ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

En dag i skärgården

Publicerad 2014-07-13 08:40:00 i Allmänt,

Igår var vi iväg och firade Tobias morbrors 50års kalas. Han hade bjudit släkt och vänner till deras stuga ute i Borgå skärgård, där Tobias firade somrarna som yngre. Blev att starta redan vid 9, eftersom det ju var en bit att köra. Vid 11 var vi vid färjan och någea minuter senare på ön varifrån vi åkte med mindre båtar.
 
Efter en tur med en stor motorbåt var vi sen framme och jag fick gå och titta på alla platser Tobias berättat om. Lillen stortrivdes med att få vara ute hela dagen, krypa runt på berget och terrasserna, alltid ha en famn att sitta i och få smaska på tomat, skärgårdsbröd och vindruvor. Det är så roligt att se att han inte har något som helst problem att träffa nya människor,  bland annat satt han nöjt i famnen åt öns fiskares fru och dotter,  två personer som han aldrig tidigare sett. 
 
Vi hade vagnen med, så att han hade en trygg plats att sova på pch tänkte att havsluften och allt det nya skulle göra att han blir trött, men på de 8timmar vi var där hann han med 2 små tupplurer på 30minuter. Efter allt kalasande var det att packa ihop alla saker igen, klättra i en stor Buster och åka iväg tillbaka till bilen. Den båtfärden var mycket roligare än på vägen till ön, tyckte lillen, så han stod i farmors famn och skrattade och hade det bra. Fart och att skumpa över vågorna är tydligen lillens melodi:)
 
Sen in i bilen och iväg mot Helsingfors för att övernatta hos Tobias mamma. Lillen somnade under bilfärden, så väl framme var han en riltig vilding och kröp i full fart upp för trapporna till övre våningen,  gång på gång. Efter kvällsmål och en snabb tvätt stupade alla i säng lite före 12, yrötta av all sol och frisk luft. Eller ja,  lillen var fprtfarande pigg, men efter en stund i ett mörkt sovrum slocknade också han. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela