ifrontmannahuset.blogg.se

Smått och gott hemifrån oss:)

Rådgivningsbesök och lite annat

Publicerad 2014-01-14 11:32:47 i Baby,

Igår var vi igen en gång iväg till rådgivningen med lillen. Den här gången var moster med som kusk och sällskap:)
 
Lillen var på sitt vanliga, glada humör och försökte charma sköterskan. Han utvecklas jättefint och sköterskan tyckte han var jätteduktig på att vända sig till mage, hon blev till och med lite förvånad att det gick så snabbt och utan några armar till hjälp. Nu spurtar inte vikten och längden så mycket mera, men ändå hade det nog kommit till 2cm och 280g, så nu är lillen 72,5cm och väger 8780g. Han har lite sjunkigt på sin kurva, men med tanke på hur snabbt han har växt tidigare är det ju inte så konstigt.
 
Sköterskan tyckte att vi, om vi vill och känner att det är bra för lillen, nu kan ta in ännu en måltid, så igår fick han en liten portion grönsakspuré till middag. Lunch äter han nu lite över 1dl grönsakspuré med kött/fisk/kyckling och sen gröt gjord på 1dl vatten + 1/3burk plommonpuré till kvällsmål. Sen är det ännu en flaska ersättning på morgonen, en vid middag (som nu sakta kommer minska och purén öka istället), en i sängen före han somnar och en mitt i natten. Vid lunch dricker han vatten från pipmugg efter maten och sen en gång vatten ännu under eftermiddagen och tydligen räcker det. Frågade igår och hon tyckte det är bra att introducera vatten och mugg, men så länge han ännu får ersättning och ammar lite kväll och natt så får han nog i sig tillräckligt med vätska.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Saga

Maj 2012 flyttade vi in i vårt egna frontmannahus! "Vi" består av mig, min sambo Tobias och våra två katter Maja och My. Här i bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt som vi hittar på hemma hos oss och på vår gård. Blir renovering, pyssle, inredning, matlaging & bakning, odling och trädgårdsplanering, allt i en salig röra:) I juni-13 kommer vi bli en till i familjen, så en hel del baby-prat blir det också. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela