på julgatans öppning här i staden. Vi åt risgrynsgröt, hälsade på julgubben, träffade min farbror och väntade på att julbelysningen skulle tändas. När lamporna var tända for vi vidare till mommo, moster och hundarna för att äta lite pizza och umgås en stund. Hade med allting som behövs för att få lillen klar för sängen, så när jag kom hem med en halvsovande pojke behövde vi bara få av ytterkläderna och så kröp vi ner i sängen.
 
Lillen var sömnig, gosig och på bästa kvällshumör. Han låg bredvid mig och tryckte på min näsa för att få mig att säga Piiip, satte handflatan mot min mun för att få den pussad, kände på mitt hår och skrattade sitt härliga skratt. Efter en stund vände han sig med ryggen mot mitt bröst och min arm som dyna och somnade som en stock.
Under natten har han sen istället inte sovit som en stock utan bökat runt, satt sig upp, pratat och varit igång. Två gånger har jag vaknat av en liten fot som trycker mot min kind och flera gånger än jag kommer ihåg har jag haft en hand i håret, en fot mot magen eller en pojke som kastar sig från sittande ner att ligga lutad mot mig.
 
Trots en dålig natt var det i alla fall roligt att vakna till lillajul. Jag och lillen har hunnit med morgonmål och nu ska dagen gå till att förbereda maten till kvällen, pynta lite till och busa med lillen. Halv tre har vi Tobias hemma och lillens farmor kommer hit och då vill jag vara så färdig som möjligt, så att vi istället får umgås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela